bende erkek arkadaşıma laf arasında ben altın falan pek sevmem demiştim. unutmuştur inşallah öyle dediğimi
bizim daha bikaç ay var. bu konular hiç açılmadı. ben sadece nişanda sana bi hediye alırım demiştim. hazırlıklı olsun yani zemuszemus şık bir saat düşünüyorum. zaman yaklaştıkça söylenir artık. annem söyler kesin. altın bi kadının güvencesidir der hep.
kızlar bu sorunları bir biz yaşıyoduk sanıyodum demek ki yaşayanlar varmış..
bir de iki tarafın adetleri farklı olunca çok acabalar oluyo,bunu kim yapıcaktı kim ne takacaktı felan filan..
ama bu aşamalardan sonra yine olan bu iki çifte oluyo neden kredi çekiyolar evlendikten sonra ödeniyo,güya onlarla bilezikti altındı ailesi aldı oluyo ne alaka demi?
kızlar bu sorunları bir biz yaşıyoduk sanıyodum demek ki yaşayanlar varmış..
bir de iki tarafın adetleri farklı olunca çok acabalar oluyo,bunu kim yapıcaktı kim ne takacaktı felan filan..
ama bu aşamalardan sonra yine olan bu iki çifte oluyo neden kredi çekiyolar evlendikten sonra ödeniyo,güya onlarla bilezikti altındı ailesi aldı oluyo ne alaka demi?
bir bileziğim var kayınvalidem taktı nişanda hatıra kalması için, görümcemden bir çift küpem ve eşimden hoş bir kolye....ne bilezik, ne set ne pırlanta...nişan evde oldu kim gördü ne dedi nasıl dedikodular döndü "aa ne takmış" diye hiç bilmiyorum umurumda da değil. eşimin doğum günüm, sevgililer günü öğretmenler günü, evlilik yıldönümümüz vs vs de altığı minik sevimli kolyelerimden başka altınım yok??? dertleniyormuyum??? hayır... değersiz mi hissediyorum?? hayır...
kayınpederim ve kayınvalidemin, evlerine gittiğimde gelinlerinden çok misafirleriymişim gibi ağırlamaları on takı setinden değerli benim için...çok önemsemeyin bence...e tabi bu benim düşüncem herkesin hayatı, yaşadığı farklı....
Tabii ki herkesin fikirleri ayrı olabilir. :))
Benim içinde önemli olan sevgi, saygıdır. Bugüne kadar nişanlımın ailesinden hiçbirşey istemedim, onlarda sormadılar zaten. 6 yıllık bir ilişkimiz var bizim, hatta 6. yılı Haziran'da bitiriyoruz. Ama mesela söz alışverişine çıktığımızda ben nişanlımın kendi cebinden ödeyeceğini zaten biliyodum. Askere gitmek üzereydi, hiç birşey aldırmadım. Yüzükler ve bir tane de çok pahalı olmayan bir bilezik. Ama isterdim ki annesi, ablası da yanımızda olsun. Ne sordular, ne ettiler, hiçbirşey. Sözlendik, askere gitti geldi. Sözlendiğimizde askerden gelince evlilik olucak diye konuşulmuştu, evlilik konusunu açan olmadı. 4 yıl geçti aradan, hala evlilik konusunu açan yok. :)) En sonunda nişanlımla herzamanki gibi işleri kendimiz halletmeye karar verdik. Kısmetse 18 Eylül'de nikahımız olucak.
Ama isterdim benimde ilgili, düşünceli bir kayınvalidem olsun. Kendi kızı gibi görsün beni, kendi kızını nasıl düşünüyorsa beni de düşünsün. Kızı için 10 bilezik istediğini güzel güzel anlatmayı biliyorsa, gelini içinde yaptıklarını anlatabilsin. Tabii anlatabilmesi için güzel şeyler yapmalı.
Durumları kötü falanda değil. Aileler arasında nişan yaptık, onda bana ipe dizilmiş, boncuktan oluşan bi kolye taktı. Hiç takmasaydı da kendini bu şekilde tanıtmamış olsaydı. Aynı şekilde görümcemin de durumu iyi, ondan da birşey göremedim. Zaten beklemiyorumda, hani süpriz yapılsa ufacık birşey bile olsa benim için çok çok değerli olurdu. Takılan altınlar değil önemli olan, önemli olan gönül alabilmektir, karşılıklı ilişkileri hoş tutabilmektir.
Eylül'de evlenicez işte kısmetse, ama aylardır benim ailemi arayan olmamıştır. Annem arardı, e beklerdi de doğal olarak onlarda arasın etsin. Baktı hiç karşılık yok, o da pes etti. Hala aileler arası konuşma yapılmadı. Bakalım neler olacak. :))
Ben bu konularda çok dertliyim, o yüzden çok konuşabilirim kızlar. :))
kızlar söyledikleriniz doğru tabi ama aile büyükleri gençleri sıkıntıya sokuyor,oturup doğru düzgün konuşmuyolar ya da konuştuk diyolar ama ayrı ayrı şeyler söylüyorlar,sonra orta yolu bulmak için sıkıntıya aileler yerine biz giriyoruz,işte ben buna kızıyorum,ötesi var mı ya sen düğün yapıyosun oğlunu evlendiriyosun,o zaman kimse kusura bakmasın ama o el taşın altına az da olsa girecek derim ben.
sevalcim mildacım Allah razı olsun sağolun zaten o günden sonra aramadım ama o dayanamadı aradı tabi babam bilezik takacakmış dedi kendide künye ve saat takacak onun takacaklarını birlikte alcaz nişan için birbirimize alcaklarımızıda birlikte alacaz bu arada kaynana yok mildacım babasının başka eşi var annesi vefat etmiş 2 tane kaynana var bir değil malesef ( yani görümcelerim var) hiç bişey sordukları yok valla bende demem benim muhattabım eşim olacak insan diye sabrediyorum nişanı kızıp ertelemiştim ama yine döndüm gönlümü aldı böyle salak bi huyumda var napıyım hemen affediyorum :kedi: ama eğer nişan kötü geçsin düğünde görürler bananeÇok üzgünüm çoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?