• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan süreci ve aileler...

İlişki koçlarinin böyle söylediğini duymamıştım.
Aslında çok mantıklı. Küçük prens kitabındaki dediği gibi: senin gülünü digerlerinden ayıran kıymeti, verdiğin emektir gibi bir şey söylüyordu.
Aklıma ne geldi söyleyeyim: Burada kizlar yazıyor ya işte şu kadar takı istedik vs diye. Bizim öyle bir talebimiz olmamıştı. Bir gün bayram için bize geleceklermis nisanliyken. Çeyrek götürelim demişler. eşim de iş cikarmayin, gerek yok demis. Hatta bayramda falan "gelin için hediye kıyafet almamız gerek, gidin beğenip alın" demişler. Biz de gidip alıyorduk, parasını biz oduyorduk, sevgili eşim götürüp ailesine veriyordu. Onlar da hediye olarak bana geri getiriyordu benim aldigim seyleri

Ya sizin konunuzu zaten biliyorum ama hayretle okuyorum biçok ayrıntıyı neden bu kadar fedakarlık yaptınız ki gerçekten anlamıyorum. Hele sanki eşiniz özellikle değer verilmesini engellemiş gibi davranmış

Ya sizin konunuzu zaten biliyorum ama hayretle okuyorum biçok ayrıntıyı neden bu kadar fedakarlık yaptınız ki gerçekten anlamıyorum. Hele sanki eşiniz özellikle değer verilmesini engellemiş gibi davranmış
Değil mi? Ben tepki verince insanlar abartıyormusum gibi davranıyordu, ben de siniyordum.

Aferin zeki kız annenle yaşadığın her olayı nişanlına yetiştir
İlerde en ufak kavgada zaten sen ananla bile anlaşamıyordun lafı duyarsın
Bir de ekonomi kötü bu devirde koca ara ki bulasın
O yüzden yalvarmaya devam
Gerekirse anneni reddet annelikten
Sonuçta nişanlının gönlü olsun dimi ama
El ele tutuşup uzak diyarlara gidin
Kutuplara falan
Buzdan ev yapın hem masrafsız hem de buzdan koltuk takımı ve masa da yapabilirsin
İki kafadar piyasadan çekilin
Bu ülkede aklı başında insan kıtlığı var en azından biraz sayı azalmış olur
Mutluluklar

Değil mi? Ben tepki verince insanlar abartıyormusum gibi davranıyordu, ben de siniyordum.

Kesinlikle benim eşim olsa o çeyreği havada kapardı mesela, ha bana verilmiş ha ona , bizim evliliğimize dönecek o para mesela. Aslında hepsi sinyalmiş ama bi şekilde değerlendirilememiş.

Kesinlikle benim eşim olsa o çeyreği havada kapardı mesela, ha bana verilmiş ha ona , bizim evliliğimize dönecek o para mesela. Aslında hepsi sinyalmiş ama bi şekilde değerlendirilememiş.
Sinyaller çok da işte... Anlayana. Bir kısmını yazmıyorum bile, forumda tefe koyarlar

Sinyaller çok da işte... Anlayana. Bir kısmını yazmıyorum bile, forumda tefe koyarlar

Madem bu adam sizin asıl ailesi olduğunuzun farkında değil gizli/kişisel bi hesap açmanın zamanı gelmiş canım. Bundan sonra sağlam adımlar at bence. Çünkü şu noktada herşeyin farkındasın ve artık yapılanları/yapılacakları bile isteye kabul etmiş oluyorsun

Madem bu adam sizin asıl ailesi olduğunuzun farkında değil gizli/kişisel bi hesap açmanın zamanı gelmiş canım. Bundan sonra sağlam adımlar at bence. Çünkü şu noktada herşeyin farkındasın ve artık yapılanları/yapılacakları bile isteye kabul etmiş oluyorsun
Aynen öyle, çalışmalara başladım. Önceden de farkındaydım da iste... hem ne yapacağımı bilmiyordum hem çevrem fevri olmamami söyleyip duruyordu. Her şeyi güzellikle, insanca çözmeye çalıştım yıllarca. Ta ki daha iki günlük lohusayken anneligimden vurmaya başladılar, kayış koptu bende. İki haftadır da malum mesele sebebiyle işler sarpa sardı. Bu sefer alttan almadım ama yine sonuç aynı. Her iki durumda da ben mutsuz oldum, anlamadım bu işten. Mahcubiyet ve telafi yok, konuşmadan sinirli bir şekilde işe gidip geliyor, Allah selamete çıkarsın diyeyim

Son düzenleme:
E siz bu söylediklerinizi onları normalleştirerek mi eleştiriyorsunuz? Pollyanna olmanızı beklemiyorum sadece eleştirdiğiniz materyalist dünyadaki materyalist tavrınızı söylüyorum. Sizin bakış açınızın da o sayıp döktüklerinizden farkı yok. Bir insanı tanımak için para testine tabi tutmak gerçekten çok çirkin bir tavır. Büyük bir hakaret hatta. Bunu yapan insan zaten paranın kendi hayatındaki önemli yerini ortaya koymuş olur.

