• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızımızı verdik

herkese merhaba
lütfen konumu yine başka yönlere çekmeyin

arkadaşlar kızımızı verdik

nişanda kız tarafı bohça yapmazmış erkek tarafı olarak onlar kıza yapacaklarmış bohça getirmeyin dediler açıkça (onlar kıza özel alışveriş yapacaklarmış ailesine de ayrı bohça hazırlayacaklarmış)

buraya kadar ayrıntı

sorum geliyor............

doğulu arkadaşlar nişanda kız tarafı ne takar (arkadaş ailesi vs. araştırıyoruz.)
ekleme= kız 2 kardeş erkek kardeşi altın takacak anne de takacak baba belki
biz şuan esas kız ne takacak derdindeyiz

onlara sorulmadı takı olayı

Muş lu var tanıdık adamlar en baştan beri bohça falan yapmayacaksınız kız tarafı nişanda hiçbirşey yapmaz
hatta çoğu kız ailesi düğündede yapmaz bohçayı,
takınızı da düğünde takın dedi

bize tuhaf geldi ve sorduğumuz kişilere aracı ile sordurduk ve erkektiler
bayanda farklı olur illaki ayrıntı vardır diye size danışmak istedik
sorulan kişiler erkek ve erkeğin durumu varsa herşeyi onlar yapsın diyen kafada biri o yüzden güvenemedik (her ne kadar bohçada haklı çıksalarda)

kız onlar benim için o kadar masraf yapacaksa ben en azından yüzüğünü alayım bazı arkadaşlarım nişanda da saat aldı diyor
anne yüzük tamam da saati de alırsak düğünde ne yapacağız diyor
baba ben nişanda tek kuruş masraf yapmam boşuna masraf çıkarmayın diyor

etraf hep göçmen soracak kimsemiz yok, açık söleyelim,
etrafımızda çoğu şey ortak yapılıyor tabi erkek tarafı daha fazla katkı sağlıyor

rica ediyorum konunun içeriğinden başka yönlere çekmeyin
kimsede her ailede farklı demesin
illaki vardır o yöreye ait bir şeyler

Ben anlamadım niye onların adetlerine bu kadar takılıyorsunuz ki. Onların adeti varsa sizin de vardır. Onlar bohça getirmeyin dedi tamam, siz de diyin biz de böyle biz bohçamizi yaparız, bizim adetimiz böyle bu kadar basit. Düğünde de yuzugumuzu saatimizi takarız biz de böyle der çıkarsınız.

Onlara uyumlanacaksiniz diye bir şey yok. Sizin de kendi adetleriniz gorenekleriniz var onlar da size uymaya çalışacak.
Bu işin sonu Nasrettin Hoca hikayesine döner. Şimdi sizden hiç bir şey beklemezken iyi olur, rehavete kapilirsiniz kazan doğurdu dersiniz. Sonra bir gün saçma sapan bir adet ile gelirler kazan öldü olur. Aman dikkat edin.

kız tarafının adetlerine uyulur bizim taraflarda böyle bir durumda. enteresan olmuş.

Ya başlık beni çok irrite etti. Bizim toplumumuzdan başka yerde böyle söyleme rastlanmaz kızımızı verdik. Erkek tarafı da kız aldık diyorlar hay allahım malmış gibi. Bu ifadenin de bir gün ortadan kalkması dileğiyle...

Aynen ya ben de oraya takildim. Şu bakış acisindan kurtulsak keşke artik diyeceğim ama daha neleri var. Cook yol katetmemiz lazim..

Bohçayı bilmemde nişanda yüzükle saati taksınlar dügündede bi künye yapsınlar olmaz mı ?

herkese merhaba
lütfen konumu yine başka yönlere çekmeyin

arkadaşlar kızımızı verdik

nişanda kız tarafı bohça yapmazmış erkek tarafı olarak onlar kıza yapacaklarmış bohça getirmeyin dediler açıkça (onlar kıza özel alışveriş yapacaklarmış ailesine de ayrı bohça hazırlayacaklarmış)

buraya kadar ayrıntı

sorum geliyor............

