Nişanım atıldı

Yaklaşık 4 yıldır nişanlımla birbirimizi tanıyorduk. 1.5 yıl öncesine kadar duygularını söyleyip bekledi yaa ki geçen sene bende evet dedikten sonra herşey daha güzle olmaya başladı. Bu arada aynı iş yerinde çalışıyoruz. Sonra isteme söz oldu. Nişanlımla aramda herhangi bir sorun yok. İş nişan sonrasına gidince eşya muhabbetleri falan orada sıkıntılar çıkmaya başladı. Ailesi bana bütçe vermeye başladı. İstediğimiz yerden eşya al demeye başladı. Sonra kayınvalidem ile benim aramda bu durum sorun olmaya başladı. Ailem ise kötü olmayalım biz diye çok dahil olmadılar. Git gide meseleler büyüdü. En son perde olayımız oldu onların tanıdığından herşeyi alacaktık. Adam da dükkanını kapatmak için bizi bekliyordu ben acele ile seçim yapıp gitmek istedim sonuçta adam benim için geç saate kalmıştı. O arada kayınpederim bir içeri girip çıktı bende nasıl olsa çıkışta pazarlık yapacak diye gidip selam vermedim. Sonra dışarı çıktığında kayınpederin yoktu. Oradan da nişanlım geç saat olduğu için beni eve bıraktı. Sonra bu olay babası tarafından sorun yapıldı. Bir şekilde bunu da aştık. Son olay çeyiz zamanı işte annesi annemi arayıp şu saatte çeyiz alalım dedi. Annemde erken saat verdi. Sonra bizde çeyiz sermeyi kız tarafı yapar erkek tarafı da serildikten sonra görmeye gelir denildi. Kayınvalidem siz bizi istemiyorsunuz. Oğlumun evine de gelemeyeceğiz gibi şeyler söyledi. Sonra nişanlım annemi aradı anne ne olacak gelsinler falan diye yarım saat konuştu. Sonra babası babamı aradı bu işin tadı kalmadı diye sonra babalar bu iş bitsin dedi. Aradan iki gün geçti kayınpederim ortak noktada buluşup bohçaları verelim dedi. Ve verildi. Tüm bunlar nikahıma 2 gün kala oldu. Evimiz eşyalarımız herşeyimiz hazırdı. Nişanlımla biz birbirimizi seviyoruz , çünkü çok zor elde etmiştik başından belli çok mücadele verdik çok fedakarlık yaptık işler ciddi anlam kazansın diye. halen daha ailelerimizin haberi olmadan buluşuyoruz.
Çünkü biz birbirimizi çok özlüyoruz , birbirimizin elleri olmadan gözlerine bakmadan kokumuzu almadan duramıyoruz. Sanki bir yanımız eksik oluyoruz. Bu süreç boyunca ikimizde yemekten kesildik yaşama anlamında sadece nefes alıyoruz. Çok acı çekiyoruz.
İki ailede kesinlikle olmasını istemiyor.
Benim ailem eğer o iş devam ederse bizi sil diyor. Ne yapmalıyım sizc
Çeyiz geldi, çeyiz gitti, erkek taraf ceyiz sermez,ceyiz görme saati, bohca takası bunlar ne yaw?Sanarsın Germiyanoğullarından kız alınıyor.Ya dümdüz evlenip gidin ne bu ananevi bağımlılıklar?

Kayınpederiniz bohçaları verelim deginde nişanlımın ne yapıyordu acaba?Bunu engelleyemeyecek kadar pasif ise sevgiden kokudan bahsetmesin.Aile ağzıyla hareket eden bir koca adayı daha işte.Yarin evlenirsiniz annem bunu dedi babam şunu dedi hop kavga eksik olmaz evinizde.Hayirlisi deyin.Ha bir de aileler karar vermemiş erkek tarafı yani nisanliniz karar vermiş ve size iletmisler siz de onaylamissiniz.Bu süreçte psikolojik destek alırsanız daha da iyi anlar ve süreci atlatirsiniz

Annen şimdi çeyizini serip otursun , adam hem parasını verip eşya alacak ama serip gösterip hava atmasını annen yapacak çok saçma .
Senin ailende az değil .ne sen kendi ailene dur demişsin ne ex nisanlin demis .

Bu devirde çeyiz sermesi mi olur ya. İşte bu gereksiz adetler yüzünden herşeyi eksiksiz almaya çalışıp araya nifak tohumları ekiliyor. Ben 2008 de evlendim o zaman bile yapmadım çeyiz sermesi. Ki bir dünya eksik esyam vardı. Kimseye alamadığım eşya için hesap vermek zorunda değildim. Eşim de aynı mantiktaydi. Diğer konu nisanliniza gelecek olursak anladığım kadarıyla maddi anlamda evlenirken aileden fazlaca destek gördü ve ailede nişanı atarken ogullarina sormadı bile. Bu hareket bile ilerideki evlilik hayatınızın fragmanı gibi. Nisanliniz kötü insandir demiyorum ama size sahip çıkamadığı belli kusura bakmayın. Size tavsiyem askindan ölsen bile nişanlınin tavrı değişmeden evlilik v s düşünme. Evlilik arifesinden dönülüyor ve nişanlınla kuru kuruya aşk acısı çekmekten başka birşey yapmıyorsunuz. Erkek dediğin önce yuvam diyeceğini kadının arkasında durup sahip çıkar. Yoksa ailelerin iki dudağı arasında kalırsınız. Baban haklı karşısında kızına sahip çıkacak damat profili çizmemis çünkü.

