Nişanım son anda iptal oldu...?

Usanmadan okudum sakın cahillik efip kaçayım filan deme vallahi evlerinde sadece köle olursun erkek arkadasin ana kuzusu.
Aileni dinle canim büyüklerin herzaman vardır bir bildiği.
Madem aile olunca farklı olur diye zırvalamış zaten aile olmak icin nişan yapacaktınız.

Üzüldüm boşanmanıza... Ben de boşanırım diyorsunuz yani evlenirsem?
Yanı kayınvalide adayınızın şimdiden irdelemesi erkek arkadaşınızın ona ne derse olumlu bakması çok tanıdık geldi bana. Eve gelen misafire et ikram edilince fakir demek olduğu sizin aklınıza gelir mi? Benim gelmez. Karşınızdaki insanlar küçük şeylerle uğraşan küçük tipler belliki

Evet o dedikleriniz hissedilmiş ve yansımış olabilir. Bizim tarafın da illa ki hatası vardı. Ama her şeye rağmen ben ailemi ikna etmişken, nişan olacakken onun annesinin bu tarz konuşması her şeyi berbat etti maalesef... Son noktayı bu konuşma tarzı ile onlar koydu neticede. Hani o kadar olumsuzluğa rağmen nişan oluyor, olay çıkarmayalım, gençler de istiyor bu işi diyip susmadı annesi aksine patır patır söylenmemesi gereken şeyleri söyledi nişan konuşması yaparken. "Oğlum oraya gelemez çok işi var, bütün köylülerim köye gitti kimse gelemez nişana" vs lafları hiç hoş olmadı. Zaten zorla ikna edilen bir şeydi bu nişan, her şey iyice berbat oldu...

İşte gelip ikna edeyim olmazsa kaçalım diyor. Hiç kendisi olduğum şehirde yaşamayı düşünmüyor bir de, ben gideceğim oraya güya... Sonra iyice hayatım zor olacak.

Ben hiç hayatımda görmediğim, işitmediğim şeyleri erkek arkadaşımdan işitmişimdir bu zamana kadar. Hadi der geçerdim. Ama şimdi nişan zamanı anladım ki bu özellik annesinden gelmiş ona. Ne et pişirilmesinin fakirlik yüzünden olduğu, ne de annem apartmana güneş gözlüğüyle girdi diye "havalı" ? denileceği aklımın ucundan geçmezdi. İlkleri yaşattılar bana.

Kurtulduğuna dua et,aynı senaryoyu yaşadım. Malesef ben saf gibi o nişanı yaptım ama düğüne bir ay kala bitti.
Sen şükret daha nişan olmadan bitmiş.
Hiç arama sormada kestir at.

Kendinize ve ailenize biraz kıymet veriyorsanız, bu insanları akrabanız yapmayın. Ciddi söylüyorum.
Bugün iyi kötü sevdik ettik der evlenirsiniz, yarın öbür gün her yerde utanırsınız.
Anlattığınızdan anladığım, sevgilinin ailesinin oldukça kompleksli, yönsüz ve dedikoducu oldukları ve damat adayının da köprüyü geçene kadar sizi idare ettiği ve anneci olduğu.

İşte gelip ikna edeyim olmazsa kaçalım diyor. Hiç kendisi olduğum şehirde yaşamayı düşünmüyor bir de, ben gideceğim oraya güya... Sonra iyice hayatım zor olacak.
hayir ikna etsede olmaz bak evlilikte tek basina sevgi yetmiyor ac konulari oku burdan sevgiyle beraber saygi aileler isin icine giriyor sana simdiden olmazsa kac diyen bi adam icin sakin ola ki aileni uzme benimde kizim var binbir emekle büyütüyoruz dusunuyorum da birgun kacip gitse asla mutlu olamayacagi bi yere bunu affedemem sanirim o yuzden bu isi bitir kendi iyiligin icin

Ben hiç hayatımda görmediğim, işitmediğim şeyleri erkek arkadaşımdan işitmişimdir bu zamana kadar. Hadi der geçerdim. Ama şimdi nişan zamanı anladım ki bu özellik annesinden gelmiş ona. Ne et pişirilmesinin fakirlik yüzünden olduğu, ne de annem apartmana güneş gözlüğüyle girdi diye "havalı" ? denileceği aklımın ucundan geçmezdi. İlkleri yaşattılar bana.
Kurtulduğuna dua et,aynı senaryoyu yaşadım. Malesef ben saf gibi o nişanı yaptım ama düğüne bir ay kala bitti.
Sen şükret daha nişan olmadan bitmiş.
Hiç arama sormada kestir at.
Üzüldüm sizin adınıza... Yani ben her şeye rağmen ailemi tekrar nişana ikna etsem bile sonuç hüsran olur diyorsunuz değil mi?

