• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanı atmalı mıyım sizce

Bu yaşta şiddet nedir ya? Siz neden bu kadar pasifsiniz? Anneniz elinizi kaldırdığında o eli indirmeyi bileceksin.
Ayrıca maaşın için evlenmeni istemiyor. Cesaret….

Evet her ay eve 4.5 milyar veriyorum bir senedir çalışıyorum
Anneniz sizi iyice sindirmiş ,para kaynağı kesilmesin diye evlenmenizi istemiyordur .
Nisanlinizin konumu farklı olsaydı ona da diyecek birsey bulurdu eminim .
Şiddet konusuna gelirsek ,siz size yaşatılan tüm bunları hakediyor musunuz ?
Yaşatan anneniz dahi olsa .
 Bence de nisan atma konusundan önce çok daha önemli sorununuz var, anneniz .

Nişanlınız niye annenize hediye alsın mesela? Ayrıca terörist memleketi diye beğenmediği adamdan niye maddi beklenti içinde? Anneniz tam anlamıyla ver yiyeyim ört yatayım tipi biri ve üstelik aşırı saygısız, aşırı toksik ve travmaları yüzünden çocuğunu duygusal yönden istismar eden biri.

Nişanlınız konusunda da ona buna bakıp hareket ediyorsanız, evlenseniz de boşanırsınız. Adamın ailesiyle iletişimine, aradaki zaaflarına, adamın genel tavrına, çevresindeki insanlara dikkat edin. Gözlemleyin.

Bir buçuk yıllık ilişkim vardı erkek arkadaşımın kötülüğünü de görmedim ailesiyle de öyle pek konuşmadım uzakta yaşadıkları için çok nadir konusmusumdur bir buçuk yıl iyi anlasinca erkek arkadaşımda bir adı olsun nişan yapalım dedi ama benim ailem istemedi kendisi asker sözleşmeli çalışıyor jandarma bende devlette kadrolu çalışıyorum ailem dedi kendi dengine göre birini bul lise mezunu vs vs dediler onlar doğulu abim annem onlarda boşanma da olmaz neyse dedim memleketine götürdüm aileleriyle tanissin diye ailemi güzel agirladilar bir sıkıntı çıkmadı ama düşünce yapıları değişmedi yinede ailem ben güvenemiyorum terörist memleketi vs dediler sonra biz ayrılmadık nişan yaptık yani öyle istekli yapmadılar benimde canım sıkılıyordu dediklerine çocukta genelde anladı dediklerini bende zaten moralimi bozduklari için yüz ifademden anladı bazı şeyleri de ağzımdan kaçırdım annem dedi işte bizi degersizlestirdin neden belli ettin vs demeye başladı attıracam o nişanı dedi kendisinin psikolojisi iyi değil babamla bir buçuk senedir ayrı beni her ay döver yani nisandan önce dövdü kolum mor nişan yaptim iki kuzenim ayrıldı görmüyor musun erkeklere guvenilmeyecegini falan dedi neyse işte aileside zaten fakir dedi o senin için değil mesleğin için senle dedi şu boyla seni napacak falan böyle şeyler diyor benimde psikolojimi bozdu nisanlimada sinirlenip duruyorum birkaç gün hasta oldu annemle baktık yemeğe götürmüştü beni annem beni niye götürmüyor dedi bana niye bir şeyler almıyor göz boyuyor falan vs dedi bu aralar mobilya almayı düşünüyordu evlenene kadar kredisini öderim diye gel gidelim diyorum bakmaya ne bok yersen ye diyor bana annem sürekli bir moralim bozuk hayattan soğumuş gibi geziyorum eskisi gibi çıkıp çok gezmiyoruz mobilya alcak parası çoğu ona gidiyor kirada oturuyor vs diye kira parası derken o da sen eskisi gibi değilsin diyor beni istemediklerini biliyorum vs dedi napcami şaşırdım kafam çok karışık çok uzgunum sanki hiç mutlu olamicam gibi geliyor hayatta
Vallahi asker oluşu beni geri adim attiriridi ne yalan soyleyeyim ofke kontrolleri yok bir cogunun.bunu hel soyledim hep diyecegim. Ama dogulular hakkinda bisey diyemem 4 sene kaldim bir tane kotusune denk gelmedim cok misafirperver harika insanlar eslerinide hep el ustunde tutuyorlar bircogunu kendi gozumle gordum en azindan

