- Konu Sahibi pembemasal
-
selam kızlar nasılsınız?.ben iyiyiyim rüyada gibiyim her uyandığımda eşime soruyorum ben hamişim dimi diye:),yarın ki kan tahlilini heyecanla bekliyorum.ben soğan kürü yapmadım ama eşime keçi boynuzu kürünü yaptım.15 gün boyunca içirdim.bir de ilişkiden 2 saat önce sekersiz bir kahve içirdim.inşallah bu kürler bu ay sizede yarar bir bir hamişler çıkar ortaya:))
Hayırlı olsun canım inşallah en tehlıkelı dönemı atlatırsın 7.haftaya kadar cok dıkkatlı ol kalp atıslarını duyana kadar..bende kendımı sende yasadım aynı oyleydım uyudum uyandım cıft cızgıye baktım hayal degıldı dımı dıye ama o gunkı hayatımın en kotu gunuydu kalp atıslarını alamadıgımdan dolayı kurtaj olmak zorunda kaldım RABBİM kımseye yasatmasın sen cok dıkkat et kucagına almak nasıb olur ınsallah moralını bozmak ıstemem ama hayatın bır gercegıde bu keske banada anlatsalardı daha bılınclı olsaydım dıyorum ammmmaaaa bu dunyada rızkı varsa dogacak yoksa ne yapsan nafıle((
sağol güzelim benim.pozitif arkadaşım:).....inşallah bu pozitifliğinle çok yakında hamiş kalacaksın.çünkü ben bu ay öyleydim hiç kafama takmamıştım testi çift çizgi görünce bile şok olmuştum hiç beklemiyordum sürpriz gibi bişi oldu.ama öyle kolay kolay rüyalar görmem ama bu ay hep bebiş vardı kucağımda ama benim değildi başkalarının bebişine bakıyordum.bir de rahmetli babaannemi seneler sonra rüyamda gördüm bana boncuk bileklik veriyordu.sonra bu rüyayı anneme anlattım bebişmi var yoksa diyordu(bu arada daha kimseye haber vermedim bir siz bir de eşim biliyor.çatlıyorum kan testinden sonra söylicem annemlere de:))sonra çok uzaatım lafı bende anneme dedim ne bebişi bebiş mebiş yok biz düşünmüyoz dedim bir sene.çünkü eğer düşünüyorum desem bizimkilere her ay akılları bende olacaktı.şimdi sürpriz olacak inşallah.ayyyyyyy çok konuştum kusura bakma banuş.öyle işte hakkımızda hayırlısı olsun.
yok geçen hafta kan testi yaptım hamiş değilim...mantar enfeksiyonu gecirdim omu etkiledi
anlamadım ama inşlllah bu ay olur...
Safizinden haber bekliyoruz, testi pozitif çıkmış,ama biraz geç bakmış teste, kan testi yaptıracak emin olmak için.. Sen nasılsın hayatım?
Bu arada kızlar ya benim bağlantım kötü bugün ya kk da birşey var, sayfaları çok zor açıyorum, çoğu zaman açamıyorum da, sizde de öylemi?
