Nişanda kiralık takı

benim nişanda da hiç bir sey takılmadı canım valla hiç aklıma dahi getirmedim. boşver yaa huzur mutluluk inan daha önemli ya.. mutluluklar bir ömür İnşallah..
Amin canım. Ya aslında ben de sorun etmiyordum olduğu kadarıyla ama kiralık lafını duyunca sinirlendim,inşallah sorun çıkmadan hallolur.

hiç takı olmasa çok daha iyi. kiralık takı çok komik bir şey. sırf gösteriş olsun diye zavallıca.. paramız yok kızım sana gönlümüz isterdi ama yapamadık diyip hiç takmasalar keşke.
Aynen bu daha iyi gerçekten başkalarının ne diyeceğimi önemli biz mi önemliyiz.

Durumlarina gore aldirirsin takı gösteriş icin degilde guclerin yetecegi kadar istersin eşyayida heralde aldiracaksin onlarda kuzu gibi alacak
Yok canım eşya almaları imkansız,takı takılsın az çok ben başka bişey beklemiyorum, onlar erkek arkadaşımdan beklemesin yeter bir ara onu da bekliyorlardı ,öğretmen erkek arkadaşım hem başka şehirde geçinmeye çalışıyor hem de para biriktirmeye çalışıyoruz,hem de ailesi para bekliyor,

ben de işe girersem kesin bizden para bekleyecekler ben de ev borcu araba borcu derken buna izin vermeyeceğim. Çünkü bir taraf yan gelip sömürüyor,bizim de çalışıp didinip kazanacağımız parayı yollamak istemiyorum açıkası

Amin canım. Ya aslında ben de sorun etmiyordum olduğu kadarıyla ama kiralık lafını duyunca sinirlendim,inşallah sorun çıkmadan hallolur.

İnşallah canım tabi ki haklı oldugun taraflar vardır. Bilirim o stresli anların herkes konuşacak yer arar falan sen laf yetişirmeye çalışırsın.. Musmutlu yuvanız olsun buda en kötü derdiniz olsun canım...

İnşallah canım tabi ki haklı oldugun taraflar vardır. Bilirim o stresli anların herkes konuşacak yer arar falan sen laf yetişirmeye çalışırsın.. Musmutlu yuvanız olsun buda en kötü derdiniz olsun canım...
Amin canım senin de inşallah mutluluğun daim olsun.:KK68::KK68::KK68:

Öyle saçmalık olmaz yaaa,paraları yoksa kredi çeksinler,borç alsınlar bi şekilde halletsinler. Yok artık diyorum

ben ayrıldım canım.. Rabbim hiç kimseye göstermesin zor durum ama siz gibi mutlu insanları görnce cok mutlu oluyrum :)
Hadi yaa sen öyle diyince bu aşamalar geçti mutlusun sandım yaa çok üzüldüm gerçekteno_Oo_Oo_O,pot gibi bişey oldu. Umarım sen de hep mutlu olursun,belki böylesi daha hayırlı olmustur o_Oo_O

Davetlilerden aileden takı ummak da hoş gelmiyor bana.
Takı için davetli sayısını arttırmayı düşünmekle, gösteriş için takı kiralamak aynı şey.
Sağlıklı uyumlu huzurlu mutlu bir evlilik dileyin.
Bunlar varsa maddi refaha da kavuşursunuz zamanla hiç endişeniz olmasın.

Çeyrek taksalar ya da bizim adetlerde erkek tarafı nişanda geline bi şey takmaz diye kıvırsalar daha iyi :KK66:
Iyi diyorsunuz da sanırım 1 hafta önce bir gelin de eşimin ailesi nisanda adetlerimizde yok deyip bana takı takmadılar diye sinirlenip buraya konu açmışlar.

Konu Sahibi; cidden sırf gösteriş için takı kiralamaları çok ayıp..

