Nişanım son anda iptal oldu...?

Çok uzun olmuş, gözlerim de çok yoruldu. Ama imla mükemmel olduğu için okudum. :)

Bence aileni dinlemelisin. Hani ailenin istememekte saçma sapan sebepleri falan olsaydı kalbini dinle derdim ama. Anneci biriyle evlilik cidden çok zor olur, benim eşim (çok şükür) ben ne istersem yapmaya çalışır, kırmaz hiç, ona rağmen dönem dönem zorlanıyorum ben. Çünkü başka birisiyle yaşaması çok zor. İşin içine bir de aileleler girdi mi inan tat tuz kalmıyor.

Sormayın, bazen duygusallaşıyorum her şeye rağmen gizlice evlensem mi diye ama sonra mantığım dur diyor.

Aman yapma. Soyle bir dusun.
Hic akla mantiga sigiyor mu yapilanlar ?
Evlenince bunlarin daha fazlasini yasayacaksin,o kayinvalidenin evlenince durulacagini mi saniyorsun?
Nisanlin da pek umut vaad etmiyor yaptiklariyla. Duygusallasirsin, aci cekersin ama inan biter. Bitiyor.
Evlendiginde yasayacagin uzuntuyle, stresle karsilastirilinca suan yasayacagin ayrilik acisi hic bir sey.

sakin kendinizi harcamayin.bu aileyle ve nisanliyla bu is olmaz.Sizin bizi dinleyeceginize pek inanmasam da söylüyorum.Sakin ama sakin evlenmeyin.Bir yili gecmeden ayrilirsiniz.Bu insanlarla ömür gecmez.Hem nisanliniz hem de annesi agir komleksli insanlar.Aradaki kültür farki da göz ardi edilecek gibi degil.

Doğru demiş. Annesini sevmiyorsanız ayrılın. Çünkü ilk olarak o kadın nişanlınızın annesi. Ne olursa olsun üstünde inkar edilemez emekleri vardır. İkincisi kendiniz diyorsunuz karakterleri benziyor diye. Söz konusu kaynana olunca yerden yere vurduğunuz karakter eşiniz olunca idare edilebilir olmaz bence. O yüzden hayırlısı böyleymiş deyip ileriye bakmak en mantıklısı.

Kaç kurtar kendini bu psikopat aileden bu ne ya içim şişti... Annenin ve babanın sözünü dinle sakın gizlice evlenmeye kalkma başını vuracak taş bulamazsın valla o kadar soyleyeyim...
Ailem de öyle diyor. Büyük bir tehlike atlattık diyorlar.

Sonuna kadar okudum usenmedim et yemeğinden bile huy kapan kv ve annem haklı diyen oğlu bu neyin kafasi diyecem eve gelen misafirlere kendin yemez yedirirsin peynir ekmek koysam hiç ozenmediler bize derdi bence kv seni ve aileni kiskanmis canım banada sorulacak nişan da fikrim alınacak diye diye dolmus tasmis oğlunuda doldurmuş demem oki aile herşeyin en iyisini bilir basindan gözleri tutmamış sen istiyorsun diye ses etmemişler koca her zaman bulursun aile asla bulamazsin lütfen kendine ve ailene bunu yaşatma layık olmayan insanları hayatlarına sokma sevgiler hakkınızda hayırlısı

Azmettim ve hepsini okudum.

Aileniz %200 haklı.
Erkek arkadaşınız denen kurnaz; anne kuzusu, güvenilmez ve siz görmek istemesenizde ailenize karşı yanlış yapan/yapacak biri.

Kaçarak gelin gitmeyi düşündüğünüz kaynana düşman başına, kötü niyetli, dominant, Çin işkencecisi gibi biri.

Ve tüm bunların üstüne bu kadar Harika ve sizi gözünden sakınan varlık sebebiniz ailenizi bırakıp kaçmayı düşünürseniz başınıza gelecek her şeyi hak ediyorsunuz demektir ki bunlar ilerde sizi BDV nin reytingi yüksek konularının sahibi yapar.

