nişan hazırlıkları döneminde bu başlıkları az dolaşmadım gece gündüz :) şimdi bana da bu konularla ilgili yazmak nasip oldu, cumartesi günü ben de nişanlandım çok şükür kazasız belasız :)
kayınvalide-kayınpeder-kayınbirader birer tane 3'lü burmalı bilezik
görümce 1 çeyrek
nişanlımın dayısı-teyzeleri-anneannesi para taktılar toplamda 300lira
babam 1 bilezik
annem bana bir kolye ve bileklikten oluşan set ve nişanlıma emperio armani saat (1000 liradan pazarlıkla 900 liraya düşerek alındı)
anneannem bir bileklik
amcam 1 bilezik
babaannem bir bilezik ve nişanlıma bir çeyrek taktı.
bunların dışında bana eczacılığı öğreten diyebileceğim çok sevdiğim meslektaşım 1 bilezik ve aile dostlarından bir yarım ve bir çeyrek daha takıldı.
ayrıca nişanlıma platin alyans yaptırdık benimkinin aynı modelinden 940 dolar tuttu,benim alyansım 450 lira pazarlıkla 400'e aldık.
bizim taraf daha çok takı takmış gibi göründü ama onlar baştan söylemişlerdi bizim adetlerimizde nişanda pek takı takılmaz diye, set ve geri kalan bilezikleri de düğünde takacaklar. annem de bana nişanımdan hatıra olsun diye bozdurmayıp kullanabileceğim birşey takmak isteyince kolye-bileklik alınmış oldu. nişanlıma saati önce düğünde takmayı düşündüler ama sonra hadi onu da nişanda takalım dediler.
bence çok abartılmadan ve takısız da geçiştirmeden uygun bir şekilde işin bu kısmı hallolmuş oldu. önemli olan herkesin içinin huzurlu olması...