Bende sözlendiğimde söz bohçası istemedim, nişanlım askere gideceği için bir de alacaklarımızı o ödeyeceği için masraf olmasın dedim. Sözlenirken yüzükleri aldık, bir de bilezik beğenmiştim onu aldık. Zaten söz alışverişine bile gelmediler, ne ablası ne annesi. Abisi gelmişti, enteresan bi durum benim için. Çünkü bizde anneler çıkar alışverişe. Söz günü sanki kendileri almış gibi bileziği taktı annesi bana. Hatta takmayı unutmuştu da, hatırlattı nişanlım. Sonra nişan yaptık yine kendi aramızda, yüzükleri yine nişanlım aldı. Bırakın bir bileziği, incecik bir bileklik dahi takılmadı bana. Sonra pişman oldum, istemediğime söz bohçası, nişan bohçası vs. Demek ki istemedin mi devamı da aynı şekilde geliyormuş.
Kimsenin düşündüğü yok, niye hiç birşey takılmadı diye düşünürler mi kızın ailesi diye. Birde sözlendik, iki sene sonra nişanlandık. Hani öyle arada kısa bi sürede yok, hazırlanamasınlar diye. Ne konusu açılmıştı zaten ne istersiniz diye ne bişey. Evlilikle ilgili zaten asla konu açılmadı bugüne kadar. Kısmetse 18 eylüle nikah tarihimizi alıyoruz. Onlar ilgilenmiyorlar diye 4 senedir nikah tarihi almayı bekliyoduk. Artık herhalde nişanlımda pes etti.
Kimsenin umrunda değil altın, takı seti vs. ama adetler insanları birbirine daha yakınlaştırabilmek için vardır. İnsanların gönlünü hoş tutabilmek için. Yoksa takılan takılar zaten ilerde kendi çocuklarınında ihtiyaçları için kullanılacak.
Benim kaynanam kendi kızını istemeye gelmeleri için damada 10 bilezik almadan gelme demiş. Ama kendi oğulları olunca durum neden değişiyor anlayabilmiş değilim. Onların kızları kıymetli de biz değil miyiz? Yok öyle birşey. Ama bunu anlayabilmek önemli olan.
bugun nişanım oldu moralım baya bozuk mafoldumben
ya altın meraklısı değilimdirde tek bir ince bilezik ve saat taktılar tüm akrabalarım bende dahil şok olduk kaldıkdurumlarıda iyi kendimi zor tuttum ağlamakmak için ya hiç takmasalardı daha iyi bence benım kendi altınlarım bile ailemin aldıkları yanı bişe demiyorum moralım baya bozuk senağlama
Tatlım bi tek set filan değil sonuçta kız alıyorlar hamama giren terler misali senin istediklerini alacaklar..E tabi ki durumlarına göre isteyeceksin sende, yok tenezzül etmem, sonradan laf olur yüzüme vururlar vs. demeyeceksin sonuçta o takılanların hepsi yeni evlenen çifte yardım için takılıyor ve unutma ki erkek tarafı ne takarsa kendi şanlarınadır, bişi diyecek olurlarsa da ne takarsanız kendi şanınıza demekten hiç çekinme bayaa bi etkili oluyo... Benim bu cumartesi nişanım oldu, 4 tane 30 gr. civarı bilezik bir tane güzelinden set ve kaliteli bi saat aldırdım ve nişan alışverişine çıkıldığında kendi zevkime göre seçtim, hiç laf eden bile olmadı..Böylesi daha iyi oluyo canım.. Çekinmeyeceksin, çünkü onlar ne kadar masrafsız kapatırsak o kadar iyi diye düşünürler çoğunlukla....
Kızlar sakın yanlış anlamayın beni ama insan ne kadar aza kanaat ederse beklediğinden çok daha fazlası geliyor ona
Ben nişanda 2 bilzik falan takarlar diyee düşünüyordum,takı setinin hiç bahsi bile geçmiyordu
bende hiç problem etmedim
toplamda 9 bilezik
16 tane çeyrek altın
birde kolye ve küpeden oluşan bir set taktılar
2-3 bilezik için canınızı sıktığınıza değmez
ağzınızın tadı olsun en önemlisi o bence
amaa amaa bide tabi karşındaki kişinin iyi niyetide çok önemli bence
kesinlikle onemlı olan ıyı nıyetlı olmaları kaydirigubbakcemile
KArşında zaten kötü niyetli bir insan varsa sende bir yere kadar iyi niyetini devam ettirebiliyorsun.
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın a.s.
AMİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH
ZATEN ANNESİYLE ARAMIZDA TATSIZ BIR KONUSMA GECTI ONDAN SONRA NE KADAR IYI DAVRANMAYA CALISSAMDA OLMUYOR BIR TURLU sositososito
İŞTE BU TARZ SEYLER BIR KERE BILE OLMAMALI:gitme:
inşallah zamanla düzeltirsiniz arayı fisfisfis
AMİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH
ZATEN ANNESİYLE ARAMIZDA TATSIZ BIR KONUSMA GECTI ONDAN SONRA NE KADAR IYI DAVRANMAYA CALISSAMDA OLMUYOR BIR TURLU sositososito
İŞTE BU TARZ SEYLER BIR KERE BILE OLMAMALI:gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?