Kardeş sadece eş tarafı değil sizin ailede de hata var. Bir anne baba nikah kıyarsan düğün yaparlar nasıl der? Asıl baskı kendi ailenizden geliyor, kızımız nasıl bir belaya bulaştı, biz de gaz verdik, olmayacak şeyi oldurmaya çalıştık demiyorlar. Sizi sadece siz kurtarırsınız. Bitti bu iş ben hemen nikah iptali, olmuyorsa boşanma davası açıyorum isteyen yanımda durur isteyen karşı çıkar diye rest çekmeniz gerek. Konteyner da yaşıyor, kira fatura ödemiyor ve memur. Hani günlük yevmiyeli veya iş olursa çalışan değil devletten her ay tıkır tıkır maaş alan biri. Bu adam bu şartlarda aç geziyor. Kredi kart ödemesi yüksek, çok faiz ödüyor yazdınız, neye ödüyor bu faizi? Aynı evde bir gün yaşamadığınız adamdan yok kumar oynamıyordur diye nasıl emin olabiliyorsunuz?
Tarla 2 senede satılırmış, garantisi mi var? Bunun altyazısı; "2 seneye unutan unutur, tarla yatırım olarak durur bir köşede, gelin de ister gelir oğlumuzun yanına ister kalır babasının evinde bize ne" dir. 85 gr altın da ceplerinde durur unutun siz onu.
Gelelim sizin hatanıza; bizi evlendirdiler bize düğün yapmadılar bize 85 gr altın vermediler... Siz okula yeni başlayan çocuk musunuz, kendi adınıza hareket edemiyor musunuz? Kadın erkek anlaşır evlenmeye karar verir, aileler de ellerinden geliyorsa maddi destek ellerinden gelmiyorsa manevi destek verir. Gelmediler gitmediler sözlerini tutmadılar bana altın takmadılar bize arsa satmadılar... Tavrınız kararlarınız ilk günden yanlış. Evlenince nerede ne şekilde yaşayacağız, benim de çalışmam gerekiyor ve bu arada kendime iş ayarlamam lazım, yavaş yavaş hem gelirimizi belli bir seviyeye getiririz, nişanlım askerlik işini halleder, birikim yapıp yavaş yavaş eşyalarımızı alır düzenimizi oturturuz dememişsiniz. 85 gr altın ve nikahı halledelim gerisi gelir demişsiniz. Öyle olmuyormuş değil mi? Zararın neresinden dönseniz kar. Bu adamla bırak evlenmeyi sevgili flört bile olunmaz.
Ya araba borcundan başka borçları var ya da parayı tutuyor ve gizliyor sizden. Hesaplarını ödemelerini maaşını borcunu gördünüz mü? Şifrelerini isteyin bakalım, kendim görmek istiyorum en azından ona göre adım atarız borcu harcı beraber yapılandırırız deyin. Vermeyecektir, verse ve dediği gibi çıksa bile adamın karakteri beş para etmez. Yakmayın kendinizi. Kimse dönüp hata etmişiz kızın başını yakmışız demez, yuva kolay kurulmuyor biz de çektik düzelir der. Siz de her sene 10 yıl yaşlanır çökersiniz.