doğulu arkadaşlar nişanda kız tarafı ne takar (arkadaş ailesi vs. araştırıyoruz.)
ekleme= kız 2 kardeş erkek kardeşi altın takacak anne de takacak baba belki
biz şuan esas kız ne takacak derdindeyiz

onlara sorulmadı takı olayı

Muş lu var tanıdık adamlar en baştan beri bohça falan yapmayacaksınız kız tarafı nişanda hiçbirşey yapmaz
hatta çoğu kız ailesi düğündede yapmaz bohçayı,
takınızı da düğünde takın dedi

bize tuhaf geldi ve sorduğumuz kişilere aracı ile sordurduk ve erkektiler
bayanda farklı olur illaki ayrıntı vardır diye size danışmak istedik
sorulan kişiler erkek ve erkeğin durumu varsa herşeyi onlar yapsın diyen kafada biri o yüzden güvenemedik (her ne kadar bohçada haklı çıksalarda)

kız onlar benim için o kadar masraf yapacaksa ben en azından yüzüğünü alayım bazı arkadaşlarım nişanda da saat aldı diyor
anne yüzük tamam da saati de alırsak düğünde ne yapacağız diyor
baba ben nişanda tek kuruş masraf yapmam boşuna masraf çıkarmayın diyor

etraf hep göçmen soracak kimsemiz yok, açık söleyelim,
etrafımızda çoğu şey ortak yapılıyor tabi erkek tarafı daha fazla katkı sağlıyor

rica ediyorum konunun içeriğinden başka yönlere çekmeyin
kimsede her ailede farklı demesin
illaki vardır o yöreye ait bir şeyler
Benim eşimde Erzincanlı kızın çeyizi şerefidir diyorlar şeref malla mülkle mi olur dedim çok kızdım kızdan çok şey bekliyorlar çeyiz ev döşemesi ilk bebeğin tüm eşyasını bile kız tarafı alırmış beni mi kandırdılar acaba? Erzincan da Doğu
Normal de nişanda çok takılır kızda kalır kız çeyizini alır bunlar nişan da da bişey takmadı ki
Bilmiyorum

Bizde durum farklı.Nişanı tamamen kız tarafı yapar her masrafıyla.Bohçada hazırlar ama takı atmaz.Erkek tarafı hem bohça hem takı yapar.Erkek yüzüğünü de kız tarafı alır.

Bizde durum farklı.Nişanı tamamen kız tarafı yapar her masrafıyla.Bohçada hazırlar ama takı atmaz.Erkek tarafı hem bohça hem takı yapar.Erkek yüzüğünü de kız tarafı alır.

Benim eşimde Erzincanlı kızın çeyizi şerefidir diyorlar şeref malla mülkle mi olur dedim çok kızdım kızdan çok şey bekliyorlar çeyiz ev döşemesi ilk bebeğin tüm eşyasını bile kız tarafı alırmış beni mi kandırdılar acaba? Erzincan da Doğu
Normal de nişanda çok takılır kızda kalır kız çeyizini alır bunlar nişan da da bişey takmadı ki
Bilmiyorum
Ahhahaa :D :D çok guldum gerçekten. Kandirilmadiniz rahat olun. Çiftin ilk bebeklerinin masraflarını kiz tarafı karşılar. :D

Bu ne ya.. adetlerden hic bisey anlamam.. o buna sunu alacak, bu buna onu alacak.. kim ne istiyorsa onu alsin.. adetmi kaldi..

Bu ne ya.. adetlerden hic bisey anlamam.. o buna sunu alacak, bu buna onu alacak.. kim ne istiyorsa onu alsin.. adetmi kaldi..
Sen gibi düşünen eski jenerasyonu dahil bile etmiyorum bana kalırsa %5 i bile geçemez

Doguda kiz tarafi nisanda taki takmaz.sadece erkegin yuzugunu alir.dugunde saat falan yada resat altini falan sanirim.
Annemin ailesi doğulu onlardan bildiğim bu.

anneyi arayıp sorun bence, gayet iyi niyetli gördüm sizi. gelin damat netleştirsin diyenler gelinin damadın adetten ne haberi olsun? kvde de bana sormuştu nişanda set takalım mı diye, ne diyeceğim evet tak mı? gerek yok anne sağolun set düğünde olur zaten dedim sonra annemden bir dünya fırça yedim :KK70: sonuç hiçbişey takmadılar :KK70:

dünürler konuşsun bu para pul muhabbeti ille konuşulacaksa, gelini damadı karıştırmasınlar.
Ne demek sete gerek yok . Anne bizde en az üç set adettir demeniz lazımdı :KK48:
Konu sahibi , kız tarafı bir şey yapmiyormus işte, ne kadar güzel. Boşa para harcamayin takmayı bir şey. İleride kızın başına kalkmazlar sanmam. Bir şey derlerse desinler bizim adette kız tarafı bir şey yapmaz deyin geçin. Ay ne alengirli işler bu işler :KK51:

:kızgın::kızgın::kızgın:Ay doguda kız tarafına hıc masraf yaptırmıyolarmıı. Ahh bastan bılseydımm:skandal::skandal:
Benım sansıma kesın hersey kıza aıt adet budur diyen cıkardı o ayrıı:KK45:

