• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞAN VE DÜĞÜNÜNÜZDE DAMADIN AILESI NELER TAKTI?

Sana sorsalar bile şunu istiyorum diyemezsinki.bana sordular szin adetiniz neyse onu takin dedim sadece onlarda nisanda kupe saat yuzukler bitanede bilezik taktilar.dugundede karismadim 6 bilezik 8resat 1tanede buyuk altin vardi

8 bilezik 2 yüzük bi kolye , ama ben istemedim kendileri almisti..

durumlarında ne varsa onu takarlar
ben altın sevmem ozellıklede bırsey ıstemedım
kuyumcuya goturduklerınde utanmıstım kayınvalıdeme ne begendıgını sorup ne begendıyse o olsun demıstım :KK70:
istemeye geldıklerınde 1 bılezık ve tek tas
nişanda inci set ve tam altın set ve alyans tabıkı
dugundede 1 tam altın set taktılar
bayramdada madalyon altın set taktılar
bence bu bıle fazla
sevmedıgım ıcın altını ;dugunden sonra satıp esımın daha gelmemıs araba kredı borcunu odedım
sonucta ben de kullanıyorum ıkımızın yanı... rahat ederız sonra dıye ,ona suprız yapıp :KK70:
haydan gelen huya gıttı :KK70:
asıl evlendıkden sonra esının hedıye ettıgı altın daha kıymetlı guzel oluyor :oops:

Kızlar yakında nişanım var. Erkeğin ailesi kıza neler takar bir bilgim yok. Size ne takıldı nasıl olur bu işler beni bilgilendirirseniz sevinirim :)
Nisan da takı takılır canım benim biz trabzon seti aldirdik 5 bilezik aldirdik tek taş beş taş aldılar ama çakma değil pırlanta :) bazıları savoroski takıyor begenmiyorum nisanliligni alıyorlar çanta ayakkabı kıyafet makyaj seti bornoz takimini saç kurutma makinesi düzeltirici parfüm iç çamaşırı vs vs aliyrlar. Nisan günü de kız tarafina ait ama erkek tarafı tatlısıni cerezini gene getiriyor bizde öyle oldu. Dugunde ek olarak besi bi yerde ve 4 bilezik daha takildi . Nişan da bişe olmaz ama parayla ölçme diyenlere kulak asma hem gelenek bunlar . Maddi durumuna göre yapılır zaten hayırlı olsun

Nisan da takı takılır canım benim biz trabzon seti aldirdik 5 bilezik aldirdik tek taş beş taş aldılar ama çakma değil pırlanta :) bazıları savoroski takıyor begenmiyorum nisanliligni alıyorlar çanta ayakkabı kıyafet makyaj seti bornoz takimini saç kurutma makinesi düzeltirici parfüm iç çamaşırı vs vs aliyrlar. Nisan günü de kız tarafina ait ama erkek tarafı tatlısıni cerezini gene getiriyor bizde öyle oldu. Dugunde ek olarak besi bi yerde ve 4 bilezik daha takildi . Nişan da bişe olmaz ama parayla ölçme diyenlere kulak asma hem gelenek bunlar . Maddi durumuna göre yapılır zaten hayırlı olsun
:KK57::KK57::KK57::KK57: valla mı? amanıııınnn baya zenginlermiş. sabancının gelinini buldummm!!:KK70::KK70:

BzBVL_7CQAIk44a.jpg

işte bu kadar taktılar yeterli mi sence:KK53:nişan fotom

hahhaa canım bence direk kuyumcu dukkanı acaydiniz iyiydi hehee

:KK57::KK57::KK57::KK57: valla mı? amanıııınnn baya zenginlermiş. sabancının gelinini buldummm!!:KK70::KK70:
bazı yerlerde adettır yapılır
mesela bana soz bohcacı ayrı nısan bohcası ayrı dugun bohcası ayrı yaptılar
bızde erkege 1 bavul hazırlanır bohca adı altında :D onlar 3 kez bana yaptı
toz bezıme evde tuvalet kagıdıma kadar almıs doldurmuslardı:D
her zıyarete geldıklerınde hedıyeyle gelırler
nısandada sozdede elbısem ayakkabım cantam gıyecegım coraba yedeklı yedeklı alındı ıc camasıra kadar
bazıları yapmaya heveslı oluyor :)
kayınvalıdem nısanlıyken gezerız bol bol dıye dısarda gıymeye bıle busuru kıyafet almıstı
aman hıc bırını yapmasaydıda ınsan olsaydı keske :D oda ayrı

