• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmak lazım

Eee benim çok yakın arkadaşım eşiyle tanıştığında 16 yaşındaydı. 10 sene çıktılar ve evlendiler.Kocası sübyancı mıydı şimdi?
Töbee ya.
Çocuk elinden geleni yapmış , daha ne yapsın
Kız madem kendi yoluma bakıcam demiş, babasıda tamam demiş neyi düşünüyor :işsiz:
Nikahtan sonra değilde, nikahtan önce en azından annesine söylemeye bir şekilde ikna edin eğer arkadaşınız için birşey yapmak istiyorsanız.
Bu arada şunu da ekleyeyim.Anne babanın çocuğunun üzerinde hak iddia edemeyeceği ve karışamayacağı tek konu evleneceği kişiyi kendisinin seçmesidir.
Beddua vs. İşlerini geçin bu yüzden.

ay bence o asla olmaz toplum içinde allah korusun birşey olsa valla ben bile korktum
ben yine de bir aile büyüğü ya da lafı sözü geçer birinin nikahtan sonra kızın ailesine gidip durum bu diyerek anlatıp aynı zamanda aileyi sakinleştirmesi taraftarıyım.
başka türlüsü farklı ve kötü sonuçlar doğurabilir.

kendisi bile ailem şöyle tepki verir böyle yapmalıyız diyemiyor . bu yüzden de fikir istiyor . şimdi nikaha gittiğimiz için bir nevi olaya dahil olacağız diye düşünüyorum. Damat kaç kere adamı aradı telefonları açmıyor . Acaba nikahtan sonra bir yerde kahve içsek damat babanın dükkanına gitse bi sakince konuşmayı denese adamın tepkisine baksa hala aynı tepkide ise ordan çıksa sonra mesaj filan atsa diye düşündüm

nikahtan sonra? Kahve icmeye? Tabi ki. Damat canına susadıysa gitsin.

Eee benim çok yakın arkadaşım eşiyle tanıştığında 16 yaşındaydı. 10 sene çıktılar ve evlendiler.Kocası sübyancı mıydı şimdi?
Töbee ya.
Çocuk elinden geleni yapmış , daha ne yapsın
Kız madem kendi yoluma bakıcam demiş, babasıda tamam demiş neyi düşünüyor :işsiz:
Nikahtan sonra değilde, nikahtan önce en azından annesine söylemeye bir şekilde ikna edin eğer arkadaşınız için birşey yapmak istiyorsanız.
Bu arada şunu da ekleyeyim.Anne babanın çocuğunun üzerinde hak iddia edemeyeceği ve karışamayacağı tek konu evleneceği kişiyi kendisinin seçmesidir.
Beddua vs. İşlerini geçin bu yüzden.
kızı en son hocaya götürecekti bu adam sana büyü yapmış diye . tövbe tövbe yaa dedimki allah aşkına hoca neye bakıpta karar verecekmiş büyüye . ben kendi babama durumu anlattığım zaman sizin tepkinizi verdi aynen ne sübyancısı olurmu öyle şey dedi

kendisi bile ailem şöyle tepki verir böyle yapmalıyız diyemiyor . bu yüzden de fikir istiyor . şimdi nikaha gittiğimiz için bir nevi olaya dahil olacağız diye düşünüyorum. Damat kaç kere adamı aradı telefonları açmıyor . Acaba nikahtan sonra bir yerde kahve içsek damat babanın dükkanına gitse bi sakince konuşmayı denese adamın tepkisine baksa hala aynı tepkide ise ordan çıksa sonra mesaj filan atsa diye düşündüm
Kız babasına öyle yapılmaz bence ya :) Dükkana gidip ben kızınla evlendim dese adamın kalbine iner, adam ne yapsa haklı yani orada.

nikahtan sonra? Kahve icmeye? Tabi ki. Damat canına susadıysa gitsin.
biz arkadaşımla bir yerde oturacağız damat gidip adamla doğru düzgün konuşmaya çalışacak ayyy ama olmaz ya bende vazgeçtim bu fikirden

kızı en son hocaya götürecekti bu adam sana büyü yapmış diye . tövbe tövbe yaa dedimki allah aşkına hoca neye bakıpta karar verecekmiş büyüye . ben kendi babama durumu anlattığım zaman sizin tepkinizi verdi aynen ne sübyancısı olurmu öyle şey dedi
eğer evleneceği kişiyle mutlu olacağına inanıyorsa , ona güveniyorsa evlensin.
Ailesinin yaptığı saçmalık.
Kendilerince bir bildiği varsa söylerler , uyarırlar.karar kızlarına kalır.

