• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanı atmalı mıyım sizce

cezaab

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2022
68
-4
1
26
Bir buçuk yıllık ilişkim vardı erkek arkadaşımın kötülüğünü de görmedim ailesiyle de öyle pek konuşmadım uzakta yaşadıkları için çok nadir konusmusumdur bir buçuk yıl iyi anlasinca erkek arkadaşımda bir adı olsun nişan yapalım dedi ama benim ailem istemedi kendisi asker sözleşmeli çalışıyor jandarma bende devlette kadrolu çalışıyorum ailem dedi kendi dengine göre birini bul lise mezunu vs vs dediler onlar doğulu abim annem onlarda boşanma da olmaz neyse dedim memleketine götürdüm aileleriyle tanissin diye ailemi güzel agirladilar bir sıkıntı çıkmadı ama düşünce yapıları değişmedi yinede ailem ben güvenemiyorum terörist memleketi vs dediler sonra biz ayrılmadık nişan yaptık yani öyle istekli yapmadılar benimde canım sıkılıyordu dediklerine çocukta genelde anladı dediklerini bende zaten moralimi bozduklari için yüz ifademden anladı bazı şeyleri de ağzımdan kaçırdım annem dedi işte bizi degersizlestirdin neden belli ettin vs demeye başladı attıracam o nişanı dedi kendisinin psikolojisi iyi değil babamla bir buçuk senedir ayrı beni her ay döver yani nisandan önce dövdü kolum mor nişan yaptim iki kuzenim ayrıldı görmüyor musun erkeklere guvenilmeyecegini falan dedi neyse işte aileside zaten fakir dedi o senin için değil mesleğin için senle dedi şu boyla seni napacak falan böyle şeyler diyor benimde psikolojimi bozdu nisanlimada sinirlenip duruyorum birkaç gün hasta oldu annemle baktık yemeğe götürmüştü beni annem beni niye götürmüyor dedi bana niye bir şeyler almıyor göz boyuyor falan vs dedi bu aralar mobilya almayı düşünüyordu evlenene kadar kredisini öderim diye gel gidelim diyorum bakmaya ne bok yersen ye diyor bana annem sürekli bir moralim bozuk hayattan soğumuş gibi geziyorum eskisi gibi çıkıp çok gezmiyoruz mobilya alcak parası çoğu ona gidiyor kirada oturuyor vs diye kira parası derken o da sen eskisi gibi değilsin diyor beni istemediklerini biliyorum vs dedi napcami şaşırdım kafam çok karışık çok uzgunum sanki hiç mutlu olamicam gibi geliyor hayatta

Memleketi doğu dediğiniz adam muhtemelen dağda terörist avlıyor. Annenizin bakış açısı bazı noktalarda çok çirkin. Niye annenize hediye alsın ki? Siz kayınvalidenize alıyor musunuz? Ha eğitim denklik dese belki haklı deriz fakat takıldığı noktalar mantıklı değil. Eğer bunlar kafanızı karıştırıyor ve sizi etkiliyorsa sizde bu işi uzatmayın. Ve kim olursa olsun annenizle konuştuğunuzu karşı tarafa aktarmayın.

Nişan atmalı mısınız bilmem ama annenizin uyguladığı şiddete bir dur demelisiniz.
Koskoca kadınsınız,şiddete neden boyun eğiyorsunuz?

ailem ben güvenemiyorum terörist memleketi vs dediler
Ayrıca ailenizin zihniyeti de çok pis.
Doğulu olan her insan, terörist destekçisi değil ya.
Ülkemin hiçbir şehri terörist memleketi değil,olamaz da.

Memleketi doğu dediğiniz adam muhtemelen dağda terörist avlıyor. Annenizin bakış açısı bazı noktalarda çok çirkin. Niye annenize hediye alsın ki? Siz kayınvalidenize alıyor musunuz? Ha eğitim denklik dese belki haklı deriz fakat takıldığı noktalar mantıklı değil. Eğer bunlar kafanızı karıştırıyor ve sizi etkiliyorsa sizde bu işi uzatmayın. Ve kim olursa olsun annenizle konuştuğunuzu karşı tarafa aktarmayın.
Kendisini seviyorum ama moralimi bozuyorlar

Ailenizden yana yüzünüz gülmemiş, inşallah evlenince mutlu olursunuz. Annenizin yaptıkları, söyledikleri hiç normal degil. Ama bana da sevgilinizle pek uyumlu değilmişsiniz gibi geldi. Eğitim durumunuz denk degil. Kültürleriniz farklı.Doğulu bir erkek evlendikten sonra onun kültürüne ayak uydurmanizi bekler. Çok zorlanırsınız. Iyi düşünün.