Bu yaşta şiddet nedir ya? Siz neden bu kadar pasifsiniz? Anneniz elinizi kaldırdığında o eli indirmeyi bileceksin.
Ayrıca maaşın için evlenmeni istemiyor. Cesaret….
Her ay belli bir miktar veriyoz abim ve ben sadece eve para vermekle olmuyor bu ev işleri nolacak diye bana bağırıyor ara sıra evi supurdugum sildiğim oluyor ara sirayla ev mi temizlenir diyor bende yoruluyorum yoğun iste çalışıyorum diyorum herkes işte çalışıyor evinin işini görüyor diyor

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama önce buyumen lazım, bak atanmış kendi paranı kazanıyorsun ama hala çocuk gibi annenden şiddet görüyorsun önce bunun önünü kes ne hakla ya ! Sonra annene sinir köy herseye karıştırma, eşya bakmaya annenle gitmek zorunda mısın ? Niye bekliyorsun ? Git nişanlınla seç eşyani...nişanlınla mutlu olur musun bilmem ama sen bu anneyle bu kafa yapısıyla kimseyle mutlu olamazsin

Her ay belli bir miktar veriyoz abim ve ben sadece eve para vermekle olmuyor bu ev işleri nolacak diye bana bağırıyor ara sıra evi supurdugum sildiğim oluyor ara sirayla ev mi temizlenir diyor bende yoruluyorum yoğun iste çalışıyorum diyorum herkes işte çalışıyor evinin işini görüyor diyor
Siz evin külkedisi misiniz ? Hem çalış hem evin işlerini yap hep hem anneden dayak ye hem abi tarafından ezil. Ve yetişkin bir birey olarak siz bunlara dur demiyorsunuz. İlerde evlilik hayatında da aynı muameleye kalmanız olası . Çünkü bu aile sizin sınavınız asıl

Sizin aileniz nereli sahiden ?

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama önce buyumen lazım, bak atanmış kendi paranı kazanıyorsun ama hala çocuk gibi annenden şiddet görüyorsun önce bunun önünü kes ne hakla ya ! Sonra annene sinir köy herseye karıştırma, eşya bakmaya annenle gitmek zorunda mısın ? Niye bekliyorsun ? Git nişanlınla seç eşyani...nişanlınla mutlu olur musun bilmem ama sen bu anneyle bu kafa yapısıyla kimseyle mutlu olamazsin
Aslında beraber ilk gittik demediği kalmadı yok iste bensiz zaten eşya bakıyorsun beni mi katıyorsun vs vs psikolojik baskı yapıyor

Doğulu olduğu için tartışma onlarda uzar vs diyor dövme meselesine gelince evet dövüyor karşı koyunca da sinir küpüne dönüşüyor o yüzden boks torbası gibi kendimi feda ediyorum
Şu yaşımda saç rengi kıyafet ayakkabı bunları tek almama izin vermiyor ben bunları beğendim sende bunları alcaksın diyor
Ayrılın. Kendinizden ve ailenizden kurtarın adamı. Kendi delinizi kendiniz çekin, elin çocuklarının başına sarmayın.

Bir buçuk yıllık ilişkim vardı erkek arkadaşımın kötülüğünü de görmedim ailesiyle de öyle pek konuşmadım uzakta yaşadıkları için çok nadir konusmusumdur bir buçuk yıl iyi anlasinca erkek arkadaşımda bir adı olsun nişan yapalım dedi ama benim ailem istemedi kendisi asker sözleşmeli çalışıyor jandarma bende devlette kadrolu çalışıyorum ailem dedi kendi dengine göre birini bul lise mezunu vs vs dediler onlar doğulu abim annem onlarda boşanma da olmaz neyse dedim memleketine götürdüm aileleriyle tanissin diye ailemi güzel agirladilar bir sıkıntı çıkmadı ama düşünce yapıları değişmedi yinede ailem ben güvenemiyorum terörist memleketi vs dediler sonra biz ayrılmadık nişan yaptık yani öyle istekli yapmadılar benimde canım sıkılıyordu dediklerine çocukta genelde anladı dediklerini bende zaten moralimi bozduklari için yüz ifademden anladı bazı şeyleri de ağzımdan kaçırdım annem dedi işte bizi degersizlestirdin neden belli ettin vs demeye başladı attıracam o nişanı dedi kendisinin psikolojisi iyi değil babamla bir buçuk senedir ayrı beni her ay döver yani nisandan önce dövdü kolum mor nişan yaptim iki kuzenim ayrıldı görmüyor musun erkeklere guvenilmeyecegini falan dedi neyse işte aileside zaten fakir dedi o senin için değil mesleğin için senle dedi şu boyla seni napacak falan böyle şeyler diyor benimde psikolojimi bozdu nisanlimada sinirlenip duruyorum birkaç gün hasta oldu annemle baktık yemeğe götürmüştü beni annem beni niye götürmüyor dedi bana niye bir şeyler almıyor göz boyuyor falan vs dedi bu aralar mobilya almayı düşünüyordu evlenene kadar kredisini öderim diye gel gidelim diyorum bakmaya ne bok yersen ye diyor bana annem sürekli bir moralim bozuk hayattan soğumuş gibi geziyorum eskisi gibi çıkıp çok gezmiyoruz mobilya alcak parası çoğu ona gidiyor kirada oturuyor vs diye kira parası derken o da sen eskisi gibi değilsin diyor beni istemediklerini biliyorum vs dedi napcami şaşırdım kafam çok karışık çok uzgunum sanki hiç mutlu olamicam gibi geliyor hayatta
Terörist memleketi dediğini okuyunca bıraktım okumayı.
Siz iyi misiniz gercekten?
Yazık etmeyin vatanı için çalışan lise mezunu kardeşimize.
Kadrolu memur olunca ne oluyor?
Kraliyet soyuna mi dahil oluyorsunuz?

