How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Hep öyle olur canım kendi kızları degerli olur bunların. Bende aynılarını yaşadıgım için hiç yabancı gelmedi yazdıkların. Benim kayınvaldemler düğünüme davetiyle ile gelmişlerdi :))))

Bende sözlendiğimde söz bohçası istemedim, nişanlım askere gideceği için bir de alacaklarımızı o ödeyeceği için masraf olmasın dedim. Sözlenirken yüzükleri aldık, bir de bilezik beğenmiştim onu aldık. Zaten söz alışverişine bile gelmediler, ne ablası ne annesi. Abisi gelmişti, enteresan bi durum benim için. Çünkü bizde anneler çıkar alışverişe. Söz günü sanki kendileri almış gibi bileziği taktı annesi bana. Hatta takmayı unutmuştu da, hatırlattı nişanlım. Sonra nişan yaptık yine kendi aramızda, yüzükleri yine nişanlım aldı. Bırakın bir bileziği, incecik bir bileklik dahi takılmadı bana. Sonra pişman oldum, istemediğime söz bohçası, nişan bohçası vs. Demek ki istemedin mi devamı da aynı şekilde geliyormuş.

Kimsenin düşündüğü yok, niye hiç birşey takılmadı diye düşünürler mi kızın ailesi diye. Birde sözlendik, iki sene sonra nişanlandık. Hani öyle arada kısa bi sürede yok, hazırlanamasınlar diye. Ne konusu açılmıştı zaten ne istersiniz diye ne bişey. Evlilikle ilgili zaten asla konu açılmadı bugüne kadar. Kısmetse 18 eylüle nikah tarihimizi alıyoruz. Onlar ilgilenmiyorlar diye 4 senedir nikah tarihi almayı bekliyoduk. Artık herhalde nişanlımda pes etti.

Kimsenin umrunda değil altın, takı seti vs. ama adetler insanları birbirine daha yakınlaştırabilmek için vardır. İnsanların gönlünü hoş tutabilmek için. Yoksa takılan takılar zaten ilerde kendi çocuklarınında ihtiyaçları için kullanılacak.

Benim kaynanam kendi kızını istemeye gelmeleri için damada 10 bilezik almadan gelme demiş. Ama kendi oğulları olunca durum neden değişiyor anlayabilmiş değilim. Onların kızları kıymetli de biz değil miyiz? Yok öyle birşey. Ama bunu anlayabilmek önemli olan.

Hep öyle olur canım kendi kızları degerli olur bunların. Bende aynılarını yaşadıgım için hiç yabancı gelmedi yazdıkların. Benim kayınvaldemler düğünüme davetiyle ile gelmişlerdi :))))

bugun nişanım oldu moralım baya bozuk mafoldumben

ya altın meraklısı değilimdirde tek bir ince bilezik ve saat taktılar tüm akrabalarım bende dahil şok olduk kaldık :( durumlarıda iyi kendimi zor tuttum ağlamakmak için ya hiç takmasalardı daha iyi bence benım kendi altınlarım bile ailemin aldıkları yanı bişe demiyorum moralım baya bozuk senağlama

Canım ya kıyamam. Bu kaynanaların hepsi böyle inan üç kuruşun hesabını yapıyorlar.
Üzülmene şaşırmadım. Ben evleneli 3 sene bitti hala neden öyle yaptılar diye üzülüyorum.

Canım benim sözümde alyansların yanı sıra kayınvalidem çok güzel bir bilezik takmıştı, teyzemler takmıştı. Bizde eşime saat takmıştık. Nişanda yine bilezik ve set takıldı. Sendede yapılması lazım.

Tatlım bi tek set filan değil sonuçta kız alıyorlar hamama giren terler misali senin istediklerini alacaklar..E tabi ki durumlarına göre isteyeceksin sende, yok tenezzül etmem, sonradan laf olur yüzüme vururlar vs. demeyeceksin sonuçta o takılanların hepsi yeni evlenen çifte yardım için takılıyor ve unutma ki erkek tarafı ne takarsa kendi şanlarınadır, bişi diyecek olurlarsa da ne takarsanız kendi şanınıza demekten hiç çekinme bayaa bi etkili oluyo... Benim bu cumartesi nişanım oldu, 4 tane 30 gr. civarı bilezik bir tane güzelinden set ve kaliteli bi saat aldırdım ve nişan alışverişine çıkıldığında kendi zevkime göre seçtim, hiç laf eden bile olmadı..Böylesi daha iyi oluyo canım.. Çekinmeyeceksin, çünkü onlar ne kadar masrafsız kapatırsak o kadar iyi diye düşünürler çoğunlukla....

