Nişanlım, ailesi ve babam meselesi.... sizin tavriniz ne olurdu?

Benim de mantığım bunu söylüyor fakat, taviz tavizi doğurur mu endişesine ek olarak 2 erkek kardeşi daha var, (rahatça nerede kalırız ) biz memlekete geldiğimizde kalacağımız bir yer olur diye de bu evi döşeyecektik, tam anlamıyla değilse de büyük eşyaları almayı planlamıştık.

Nişanlin komikmiş. O para gelse bile maksimum bir kaç ay gelir kesilir.
Erkekler ailelerine cok guveniyor ama o iş oyle olmuyor.
Yeni evliyken eşim ailesi icin ufak bir borca girmişti bana danisarak, ödeyecekler her ay demişti ben de dedim tamam o zaman. 20lerin başindayim tabi ödemeyecekleri asla aklimdan bile gecmiyor.
Neyse aylllaaarca tek.kuruş ödenmemiş.
En son bilerek yanlarinda borç tartişmasi cikarttim mecbur duyura duyura 2 gün sonra toplu ödemişlerdi ama ben olmasam eşim agzini acip parami verin diyemezdi ki oyle anneci, aileci bir tip degil ama aileden parami ver demek evimden cik demek kolay degil.

Ben aldim parayi ama eş ailesi kazigi yiyen çok var. Ona göre düşünün

Siz niye bu kadar iyi niyetli düşünüyorsunuzki? Ben ortada bu kadar iyi niyet görmedim. Özellikle ailesi fazla kötü niyetli. Nişanlınızı bilemem ama tek izin döneminde taşınma telaşı çıkarmaları, herşeyi oğlundan beklemeleri benim gözüme batardı mesela. Evi su basması falan da hikayedir bence. Siz evlenmeden oğullarının önceden aldığı eve geçmek için acele ediyorlar sadece. Tabi o eve geçerlerse kira almayı ve sonra onları çıkarmayı unutun.

Herşeyi de geçtim annesi böyle herşeyi oğlundan bekliyorsa siz evlendiğinizde bütün bu aramalar yardım istemeler 3 katı olacak düşünün. Korkarım babanız haklı çıkacak gibi

Kafamı bunlar kurcalıyor zaten.
Annem babam anlayışlı insanlar diyor ama en anlayışlısı bile kira derdi olmayan, sıfır evde durmanın rahatlığını bırakmak istemez ki. Ben olsam, ben de istemezdim. O yüzden tavrımı ortaya koymam iyi olacak gibi :))

Sizin eviniz olsaydı,aileniz kiraya çıkardı ve sizin eviniz boş boş durur muydu mesela?
Bence öyle yapmazdınız.
Evleniyor diye insan ailesini ikinci plana atmaz. Onların kiraya çıkması ikinci plana atılmasını gerektiriyor maalesef. Bu bir taviz değil. İnsanlıktır bana kalırsa.
4 seneye köprünün altından çoook sular akar. Eşya alıp koyacaksanız evin bir odasını kapatır koyarsınız yine. Yapmaya gönlü olan her şekilde yapar.

Annesine çok kızdım.
Ne diye her gün ağlıyor oğluna anlamıyorum.
O da orada yalnızlık psikolojisine ek olarak, annesi de ağlayınca haliyle çözüm bulma derdinde.
Babam haklı çıkacak endişem yavaş yavaş gerçeğe dönüyor zaten benim de . Acı ama gerçek.

Aman herkesin annesi melek, ailesi anlayisli zaten. Hep oyle olur.

Yani neye karar verirseniz o evin veya kiranin size gelmeyebilecegini düşünerek karar verin.
En azindan kandirilmiş hissetmezsiniz belki.

Ya ben her açıdan düşünmeye çabalıyorum ama babamı haklı çıkarmak istemiyorum aynı zamanda.
Nişanlım güzel bir düşünce içerisinde fakat bunun kullanılmaya gitmesi gibi bir ihtimali kenara atmam imkansız.

Aman herkesin annesi melek, ailesi anlayisli zaten. Hep oyle olur.