Yaklaşık 4 yıldır nişanlımla birbirimizi tanıyorduk. 1.5 yıl öncesine kadar duygularını söyleyip bekledi yaa ki geçen sene bende evet dedikten sonra herşey daha güzle olmaya başladı. Bu arada aynı iş yerinde çalışıyoruz. Sonra isteme söz oldu. Nişanlımla aramda herhangi bir sorun yok. İş nişan sonrasına gidince eşya muhabbetleri falan orada sıkıntılar çıkmaya başladı. Ailesi bana bütçe vermeye başladı. İstediğimiz yerden eşya al demeye başladı. Sonra kayınvalidem ile benim aramda bu durum sorun olmaya başladı. Ailem ise kötü olmayalım biz diye çok dahil olmadılar. Git gide meseleler büyüdü. En son perde olayımız oldu onların tanıdığından herşeyi alacaktık. Adam da dükkanını kapatmak için bizi bekliyordu ben acele ile seçim yapıp gitmek istedim sonuçta adam benim için geç saate kalmıştı. O arada kayınpederim bir içeri girip çıktı bende nasıl olsa çıkışta pazarlık yapacak diye gidip selam vermedim. Sonra dışarı çıktığında kayınpederin yoktu. Oradan da nişanlım geç saat olduğu için beni eve bıraktı. Sonra bu olay babası tarafından sorun yapıldı. Bir şekilde bunu da aştık. Son olay çeyiz zamanı işte annesi annemi arayıp şu saatte çeyiz alalım dedi. Annemde erken saat verdi. Sonra bizde çeyiz sermeyi kız tarafı yapar erkek tarafı da serildikten sonra görmeye gelir denildi. Kayınvalidem siz bizi istemiyorsunuz. Oğlumun evine de gelemeyeceğiz gibi şeyler söyledi. Sonra nişanlım annemi aradı anne ne olacak gelsinler falan diye yarım saat konuştu. Sonra babası babamı aradı bu işin tadı kalmadı diye sonra babalar bu iş bitsin dedi. Aradan iki gün geçti kayınpederim ortak noktada buluşup bohçaları verelim dedi. Ve verildi. Tüm bunlar nikahıma 2 gün kala oldu. Evimiz eşyalarımız herşeyimiz hazırdı. Nişanlımla biz birbirimizi seviyoruz , çünkü çok zor elde etmiştik başından belli çok mücadele verdik çok fedakarlık yaptık işler ciddi anlam kazansın diye. halen daha ailelerimizin haberi olmadan buluşuyoruz.
Çünkü biz birbirimizi çok özlüyoruz , birbirimizin elleri olmadan gözlerine bakmadan kokumuzu almadan duramıyoruz. Sanki bir yanımız eksik oluyoruz. Bu süreç boyunca ikimizde yemekten kesildik yaşama anlamında sadece nefes alıyoruz. Çok acı çekiyoruz.
Benim ailem eğer o iş devam ederse bizi sil diyor. Ne yapmalıyım sizce
BEn nedense nısan atılmalarında hıc uzulemıyorum.Sankı hayırlısı olmus gıbı gelıyor.Sız tanısıyormussunuz,gorucu usulu de değilse neden aileler bukadar ısın ıcınde?Yanı kpderim perde bakmaya da gelmesın bı zahmet.
Neden herseyı onların tanıdıklarından alıyorz?Belkı orda ıstediğim model yok.
Evlilik de cok sorun yasardınız,hayırlısı olmus.Uzmeyın kendınızı.

İkiniz de evlenecek olgunlukta değilsiniz, hem maddi hem de manevi olarak söylüyorum bunu. Ailelere bağımlı olursanız ne istediğinizi alırsınız ne de istediğiniz olur. Lütfen ailenizi üzmeyin. Eski ( bakın eski diyorum) Nişanlınız size sahip çıkamaz, çıkmaz .

oğlumuzun peşini bırak desinler de gör o zaman kokuyu :KK70:
nişanlın olacak herif napıyo bunca şey olurken ???

Benim ailem eğer o iş devam ederse bizi sil diyor. Ne yapmalıyım sizce
neden ailelerinize bu kadar söz hakkı veriyorsunuz? saygısızlık yapın demiyorum da 26yaşında koca kadınsınız biraz rest çekmeyi ya da noluyor bu benim hayatım? demeyi bilmelisiniz. bunu hem sen yapamamışsın hem nişanlın. çok pasifsiniz. karşı tarafın bütçesi oymuş zorlamanın mantığı yok. ha bir de gerçekten şu çeyiz olayını anlamıyorum ya neden benim geceliklerim çemberlerim saçma sapan hiç kullanmayacağım eşyalarım evime serilsin ve neden elalem gelip onları sanki müze edasıyla izlesin... keşke şu salak salak adetler birden kalksa yeryüzünden. hiçbirini yapmadım yaptırmadım. iyi ki de yaptırmamışım :KK70:

Ne olacak peki ömür boyu gizli mi buluşacaksınız?

Nişanlınızı alın, önce sizin aileye sonra da karşı tarafın ailesine gidin. . Biz birbirimizden ayrı yaşamak istemiyoruz falan gibi şeyler söyleyin bari başka ne olabilir ki? Aileler şu an öfkelidir biraz zaman geçsin tabi.

X