Nişanlılık sürecinde para ister mi acaba.. Yani şöyle ben istemiyorum birikim yapıyor çünkü düğün için ev için vs ama yine de bu dönemde istenir mi bilemedim

Kız erkekten isteyecek

Nişanlınızdan hangi sebeple para isteyeceksiniz ? Nişanlanınca adamlara eşleri muamelesi yapıp, harçlık bekleyen kadınlar olduğunu duymuştum daha önce. Siz de harçlık mı isteyeceksiniz ?

Benin bir arkadasimin kiz arkadasi daha sevgililik doneminde begendigi seylerin wp dan fotografini atiyordu. Ne guzel degil mi, cok begendim diye. Buna sahit olunca ayril hemen dedim. Dinlemedi. Sonra yuzuk taktilar kiz ceyizine alacagi tabagi, canagi, nevresimi bile arabani satip sen al deyince ayrildilar. Insanlar daha sevgililik doneminde belli ediyorlar kendilerini. Evlendikten sonra degisti lafina cokta katilamiyorum.

Simdi sizin konunuzu okuyunca da aklima o geldi. Anneniz peki o parlak fikirlerini sunarken sizinde nisanliniza alacaginiz, vereceginiz seyleri soyluyor mu? Cocuk ev duzuyor, sıkısırsa sende destek cik birlikte altindan kalkarsiniz falan diyor mu?

etrafindakiler mal mal insanlari aman yasim gecmesin diye koca diye aliyorlar, sonra böyle sacma sapan oneriler veriyorlar
ille para harcatip kiymetli olacagina inaniyorsan onun alacagi seylerin en guzelini aldir. erkek koltuk mu alacak? en kalitelisini sec, düğün yerini kir bahcesi sec. ama aynısıyla yarisacak gücün varsa. sonra "kadinin yaptığı nisan-kina (sokakta cingene kinasi gibi) / erkekten istedigi düğün (ciragaj sarayi dugunu) paylasip dalga geciyorlar arkasindan.
bu olursa belki adam der "bu kadinin standartlari yüksek" diye ona uygun davranir. ama ondan isteyip kendin yapamazsan- gücün yetmezse sıkıntı

Evlilik kararını kim verdi ? Çalışıyor musunuz ?
Severek oldu ve şimdi de nişanlıyım ama ben yanlış anlattım kendimi ben her şeyin farkındayım ondan para da istemiyorum elimden geldiğince ona yardım ediyorum ev bakıyorum eşya bakıyorum şuanki ekonominin farkındayım.. Ben düğün olsun istemiyorum kına olsun istemiyorum sadece nikah olsun istiyorum eşimi yanımda istiyorum bu kadar.. Benim burada anlatmaya çalıştığım şey benim çevrem özellikle de annem bunu diyor para iste elbise al o sana para atsın vs yoksa ben kendim bunu istemiyorum sitedekiler beni baya yanlış anladı

Ama annemler bu gelenek ve görenekler beni içine çekip duruyor annemler diyor düğün de olacak kına da olacak her şey alınacak onlar tarafından neymiş efendim başlık parası zaten almamışlar o yüzden de her şeyi onlar yapsınlar.. Ben ne yapacağımı bilmiyorum ona da söyleyemiyorum öylece kaldım

baban nasil biri? bonkör mü?
iyi ve sağlıklı bir evliligi olmayan kimsenin sözünü dinleme, onlar gibi olursun .
kotu kocayi bosamislari dinleyebilirsin. onlar sorunu görüp kurtulacak kadar akilli cesur kadinlardir. verdikleri öneriler deneyimdendir.
ama kötü kocasiyla mutsuz mutsuz ömür tüketip sana şöyle yap böyle yap diyenleri dinleme.
KKda var böyle anneler. kendi kocasinin yapmadigi seyleri damadindan/ oglundan bekliyorlar.

Çokta dınlemeyın siz cevreyı gereksiz fikirler veriyorlar . Madem sevıyorsunuz böyle bi konuyla adamın gözünden düşmeyin .

Bizimkiler maalesef düşünmüyor sabah akşam boğazımı yırtıyorum ama kötü olan ben oluyorum bana bağırıyorlar ee ben bu durumda ne yapabilirim Allah aşkına

Maddi durumumuz orta ben kendim yüksek lisans yapıyorum çalışmıyorum o bana eğitim hayatımda da çok yardımcı oluyor maneviyat olarak hep destek oluyor vs ama ailem böyle yapınca gerçekten çok üzülüyorum

e yüksek lisans yapacak kadar okumussun "zaten baslik parasi almadik" diyen aileni biyerine takip da ciddiye aliyorsun. sen de normal degilsin bence

e yüksek lisans yapacak kadar okumussun "zaten baslik parasi almadik" diyen aileni biyerine takip da ciddiye aliyorsun. sen de normal degilsin bence
Ben gerçekten çok normalim ama ailem insanların halinden anlamıyor ben söyleyince de affedersin ağzıma tükürüyorlar sen ileride çok pişman olacaksın diyorlar ben napayım şimdi iki arada bir derede kaldım öyle.. hiçbir şekilde ona bunları yansıtmıyorum kendi kendime halletmeye çalışıyorum

Peki kinayi ailen mi yapiyor. Nisan ve kinayi kiz yapiyor ya cogu memleketin adetine gore. Yada mesela mutfak ceyizi, yatak odasi takimi falan ailen mi aliyor?

