Nişanım son anda iptal oldu...?

benım kayınvalıdem hıç okula bile gitmemıs...cok yokluklarla buyumuş buyutmuş cocuklarını...ben unuversite mezunuyum...ama kayınvalıdemın bir durusu vardır...degme unuversite mezunlarına tas cıkartır...okadar saygı duyarımkı kendine...gorgu baska bırsey...okumakla okumamakla parayla pulla alakası yok.

anlamak için kör oldum
yinede anlamadığım noktalar var..
isteme ne zaman oldu? onlar geldiğinde mi? o zaman niye konuşulmadı da ailen onlara gittiğinde konuşuldu neyi nasıl yapacağınız?

Sakın ama sakın kaçma aileni dinle ve hemen ayrıl.buralarda da mıllet et yemez mısafıre pişirir ki kıymetlı degerlı oldugu anlaşılsın dıye vah kı ne vah millete ne oluyor böyle

Ailemden vazgeçmem rızaları olmadan evlenmek doğru gelmiyor. Çünkü anne baba hissederler evlatlarının mutlu olup olmayacağını. Mesela ben eşimle kavga etsem ailem eşimi haklı bulur onu o kadar çok seviyolar ve benim huyumu iyi biliyorlar. Yani ailenin damada güvenmesi gerek evladını ona emanet edebilmesi için.

Kesinlikle öyle. Ben zaten okumamışlıklarına kesinlikle bir şey demiyorum. Ailem de ne okumamış, ne cahil insanlar var kendini bilen edep, adap bilen ama bu kadın çok başka baş edemezsin kurnaz ve aşağılık kompleksi var diyorlar.

Yol yakinken hayirli olan bitirmeniz. Şimdiden annem de annem diyen bi insan. Siz evlenince de aynı şeyi yapar eminim. Annen baban çok haklı. Kendini şimdiden yıpratmaya baslamissin. Bitir kurtul daraldım ben bile. Gelecekte yasanacaklar belli cunku

anlamak için kör oldum
yinede anlamadığım noktalar var..
isteme ne zaman oldu? onlar geldiğinde mi? o zaman niye konuşulmadı da ailen onlara gittiğinde konuşuldu neyi nasıl yapacağınız?
İsteme nişanla aynı gün olacaktı. Nişan bohçası vs de nişan tarihi onlara söylendikten sonra konuşulacaktı. Ama bu aşamaya gelinemeden nişan iptal oldu işte.

Bence de vazgecmeniz iki taraf icin de isabet olur. Yanlis anlamayin ama hala ailem izin verdi falan yaziyorsunuz. Ailenizin evlilik icin izin vermesi, sonra vazgecmesi falan nedir, kac yasinda insansiniz ne izni? Ben sizin aile yapinizi da biraz ilginc buldum. Benim de anne ve babam universite mezunu egitimli insanlar, ben de oyleyim fakat bu tarz mudahaleler kulturun getirdigi seyler degil, aksine bireyin birey oldugunu kabul etmeme saygisizligi. Erkek arkadasiniz muhtemelen bu kucumseme durumuna sizi sevdigi icin katlanip idare edecegini dusunmus fakat sizin ailenizin asla iliskinizden uzak duracagini zannetmiyorum. Siz de ailenize "evlilik, es secimi benim kararim, ne izni" diyebilecek gibi degilsiniz, evlilik suresince de annenizin isteklerine gore devam ettireceksiniz iliskinizi. Olayin magduru erkek arkadasiniz bence, yol yakinken donmeniz onun icin de iyi olur.

Sakın gitme..
Seni kandırmaya çalışıyor
Şimdi seviyorsun aşıksın onunla evlenmek çok güzel bir şey gibi geliyor
Ama inan evlendikten sonra o kadar çekersin ki
Kaçtığın güne lanet edersin
Karşına daha neleri çıkar
Ailenin kıymetini bil onlar senin için en doğru olanı isterler
Nişanlın da yalancı bu arada tekmeyi koy daha fazla uzatmadan
Peşinden çok koşar ama geri dönme

Bence sen KAÇ ama o aileden kaç uzak dur kaynana fena

Sonuna kadar okudum. Ben yerinizde olsam en başında bitirirdim, erkek arkadaşınızın dediklerine kulak asmayın evlenince ilişkinize annesini daha çok karıştıracağı kesin.
En başında da çok sıkıntı çektiğim günler oldu ama her şeye rağmen sevgim için devam ettirdim. Şu anda son noktaya geldiğimi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…