Kız babasına öyle yapılmaz bence ya :) Dükkana gidip ben kızınla evlendim dese adamın kalbine iner, adam ne yapsa haklı yani orada.
yokkk evlendim demese izin verin vs yine aynı konuşmaları yapsa gerçi eline ne geçecek dimi :kahve:

Kız 16 yaşındayken oğlan da 20 yaşındaymış bence gayet yaşı yaşına uygunmuş. Evet 16 yaş çocuk ama 20 yaşındaki bir erkek de çok yetişkin sayılmaz. Ailenin yaptığı biraz halt etmek gibi. Çünkü üzerinden 10 yıl geçmiş artık bunlar evlenmek istiyorlar. Bunca zaman sonra su muhabbet çok sacma.

eğer evleneceği kişiyle mutlu olacağına inanıyorsa , ona güveniyorsa evlensin.
Ailesinin yaptığı saçmalık.
Kendilerince bir bildiği varsa söylerler , uyarırlar.karar kızlarına kalır.
bir yandan acaba bize anlatmadığı birşey mi var demeden edemiyorum hala

Kız 16 yaşındayken oğlan da 20 yaşındaymış bence gayet yaşı yaşına uygunmuş. Evet 16 yaş çocuk ama 20 yaşındaki bir erkek de çok yetişkin sayılmaz. Ailenin yaptığı biraz halt etmek gibi. Çünkü üzerinden 10 yıl geçmiş artık bunlar evlenmek istiyorlar. Bunca zaman sonra su muhabbet çok sacma.
kız dayak bile yemiş ya bize sonradan anlattı adam sürekli kandırıyor bunları yok araştırıcam iyi insan derlerse vereceğim vs valla masal anlatıyordu en son konuşmada senin gibi evlat olmaz olsun sen nasıl müslümansın dinini bile düzgün yaşamıyorsun erkek evlat bile böyle yapmaz vs saydırmış kıza

Bir faydası olacağını sanmam, bütün aile gelince değişmeyen fikir sadece çocuğu görünce de değişmez. Sözü geçen büyük bir aile ferdi bence de olabilir.
bunu bir fikir olarak söyleyeyim ama kız kabul etmez bence . çünkü babası evlendiğini duyduğu zaman kızım gel kimse duymadan nişan yapalım konu kapansın der diye bekliyor .

acaba babası daha başka sebeblerden dolayı mı istemiyor gibi işte bilemiyorum ki
İyi de ne olursa olsun kızına söylemiştir sonuçta.
Ha bize anlatmadı diye düşünüyorsanız orasını bilemem. Çocuk yaşta değil.Doğruyu yanlışı ayırt edebilecek durumda.

bunu bir fikir olarak söyleyeyim ama kız kabul etmez bence . çünkü babası evlendiğini duyduğu zaman kızım gel kimse duymadan nişan yapalım konu kapansın der diye bekliyor .
başka yapacağı ne var ki?ya biri gidip anlatıp sakinleştirecek ya da eve gelmeyince arayıp öğrenecekler.
bir tanesini kabul edecek.kabul edilmeyecek bir şey yok ki
sonsuza kadar saklayamayacağına göre.durum maalesef bu.

O arkadaşına söyle asla bir erkek için ailesine bunu yapmasım. Bu erkek kim olursa olsun, yasi kaç olursa olsun. ailesi haksız bile olsa .

başka yapacağı ne var ki?ya biri gidip anlatıp sakinleştirecek ya da eve gelmeyince arayıp öğrenecekler.
bir tanesini kabul edecek.kabul edilmeyecek bir şey yok ki
sonsuza kadar saklayamayacağına göre.durum maalesef bu.
haklısınız ben fikir sunayım ona bunu .

Back
X