bu ayın sonunda ailemle tanışmaya gelicekler, biz tanıştık ailelerle.Geldiklerinde beni de isterler mi bilemiyorum, yani aşkım da açık konuşmuyor sorucam bu akşam artık, az kaldı çünkü, nişanda mı istenir?
şimdi birşey takmazlar zaten tanışma olacak. temmuzun sonuna dogru da da nişanımız olucak,
Aşkımın babası çok masraf etti tüm beyaz eşyalarımızı istedigimiz gibi aldı, kız çeyizi gibi herşeyimizide aldılar, o yuzden nişanda da herhalde bi set ve bilezik de takarlar diye düşünüyorum bakalım görücez..Haber veririm kızlar
merhabalar;
benim nişanımda martta oldu,erkek tarafı normalde set takıyor ama nişanım acee olduğu için hemen set beğenmek istemedim ve seti düğünde takmalarını istedim.
nişanımda sadece 3 bilezik taktılar ben de ona saat aldım ama o karışıklıkta babam taktı,oda bana saat aldı.ya hakikaten böyle şeyler insanı ve ilişkileri çok yıpratıyo çünkü herkesin adeti farklı.
benimde şubatta nişanım oldu.. nişanda o mu takılacak bu mu takılacak falan diye ne aileler arasında ne bizim aramızda bi konuşma olmadı. ben takarlar diye konusunu çıtlatmadım bile. ama takılan bişey olmadı sadece yüzük ve saat takıldı bana. nişan elbisem ayakkabım çamaşırım alındı. bohça onlarda düğünde verilirmiş nişan bohçası falanda yapmadık henüz birbirimize...
bende gömleğini kravatını kol düğmelerini çamaşırını aldım...
kendi akrabalarımdan çeyrek takan oldu ama erkek tarafından hiç bişey takılmadı...
sonra nişanlıma dedim o kadar insan vardı bi tane bilezikte mi getiremediniz yanınızda diye :) ((hakkımıda savunurum her durumda)) oda bizde yok adet olarak hepsini düğünde takacaz söyleseydin iki üç tane takardık dedi. ben mi söylicem bunları annen görmedi mi hiç nişanda kıza takı takıldığını dediydim bi sürtüşmemiz olmuştu...:))
ne olursa bu konularda milletin çenesini bırakın bazen insanın kendi anasının dediği bile canını sıkabiliyor...
aynen öyle oluyo valla sonra sen yaşuıyosun sıkıntıyı kendi ailene bişey deme karşı tarafa bişey deme bunalıma giriyosun..
ben bileziklerimi takılarımı vermeyi düşünmüyorum kızlar bu para gözlükten değil takılan parayı çeyreği bırakıcam zaten borçlarını kapatsınlar diye benim iki düğün olacak biri istanbulda biri başka bi ilde burda takılan çeyrek ve paralarıda kendi düğün masraflarıma kullancam ...
nişanlım kendi dedi takılan para çeyrek aile büyüklerinin hatrına takılıyo onların ordaki düğünde takılan çeyrek ve para oraya bırakılacak madem bu kadar doğalsa oraya bırakmak bende en doğal hakkımı kullanarak buradakileri anama babama borçlarını ödemeleri için bırakacağım...
bende erkek arkadaşıma laf arasında ben altın falan pek sevmem demiştim. unutmuştur inşallah öyle dediğimi
içimin doluluğundan asıl söylemek istediğimi yazamamışım :)
SAKIN ALTIN İSTEMİYORUM FALAN DEMEYİN !!!!
bence unutmamıştırrr cnmmm :S keşke demeseydinnn :S
bırak bohcayı ki bohca falanda getirmediler.kıyafetimden ayakkabıma kadar herşeyimi ben aldım..bir allahın kuluda arayp naptın nasıl gidiyor bir sıkıntın varmı diye sormadıı...bu arada ben alırım ben yaparım diyen benim şimdi düşünüyorumda hangi akla hizmet demişimm çokk pişmanım..şimdi düşündükçe aklıma geldikçe sinir oluyorumm..takı olarak ta hiççç fikrimi almada 2 ince bilezik alıp gelmişler..yani bizde takı alınacaksa kız tarafı gider begenir alınır..ama nerde..bunları düşününce düğünüm nasıl olacak neler yaşayacagım diye kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum...allah herşeyin hayırlısını versinn.oy kızlarrr Allah kolaylık versin hepimize insan içine girince anlıyor wallahi bende hiç bu kadar sorun olcağını düşünmezdim ama oluyor ben geçen hafta atlattım nişanı ama imkanı olan söylesin hele ailelerimizede çok iş düşüyor daha dün bile kavgası oldu ailemle ben tartıştım bu yüzden ya ilk kez nişanda aileler bi araya geldi uzak yerlerde olduğumuz için ben başka o başka aileler bambaşka şehirlerde böyle olunca zor oluyor ya ne yapılır edilir konuşulcak ortam olmuyor dün bile annem bana niye sormadılar düğün dernek nasıl yapılır sizde ne takılır ne isteniyor diye bana kızıyor bende nişanlıma ya sinir oluyorum yaa babası düğünü hemen yapalım diyor ama hiç düğün adetini sorma etme yok !!
nişanda 2 bilezik takıldı ama onları ben aldırdım nişanlıma söyledim ya düğünde geri veririm ama nişanda taksın dedim aman lanet olsun ailemi beni rezil etmesinlerde dedim artık napıyım yani
walla düğünde kurtaramazlar trabzon seti istiyorum kızlar nişan bohçamı bile ben kendim aldım yaptım yaaa nişanlımla ben hep yaptık öyle düğün yapalım demeyle olmuyor gitmiyorum bende o zaman
bırak bohcayı ki bohca falanda getirmediler.kıyafetimden ayakkabıma kadar herşeyimi ben aldım..bir allahın kuluda arayp naptın nasıl gidiyor bir sıkıntın varmı diye sormadıı...bu arada ben alırım ben yaparım diyen benim şimdi düşünüyorumda hangi akla hizmet demişimm çokk pişmanım..şimdi düşündükçe aklıma geldikçe sinir oluyorumm..takı olarak ta hiççç fikrimi almada 2 ince bilezik alıp gelmişler..yani bizde takı alınacaksa kız tarafı gider begenir alınır..ama nerde..bunları düşününce düğünüm nasıl olacak neler yaşayacagım diye kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum...allah herşeyin hayırlısını versinn.
düğün ne zaman kısmetse?? Konuşulmadı mı şunu yaparız bunu yaparız diye falan...
Kızlar merhaba. Ya benim de bir sorum var. Nişanda erkeğe birşey takmak zorunlu mudur? Yani zorunlu mudur derken, çoğu zaman takılır mı? Takılmasa ayıplanır mı? Ailem bu konularda çok birşey konuşmuyor, ben de kime sorayım bilemedim. Hoş bir saat alınabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum bütçeleri uygun olur mu. O yüzden önce size durumu sormak istedim.
Kızlar merhaba. Ya benim de bir sorum var. Nişanda erkeğe birşey takmak zorunlu mudur? Yani zorunlu mudur derken, çoğu zaman takılır mı? Takılmasa ayıplanır mı? Ailem bu konularda çok birşey konuşmuyor, ben de kime sorayım bilemedim. Hoş bir saat alınabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum bütçeleri uygun olur mu. O yüzden önce size durumu sormak istedim.
canım bizde sadece yüzük takılıyor. saati de düğünde takıcakmışız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?