• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan süreci ve aileler...

Ne ahlaksızlığı ya, anneniz az bile demiş. Durumu olduğu halde evine eşya almayan adama ne denir? Anneniz ayıp etmiş gibi söylüyorsunuz ama sizi korumuş, siz de her türlü hakareti yutın tabi sonra kıymetini kalmasın.

bu olayda tek hatalı sensin kusura bakma ,

nişanlına yalakalık olsun aman benden ayrılmasın, ortada kalmayım , bu saatten sonra nasıl koca bulurum ,derdiyle
bir oda göze gelin gitmeyi istersen erkekte allah allah eder , karşı gelirsende böyle köpek gibi çemkirir ,

sakın ayrılma böyle nişanlıyı birdaha hiç bulamazsın annenide ayaklar altına al ki kadın derdinden kahrolsun

Eski konularınıza bakılırsa şiddette görmüşsünüz. Büyük ihtimal aynı kişi. Tek hatalı var o da sizsiniz.
🤦🏻‍♀️ Neden?!! Bu kadar koca merakı neden? John Travolta mı bu herif? Dağlara bayırlara çıkıp bağırmak istiyorum Neden?! diye.

İyi ki adam seni bırakmış. Yoksa sen hayatta ayrılamazdın. Adam senden ayrılark iyilik etmiş.
Bu nedir ya. Terbiyesiz. Annene ne hakla oyle söyler? Anneler çocuklarını elin adamından laf işitmek için mi doğurup büyütüyor.
Annen karışmakla belki hata etmiş ama karışacak boyuta getirmişsiniz.

Mesele masa alınıp alınmaması değil.
Mesele sizin görüşünüzü bile sormayıp kestirip atması, yapıcı yaklaşım hiç yok.
Meyveyi kucakta mı yiyeceksiniz, çözümü nedir?

Üstelik saygısı da yok, burada net görüldü ki evlilikte saygı yoksa hiçbir şey yoktur.
Saygı olmazsa bir de bakmışsınız ki hayatımın aşkı diye dağları deldiğiniz kişi gitmiş boşansam da kurtulsam diye yalvarıyorsunuz.

Annenize olan yaklaşımından ise hiç bahsetmeyeyim.

Bence bu kişinin evlenmeye başından beri niyeti yoktu, zorlama ile de ancak bu kadar olurdu. Kestirip atması, ilişkiyi devamlı sabotaj etmesi, hakaret etmesi de bu yüzden.

Zaten bitmesi gereken bitmiş, kurtulmuşsunuz.

Herkes cok hatali.

Disari çıkmak icin annenizden izin alma kivamindaysaniz evlenmeyin.
Esya konularini ya ikiniz konusup anlasin, ya da iki aile konusulup halledilsin. Siz konustuktan sonra sadece sizin annenizin bu sekilde talepleri olmasi dogru degil.
Salonda yatmak isteyen, hic bir esyayi kabul etmeyen adamla evlenmeyin.
Dusunup onun onayina sunmayin, o onay vermedi diye vazgecmeyin. Kararlari ortak alin cunku suan siz dusunup planlayip o planlari yutuyorsunuz.

En onemlisi size böyle davranan bi herif için goz yasi dokmeyin, annemi neden susturmadim diye dusunmeyin. Ama annenizin de baya hatasi var, bunu onunla basbasa konusun

Anneye çok karışıyor diyoruz da durum bence öyle değil.
O kadar kendinizi ezdiriyorsunuz ki kadıncağız mecburen dahil olmak zorunda kalmış.
Müdaheleci olsa gururunu yutmazdı, asla özür dilemeyi düşünmez, inat eder kavga çıkarırdı.

Sizin için herşeyi yapmaya razı, kıymetini bilin kadıncağızı üzmeyin. Size bu kadar kıymet verilirken neden garip şekilde kendinizi eziyorsunuz ki? 🤔

Canım nişanlın sadece kendi fikirlerini önemseyen onun fikri dışında kimseyi Sen dahil önemsemeyen birisi
Eşya alınırken seninde fikrini sormalı annende hatalı ama ahlaksız karakter siz olcak kadar bişey yapmamış nişanlınız çok saygısızca davranıryor annenize izin vermeyin
Ayrıca evleniyorsunuz sonuçta öğrenci evi gibi bi evdemi oturcan
İ

Eski konularınıza bakılırsa şiddette görmüşsünüz. Büyük ihtimal aynı kişi. Tek hatalı var o da sizsiniz.