bızde erkege 1 bavul hazırlanır bohca adı altında :KK70: onlar 3 kez bana yaptı
toz bezıme evde tuvalet kagıdıma kadar almıs doldurmuslardı:KK70:
nısandada sozdede elbısem ayakkabım cantam gıyecegım coraba yedeklı yedeklı alındı ıc camasıra kadar
kayınvalıdem nısanlıyken gezerız bol bol dıye dısarda gıymeye bıle busuru kıyafet almıstı
aman hıc bırını yapmasaydıda ınsan olsaydı keske :KK70: oda ayrı
son satırı okuyana kadar ne ince düşünceli insanlarmış diyordum:) allah mutlu etsin sizide.

Bana 500 bilezik. 100 yuzuk. 50 pirlanta kolye 50 trabzon kolyesi. 1000 cumhuriyet. 2000 ceyrek. 500bin lira da para taktilar :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: hahahahahah

Bizde sözde tek taş yüzük alınır kıza sadece

Nişanda çifte Alyans, saatler, set , bilezikler

Bu karşılıklı olarak ne alınırsa artık

Nişanda şu takılır , düğünde bu diye bir şey yok

Huzur olsun yeter

Eşim 10 bilezik almıştı bana :)

:) Maddiyat altın takı birsürü kiyafet renkli ayakkabilar bunlarin hepsi gereksiz.
Parmağına sevgi nisaniniz olan yüzük takılsin yeter.

bızde erkege 1 bavul hazırlanır bohca adı altında :KK70: onlar 3 kez bana yaptı
toz bezıme evde tuvalet kagıdıma kadar almıs doldurmuslardı:KK70:
aman hıc bırını yapmasaydıda ınsan olsaydı keske :KK70: oda ayrı

Çok güldüm, çok yaşayın emi :) Maşallah ne güzel şeyler yapmışlar. Bunları hem yapmayıp, hem oğlunun geline aldığı bir kaç parça hediyeyi kıskanan ve insan olamayanlar da var, o yüzden çok şanslısın, birinden biri tutmuş :) :)

Kızlar yakında nişanım var. Erkeğin ailesi kıza neler takar bir bilgim yok. Size ne takıldı nasıl olur bu işler beni bilgilendirirseniz sevinirim :)

Herkes maddiyatına göre takarlar demiş ya gerçekten öyle. Düğün yapmak, ev dizmek gerçekten masraflı iş.

Bizde, nişanda alyans tek taş takılır, toplamda geline kaç bilezik takacaklarsa yarısını nişanda takarlar. Gelin de damatta aynı yöredense adetleri bildikleri için sıkıntı olmaz. Kimisi nişanda sadece set takar, düğünde bilezik takar. Bizim evde söz-nişan olmuştu, sadece alyans takıldı. Düğünden önce de eşim set ve bileziklerimi aldı bana verdi. Benim ailem de eşime çok şık bir saat aldı.

bunların konuşulması şart gerçekten..durumlar el verdiğince elbette ama kimi kv kp kız zaten oğlumuza varacak döküp saçmaya gerek yok diyerek bir şey almaya kıyamıyor.benim nişan söz bir oldu sadece alyans takıldı ki bunun parasını dahi karşı taraf mesele yaptı sen mi alacaksın damadınkini diye görümcem atladı.kurbanda kimse gelmedi kurbandan bir hafta sonra nişanlım geldi kv bohça göndermiş içinde yarım altın vardı.bizimkiler bilezik sayısı vermedi onlarda mutlu olun kafasında.ama ben cimriliği sevmediğim için kendim sayı verdim.bir Trabzon burma 5 burma bilezik bilezik. aşk sevgi hep olsun ama bu takılar aileyi zor zamanda ayakta tutacak şeyler o yüzden çevrene sor soruştur.

Back
X