yaptirmistim canim 1.4cikmisti zaten kan vermekten geldim eve adet oldum yine maleseff
tabikide kolay değil ama bir yerden sonra takmamak lazım.ilk aylarda ben de çok taktım çok üzüldüm.ama bu ay üzülmücem stres olmucam dedim.çünkü olmamasının en önmeli sxebeplerinden biri stres eğer sağlıkta bir problem yoksa beyin şartlıyor kendini çökertiyor resmenkan tahlilinde de mutlu sonucu görürsün inşalah canım
ay kıyamam, sağlıklısını da verir inşallah allahım , üzülme
kafaya takmamak kolay mı tatlım yaa, şimdiden bi sonraki yumurtlama dönemim aklımda :26:
keşke çıksa gitse aklımdan, bi baksam aa hamile oluvermişim
tatlım onun etkisi olduğunu sanmıyorum, arkadaşım evlendipğinde ilk birlikteliklerinden itibaren hiç korunmamış ve ilk ay içerisinde mantar olmuş, doktora gitmiş, ilaç verecekmiş doktor ama hamile olmadığından emin olalım bi test yaptır demiş, hamile çıkmış
mantar hiç etkilememiş
ama ilaç kullandıysan bunun için etkilemiş olabilir :26:
benim bağlantıda sıkıntı yok canım
canım internette bi video izlemiştim , bi doktor açıklaması
yumurtlamadan itibaren döllenme olmuşsa 10. gün kanda çıkar ama diyor kimyasal gebelik yani erken düşük olma ihtimali olduğu için bunu erkenden yapıp boş yere ümitlenilmesin diyor
çok önemli bi hastalık için ilaç kullanmak gerekiyorsa tıbbi bir durum varsa test yaptırın diyor, yoksa adet gününüzün geçmesini bekleyin diyor
yani adet gününden bi 4-5 gün sabredebilirsek daha garanti olur,
sevinçler yarım kalmasın
tabikide kolay değil ama bir yerden sonra takmamak lazım.ilk aylarda ben de çok taktım çok üzüldüm.ama bu ay üzülmücem stres olmucam dedim.çünkü olmamasının en önmeli sxebeplerinden biri stres eğer sağlıkta bir problem yoksa beyin şartlıyor kendini çökertiyor resmen
evet hayatim haklisin zaten ben bundan sonra gunum epey bir gecsin oyle test falan yapacam hemde direkt kan testi yaparim herhalde.bir gun gecsin hemen dayanamiyoruz ama bundan sonra dayanmam lazim cunku gercekten sevincler yarim kaliyor cok uzucu bir durum.bakalim 24.gunumdeyim ama yine bu ayda olmadi galiba belirtilerim var hayirlisi artik ben yine bir umit bekliyorum(
kızlar ben de durumumu açıklayıp bişey danışmak istiyorım, bir sürü sorum olabilir :26:
aralık ayından itibaren korunmuyoruz, korunmadığımız ilk ay yani ocakta hamile kaldım, ama 6. hafta da bebek düştü, kimyasal gebelikmiş
o zaman doktora gittim ve alttan kontrol yaptı, içerisi bomboştu, yani kist filan olsa görürdü di mi ? hiç adet düzensizliği de yaşamadım , doğum kontrol hapı da hiç kullanmadım, yani kist gibi bişey olsa muhakkak bi belirti olurdu di mi
ama eşim için gitmedik doktora, daha yeni denemeye başladık sayılır çünkü
diğer sorum da şu
yine de incir kürü uygulayabilri miyim? hemen şu an başlasam bi yan etkisi var mı? hani şu an hamile kalmayı da ümit ediyoruz ya, bu duruma yan etki eder mi?
sen doğru olanı söylüyorsun da canım, işte düşünmeden edemiyoruz
olunca rahatilcam sözz
inşallah allah ümitlerimizi boşa çıkarmaz canım
sağlıklı hayırlı bebişler getirirz dünyaya
canim ayni konuyu bende dusunuyorum olsa cikardi herhalda muayene sirasinda.icir kurunun de bir yan etkisi olacagini dusunmuyorum canim yaa
soğan kürüyle ilgili eğer bebek olduysa düşürme ihtimali de var diye okudum da burda, çünkü temizliyomuş içeriyi tamamen
gerçi soğan küründe amaç kisti temizlemek
incir küründe yumurta çatlamasına yardımcı olmak
o yüzden incir zarar etmez gibi duruyo ama yine de böyle biişey duyan bilen var mı diye emin olmak istedim
Merhabalar arkadaşlar, Nisan topiğine geçmişsiniz, ben de hemen geldim, takip ettim sizlerii :))
Banu, çok teşekkür ederim, beni de eklemişsin Nisan listesinee, inşallah 20 nisan ve ertesinde o listede yanımda o göbekli mutlu ifadeli şeyden olurr :)
Yeni bir ay, yeni umutlar.. daha önce de bahsetmiştim, bu 4. deneme ayımız olucak ama ilk 2 ayda yumurtlama tarihi hesaplamıy bile doğru düzgün becerememişim..
Herneyse.. ben bu ayı, bilinçli bi şekilde, elimden gelebilecek ne varsa uygulayarak, gerisini de tabi ki Allahın takdirine bırakarak, geçirmek istiyorum!!
Benim gibi nisan ayından umutlu olan sevgili arkadaşlarım, eksiklerim varsa ekler misiniz tecrübelerinizden bana..