Tatlım bi tek set filan değil sonuçta kız alıyorlar hamama giren terler misali senin istediklerini alacaklar..E tabi ki durumlarına göre isteyeceksin sende, yok tenezzül etmem, sonradan laf olur yüzüme vururlar vs. demeyeceksin sonuçta o takılanların hepsi yeni evlenen çifte yardım için takılıyor ve unutma ki erkek tarafı ne takarsa kendi şanlarınadır, bişi diyecek olurlarsa da ne takarsanız kendi şanınıza demekten hiç çekinme bayaa bi etkili oluyo... Benim bu cumartesi nişanım oldu, 4 tane 30 gr. civarı bilezik bir tane güzelinden set ve kaliteli bi saat aldırdım ve nişan alışverişine çıkıldığında kendi zevkime göre seçtim, hiç laf eden bile olmadı..Böylesi daha iyi oluyo canım.. Çekinmeyeceksin, çünkü onlar ne kadar masrafsız kapatırsak o kadar iyi diye düşünürler çoğunlukla....

en güzelini yapmıssın bence çünkü bende oyle yapmayı planlıyorum ne kadar ne almazsak o kadar kar biliyorlar..
bizde haftaya cıkacagız bende aldırıcam inşallah
neden boyle yaparlar bılmıyorum kı senınde dedıgın gıbı hamama giren terler ne zannedıyorlar hıc bırsey almayacaklarını mı düşünüyorlar acabaaa:3:

Kızlar sakın yanlış anlamayın beni ama insan ne kadar aza kanaat ederse beklediğinden çok daha fazlası geliyor ona

Ben nişanda 2 bilzik falan takarlar diyee düşünüyordum,takı setinin hiç bahsi bile geçmiyordu
bende hiç problem etmedim
toplamda 9 bilezik
16 tane çeyrek altın
birde kolye ve küpeden oluşan bir set taktılar

2-3 bilezik için canınızı sıktığınıza değmez
ağzınızın tadı olsun en önemlisi o bence

amaa amaa bide tabi karşındaki kişinin iyi niyetide çok önemli bence

Kızlar sakın yanlış anlamayın beni ama insan ne kadar aza kanaat ederse beklediğinden çok daha fazlası geliyor ona

Ben nişanda 2 bilzik falan takarlar diyee düşünüyordum,takı setinin hiç bahsi bile geçmiyordu
bende hiç problem etmedim
toplamda 9 bilezik
16 tane çeyrek altın
birde kolye ve küpeden oluşan bir set taktılar

2-3 bilezik için canınızı sıktığınıza değmez
ağzınızın tadı olsun en önemlisi o bence

amaa amaa bide tabi karşındaki kişinin iyi niyetide çok önemli bence

kesinlikle onemlı olan ıyı nıyetlı olmaları kaydirigubbakcemile

KArşında zaten kötü niyetli bir insan varsa sende bir yere kadar iyi niyetini devam ettirebiliyorsun.
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın a.s.

AMİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH

ZATEN ANNESİYLE ARAMIZDA TATSIZ BIR KONUSMA GECTI ONDAN SONRA NE KADAR IYI DAVRANMAYA CALISSAMDA OLMUYOR BIR TURLU sositososito
İŞTE BU TARZ SEYLER BIR KERE BILE OLMAMALI:gitme:

adettendir.bişeyler takılır..ama bu çoğunluk için geçerli.bizde nişana çok özenilmez,taşlı set takılır damada büyük altın falan..ama düğünde farklı olur..diyeceğim nişan töreninde bişeyler takılır

AMİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH

ZATEN ANNESİYLE ARAMIZDA TATSIZ BIR KONUSMA GECTI ONDAN SONRA NE KADAR IYI DAVRANMAYA CALISSAMDA OLMUYOR BIR TURLU sositososito

inşallah zamanla düzeltirsiniz arayı fisfisfis

AMİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH

Çok haklısın tatlım ne konuda olursa olsun bi kere bile olmamalı..Ama karşılıklı hoşgörü de olmalı bazı durumlarda, sonuçta bi yuva söz konusu, büyükler de büyüğüm ben diye herşeyi yapmakta kendini haklı görmemeli...Allahım en kısa zamanda muhabbetinizi düzeltsin inşallah...