Anneniz ruh hastasi, ayrica paragöz basbaya pislik bir insan yani. Egitim denkligi, dogulu ailenin kulturune uyum saglama zorlugu, bunlara ben de katiliyorum, zor elbette. Ama bu sizin karar vereceginiz bir sey. Zaten anneniz sizi uyaran degil azarlayan aşağılayan konumunda. Bu kadar etkisi altinda kalıp nisan atsam mi diye düşündüğünüze gore sizin de cok farkiniz yok aslinda. Aşk meşk, başımda kavak yelleri derken kaptirmissiniz bi kendinizi ama simdi de , zengin olsa daha iyi olurdu, aslinda o kadar yakisikli degil falan diye icten ice kendinizi yiyor gibisiniz. Atin bence nişanı siz

Anneniz ruh hastasi, ayrica paragöz basbaya pislik bir insan yani. Egitim denkligi, dogulu ailenin kulturune uyum saglama zorlugu, bunlara ben de katiliyorum, zor elbette. Ama bu sizin karar vereceginiz bir sey. Zaten anneniz sizi uyaran degil azarlayan aşağılayan konumunda. Bu kadar etkisi altinda kalıp nisan atsam mi diye düşündüğünüze gore sizin de cok farkiniz yok aslinda. Aşk meşk, başımda kavak yelleri derken kaptirmissiniz bi kendinizi ama simdi de , zengin olsa daha iyi olurdu, aslinda o kadar yakisikli degil falan diye icten ice kendinizi yiyor gibisiniz. Atin bence nişanı siz
Hiçbir zaman öyle bir düşüncem olmadı benim annem gibi mutlu olacaksak benim için önemi yok küçüklükten beri aile otoritesi baskıcı bir yerde büyüdüm o yüzden buraya bunu sordum kendi başıma karar vermemi hiç istemediler

Kardesim ne sacmalıyorsun sen Allah rızası icin yazdığını baskası yazmış gibi oku bir defa sen yorum yap bakayım asıl huzursuzluk sizin evinizde zaten kaç yasına gelmişsin annenden dayak mı yiyorsun ? Karsı tarafla bir sorunun yok ki senin ne yapıyorsa ailen yapıyor resmen birde su ihtimali dusundum sen eve maasinla katki (alisveris,fatura vs) yapiyorsan gitmemen ve bunlarin devami icin huzursuzlukda cikariyor olabilirler hayatinin en kotu karari o nisani atmak olur.

Böyle anneyle o adamın ve ailesinin başını yakmayin, doğulu deyip küçük görüyorsunuz ama güya batilisiniz ve medeniyetinize bakın, annenizi önce iliskinizde uzak tutun evlenince de cok karışır sonra kocam boşanmak istiyor yok tahammülü yok bilmem ne diye yazarsınız buralara, sizin dahi tahammülnuz yokken elalemden tahammül beklemeyin, mutluluğunuz da mutsuzluğunuz da sizin elinizde, suanlik annenizi idare ediyor gibi görünüp evlendignizde kapı dışında bırakacaksınız okey ama yok herşeye burnunu sokacaksa baba evinize yolculuk gözükür. Anneyi ilişkiden uzak tutun tabi eş kişisi de bunları yapacak

Back
X