Haklısınız bu konuda bu tür şeylerde ne yapmalıyım
Sınır çizin. Mesela ilişkinizde olan herşeyi annenize dahi anlatmayin. Ben 4 senelik evliyim. Aramızda geçen en ufak bir sorunu bile anlatmadım. Cozemedigim noktada elbette farklı bakış açısı isterim fakat ilişkide sorunları 2 kişinin çözmesi, ilişkiyi 2 kişinin yürütmesi daha sağlıklı her zaman. Anneniz fazla müdahil. Elbette kızınin geleceği ile alakalı fikri dusuncesi olacak. Hatta engel olmakta isteyebilir ama bunun gerekçeleri çok kötü. Mesela dese ki eğitiminiz eş değil kültürlerimiz uyumsuz kızım biraz daha düşün, burada herkes annenize hak verirdi. Ama anneniz direkt insanları terörist diye yaftaliyor, koca kızını dövüyor, kızının ilişkisini domine etmeye çalışıyor. Burada sağlıksız olan annemizin tavri. Annenize set çekmeniz gerekiyor

Sınır çizin. Mesela ilişkinizde olan herşeyi annenize dahi anlatmayin. Ben 4 senelik evliyim. Aramızda geçen en ufak bir sorunu bile anlatmadım. Cozemedigim noktada elbette farklı bakış açısı isterim fakat ilişkide sorunları 2 kişinin çözmesi, ilişkiyi 2 kişinin yürütmesi daha sağlıklı her zaman. Anneniz fazla müdahil. Elbette kızınin geleceği ile alakalı fikri dusuncesi olacak. Hatta engel olmakta isteyebilir ama bunun gerekçeleri çok kötü. Mesela dese ki eğitiminiz eş değil kültürlerimiz uyumsuz kızım biraz daha düşün, burada herkes annenize hak verirdi. Ama anneniz direkt insanları terörist diye yaftaliyor, koca kızını dövüyor, kızının ilişkisini domine etmeye çalışıyor. Burada sağlıksız olan annemizin tavri. Annenize set çekmeniz gerekiyor
Doğulu olduğu için tartışma onlarda uzar vs diyor dövme meselesine gelince evet dövüyor karşı koyunca da sinir küpüne dönüşüyor o yüzden boks torbası gibi kendimi feda ediyorum

Şu yaşımda saç rengi kıyafet ayakkabı bunları tek almama izin vermiyor ben bunları beğendim sende bunları alcaksın diyor

Doğulu olduğu için tartışma onlarda uzar vs diyor dövme meselesine gelince evet dövüyor karşı koyunca da sinir küpüne dönüşüyor o yüzden boks torbası gibi kendimi feda ediyorum
Sizin Nisan atmaktan daha önemli bir sorununuz var. Ne demek bu yaşta kadına şiddet uygulamak? Annemizin tedavi olması gerekiyor

Memleket farklı olduğu için örf, adet farkı olur tabi ki. Eğitim farkı olduğunu da belirtmişsiniz. Bu da olabilir.
Şu anda sağlıklı karar alamadığınızı düşünüyorum. Annemizle ilişkinizdeki sorunlar nedeni il fikirleriniz etkileniyor, ilişkinizi sağlıklı değerlendirmiyorsunuz, hatta annecinizin baskıları nedeni ile ilişki yaşayamıyorsunuz bile.
Şöyle olur böyle olur diye yorum yapabileceğimiz bir ilişkiniz yok. Zaten siz de bu yüzden karar veremiyorsunuz. Bence şu an en büyük sorun annenizle ilişkiniz. Bu düzene girerse hayatınız çorap söküğü gibi düzene girer.

onlar doğulu abim annem onlarda boşanma da olmaz

Bunları da sizi darp eden doğulu olmayan anneniz ve şiddete dur demeyen ve yine doğulu olmayan abiniz söyledi değil mi ? Nişanlınızla ilişkinize devam edersiniz veya etmezsiniz bilemiyorum ancak öncelikle ailenizle olan ilişkinizi gözden geçirin derim.

Nişanlısı hasta olup anne kız siz baktınız hani,nisanliniz size hediye alıp annenize almamıştı,siz o üye misiniz? Farklı kültürlerde anlaşmak zordur başlarda her şey normal gelir göze batmaz ama sonrasında zorluk yaşamanız kuvvetle muhtemel.Ayrica annenizi tedaviye ikna edin bundan sonraki ilişkiniz adına.sonrasinda bu hem sizin evliliğinizi yansır hem de anneliginize.boyle konular çok yazılıyor burada okumuşsunuzdur belki.

kendisi asker sözleşmeli çalışıyor jandarma

Ne demek terörist memleketi, tüm teröristler doğudan mı çıkıyor, bizim batıdan da çıkmıyor mu terörist? Devlet güvenlik soruşturması yapmadan mı sözleşmeli asker yapıyor sanıyorsunuz siz?
Seviyorsan yanında ol, sorunlu kişilik olan annenin sözlerine kulak asma. Yok sağın solun sözlerine kulak asacaksan kesinlikle nişanı at, elin garibinin de başını yakma.

Bende çocuğa üzüldüm. Annenizden kurtulmak mümkün bişey olsaydı ondan kurtulun derdim.

Siz annenize bu kadar taviz verirken hiç bir iliskiniz mutlu sona ulaşmaz.

Kadın stres torbası gitmesin istiyor. Bence siz maddi olarak da yardım ediyorsunuz

Bende çocuğa üzüldüm. Annenizden kurtulmak mümkün bişey olsaydı ondan kurtulun derdim.

Siz annenize bu kadar taviz verirken hiç bir iliskiniz mutlu sona ulaşmaz.

Kadın stres torbası gitmesin istiyor. Bence siz maddi olarak da yardım ediyorsunuz
Evet her ay eve 4.5 milyar veriyorum bir senedir çalışıyorum

Back
X