• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi yüzünden nişan atmayı düşünüyorum yardım lütfen

başta diyoduki ailesine borç yapın o zaman. malı mülkü satın ki var yerleri. yanımda bile bağırdı ailesine. bana dediki eğer yapmazlarsa rest çekicem nikah kıyıp uzaklaşıcaz daha da görüşmücem mecburlar diyodu. şimdi onların tarafına geçti

Ailesinin tarafına geçmek değil ki bu. Çocuk mantıklı düşünüyor, borç harçla evlilik olmaz.

Nisanlanmadan önce çalışmadığını biliyordunuz sonuçta değil mi ? Ailesine güvenerek nisanlanmissiniz , sonucu tabii onların dediği gibi olmalı.

Çok ,geçmiş olsun.Hakkında hayırlısı olsun,zaten gönülsüz gibilerdi,dilerim"Senin kıymetini bilen bir adam çıkar karşına".....

Ailesinin tarafına geçmek değil ki bu. Çocuk mantıklı düşünüyor, borç harçla evlilik olmaz.

Nisanlanmadan önce çalışmadığını biliyordunuz sonuçta değil mi ? Ailesine güvenerek nisanlanmissiniz , sonucu tabii onların dediği gibi olmalı.

fakat aileside belli bir zaman içinde söz vermişti ama uzak durarak konuyu konuşmadılar düzgün şekilde zaman isteselerdi sorun olmazdı ama kaçak güreşildi.nişanlımda ailem evlendirmesse alır seni götürürüm buralardan demişti bi sene daha hayatta beklemem demişti ama cesaret edemedi

Çok ,geçmiş olsun.Hakkında hayırlısı olsun,zaten gönülsüz gibilerdi,dilerim"Senin kıymetini bilen bir adam çıkar karşına".....

gönülsüz gibilerdi dimi herkes öyle düşünüyo sanki istemiyolar diyolar ama evlerine gittiğimde bi hürmet bi sevgi. en iyisini yapmak için beklemenizi istiyoruz dediler ama bunu biz iyice sıkıştırdıktan sonra itiraf ettiler. keşke beni yıpratmadan açık açık deselerdi. bende artık beni istemediklerini düşünüyorum

Şimdiki aklımla sizin yerinizde olsaydım başkasına bile danışmadan bitirirdim ben de. Ne nişanlı sahiplenici, kollayıcı, sözünün eri, ne de ailesi size layık. Şimdiden farkına varmanız büyük şans. İnşallah size değer verip mutlu edecek biri girer hayatınıza.

Şimdiki aklımla sizin yerinizde olsaydım başkasına bile danışmadan bitirirdim ben de. Ne nişanlı sahiplenici, kollayıcı, sözünün eri, ne de ailesi size layık. Şimdiden farkına varmanız büyük şans. İnşallah size değer verip mutlu edecek biri girer hayatınıza.

teşekkür ederim verdiği sözleri tutmuş olsaydı yani konuştuğu gibi davransaydı bugüne kdar hiç sahipsiz hissetmedim yanında ama ne zamanki bu düğün işi yılan hikayesine döndü o zaman ailesini seçti. ama seçmeyeceğini söylüyodu.

Sizin için en hayırlısı olmuş. İnşallah karşınıza cok daha iyi insanlar çıkar. Kocaman adam alt tarafı düğün masrafini kendi karşılamaktan korkuyorsa yarin bu evi aileyi nasıl geçindirecek zaten. Siz de üzülmeyin hatta sevinin. Her şeyin hayırlısı.

Sizin için en hayırlısı olmuş. İnşallah karşınıza cok daha iyi insanlar çıkar. Kocaman adam alt tarafı düğün masrafini kendi karşılamaktan korkuyorsa yarin bu evi aileyi nasıl geçindirecek zaten. Siz de üzülmeyin hatta sevinin. Her şeyin hayırlısı.

sağolun zaten bırakmam dedi bıraktı ya.... o son nokta oldu... hayırlısı

1) o alacak asla gelmez. Torunlarınıza 20ye bölünmüş şekilde iki üç kuruş düşer belki görürsünüz belki görmezsiniz.

2) o nişanlı asla değişmez. Şimdi düğün için dolduruşa geliyor yarın birlikte yaşamak için her ailesinin yanına gittiğinde değişip gelecek senin yanına.