benim kayınvalidemin durumu belli zaten kayınpederimde olmadığı için nişanlım aldı kayınvalidem taktı
sözde söz bileziği tektaşımı ve alyansımı aldılar
2 bilezik bi kolye birde bileklik aldılar o kadar
kaynım saat diğer kaynımla görümcem altın
birde üvey ablası inci kolye taktı

Son düzenleme:
Bir bilezik takildi (gramini hatirlamiyorum), beyaz altindan inci seti. Sordular bana ne istersin diye, hatta nisan alisverisinde görümcem kuyumcuya gidip ne istiyorsan alalim dedi yok dedim siz ne alirsaniz.
Dayim nisanlanirken bizde yengemi kuyumcuya götürmüstük, o da birsey istememisti ama baya birsey almistik, bilezik, set, saat. Bizim adetlerde özellikle nisanda altin saat alinir, bilezik ve set zaten alinacak.
Ama karadenizlilerin adetlerinde daha az takiliyor sanirim (nisanlim karadenizli), yada onlar ben birsey istemedim diye hazir firsat az taktilar:)) Bilemicem ama tabi azi cogu olmaz yinede bu islerin, karsi tarafin gönlünden ne geciyorsa takmali bence, altin istenmemeli ben ayip karsiliyorum acikcasi. Ama eger karsi taraf insani enayi yerine koymaya calisarak hic birsey takmiyorsa, biz bilmeyiz diyorsa ozaman icabina bakilir, o yüzsüzse sen daha yüzsüz olacan. Az veya cok adet en azindan yerini bulmali.

Bu arada nisan yüzügü ve tektasta alindi tabi.
Allah var, yüzükleri alirken görümcem hep kalin olanlari sec diye diretti ben sevmedigim icin incelere yöneldim. Nisan yüzügümü kalin aldik ama, nisanlimin o hosuna gitti diye okey dedim. Tektasida görümcem daha gösterisli birsey aldiracakti, nisan yüzügü kalin oldu tektasimda ince olsun dedim tamam dedi sen bilirsin.

benimde nişanım 7 ağustosta , gerçi şimdiye kadar çoktan olmuştu ama sözden sonra yaşadığımız gerginlik sonucu cıkan kavga nişanı ertelettirdi bana.. aslında şimdi düşünüyorum da ailelerin birbirini tanımamasından, yabancı bir ailenin huyunu suyunu bilmemekten kaynaklanıyormuş.. iyikide ertelemişiz gerçi sözlümün ailesini cok daha yakından tanıdım, sözdeki düşüncelerim artık hiç yok, hem kayınvalidemi hemde kayınpederimi cok seviyorum ..umarım değişmez bu düşüncelerim. takı konusuna gelince , takı olmazsa olmaz , sevgilinizi ne kadar severseniz sevin , onun ailesininde size değer verdiğini bilmek istiyorsunuz.. bence ailenin durumu olmamasa dahi küçük hediyelerle bizler mutlaka mutlu edilmeliyiz, yoksa inanın insanın içinde kalıyor bazı şeyler. bana gelince ailelerle birlikte hep beraber takı alışverişine gittik, 22 ayar gramı 93 gr,fiyatı epey yüklü beğendiğim bir seti hiç gık demeden aldılar, üstüne bir söz bileziği, ona uygun yüzüğü, alyansım ve tektaşım alındı. ben mahcup oldum derken üstüne brde bilezikler ve saat alındı. ama herşeye rağmen en çok beni mutlu eden kayınvalidemin gücüm olsa snn için bu dükkanı boşaltırım lafıydı. sağolun varolsun , sanki o alışverişten , onların bana davranışlarından , değer verildiğimi anladıktan sonra sevgim çok daha arttı.. ne kadar önemsiz bunlar desede bazıları bence gönül alınacak şeylerdir hediyeler.. bence olmalı, mutlaka yapılmalı..

armonica cnm benim nişanımda 7 agustos cumartesi günü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back