Nişanım atıldı

Çeyiz geldi, çeyiz gitti, erkek taraf ceyiz sermez,ceyiz görme saati, bohca takası bunlar ne yaw?Sanarsın Germiyanoğullarından kız alınıyor.Ya dümdüz evlenip gidin ne bu ananevi bağımlılıklar?

Kayınpederiniz bohçaları verelim deginde nişanlımın ne yapıyordu acaba?Bunu engelleyemeyecek kadar pasif ise sevgiden kokudan bahsetmesin.Aile ağzıyla hareket eden bir koca adayı daha işte.Yarin evlenirsiniz annem bunu dedi babam şunu dedi hop kavga eksik olmaz evinizde.Hayirlisi deyin.Ha bir de aileler karar vermemiş erkek tarafı yani nisanliniz karar vermiş ve size iletmisler siz de onaylamissiniz.Bu süreçte psikolojik destek alırsanız daha da iyi anlar ve süreci atlatirsiniz

Annen şimdi çeyizini serip otursun , adam hem parasını verip eşya alacak ama serip gösterip hava atmasını annen yapacak çok saçma .
Senin ailende az değil .ne sen kendi ailene dur demişsin ne ex nisanlin demis .

Bu devirde çeyiz sermesi mi olur ya. İşte bu gereksiz adetler yüzünden herşeyi eksiksiz almaya çalışıp araya nifak tohumları ekiliyor. Ben 2008 de evlendim o zaman bile yapmadım çeyiz sermesi. Ki bir dünya eksik esyam vardı. Kimseye alamadığım eşya için hesap vermek zorunda değildim. Eşim de aynı mantiktaydi. Diğer konu nisanliniza gelecek olursak anladığım kadarıyla maddi anlamda evlenirken aileden fazlaca destek gördü ve ailede nişanı atarken ogullarina sormadı bile. Bu hareket bile ilerideki evlilik hayatınızın fragmanı gibi. Nisanliniz kötü insandir demiyorum ama size sahip çıkamadığı belli kusura bakmayın. Size tavsiyem askindan ölsen bile nişanlınin tavrı değişmeden evlilik v s düşünme. Evlilik arifesinden dönülüyor ve nişanlınla kuru kuruya aşk acısı çekmekten başka birşey yapmıyorsunuz. Erkek dediğin önce yuvam diyeceğini kadının arkasında durup sahip çıkar. Yoksa ailelerin iki dudağı arasında kalırsınız. Baban haklı karşısında kızına sahip çıkacak damat profili çizmemis çünkü.

BEn nedense nısan atılmalarında hıc uzulemıyorum.Sankı hayırlısı olmus gıbı gelıyor.Sız tanısıyormussunuz,gorucu usulu de değilse neden aileler bukadar ısın ıcınde?Yanı kpderim perde bakmaya da gelmesın bı zahmet.
Neden herseyı onların tanıdıklarından alıyorz?Belkı orda ıstediğim model yok.
Evlilik de cok sorun yasardınız,hayırlısı olmus.Uzmeyın kendınızı.

İkiniz de evlenecek olgunlukta değilsiniz, hem maddi hem de manevi olarak söylüyorum bunu. Ailelere bağımlı olursanız ne istediğinizi alırsınız ne de istediğiniz olur. Lütfen ailenizi üzmeyin. Eski ( bakın eski diyorum) Nişanlınız size sahip çıkamaz, çıkmaz .

oğlumuzun peşini bırak desinler de gör o zaman kokuyu
nişanlın olacak herif napıyo bunca şey olurken ???

neden ailelerinize bu kadar söz hakkı veriyorsunuz? saygısızlık yapın demiyorum da 26yaşında koca kadınsınız biraz rest çekmeyi ya da noluyor bu benim hayatım? demeyi bilmelisiniz. bunu hem sen yapamamışsın hem nişanlın. çok pasifsiniz. karşı tarafın bütçesi oymuş zorlamanın mantığı yok. ha bir de gerçekten şu çeyiz olayını anlamıyorum ya neden benim geceliklerim çemberlerim saçma sapan hiç kullanmayacağım eşyalarım evime serilsin ve neden elalem gelip onları sanki müze edasıyla izlesin... keşke şu salak salak adetler birden kalksa yeryüzünden. hiçbirini yapmadım yaptırmadım. iyi ki de yaptırmamışım

Ne olacak peki ömür boyu gizli mi buluşacaksınız?

Nişanlınızı alın, önce sizin aileye sonra da karşı tarafın ailesine gidin. . Biz birbirimizden ayrı yaşamak istemiyoruz falan gibi şeyler söyleyin bari başka ne olabilir ki? Aileler şu an öfkelidir biraz zaman geçsin tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…