Evet kk hatunları sevgilinizin ailesi nişanda takı takmak yerine kiralamak isterse ne dersiniz?
Maddi durumları iyi değil biliyorum ama zaten çok bişey beklediğimiz yok ki düğünü de nişanı da erkek arkadaşımla ben yapıcaz ailelerinde takılarını alıp gelmesi çok şey mi yani.
Dün erkek arkadaşım bunu söylediğinde küplere bindim,elaleme gösteriş yapmayı düşünüyolar bizim beş kuruş paramız yok azıcık da bize katkıda bulunmayı düşünmüyorlar,ne taktıkları önemli mi,birilerinden borç alıp gelseler azıcık borçtan kim ölmüş ki.
Bu konuyu duyunca aşırı sinirlendim açıkcası.Siz olsanız ne düşünürsünüz ?

(Ayrıca anne babasının bir miktar geliri var,büyük oğulları evli ailecek onlarda kalıyor karı koca ikisi de çalışmıyor, onlar için harcıyorlar. )
Kan çıkar valla... Nişanlın sana mehir diye ne verecek??? Bizde bütün takılar geline mehir olarak verilir. Zaten bir yardımları dokunmamış, 2 Bilezik bari taksınlar. Alamayacaklarsa da kiralayıp bir dünya para vermesinler, sahte bilezik denen bişey var. Kiralayacakları parayı size versinler. Böyle bişeye müsade etmeyin bence. Utanmadan gelip söylemişler bir de. Şaka gibi...

Hadi yaa sen öyle diyince bu aşamalar geçti mutlusun sandım yaa çok üzüldüm gerçekteno_Oo_Oo_O,pot gibi bişey oldu. Umarım sen de hep mutlu olursun,belki böylesi daha hayırlı olmustur o_Oo_O

nereden bileceksin ki güzelim benım.. pot falan yok:) atlattım iyiym cok şkr :)

Davetlilerden aileden takı ummak da hoş gelmiyor bana.
Takı için davetli sayısını arttırmayı düşünmekle, gösteriş için takı kiralamak aynı şey.
Sağlıklı uyumlu huzurlu mutlu bir evlilik dileyin.
Bunlar varsa maddi refaha da kavuşursunuz zamanla hiç endişeniz olmasın.
Nasıl bir mantık bu. Annemler zamanında takmış bunları onlar da bize yardım olsun diye takacaklar düğün için biriktireceğiz,evlenen insanlara yardım etmekle gösteriş yapmak nasıl aynı şey oluyor.

Kan çıkar valla... Nişanlın sana mehir diye ne verecek??? Bizde bütün takılar geline mehir olarak verilir. Zaten bir yardımları dokunmamış, 2 Bilezik bari taksınlar. Alamayacaklarsa da kiralayıp bir dünya para vermesinler, sahte bilezik denen bişey var. Kiralayacakları parayı size versinler. Böyle bişeye müsade etmeyin bence. Utanmadan gelip söylemişler bir de. Şaka gibi...
Aynen ya bir de kiralamak için de para verilecek sonuçta,nişanda takılacak şeyin hiç bir aileyi yıkacak borç içinde bırakacak bir miktar olduğunu düşünmüyorum,son oğlu kalmış onun için azıcık borç olsa ne olacak ki dimi.

Aynen ya bir de kiralamak için de para verilecek sonuçta,nişanda takılacak şeyin hiç bir aileyi yıkacak borç içinde bırakacak bir miktar olduğunu düşünmüyorum,son oğlu kalmış onun için azıcık borç olsa ne olacak ki dimi.
Ayıp denen bişey var, kız tarafının ailesi bile bir dünya takı takıyor. Erkek çocuğuna bunu yapmaya utanmıyor ya insanlar, pes doğrusu...

Ailenin gösteriş için takı kiralaması da yeni evli çiftlere ödettikleri takıları gösteriş için takması da hoş değil. Hiç takmasalar daha iyi. Ancak nişanı e. Arkadaşımla ikimiz yapıyoruz demişsiniz. O neden öyle?

Ailenin gösteriş için takı kiralaması da yeni evli çiftlere ödettikleri takıları gösteriş için takması da hoş değil. Hiç takmasalar daha iyi. Ancak nişanı e. Arkadaşımla ikimiz yapıyoruz demişsiniz. O neden öyle?
Aynen zaten takının amacı yeni evlenecek kişilere yardım değil midir,herkes olduğu kadar taksın fazlasını da beklemiyoruz ki.

X