Hiç şaşırmadım.
Zaten eski nişanlısı zorla nişanlanmış gibi davranıyordu, nedeni belli oldu.
Bu mesele olmasa başka bir meseleden kavga çıkartıp zaten ayrılacaktı.

Bazı yorumları şaşkınlıkla okudum.
Kız almak, kız vermek, bedavaya gitmek vb.

Konuya gelince hepiniz hatalısınız en çok da siz,
konu sahibi.
Nişanlınız da hadsiz ve saygısız bir adam.
Daha fazla zorlamayın bu ilişkiyi.

"Bedava gitmemek" icin kendilerini alinip satilan bir mal yerine koyuyorlar. Sonra adam cani nasil isterse oyle davraniyor. Ilgi yok, sevgi yok, kadinin calismasina ragmen ihtiyaçlari bile kriz oluyor, es ailesinin dizinin dibinde bir hayat geciyor, adamin cani isteyince cekip vuruyor. Bir komsumuz gelini icin "xx tane bilezik taktim, ne isim olsa gelip yapacak tabi ki" diyordu. Cunku karsisinda kendine ait bir mal var gibi dusunuyor. Insanlik, ozgurluk, esitlik gibi kavramlari cogunlukla kadinlar evliligin basinda kendini satarak yok ediyor

Son düzenleme:
ben erkeğin, erkek tarafının daha çok masraf yapması gerektiğini duşunuyorum, evi ortak yap demede annen haksız ama o da kendince seni guvenceye almak istemiş.
nişanlının hiç masraf yapmadan evlenmek istemesi saçmalık.

Sizi dünyaya getiren insanları böyle üç kuruşluk adamlar için ayak altına alıyorsunuz ya ne yaşarsanız müstehak...

Kız tarafı ne çok sever oldu herşeyi yapıp bedavaya kız vermeyi....

Ucuzluktan alınan gelinin kıymeti bu kadar olur işte...

Bedava kız vermek mi? Başlık parası geri gelsin isterseniz. Mal mı satılıyor ucuzluktan alınmış olsun. Tuhafısınız gerçekten

Son dönemde şuraya açılan konuların çoğunda kız tarafı olarak herşeyi yaptık erkek tarafı hiç bir şey yapmadı deniyor. Normal mi şimdi bu bizim örf ve adetlerimize göre ?

Kız vereceğim diye kız tarafı neredeyse damadın altına bezde alacak bağlamalık. Kadının kızı için evin yarısını istemesi çok doğal. Adam bir masa bile almıyor eve . Kadın çok yerinde hareket etmiş ama kızı bir tuhaf ...

Bu nasil ilginç ve cinsiyetçi bir yorum. Örf adetlere göre "verilen kiz" (senin tabirin ile), kv'deye kul köle olmak zorundada. O altinlar bosuna takilmiyor örf adetlere göre.

Ayni sekilde kv'de müdahale etseydi, ki parayi o ödedigi halde burda herkes söverdi. Gelinin annesi yapinca "görmüs geçirmis, kizi için en iyisini isteyen" konumuna konuluyor.

Bu konuda herkes hatali, nerden tutsan elinde kalan cinsten. Ilk basta konu sahibi. Nereye savuruluyorsa, oraya gdiyor. Hiç kendi fikri yok. Aileside müdahale ediyor, aynen ticaretmis gibi, ev ortak olsun diyor. Sanki güven sadece maddiyata dayiliymis gibi. Damatta saygisiz davraniyor (ki bu gücüde konu sahibinden aliyor, konu sahibi kendini savunamadigi, her yere savruldugu için).

Bence burdaki çift evlenemeye hazir degil. Yetiskin degiller. Ayaklari yere basmiyor. Nisan bozulmasi isabet olmus yani.

Bence hayırlı bile olmuş ayrılmanız.
Bence siz daha evlenecek olgunlukta değilmişsiniz. Annenizi işlerinize çok karıştırıyorsunuz. İkili ilişkileri başarılı yönetemiyorsunuz. Nişanlınıza da dünyadaki son kalan erkek muamelesi yapmışsınız. O da hep dozu artırmış. Sonuç olarak bu ayrılık da uzun vadede herkes kazanmış bana göre.

kesinlikle katiliyorum!