Ay ne var bu kadar düşünecek. Kaldı ki onların adetinde yoktur sizin adetinizde vardır takı olayı herks kendi bildiğini yapsın sizi mi ayıplayacaklar takı taktı diye

Kiz doguluysa hemen hemen hic bir sey almiyor ki zaten
Erkek doguluysa da ayni sekilde. Eger iki taraf da zenginse farkli seyler aliniyor, pirlantali kol dugmesi,kiravat ignesi gibi. Nisanda damadina araba hediye eden bile gordum. Doguda olay tamamen farkli isliyor. Gosterisli bir hediye alinabilir bence, pirlantali birseyler gibi. Dugunde de saat ve ekstra bir yuzuk alinir, madem erkek tarafi cogu seyi ustlenmis.

Ahhahaa :KK70: :KK70: çok guldum gerçekten. Kandirilmadiniz rahat olun. Çiftin ilk bebeklerinin masraflarını kiz tarafı karşılar. :KK70:
Bu nedir arkadaş Drahoma mızı da ödeyelim tam olsun bari
Burda da nerdeyse herşeyi kız tarafı olarak biz yaptık evlendim kaç sene geçti hala çeyiz muhabbeti yapıyorlar
Azmış ben çetik yazma yelek sevmem iki üç var doldurupta yer işgal edecek
Annemin el dokuma halısı var (geçen gün netten baktım baya pahalıymış onlar )
Hala onların her geldiklerinde lif çetik yelek muhabbetinden içim kalktı
Bizde kızın çeyizi şerefidir diye bil olgu yok zaten bunu aklım almıyor

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Herkes kendi adetine göre davransın çok zorlamayın kendinizi benim eşimde doğulu benim ailem karşı tarafa bizim adetlerimize göre bi şeyler yaptı onlarda bana göre çok abartmadan oldu bitti. Mesela onlar bana nişanda bohça getirdi normalde bütün aileye getiriliyormuş annem masraf yapmayın gelinize getirin dedi. Bizde damat bohçasını 1 ay sonra götürdük ama onlarda kızın çeyizi ile birlikte düğün zamanı götürülürmüş. Sizde böyle konusarak orta yol bulursunuz.

onlarda da öyleymiş kv sürekli sen birşey yapmayacaksın demiş
ve bohça evet ailede herkese yapılıyormuş kızın
nişanda getirmeyin hiçbir şey dediler sen nişanda birşey yapmayacaksın dediler açıkça birkaç defa, istemeden sonra kadın kadına konuşurken biz arkadaşlar kv yi inceliyorduk da:KK45: sırayla, o yüzden net dediler diyorum :KK48:

onlarda da öyleymiş kv sürekli sen birşey yapmayacaksın demiş
ve bohça evet ailede herkese yapılıyormuş kızın
nişanda getirmeyin hiçbir şey dediler sen nişanda birşey yapmayacaksın dediler açıkça birkaç defa, istemeden sonra kadın kadına konuşurken biz arkadaşlar kv yi inceliyorduk da:KK45: sırayla, o yüzden net dediler diyorum :KK48:
Nişanda sen yapmıyacaksın ama sonuçta birde damat bohçası gidecek. Eğer öyle bir adetleri varsa karşılığını sizde götüreceksiniz. Sizin için maddi külfet oluşturmıcaksa bohça olayını akışına bırakın sizde damada kendi adetlerinizi uygulayın. Ama maddi olarak zor durumda kalırız derseniz mutlaka konusun.

anneyi arayıp sorun bence, gayet iyi niyetli gördüm sizi. gelin damat netleştirsin diyenler gelinin damadın adetten ne haberi olsun? kvde de bana sormuştu nişanda set takalım mı diye, ne diyeceğim evet tak mı? gerek yok anne sağolun set düğünde olur zaten dedim sonra annemden bir dünya fırça yedim :KK70: sonuç hiçbişey takmadılar :KK70:

dünürler konuşsun bu para pul muhabbeti ille konuşulacaksa, gelini damadı karıştırmasınlar.

gelinin annesi kızlarına da sordu kv ye de ayrı ayrı sordu
bizim nerede ne yapmamız gerektiğini söyleyin dedi

4kadında hayır siz düğünde içinizden ne koparsa onu yaparsınız ondan başka da birşey yapmayın dediler :nazar::nazar::nazar::nazar:
hatta bir görümce adayı siz 1 el parmağı kadar yoksunuz:KK57: bizçok fazla kalabalığız bohça işine hiç girmeyin
düğünde de sakın abartmayın damada yapın yeter dediler

Back
X