Yani neye karar verirseniz o evin veya kiranin size gelmeyebilecegini düşünerek karar verin.
En azindan kandirilmiş hissetmezsiniz belki.
Birazdan uyanır, konuşurum ben.
Mantığımı kullanmayı seviyorum, nişanlıma gönül bağım sonsuz olsa da, kandırılma veya ezdirilmeye tahammülüm sıfır gerçekten.

Kadinlar kendi ailesini evine oturtsa donunce biz geliyoruz siz ufaktan ev bakin diye soyleyebiliyolar. Erkekler bunu asla yapamiyo yapanini goren var mi ki
Aynen ben olsaydım derdim mesela, ama o diyemez.
Annesi bile sen bize çık diyemezsin biz hiç girmeyelim o eve demiş.

Demiş midir bilemediğim için mişli konuşuyorum, annesi biraz nişanlıma paslamış gibi her şeyi, başından beri bunu hissediyorum.

Kadin cocugunu taniyo. Oglanlar anne gozyasina malesef cok duyarli ve anneler bunun hep farkinda.

Babanız önyargılı evet ama onca tecrübesini de hiçe saymamak gerek.. zira nişanlınızın ailesi, imkanları olduğu halde sürekli arayıp rahatsız ederek, kendisini manipüle etmiş gibi duruyor.. burda babanızın teşhisi doğru işte misal. Keşke imkan olsa da az dinleyebilsek onları, yanlış amlamayın bem de dinlemedim ablam da dinlemedi işte hayat da böyle bir şey zaten :) ben masum bulmadım anlattığınız kadar karşı tarafı. Babanız gibi temkinli olmaktan zarar gelmez

Kendi babasini yerip nişanlım ve ailesi iyi diye başlayan cümlelerin sonuna genelde hüsran olur ev olayı özelinde söylemiyorum sadece. Babam haklı çıkmasın diye endişe etmek falan sanki adam kötülüğünüzü düşünüyor.

Ev olayına da gelince siz eşyalı evde oturmak istiyor musunuz? Nişanliniz istedi diye öyle olmak zorunda mı? Bu tarz şeylere beraber karar verilir.
Ailenin evde oturma kısmı da, onlardan kira alamaz nişanlıniz onu kabullenin, yarin batıya döndüğünüzde onlar eve alıştı biz başka ev tutalım lafına da hazır olun. Aile nişanlıniza bu kadar yansıtmadan ev işini halledebilirdi, uzakta,zor bir görevde neticede. Başka yetişkin çocukları da varmış evde üstelik yalniz değiller. Bu demek oluyor ki bu beklentiler devam edecek. Nişanlıniz kendi açısından ailem otursun evimde der tabi bu arada gayet normal ama sonrası size sinir stres olacaktır.

Ben zaten babamın rızası olmadı diye, içten içe soğur gibi dahi hissettim.
Hiç diretmiyorum illa evleneyim kafasında değilim, ama onu haksız çıkarmayı isterdim.

Annesi biraz saman altından su yürütüyor gibi bana kalırsa da.

Eve geçmeyi anladım da mobilyalarını neden kullanacaksınız onu anlamadım. Eşya ileride batıya geçerseniz de mi almayacaksınız?
Doğuya eşya taşımayabilirsiniz eşyalı ev tutabilirsiniz. Beğenmediklerinizi atar bazılarını yeni de alırsınız. Siz nasıl isterseniz öyle olmalı o süreç. Siz oturacaksınız.

Yok yok ben babam haklı çıkmasın derken, seçimlerimin doğruluğundan emin olmayı istediğim için diyorum.
Ama zaten görünen köy klavuz istemez hesabına döndü mesele, biraz manipülasyona uğruyor nişanlım.

Eve geçmeyi anladım da mobilyalarını neden kullanacaksınız onu anlamadım. Eşya ileride batıya geçerseniz de mi almayacaksınız?
Mobilyaları mı?
Yok biz nişanlımın evini sıfırdan döşeyip bırakacaktık, yıllık izinlerde vs gelip kalmalık olarak gördük.
Doğuda da eşyalı ev tutmayı düşünüyoruz geçici diye.
Karışıklık oldu sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…