3) bu zamana kadar birikim yapmamış adam bundan sonra yapamaz. Ev asla geçindiremez. Bi erkekte en önemli özellik olduğunu söylememe gerek yoktur heralde.

4) parayı veren malesef düdüğü çalar. Nişanlın dolduruşa gelmeyen biri olsa kendi düğününüzü kendiniz yapın daha iyi yer isteyen de kendi yapar düğünü düdüğü de çalmış olur.

Edit: şimdi gördüm, en doğrusu olmuş bunları da oku için soğusun kurtuldun. :)

Son düzenleme:
Valla çok karısık bir mevzu tek tavsiyem:Gerçekten ama gerçekten seviyorsanız birbirinizi atma nişanı ama sevmiyorsan at gitsin.

At nişanı gitsin.. Her şeye tamam dersen şimdiden ilerde neden böyle yaptım diye pişman olursun.. Yapamayacağı şeyin altına girmsin o zaman.. Neden her şeyin ucuuzuna razısın.. Niye masraf olmasın diye kuru bir nikaha razısın 10. kez mi evleniyosun.. Yapma... Gönlünce istediğini yapabilecek bir adam çıkar karşına... Yapma..

Eşya salon boş huzur getirmedikten yada huzur olmadıktan sonra
ama şanslısin ki nişanlın şimdiden sana nasıl bi koca adayı olacağının mesajını vermemis direkt BEN BUYUM demiş
Kendi iradesiyle davranmayan karaarının arkasında duramayan birey olma yeterliligine erisememis bir kimsenin soyadını taşımak sanada yorucu gelmeyecek mi hem seni hem ailesi arasında denge kuramayan insan evlilik gibi ciddi vede hassas dengeler üzerinde olacak EV REİSLİGİNDE ne yapmasını bekliyorsun piyon olduktan sonra oynatması hiç zor değil ailesine bakılınca sana vede ailene karşı
Bunlarin işi seni alınca kadar He demek sonrasında yapacaklarıni zaten biliyorlar nasıl olsa aldık gelinimiz mecbur dercesine
(aynısı çünkü benim eşimve ailesi bosaniyorum şu anda :bicak:)

Ya ailen? Sen bi ailenin evladı degilmisin gidip dönesn ayrilsan daha da yikilmayacaklar mi

Ya nisanlina son resti çektiginde adam olsun şimdiden ki bu tavrına bakılınca çok zor ya o da neyse
yada beteri beteri var deyip daha beterini yaşamadan kendi yoluna bakman ailenize uzmemen canım

amaçları ne peki bende yıldırmayamı çalışıyolar acaba diyorum ama çokda sevdiklerini söylüyolar bütün sülalesi bayılıyo nerden buldunuz böyle kızı diyolar yanımda sürekli. kızım kızım diyolar. acaba ayrılığa ben karar vereyim diyemi

ay sakin sakin haa aynı benim hayatım yeminle şu an bunlar göz boyama
Bak ben yandım aynı ama aynısı şu anda bi zamanlar benim yaşadıklarımı kaynana dizinde oturturdu beni sen düşün
( az önceki yorumumun hala arkasindayim)

fakat aileside belli bir zaman içinde söz vermişti ama uzak durarak konuyu konuşmadılar düzgün şekilde zaman isteselerdi sorun olmazdı ama kaçak güreşildi.nişanlımda ailem evlendirmesse alır seni götürürüm buralardan demişti bi sene daha hayatta beklemem demişti ama cesaret edemedi

Ailesine sırtını dönen adamdan hep sorun çıkmıştır emin olun.
Her zaman bir yerden sonra patlak verir.

Anne baba sözü elbet dinlenmeli büyüklerimize saygı duyulmalı fakat bir yerden sonra yeter noktası olmalı insanda. Kendi fikirleri net olmayan başkalarının konuşmaları ile yön değiştirmesi kolay olan biri ile mutsuz olacağına baştan bitsin

Babanın arkadan da olması kadar güzel birşey yok canım önce şunu tespit et onların lafına çok mu gidiyor yani nisanlin ailesinin lafına çok gidiyorsa otur düşün derim canım benim sen her olanağı yapmışsın valla

Evlilik konusunda bile ailesini dinliyorsa sen bu kadar adim atmisken, o adamdan bi cacık olmaz

Back
X