Sonra bu gencler kacarak evleniyor diye namus cinayetine donduruyorlar olayi. Oncelik genclerin mutlulugu, agizlarinin tadi demeyip herseyi paraya dokunce ne yapsin gencler.

Siz bildiginizden sasmayin. Istemeyin birsey. Sonra o borcu yine siz odeyeceksiniz yada erkek tarafi dugun takilarinizi alip odeyecek. Yine olan size olacak. Onceliginiz kendi mutlulugunuz olsunz kulak asmayin kimseye.

Eeee yuksek lisansina kadar yaninda olan ailenin nasil baslik parasi muhabbeti yaptigini anlayamadim.

Baslik parasi takan insanlarin egitimi destekleyeceklerini dusunmezdim. Nasilsa kocaya gidecek deyip evlendirmelerini beklerdim. Bu da benim eksigimmis, onyargili davraniyor musum demek.

Ben nişanlıyken hiçbir şey istememiştim ama eşim dışarı çıktığımız da hesap ödetmez ya da bir şey denediğimde kendi almak isterdi ben hayır desem de zorla alırdı. Hesabıma para atardı geri gönderirdim yine o bana geri gönderirdi. Artık bir aileyiz derdi. Ben onun gönderdiği paraları harcamadım biriktirdim. Eşya alırken destek olmak istediğimi söyleyip ona geri vermiştim. Bu erkeğin karakteri ile alakalı benimkinin eli çok açık. Senin istemen hoş gözükmez. O içinden gelirse zaten yapar.

Ailen öyle diyorsa dinleme böyle bı hakaret daha görmedim bunu diyen kişi versin parayı o zaman bu nasıl ucuz bı düşünce, elalemin oğlu nisanlinda olsa henüz elin oğlu nasıl istersin ya hiç mi dusunmeyeceksin bu kadar ucuz hareket edersem hakkimda ne düşünür nasıl fikir oluşur diye. Böyle daha işin başından ilişkiyi kokutup devam etmek mantıklı mı? Allah kimseden bı kuruş isteyecek duruma düşürmesin "çul çaput" için.

Cegizimi ailem aldı bende biriktirmistim üzerini tamamladılar hallettik, kına düğün istemedim nikah yapacağız dedik ailem siz bilirsiniz dedi evimizde bikac büyükle, kuzenlerle gün gibi kına yaptık adet yerini bulsun diye, farklı şehirlerdeydik zaten gelinliğimi herşeyimi kendim seçtim aldım, eşimde evi buldu görmedim bile kendi alisverisini yaptı tkaim elbisesini faln, geldik sonra İstanbul'a eşimle gittik beyaz eşyaları mobilyalari aldık eşim ödedi mağazada, babam evde bana kartını vermisti tüm birikimiyle mağazada eşim kabul etmedi tartismadik, babama eşimin odedigini söyledim kabul etmedi eşime yarisini attı o paranın sen tek başına mı evleniyorsun kızımda evleniyor dedi eşim kabul etmek zorunda kaldı nikahimizi yaptık aile büyükleriyle güzel bı yemek yedik bitti gitti. Şükür bir gün bile pişmanlık yaşamadım eşimde hala yapmayabilirdi kayinbabam bitane diye anlatır, ben gidelim demesem kendisi tutturur hadi gidelim diye sene de üç kere en az biz gideriz üç kere onları zorla davet eder onlar gelir, ha zannetmeyin öyle modern bı aile, uşakliyim ben annem babam da oranın bı köyünden kendi hallerinde mutahassip bı aile okuttular beni bı dediğimi iki etmediler, sagolsunlar kimseden birşey istenmeyecegini öğrettiler, kimsenin bizde hakkı kalmasin uc kuruş fazla verelim de üstümüzde kalmasın dedi babam hep sağolsun. Aile önemli gerçekten çok önemli.

Gerçekten beni anlayarak yazmışsınız teşekkür ederim aile önemli keşke benim ailem de siz bilirsiniz deseydi her şeyi bize bana bıraksalardı halen bile söylüyorum ama anlatamıyorum her sıfatı yakıştırdılar bana ben artık çok yoruldum nişanlıma hiçbir şey söylemiyorum konuyla alakalı.. Bende aynı sizin yaptığınız gibi yapmak istiyorum

Ne diyorlar birşey yaptın da düğünu ondan istemiyorsun mu diyorlar, derlerrr herşeyi derler benim akrabalar da demeye çalıştı babam asla müsade etmedi, aile gerçekten önemli, halbu ki gereckten düğün karşıtı biriyim zerre ozenmem zerre istemedim oh tertemiz de nikahımı yapıp çekildim keyfime baktım, tabii bizim toplum buna hazır değil hala, gereksiz işlerle uğraşmayı çok severiz, dinlersen milleti hem nişanlıni ve ailesini kendinden doğutursun hem güvenlerini sarsarsin, benim kaynım da elinden geleni yaptığı halde kız tarafı istemekten vaz geçmedi, kız aldığı herşeyi kayinvalidemlerden gizli gizli kaynima odetti, en son annemlerin bana takacagi takilari da sen alacaksın 24 ayar 20grm iki bilezik alacaksın dedi, kaynimda cegiz dosenmisti ertesi gün kınası vardı bitirdi, gelip utanmadan çocuğun ödediği cegizleri alıp gitti sence rezil olan kim burda bı düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…