• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞAN VE DÜĞÜNÜNÜZDE DAMADIN AILESI NELER TAKTI?

Bu durum yörelerin adetlerine gore degisiyor.

Kimisi sozde takiyor kimisi nisanda kiz evi takar kiza diyor kimisi dugunde takiyor vs.

Bizim tanismaya geldiklerinde soz tarihi vs konusulurken sormuslar. Ne kadar altin istersiniz ne yapmali diye. Babam da biz altin pesinde degiliz takacaginiz altin cocuklarin olacak zaten durum neye el veriyorsa gonlunuzden ne geciyorsa adetiniz nasilsa ona gore olsun demis.

Soz nisan bir arada oldu benim. Sozde yuzukler ve saat takilirmis. Nisan icin bir sey takilmaz dugunde takilirmis onlarin adetinde. Ama yine getirip 1 bilezik taktilar nisanlim da kolye takti zarif şık bir sey.
Adetlerinde olmamasina ragmen yaptilar bunu. Anneannem de 1 Bilezik takti icinden geldigi icin.

Yani kisaca siz istemeyin. Aileler konusur anlasir. Aileler konusmasa bile insanlar takmak istiyorsa takar. Zorla taki taktiracak haliniz yok ya.

Benim sözümde bir set (küpe,kolye ve yuzuk) ve tektaş takıldı. Nişanda şu olsun bu olsun demedik fakat eltiye ne yapıldıysa kadar olsun dedik. 6 bilezik ve 1 set yaptılar. Düğünde birsey takılmayacak:)

Nisanda bileklik, tektas, alyans
Kinada besi bi yerde
Dugunde 6 bilezik, set

Hicbirini de ben istemedim. Ama altin pazarligi yapilmisti zamaninda. Hangisinin kac adet olacagini esim belirlemisti.

evleneceğimi öğrendiğim zaman kilo almaya başlamıştım bile.
bizim oralarda adettir ağırlığınca takılır çünkü.
düğünümden 1 hafta önce kv,kp,elti,görümce,kayınço, vb. huzurunda basküle çıktım.
kilom 98 e dayanmış idi.velhasılıkelam düğünde 100 kg altın taktılar adeta altınlara ve mücevherlere boğdular beni.reşat altınları,trabzon işi burmalar,efendime söyliyim beşibiryerdeler,cumhuriyet altınları... annemgil o gece kız kuyumcu soymuş gibisin diye dalga geçtilerdi hala unutmam..
hişt o altınlarla eve zor gittim ama :KK43:
Jasse hangi ara evlilik yaptin :S aklim karisti evlenmeden önceydi galiba

Sözde bir şey takılmadı, zaten evlilik teklifinde tektaş takmıştı nişanlım.. Nişanda da ben takı istemedim, düğünde takılır dedim. Kayınvalidem kalın bir bilezik taktı sadece, bir de alyans takıldı işte.. Bizde hiç öyle takı konuşma olayları olmadı. Herkes durumuna göre bir şeyler yapar elbet..

Sözde söz bileziği ve tektaş takıldı
Nişanda 2 bilezik, kolye, küpe,saat ve alyans takıldı

Bizim söz nişan beraberdi. Alyans, tektaş, bi tane bilezik ve gümüş bi set taktılar. Düğün henüz olmadı ne yapacaklar bilmiyorum. Ama eğer ne istediğimi sorarlarsa begendigim bi set vardı 3 bin tl bir sey, onu isteyeceğim. Gerisini aileler aralarinda konussun diyicem bilezikleri vs leri. Yoksa onlar sormazsa ben şunu istiyorum zaten diyemem. Pek hoşuma gitmiyor bunları konuşmak. Ama tabii ki yapmalarını isterim bir seyler. Durumlari varken yapmamalari kendimi kötü hissettirir çünkü üzülürüm.

Back
X