Karşınızda ki insanı tanımak için istiareye yatanlardansanız size sözüm yokta gerçek hayatta gözümü bağlayıp bahtıma ne çıkarsa gözüm kapalı giderim diyecek kadar iq düzeyim düşük değil.

Tabi ki insanları test edeceğim benimle param için mi arkadaşlık edip evleniyor diye...

Kavun bile koklanıp alınıyor karpuz tok mu diye vuruluyorsa evet bende insanları test edeceğim .çünkü anlamanın başka yolu yok...

Karşınızda ki insanı tanımak için istiareye yatanlardansanız size sözüm yokta gerçek hayatta gözümü bağlayıp bahtıma ne çıkarsa gözüm kapalı giderim diyecek kadar iq düzeyim düşük değil.

Tabi ki insanları test edeceğim benimle param için mi arkadaşlık edip evleniyor diye...

Kavun bile koklanıp alınıyor karpuz tok mu diye vuruluyorsa evet bende insanları test edeceğim .çünkü anlamanın başka yolu yok...

Bir insanı para ile test etmek ile istiareye yatmak arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz? Anlamak istediğiniz gibi daha doğrusu işinize geldiği gibi anlamışsınız. Yazdıklarımın hiçbir yerinden iq düzeyi normal bir insan bahtıma ne çıkarsa gözüm kapalı evleneyimi çıkartamaz orası biraz ilginç olmuş. İnsanları tanımak için tek yolu teste tabi tutmak hatta daha ilerisi para ile ilgili teste tabi tutmak sizi eleştirdiğiniz kitleyle bir duruma getiriyor. Kriteriniz para demek ki. Anlamanın çok fazla yolu var birlikte zaman geçirmek, paylaşımda bulunmak, iyice tanımak vs vs ama siz tercih etmiyorsanız siz bilirsiniz.

Bir de özür mü diledin aman ya Rabbim. 🤦🏻‍♀️ İki parça olmazsa olmaz eşyayı bile almaktan imtina eden adam neyine güvenip evleniyormuş. Gözünü aç, bugün evlilik ticaret mi diye ağlayan yarın anasına hizmet hürmet bekler, maaş kartına çöker. Böyle tipler işine geldiği gibi gelenekçi, cebinden para çıkmaya başlayınca modern oluyorlar. Şimdi o öküzü her yerden engelle, anneni bu öküzün arkasında sürükleme özür dileteceğim diye. Bak yine sinirlendim sabah sabah.
Kanki eski yorumları okudum da bile bile ateşe atmış kendini, şiddet var hakaret var, adamın 2. Evliliği, kim bilir ilk evlilik neden bitti?

Bu kadar yüz göz olunmus bu evlilik çok sorunlu olur
Annen fazla ileri gitmis direkt evi ortak yap demesi falan
Gerçi konuyu bilmiyorum ev babadan kalma bi ev mi yoksa bizim akıllı erkenlerin evlenmeden ev alip borcu evlendikten sonra odeyelim kadın da hak sahibi olmasın türünden bi ev mi ?

