Nişanlım, ailesi ve babam meselesi.... sizin tavriniz ne olurdu?

Yani zaten 4 yıl boyunca biz o evde oturamayacağız, doğu görevi bitiminde ancak gelirsek geleceğiz, O yüzden ailesini geçici olarak oraya yerleştirmeyi düşünüyor.
Ayrıca siz yeni eşyalar alıp nişanlının evine bu eşyaları koyacaksınız. O evde de nişanlı ailesi oturacak . Doğru mu anladım? Eğer öyleyse neden benim kendi evim için aldığım eşyaları başkaları 4 sene kullanıp eskitsin ki. Mantıksız.

Hayir, biz normalde eşyaları alıp evi yerleştirecektik ve gelip gittikçe kalacaktık ama ailesini yerleştirmeyi düşününce eşya alma fikrini rafa kaldırmıştı.

Harika konusmussun.ailesine hic konuyu acmamis iyi bi guzel birsey. Eger dedikleri dogruysa bu iyi oldu en azindan sen rengini ona belli ettin

Lutfen mesleki gorevlerine birsey demedim Allah hicbirini basimizdan eksik etmesin hepsi Vatanin guzel evlatlari. Var olsun sag olsunlar. Ben cimriler dedim. Evet gercekten ya içlerindeyim diyorum kac senedir aileleri nasilsa evde iki kisiler memurlar veya nasilsa bunlar cift maas. Atiyorum yok onlar o kadar parayi napacak diyip diyip istiyolar ogullarindan.hele dogudaysa fazla maas aldigini bilenler hic affetmiyor .bizlerin sıkıntısı bide su oluyor uzak yerlerde yasadigimiz icin aileleri genelde gelip en az yirmi gun kalan oluyor

Yok ben de demedim zaten. Sizin de öyle yazdığınızı ima etmek istemedim. Bi yanlış anlaşılma oldu sanırım.
Tam aksi sizi desteklemek istedim. Yani bu kadar zor ve kutsal görevleri yaparak kazandıkları paraları ailelerinin isteyip durması çok kötü. Kendi alın terleriyle fazlasıyla hakedip kazandıkları parayı eşi ve çocuğuyla huzurla yiyememesi büyük haksızlık.
Günümüzde ne kadar iyi maaş desek de zaten geçinmek çok zor. Anne babalar çocuklarının gelirine göz koymamalı.

Çok güzel konuşmuşsunuz. Ama inşallah sonradan gaza gelip değişmez fikirleri. Ben de biraz ailesinin ağzına da bakıcak gibi hissediyorum ne bileyim hala sanki babanız haklı gibi

Ben olsam istemezdim baska bir eve tasinsinlar .o esyalar gercekten ileride sana alinmayacak .hatta belki ayri bir evin bile olmayacak .

Alakasız bir soru olacak ama gerçekten bilmediğim için soruyorum.Bu konuda doğuya eşya götürmekle ilgili çok yazan olmuş. Doğuda hiç bulunmadım,orada beyaz eşya mağazaları mobilyacılar yok mu?

Alakasız bir soru olacak ama gerçekten bilmediğim için soruyorum.Bu konuda doğuya eşya götürmekle ilgili çok yazan olmuş. Doğuda hiç bulunmadım,orada beyaz eşya mağazaları mobilyacılar yok mu?
Vardır elbette ama zorunlu doğu görevinin süresi mesleğe ve ile göre değişiyor. Mesela kişi orada 3 yıl kalacak, sonra tayin isteme planı var. O kadar uzak mesafeye yeni eşya alıp koymak istemeyebiliyor insanlar, sonuçta her taşınma eşyaları yıpratıyor. Ayrıca doğudaki büyük illerde ev sorunu var mı bilmiyorum ama merkeze uzak ilçelerde kalacak yer sorunu da var epey. Apartta kalanlar oluyor, ya da eşya alıp ev düzeceği nitelikte bir ev bulamayabiliyorlar.

Mobilyaci vs anlamında sıkıntı yok.
Asıl sıkıntı oradan aldiklarin buraya gelirken, buradan aldiklarin oraya giderken nakliye kısmında yipranacak diye çoğu insan eşyalı ev tutmaya çalışıyor doğuya giderken.

Batı tarafına geçerken de eşya alıyorlar.
Bildiğim kadarıyla yani.
çevremde de böyle yapan bir sürü tanıdığım var.

Bu anne babalar hiç mi yanılmaz. Evet seni enayi yerine koyuyorlar geçmiş olsun . Sende belli ki babamın agizna laf verilmesin diye onların tarafındasin e sürünürsun ömrün boyunca. Kendi kendini yersin yirmi bin kira öderken. Hiç eşya da almasın tabi ne gerek var. Sana ne kadar değer vermediği açık olan bir ilişki

Bunun nisanliniz mı söyledi yoksa siz bizzat duyup şahit mi oldunuz?
Ben tam tersi durumlar biliyorum, özellikle hiyerarşi nedeniyle evlerini en güzel sekilde düzen, insanlar var diye biliyorum .

Ben acikcasi sizi daha manipüle edilmiş buldum. Babanızın önyargılarına siz de kapılmış gibisiniz. Evi vermek istemeyebilirsiniz anlarım haklisiniz da. Ancak annesinin oraya yerleşmeye çalıştığını düşünmeniz çok zorlama. Çünkü kadın taşınmak istese gidip de zemin kata kiraya çıkmazdı.

Bir de oğlunu arayıp su basmasini anlatmasına çok takilinmis ama günlük konuşuyorlarsa olanı anlatmış olması normal. Nişanlı oğluna anlatması ne kadar doğru demişsiniz. Nişanlı oğlu? Sonuçta oğlu

Bir de 4 yıl önceden eşya yerleştirmek mantıksız geldi.

Yok yok ben tam tersi burada batıdan doğuya iğneden ipliğe kadar götürdüm yazılarını okuduğum için hani Şırnak,Hakkari gibi illerde beyaz eşya mobilyacılar yok mu diye merak etmiştim. Urfa,Dıyarbakır gibi illerin gelişmiş Büyükşehir olduklarını biliyorum ve oralarda muhakkak vardır

baban hakli, nisanlinin ailesinin ucuza getirme kafasi var. evlilik esya alma demek degil ama bi aile imkan oldugu halde kendi ayaklarinin uzerinde duyrmayip evlenmek uzere olan ogluna yuk olmaz normalde. baban bunlarin hepsini goruyor ama evlat iste. ici gidiyordur eminim. emin olun ne nisanlinizin ailesi ne de nisanliniz sizi babaniz kadar dusunmez,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…