Ama işte daha insanları tanımadan etmeden küçümsemek doğru bi tutum değil.
Olayların başlangıcını aileniz başlatmış gibi duruyor.
Karşı taraf bunu fazlasıyla hissedip kendini savunma moduna geçmiş olabilir direk.
Ha demiyorum ki düzgün insanlar görgüsüz oldukları belli zaten ama onlar da baştan böyle davranınca bi komplekse girmişler.
Bitmesi sadece sizin için değil o aile için de hayırlı gibi geldi bana.

Ezikler çünkü. Fakir değil... komplexli ezik insanlar. Et pişirmek dünyanın en normal hareketi. Apartmana gözlükle girmeyi sorun eden insan emin olunki resmen kusur aramış. Nasil süzdülerse annenizi

Ben hiç üzülmüyorum şuan iyiki kurtulmuşum.Tek üzüntüm onlar yüzünden annemin üzülmüş olması,o olaylardan 3 yıl sonra annemi kaybettim.
Keşke o annesinin densiz densiz konuşmaları yüzünden annem üzülüp gözyaşı dökeceğine tutup kollarından kapının önüne ataydım onları.
Hayatta hiçbirşey ailenizden önemli ve kıymetli olmasın. Heleki böyle basit ucube insanlar.
Ailenizi ikna etmeyin,tam tersi öbür aileden ve onların dünyaya getirip yetiştirdiği çocuğundan kurtulun.
Armut dibine düşer.

Annesiyle ailem tanışmadan önce ben tanışmıştım. Başta da dediğim gibi "saçını başını yolarım" tarzı konuşmuştu daha ilk buluşmada. Hadi dedim geçtim hem o zaman biraz daha genç hem de çok takmadığım için umursamadım ama keşke umursasaydım, belki buraya kadar uzamazdı bu ilişki. Doğrudur, belki ailem istemediği için karşı taraf savunmaya geçmiş olabilir ama onun ailesi de özellikle annesi sütten çıkmış ak kaşık kesinlikle değil, evde kocası dahil herkesi susturmuş tamamen kendisi söz sahibi, sazı almış eline çalıyor istediği gibi... Dediğiniz gibi bitmesi iki taraf için de hayırlı olacak sanırım. Ama ne olursa olsun son atışı onun annesi yapmış oldu. Bu da bize bir işarettir belki de.

Ailen bu kadar organizasyon falan yapip senin icin herseye katlanmaya razi olmusken senin onlardan gizli evlenmeyi dusunmene sadece pess diyorum. Dogru kos git gizlice evlen ne de olsa ailenin hic emegi onuru gururu yok ne de olsa aolendrn cok sevgilin dusunuyor seni. Ne de olsa ailrnden cok sevgilin emek verdi sana. Hem de kendisinden tam emin olmadigin sevgilin. Cok bekleme bu gece kac ki annen aklina falan girmesin mazallah.

Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun. Çok üzüldüm gerçekten annenizi kaybettiğinize. Evet ben de yol yakınken onları hayatımdan atmalıyım sanırım.

Evlenme evlenirsen de 6 ay sonra buraya bosaniyorum diye konu acma... Bu isin sonu yok kv tam bir cirkef ve gorgusuz asla olmaz bu is suana kadar cok olmaz yazdim ama seninkide bastira bastira diyorum sakin kacma... Illa evlenceksen anneni dinle o senin yasadigin yere gelsi diger turlu o kv de seni rahat birakmaz

Kesinlikle işaretleri doğru okumak lazım.
Sevgilinizden oyle kolay vazgecmemenizde cok normal yılların alışkanlığı var neticede.
Ama onun gizlice evlenelim vs.demesi çok yanlış.
Hayırlısı olsun hakkinizda .

Erkek arkadaşın evlenince böyle olmaz kendi ailem her şeyin üstünde olur demiş ya hani, doğru söylemiş. Evlenince kendi ailesi yine annesi babası olur ve bundan bin kat daha beter olur! O her şeyden bir anlam çıkaran art niyetli kayınvalide ve böyle bir adamla ömür geçmez. Sakın aileni üzme yoksa şu ölümlü dünyada en çok sen üzülürsün. Ne olursa olsun sen mutlu ol diye ellerinden geleni yapmışlar. Bazen bizim göremediğimizi ailemiz görüyor. Uzak dur seni kandırmasın bu adam. Ne mutlu ki en başında bitmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…