Bence bu iş olursa siz çok üzülürsünüz

Uzun yazacağım lütfen bıkmadan okursanız sevinirim. Öncelikle nişanlım ve ailem arasında kaldım. Biz birbirimizi çok seviyoruz ve güzel anlaşıyoruz. Bir süredir de birlikte yaşıyorduk zaten. Nişanlımla daha önce tek oda yapmaya karar vermiştik sonra benim fikrim değişti. Annem salon oturma odası ayrı olsun nasılsa ilerde cocuklarınız olduğunda tek odaya geçeceksiniz yeni eviniz güzel olsun dedi. Bana mantıklı dedi ama nişanlım bunu kabul etmedi ben tek istiyorum ve illaki salonda yatacağım dedi. En geniş odaymış. Ayrıca masa ve konsol almayı bile kabul etmedi. Biz o şekilde eşya bakmaya gittik ve ben onu bozmamak için salon takımı bakmadım o gün koltuk almadan geldik. Annem biraz söylendi. Bu sefer nişanlımda arabayla sürat yaptı. Bu sefer annem de sinirlendi. Neden surat astığımı hiç konuşmadığımı baskı altında mı olduğumu söyledi. Ertesi gün dışarı cıkacağım zaman annem izin vermedi beni çiğneyemezsin dedi. Bende annemin böyle yaptığını söyledim babanı ararım dedi. O sıra annem geldi elimden telefonu aldı buraya gel oğlum konusalım dedi. O gün oturup konuşuldu. Annem açıkca söyle söyledi: biz seni zora sokmak istemiyoruz evlenirken altın istemedik ne yaparsan o dedik düğüne ortak olduk sırf destek olmak için yok gücümüzle en güzelini yapmaya calısıyoruz ama eşya bile almıyorsan (nişanlımın Durumu daha iyi aileme göre) niyetini anlayamadık oğlum açıkcası senden korktuk ben sana nasıl güveneyim yarın bir gün kızımı ortada bırakmayacağını evi ortak yap o zaman dedi. Nişanlımda sinirlendi ticaret mi bu gibisinden. Biraz gerildiler. Annemde kızgınlıkla kızım gözyaşı dökerse hayatı zindan ederim gibisinden bir şeyler dedi. Orada müdahale etmediğime cok pişmanım. Sonra bir şekilde tatlıya bağladık ve biz güle oynaya esyalarımızı aldık istediğimizden çok mutluyduk dualar ettik.. ertesi gün nişanlım bana sende annen gibi mi düşünüyorsun dedi. Bende aslında niyetinin zora sokmak olmadığını annemin kaygılarını anladığımı ama evi istemediğimi söyledim. Annemin yanında gibi düşünüp benden ayrıldı. Bir gün boyunca yalvardım yakardım o ağladı ben ağladım. Ama bu sürede ne ahlaksızlığımız kaldı ne karakterimiz. Hepsini yuttum. Annem isterse özür dileyeyim dedi. Yanaşmadı nişanlım. Halbuki ben ailesinden bile özür dilemiştim sizin desteğiniz lazım anne baba yanımızda olun demiştim.. Ve dedim ki yaptığımın hata farkındayım ama düzen bozulmasın evliliğimiz ertelenmesin cocuk oyuncağına döner diye. İşte hala aynı şeyler sürüyor.. Ben unutamam bu ahlaksızlığı diyor zamana ihtiyacım var diyor. ben nerde yanlış yapıyorum veya nişanlım mı hatalı annem mi?

Israr etmeyi bırakarak başlayabilirsiniz. Bir yıl uzatacak kadar bir konu yok ortada ve hatalar olur ama çözüme ulaşmaya çabalayan birisi yok. Varsın gururunu düşünsün, onunla evlensin.

Kanki eski yorumları okudum da bile bile ateşe atmış kendini, şiddet var hakaret var, adamın 2. Evliliği, kim bilir ilk evlilik neden bitti?
Adamın elle tutulur yanı yok. 🤷🏻‍♀️ Ben evlendiğimde çalışmıyordum, eşim asgari ücrete çalışıyordu, benim daha çok eşyam vardı. Ki tek başınaydık, kimseden de öyle ahım şahım fayda görmedik. Adam hem pinti, hem şiddet uyguluyor hem de edepsiz. Bir de aldatıyorsa şaşırmam.

Adamın elle tutulur yanı yok. 🤷🏻‍♀️ Ben evlendiğimde çalışmıyordum, eşim asgari ücrete çalışıyordu, benim daha çok eşyam vardı. Ki tek başınaydık, kimseden de öyle ahım şahım fayda görmedik. Adam hem pinti, hem şiddet uyguluyor hem de edepsiz. Bir de aldatıyorsa şaşırmam.
Bana da sanki böyle az eşya ile düğünü yaptırıp daha sonra ne olur olmaz mantığı ile düşünüyor gibi geldi, bende evlenirken benim eşim benden heyecanlıydı, ben bir oda boş kalsın fazladan 2 oturma odasına gerek yok dedikçe aman olsun aman boş kalmasın derdi, yani ben en çokta kızın annesine üzüldüm, annesini bu duruma düşürmesine üzüldüm, adam bence yok yani, ama konu sahibi adamın peşinde koşuyor bırakmaz onu ve adamda bunun farkında, böyle böyle burnunu sürteyimde Bi talepte olmasın sesini çıkarmasın diye yapmıyorsa bende bişey bilmiyorum,

Back