M meraklimelahat35 ayrica adamla ne alip ne almayacaginiz konusunda anlasmissiniz sonra annem boyle istiyor demissiniz. bence adam son derece hakli. her soylenilenin etkisinde kalmış gibisiniz. benim anladigim adam salon ve oturma odasini ayri almayalim demis. yatak odasi diyenleri anlayamadim. adam son derece hakli, simdi fazla esya alip 3 sene sonra cocuk olunca o doldurdugunuz odadaki esyalari ne yapmayi dusundunuz? anneniz bir kumar oynamis ve siz kaybetmissiniz. bu saatten sonra isler duzelse de nisanliniz annenize hep kinli kalacaktir.

Uzun yazacağım lütfen bıkmadan okursanız sevinirim. Öncelikle nişanlım ve ailem arasında kaldım. Biz birbirimizi çok seviyoruz ve güzel anlaşıyoruz. Bir süredir de birlikte yaşıyorduk zaten. Nişanlımla daha önce tek oda yapmaya karar vermiştik sonra benim fikrim değişti. Annem salon oturma odası ayrı olsun nasılsa ilerde cocuklarınız olduğunda tek odaya geçeceksiniz yeni eviniz güzel olsun dedi. Bana mantıklı dedi ama nişanlım bunu kabul etmedi ben tek istiyorum ve illaki salonda yatacağım dedi. En geniş odaymış. Ayrıca masa ve konsol almayı bile kabul etmedi. Biz o şekilde eşya bakmaya gittik ve ben onu bozmamak için salon takımı bakmadım o gün koltuk almadan geldik. Annem biraz söylendi. Bu sefer nişanlımda arabayla sürat yaptı. Bu sefer annem de sinirlendi. Neden surat astığımı hiç konuşmadığımı baskı altında mı olduğumu söyledi. Ertesi gün dışarı cıkacağım zaman annem izin vermedi beni çiğneyemezsin dedi. Bende annemin böyle yaptığını söyledim babanı ararım dedi. O sıra annem geldi elimden telefonu aldı buraya gel oğlum konusalım dedi. O gün oturup konuşuldu. Annem açıkca söyle söyledi: biz seni zora sokmak istemiyoruz evlenirken altın istemedik ne yaparsan o dedik düğüne ortak olduk sırf destek olmak için yok gücümüzle en güzelini yapmaya calısıyoruz ama eşya bile almıyorsan (nişanlımın Durumu daha iyi aileme göre) niyetini anlayamadık oğlum açıkcası senden korktuk ben sana nasıl güveneyim yarın bir gün kızımı ortada bırakmayacağını evi ortak yap o zaman dedi. Nişanlımda sinirlendi ticaret mi bu gibisinden. Biraz gerildiler. Annemde kızgınlıkla kızım gözyaşı dökerse hayatı zindan ederim gibisinden bir şeyler dedi. Orada müdahale etmediğime cok pişmanım. Sonra bir şekilde tatlıya bağladık ve biz güle oynaya esyalarımızı aldık istediğimizden çok mutluyduk dualar ettik.. ertesi gün nişanlım bana sende annen gibi mi düşünüyorsun dedi. Bende aslında niyetinin zora sokmak olmadığını annemin kaygılarını anladığımı ama evi istemediğimi söyledim. Annemin yanında gibi düşünüp benden ayrıldı. Bir gün boyunca yalvardım yakardım o ağladı ben ağladım. Ama bu sürede ne ahlaksızlığımız kaldı ne karakterimiz. Hepsini yuttum. Annem isterse özür dileyeyim dedi. Yanaşmadı nişanlım. Halbuki ben ailesinden bile özür dilemiştim sizin desteğiniz lazım anne baba yanımızda olun demiştim.. Ve dedim ki yaptığımın hata farkındayım ama düzen bozulmasın evliliğimiz ertelenmesin cocuk oyuncağına döner diye. İşte hala aynı şeyler sürüyor.. Ben unutamam bu ahlaksızlığı diyor zamana ihtiyacım var diyor. ben nerde yanlış yapıyorum veya nişanlım mı hatalı annem mi?
Nişanlın çok hatalı ne olursa olsun daha evlenmeden annene çok büyük saygısızlık yapmış. Büyüklerine daha saygılı olmalı ki annen özür bile dilemeyi kabıul etmiş. Bence bu adamdan kaçarak uzaklaş

Hatalı olan sizsiniz.Neden hala bu adamla evlemek için ısrar ediyorsunuz anlamıyorum.İllaki evlenince yada çocuğunuz olunca mı aklınız başımıza gelecek.Bir abla olarak söylüyorum lütfen kıymetinizi bilin zira siz kendinize değer vermezseniz hiç kimse vermez.Annenizi üzmeyin.

Back