Benim yumutlama tarihim 4-6 Nisan, Banu sağolsun hesaplamıştı, 2-8 Nisan riskli dönemin ama sen garanti olsun 1-10 unu değerlendir demişti, benim ilk yapmam gereken bu durumdaa, 1-12 nisan aralığını (2 günü de ben ekledim, nedense!) gün aşırı değerlendirmek (yanaklarım kızarıyo yazarken de :S), sonraa 2 saat öncesi eşime şekersiz ert bi kahve hazırlamak (sanırım türk kahvesi de olur) sonraa, yumurtlama testi almak, yapmak**, yarım saat kalkmamak, sonraa her gün 707 tane El-Varis okumak.. şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Allahım Mart ayında 28 lere ulaşan hamile arkadaşlarımızın arasına katılmayı bizlere de nasip et..
** Yumurtlama testi kullanımıyla ilgili bilgisi olan var mıı :S
yumurtlama testini ben de merak ediyrum canım, çok gerekli bişey de değil sanırım ama insan merak ediyor
ama bu sefer de insan gerilmez mi bugün yapmam lazım diye
Ferem, aslında haklısın gerilebiliriz evet ama zaten bütün bu yumurtlama haftası boyunca zaten gergin oluyoruz yeteri kadar, hiç olmazsa kaçırmamış oluruzz..
Ben merak ediyorum yumurtlama testi ne zamn kullanılır, nası kullanılır.. aslında diyorum ya, istemiyorum kaçırmak bu ay yumurtlama gününü, bir de bende yumurtlama zamanları hani akıntı ateş vb. belirtiler de olmuyo sanırım, ondan da biraz yumurtlama testine ihtiyacım var sankii S:
canım sonund aaçıklama yapıldı 1 nisan diye:).zaten öyle olması imkansız doğaya aykırı:)Bu arada, bilmem duydunuz mu ama, hamilelik 5 aya iniyomuş, bilim adamlarının mucizevi buluşuymuş!!
Valla yakın zamanda bu gelişme Tr ye gelmez heralde, yani bence! ama bizler halihazırda razıyız değil mi 9 ay 10 güne :)
merhaba bayanlar bende aranıza yenı katıldım allah hepımıze hayırlı bebekler nasip eder ınsallah tek umudum bu..
arkadaslar sızden bı konuda akıl ıstıyorum..
1.5 senelık evlıyım 1 senedır cocuk ıstıyoruz 3-4 aydır tedavı goruyorum doktorum yumurtalıklarımın yumurtlama yapmadıgını soyledı. klomen verdı adet olunca kullandım kontrole gıttım ılac ıse yaramıs ama yınede klomene devam dedı. 26 ocakda adet olmusdum ılacıda o zaman kullanmaya baslamısdım . ama ocaktan sonra daha adet olmadım doktora gıttım hamılemıyım dıe test felan yaptı deılsın dedı adet olmam ıcın ılacta vermedı kendılıgınden olmasını beklıcez dedı ama o gunden sonra 1 ay gectı hala olmadım o kadar stresde yapmıyorum ben neden adet olmuyorum acaba dış gebelık vardıda doktorum anlamadımı özel hastanede tedavı goruyorum. doktorumu deıstırmeyı dusunuyorum sızde deıstırmelıyım yoksa bu doktora devammı etmelıyım.
Bu arada, bilmem duydunuz mu ama, hamilelik 5 aya iniyomuş, bilim adamlarının mucizevi buluşuymuş!!
Valla yakın zamanda bu gelişme Tr ye gelmez heralde, yani bence! ama bizler halihazırda razıyız değil mi 9 ay 10 güne :)
canım öncelikle stres yapma, biliyorum söylemesi çok kolay ama işte stres yıkıyo bizi bu da gerçek
için rahat edecekse başka bi doktora da gözük, çok zor bişey değil nasıl olsa
inşallah bi sorun yoktur, sen de hayırlısıyla hamile kalırsın
güzel dileğin için teşekkur ederım canım ama ben stres yapmadıgımı dusunuyorum ama a eşim benım ıcın oyle dusunmuyor cok streslısın dıyo ama elımden bu kadarı gelıyo yapacak bıse yok. evet ben baska doktora gorunucem galıba yoksa ıcım rahat etmıyecek cunku komşum aynı bu olayı yasadıgı ıcın bende korkuyorum eskı doktoru anlamadı dıs gebelık oldugunu baska doktora gıttı dırek kurtaja aldılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?