Haklısınız. Zaten düşünmek için süre istedim ondan. Konuşmadıkça bazı şeyler daha çok aklıma geliyor, geçmişte yaptıklarını daha çok düşünüyorum. Geçmişte de bazı gene annesi yüzünden olan mantıksız kavgalarda annesinin tarafını tutardı ama umursamazdım. Evlenince yapmaz derdim. Ama annemle konuşmasında yaptığı saçmalıklarda da onun tarafını tutunca kayış koptu bende.

Çocuk ailenin aynasıdır...Kayınvaliden nasılsa nişanlında aynı bakış açısına sahiptir. Gizli evlen, hayatının en büyük hatasını yap...Ailenin ,onuru, gururu ne olacak...Ayrıca ailesini hiçe sayıp evlenen bir kıza ne eşi, nede eşinin ailesi gram saygı duymaz. Cahil demiycem, dahada kötüsü yobaz bir aile....

Bir de kendisi beni aradı tam nişan neden iptal oldu öğrenmek istedi. Ben de anlattım aman kötü oldu sen benim kızım gibisin Allah'ın izni ile inş düzelir düzeltiriz vs dedi. Ailem oğlunun gözünde kötü gözükmesin, nişan iptali komple bizden bilinsin diye özellikle aradığını düşünüyor. Oğlunun gözünde iyi gözükmek için yaptı diyorlar yani.

Acikcasi ekonomik farkliliktan dolayi ailenizin erkek arkadasinizin ailesini ciddi anlamda asagiladigini dusundum okuyunca. Bunu karsi tarafa da hissettirdiyseniz olaylar silsilesini baslatmakta payiniz olmus olabilir.
İkinci olarak aradaki kultur seviyesi farkinin bu tarz iliskilerde onemli oldugunu dusunuyorum. Arada ucurum varsa iliskiyi saglikli sekilde yurutmek zor. Kayinvalide adayinin sakayla bile sacini basini yolarim gibi seviyesiz seyler soylemesi benim icin pek kabul edilemez.
Bunun disinda erkek arkadasiniz ilimli biri gibi ancak siz de okumussunuz falan, calismiyor musunuz? Onun yasadigi sehre nasil gideceksiniz, orda mi is bakacaksiniz?
Bir de cok fazla annem sunu ister, bunu istemez, izin verdiler, vermediler yazmissiniz. Universite mezunu kocaman bir kadin olarak kendi kararlarinizi veremiyor musunuz hala? Bu tarz erkeklerden bahsedildiginde kac kac diyorlar forumda genelde, bana kalirsa kadinlar icin de aynisi gecerli.

Cok iyi anliyorum seni cunku benzer seyi ben de yasadim. En sacma seylerde bile annem hakli diyip seni suclu bulan bir erkekle evliligin ne kadar saglikli olabilir ?
Erkek arkadasin karakterli bir durus sergileyebilseydi ya da bu mevzulari yonetebilseydi sans vermelisin derdim ama hal boyleyken kendine yazik etme. Umarim hakkinda hayirlisi olur

nisan ayarlamalari icin onlara ne anlatmaliymissiniz onu anlamadim nisani kiz tarafi yapar zaten sizde bunu yapiyormussunuz erkek tarafi gununde gelir nisana katilir nisanlin ve ailesi cok sacmalamis ve sen bu insanlarla yapamazsin
İşte gününü ortak konuşmamışız, nişan bohçasını konuşmamışız vs... Günü biz onlara gittiğimizde konuşulmuştu halbuki hadi unuttular diyelim erkek arkadaşım tekrar tekrar söylemiş. Neymiş 30 saniyelik telefonla nişana davet edilmiş gibi olmuş onlar. Nişan bohçası için de eğer nişan iptal olmasaydı daha ayrıntılı konuşulacaktı zaten. Ama daha bohçaya sıra gelemeden nişan iptal oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…