Nişanım son anda iptal oldu...?

Peki ne yapmamı tavsiye edersiniz bana?
Sana ne desem ki ben ?
Ikinizin disinda herkesi cemberin arkasına atabilecek bir hayat olmuyor malesef. Mesrla ben şunu cok duydum eşimin akrabalarından . Ayyy ...... gelini bizim.oglani ayni kendi ailesine benzetmis. Benim esim hafif maco bir adamdi. Simdi evde temizlikten sorumlu devlet bakani mesela. Yahu bu kadin bizim oglani yoldan çıkardı. Eskiden bütün ibadetlerini yaparsi simdi gavur memleketlerinde geziyorlar gibi gibi.. ama ben rahatim yani yapistiririm cevabi kasinana. Sen bunlara degil tabiki ama benzerlerine dayanabilecekmisin ? Ben iki universite bitirdim. Okutmak icin mi aldin bu kizi dediler. Sinirlendim üstüne de yüksek yaptim . Iki oglum oldu yok saci uzun yok kulagi kupeli . Bitmez dertlerin. Ama bu senin hayatın. Ben kimseyi sokmadim hayatima. Bir sekilde geldil 18 yil . Sen bilirsin. Yaparim ben diyorsan tamam. Ama benim esim ailesinin tarafını asla tutmadi. Hic bir zaman. Yillar once sadece bana bir kere o da eve geldigimizde "haksizdin ama annem yüz bulmasin diye bir sey demedim" demisti mesela. O konu önemli. Kararini sevgilinin annesine tutumu belirleyecek

Keşke iki genç insanın evliliğinde aileler bu kadar başrölde olmasalar. Evlilik kararınız anneler düellosuna dönüşmüş.

keşke benim erkek arkadaşım da sizin eşiniz gibi olsa ama annesinin mantıksız taraflarını bile tutuyor maalesef...

Siz onun annesine dengesiz, boşboğaz ve haksız diyorsunuz ama o annesine bu lafları asla kondurmaz 1 kondurur 2 kondurur 3. ü de patlar... Annesinin dengesiz ve hadsiz davranışlarını ona söyleyince annesine laf deniyormuş gibi algılar, sonra güya düşününce hak verir... Annemle nişan konuşmasında önce annesinin tarafında olup, sonra orta yolu biz bulmalıydık dediği gibi. İnanır mısınız nişan iptal oldu diye annemi arayıp ; "Allah topunuzun belasını versin" demek istemiş nişan iptal edildi diye sanki nişan keyfimizden iptal edildi. Sonra oturup düşününce karar vermiş 2 tarafında kendince haklı sebepleri olduğuna. Artık biraz biraz mantıklı konuşsa da güvenesim gelmiyor hiç.

Kacma olayina kadar okuyabildim.
Sakin ama sakin kacarak evlenmek gibi bir hata yapmayin. Hic kimse icin ailenizi ezip gecmeyin.

Keşke paragraflara ayırsaydınız , okumak çok zordu , yine de hepsini okudum ve sakın sakın sakın evlenme bu kişiyle.Ömrünü böyle bir adama teslim etmek delilik.Gençliğine yazık.Annesi de kendisi de beter insanlar anlattığına göre.Annen baban ne diyorsa onu yap.

Yok et pişirmişsiniz de , yok senin annen size bakmamış anneanne babaanneye baktırmış falan bunlar ne ya! Bu kadar lafı nasıl yediniz , nasıl idare ettiniz? Bu kadar koca meraklısı olmayın lütfen.Kaçıp evlenmek ne demek? 1 ay bile sürmez mutluluğunuz.

Erkek arkadaşın da hep palavra atıyor kendi ailem olursa karıştırmam vs diye.Asıl film o zaman başlar.

Hepsını okudum direk kac bunlardan

Ailen çok iyi insanlar sırf seviyorsunuz diye başta herşeye razı olmuşlar. Gizli evlenerek böyle bir aileyi üzmeye hakkınız yok. Herşey koca değil. Siz oraya giderseniz eğer o kaynana sizi iğne ipliğe döndirür dırdırdan söyleyeyim .

Ben bunu bilir bunu derim. Ailenizin onay vermediği evliliklerin altından mutlaka birşey çıkıyor. Anneler herşeyi bilir

Bu formun ritüeline ayak uydurup, kesinlikle ayrıl, hemen terket , bir dakika bile durma demek bana doğru gelmiyor. Birçok insanın (yaş vs etkisiyle) yorumları aşırı benimseyip uyguladıklarını düşünüyorum. O yüzden sana en güzel tavsiyem nacizane , sevgine inanıp erkek tarafının olduğu şehirde yaşamana izin vermiş, her zaman destekçin olmuş , iki gün sonra Allah korusun bir sıkıntıda kapılarını çalacağın anne ve babanı lütfen üzme. Kaçmak... Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama hiçbir aşka sevgiye değmez gibime geliyor tabi büyük konuşmamak lazım ama lütfen o hatayı yapma. Şu an en doğru karar nişanlından adım beklemek. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Peki siz bu ailenizin istemediğini çok mu fazla yansittiniz acaba sevgilinize?
Çok mu kırıldı zamanında biriktirdi mi acaba içinde sürekli?
Gerçekten objektif düşünün aileniz de ciddi anlamda bir kucumseme oldu mu bu karşı tarafa yansıdı mi veya?
Hani böyle olduysa onlar da emin olamadı mi acaba bu iş olmaz vs.diye.
Biraz objektif bakmaya çalıştım ben sadece yoksa kv adayı bariz görgüsüz gibi yaptıklarını haklı çıkarmaz.

Bu işin sonu kaçarsan kucağında bebeginle annenin evine dönmek olur gibi geldi bana malesef ki evlilik sevdiğinle değil aileyle oluyor bizim erkeklerimizin genelinde bu var kadınlarımız kadar güçlü ve akıllı değiller ve hep bu sömürünün altında kalıyoruz yakma başını okulunda bitmiş hayallerine geleceğine öncelik ver ve kendine uygun bir eş seç. Emin ol cicim ayları geçmeden ben neye bulaştim dersin.

Hani diyorsunuz ya bu kadar lafı nasıl idare ettiniz diye... Ailem ben seviyorum diye idare etti. Ama artık olacak işi kalmadı bu işin.

Hani bitmese de bu yasananlar var ya burda kapanmiyor evlilik boyunca tekrar tekrar aciliyor .Evlilik ve sen icten ice curursunuz.Hakkinzda hayirlisi neyse Rabbim ona yoneltsin kararinizi.
Amin teşekkür ederim. Bana da çürürüm gibi geliyor eğer evlenirsem.

Haklısınız ben de bitirmeyi düşünüyorum.
ailen ne kadar nazik akli basinda sevgilin olacak herif kacalim diyor sende mutlu olabilirmiyim diyorsum sence olabilir misin aileye bak e yarinda oglullarida onlardan yana olucak birak bu adami sen akilli olsa kac gel demez zaten arkanda dururdu sakin boyle guzel aileni uzme yazik edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…