Nişan süreci ve aileler...

Siz baştan eve ne almak istediğinizi nişanlınızla konuşmadınız mı?

Konuşmadıysanız, nasıl bir evde yaşamak istediğinizi söylemediyseniz hata.

Konuştuysanız annenizin sözüyle planı değiştirdiyseniz yine hata.

Annenizin müdahalesi tamamen yanlış zaten. Siz kendi isteklerinize göre değil, annenizin düşüncelerine göre hareket ediyorsunuz belli ki. Sizi haksız kılan da bu zaten.

Bence yol yakınken dönmeniz iki taraf için de iyi olmuş.

Bir süredir birlikte yaşadiginizdan benden başkasi bunu almaz bana mecbur kafasindadir hödük. Ama sal ipini gitsin o adamdan bir cacık olmaz. Simdi taviz verirsen tepene sıçar. Cok aglarsin cok döversin dizlerini. nerden buluyorsunuz böylelerini hic anlamiyorum.

Siz böyle deyince ben de kendimi 1 milyoncudan alınmış gibi hissettim haklısınız. Huzursuzluk çıkarmayalim diye algılanmiyor, her şey mustehak bu aptallara diye algilaniyor

Hakkaten şu kamille evlenmek icin fazla meraklı melahatlık yapıyorsun, birlikte yaşadığınız için heralde adam avucunda mı görüyor seni nedir, cimri mi hadsiz mi bi çözemedim. Ahlaksızlık dediği ne bu arada?? Ben de şu tavırdaki damat adayına böyle davranabilirdim, annen açık açık ben korkuyorum senden kızımı hırpalayabilirsin demiş, haklı yani çok haklı hem de. Yalvar yakar ayaklarını öp filan belki affeder evlenir seninle, şuurunu filan kaybetmişsin herhalde anneni babanı peşinden sürükleyip rezil etme bari

Diğer konularına da baktım. Öncelikle bir şeyler yaşamış olmanız ona bağımlı olduğunuz ayrılamayacağınız anlamına gelmiyor. Kim ne der diye düşünmeyin. Herkes konuşur. Ama kapını kapattığında acıyı sen yaşarsın. Bu yüzden kim ne der diye hayatını harcamayın.
Hayat bize işaretler gönderir. İlk işaret ondan tokat yemeniz. İkincisi sizi hiçe sayarak beraber yaşayacağınız ev için tek başına kararlar alması, sizin istek ve düşüncelerinize zerre önem vermemesi. Üçüncüsü annenize ahlaksız diyecek kadar ileri gidip ailenize hakaret etmesi.
Bu insandan uzak durmanız ayrılmanız için daha ne gibi işaret bekliyorsunuz.
Onunla ne yaşamış olursanız olun ona mecbur değilsiniz bunu unutmayın lütfen.

Hepinizde hata var bana göre.

Başta sadece tek oturma odası planlamışsınız tamam ama annenizin karışması hata. Size fikir olarak sunup sizin aklınıza yattıysa onda sıkıntı yok tabi.

Nişanlınız baştan aşağı hatalı. Yok konsol almam yok onu almam falan filan. Durumu yoksa da evlenmesin ayakları üzerinde durana kadar. Ama durumu iyi demişsiniz.

Ailenizle her olan biteni nişanlıya anlatmanız da hata.

Annenizin nişanlınızla konuşması mantıklı ve doğru cümleler bana göre arkanızda olduğunu da belli etmiş.

Annenize özür diletmeniz en büyük hata.

Kısacası bu adamdan bi cacık olmaz. Boşuna uğraşmayın. İlerde sıkıntı yaşayacağınız belli

Nişanlının da annenin de tavırları çok yanlış. Sen de üstüne her iki tarafa iyi görünmek için milleti birbirine düşürmüşsün resmen. Ama yorumları okudum da genelde nişanlın eleştirilmiş. Önceki konuları bilmiyorum ama bu konuda ben annenle seni daha haksız buldum.

Verilen sözü bozan sen, olaya çok müdahil ve istediği olmadığında söylenen bir anne. Üstüne yine istediği olmadığı için aynı evde yaşadığın nişanlınla görüşmene engel olan anne ve bunu nişanlına anlatan sen. Adamı çağırıp tehdit eden, kızının üstüne ev isteyen anne ve tüm bunlara sessiz kalan sen. Dediğim gibi sen arada kötü olmamak için iki tarafı birbirine kırdırmışsın şimdi ah vah ediyorsun. Ha nişanlının sonraki tepkileri haksız değil ama abartı olmuş.(eski konularınızı bilmiyorum sadece bu olay için yorum yaptım)

Diger konularinizi da okudum o yuzden tek bu konuya istinaden degil genel olarak sunu soyleyecem yalnizca siz haksizsiniz. Bundan sonra basiniza gelecek her kotu olayda da soylenmeye uzulmeye dert etmeye hakkiniz yok. Nisanlinizin her b.kunu alttan alip kul kole olmaya dewamke.

Acaba nişanlınızla birlikte yaşadığınız için , sizin kendisi ile evlenmek zorunda olduğunuzu düşünerek bu işi pek ciddiye almıyor ve bu yüzden de burnu havada olabilir mi?

Siz böyle deyince ben de kendimi 1 milyoncudan alınmış gibi hissettim haklısınız. Huzursuzluk çıkarmayalim diye algılanmiyor, her şey mustehak bu aptallara diye algilaniyor
Erkek kendi maddi imkanları doğrultusunda , kadına harcadığı para ile doğru orantılı olarak değer veriyor maalesef . Şu öyle bir gerçek ki Bir çok ilişki koçunun da dediği bu erkek beyni böyle çalışıyor .

İlişki koçlarinin böyle söylediğini duymamıştım.
Aslında çok mantıklı. Küçük prens kitabındaki dediği gibi: senin gülünü digerlerinden ayıran kıymeti, verdiğin emektir gibi bir şey söylüyordu.
Aklıma ne geldi söyleyeyim: Burada kizlar yazıyor ya işte şu kadar takı istedik vs diye. Bizim öyle bir talebimiz olmamıştı. Bir gün bayram için bize geleceklermis nisanliyken. Çeyrek götürelim demişler. eşim de iş cikarmayin, gerek yok demis. Hatta bayramda falan "gelin için hediye kıyafet almamız gerek, gidin beğenip alın" demişler. Biz de gidip alıyorduk, parasını biz oduyorduk, sevgili eşim götürüp ailesine veriyordu. Onlar da hediye olarak bana geri getiriyordu benim aldigim seyleri

Annen ne için özür dileyecek ?
Bir yatak odası ile ömür geçirmeyi planlayan heriften ne kocası olacak?
İnsanın durumu olmaz anlarım bir yer yatağı bile yeterli evlenmek için
Ama başka hesaapları olan insanı sevmem, büyüğüne trip atan insanı sevmem, herkes yerini edebini bilecek
Bırak gitsin, olursa çok ağlarsın bu adamla

Annenin bu kadar müdahil olması yanlış ama bu apayrı bir konu. Asıl yanlış sen ve nişanlında. Nişanlın çok bencil, düşüncesiz, kaba saba biri. Ben ne dersem o kafasında. Böyle bir adamla mutlu olamazsın, kadınlığını hissedemezsin. Seni kırma korkusu bile olması gerekirken kaybetme korkusu zaten yokk. Heleki böyle bir dönemde seni el üstünde tutması gerekirken. Adam seni yok sayıyor farkında mısın ? Sen evin hanımı olarak salonuda oturma odasınıda daha iyi bilmen gerek. Evin düzenini sen ayarlarsın yani. O salon her gün temizlenecekmi ki beyefendi orada yatacakmış. Çok çok yüz vermişsin. Çok fazla ezilmişsin. Ayrıldığınız için şükret ve kesinlikle geri adam atma, tavrını duruşunu değiştir. Kendine hiç mi saygın yok ? İlk önce sen kendini değiştirmelisin yoksa daha çok böyle anne de müdahale eder, nişanlı da ezer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…