Nişan süreci ve aileler...

Peki evlendiniz mi? Şu an durumunuz nasıl?

Adam sana tokat atmış, başka bir zaman da uygunsuz kelimeler kullanmış. Ama sen ne yapmışsın affetmişsin.adam evlenip ayrılmış,herkes size layık değil demiş ama sen gene kabul etmişsin.şimdi de anne ne saygı duymuyor,sana saygı duymuyor,zaten mercimeği fırına vermişsiniz .siz ve o mecbur görüyorsunuz evlenmeyi..bu adamın burnu havadan inmez..sen daha çok dayak yer,hakaret duyarsın.zaten matah bişi olsa karısı boşamazdı .kadınlar kolay kolay boşanmaz. .zaten gördün nasılmış. Evlen evlen..

Bu adam bozuntusunu bırak nişanlım yapmayı, evimin kapısının önüne paspas yapmam. Sizin kendinize hiç saygınız, sevginiz yok ki başkalarının olsun. Elbet annenizde müdahale eder, nişanlınız da ezer... En büyük yanlış sizsiniz. Kendinizi değiştirmediğiniz sürece üzgünüm hep böyle ezilip, üzüleceksiniz.

Öyle işte ben de istemedim , sonrasında tartışma esnasında istemediğimi vs bu gibi hususlarda zorluk çıkarmadığımı karşılığının bu mu olacağını vs söyledim peki cevap ne oldu biliyormusun ; isteseydin . (!) Bu işler böyle maalesef insanoğlu nankör. Bizim adetlerimiz aslında kadına kıymet verilmesini sağlayan ehemniyetli şeyler. Erkek emek harcadığı , para harcadığı şeye saygı duyuyor.

Herkes çok hatali annenin tavrı da yanlış ama nişanlın Cook fena. Evlenirken iyi yada kötü ucuz yada pahalı eşya alınır ev dizilir normal olanı bile anormal göstermeye çalışıp bir de sizi ahlaksızlıkla suçlaması filan çok tehlikeli geldi bana. Ayrıca ailen haklı yada haksız olsun ilerde çok üzüleceksin ezdirdigin için.

Çok haklısınız, ne desem bos

Anneniz haklı. Kendinizi, ailenizi böyle biri için yıpratmamalı ve ezdirmemelisiniz. Zira karşı tarafı alttan aldıkça kapandı sanılan tüm konular su yüzüne çıkıyor evlilikten sonra. Buna benzer birçok olaya şahit oldum. Ailenizin ağırlığını karşı tarafa hissettirmelisiniz. Öbür türlü kendini bir şey sanıp bir de sizi ve ailenizi haksız çıkarırlar. Ev konusunda evet anneniz böyle bir şey demeyebilirdi ancak diğer tüm noktalarda haklı. Nişanlınız bahane arıyor gibi geldi bana. Bir anda haklı konumuna getirmiş kendini. Lütfen aile bireylerinizle yaşadığınız hiçbir sıkıntıyı, hiçbir şeyi karşı tarafa aktarmayın. Annem böyle dedi, şöyle yaptı, babam böyle dedi vs. gibi. Ailenizi küçük göstermeyin ve karşınızda ailenize cephe alan, laf söyleyen saygısız bir insana hayatınızda yer vermeyin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hayırlısı olmuş bence.
Anneniz size soylemiş siz kararınizdan dönüp fikir değiştirmişsiniz. O da yetmemiş nişanlınızın konuşmalarını annenize,annenizinkini nişanlınıza bir güzel anlatmışsınız.
Bakın aradaki dengeyi kurmak gerekir her zaman. O onu dedi bu bunu dedi diye ordan oraya taşırsanız,birbirlerine kinlenirler,siz affedersiniz birbirinizi ama onlar affetmez.
Annenizin özür dilemesi gereken birşey yok,ailenizi şimdiden ezdirmeyin bu kadar zira yarın öbürgün nişanlınız annenize kaba saba davranma hakki görür kendinde,kırılan,üzülen siz olursunuz.

Bu olaylar o kadar tanıdık geliyor ki, sanırım senaryolar ayni oyuncular farkli oluyor bu hayatta, ben olacakları tahmin edeyim, siz ne yaparsa yapsın bu adamdan vazgecmeyeceksiniz ve bu olaylar laflar sözler eşinizin memnuniyetsizligi evlendikten sonra daha da siddetlenecek, siz hep alttan alacaksınız taa ki sizi delirten kadar, sonra esiniz alttan almaya başlayacak ama siz susmayacaksiniz bu defa da, sonunda da birbirinizden yavaş yavaş soguyacaksiniz, benim tavsiyem annenize ozur felan dileterek fazla taviz vermeyin, siz ağzınızla kuş tutsanız da adamın fikri değişmeyecek, cok sevdiğiniz için ayrılmayı düşünmek biraz zor gelir insana, ama simdi tepkinizi ve sınırınızı koymazsanız ilerde başınız fena ağrır, ayrılırsa ayrılsın hic korkmayın, zararin neresinden dönerseniz kar, bende esime demistim dugun öncesi olabilir yanlış anlaşılmalar vs takmayalim bunlari ama ailesi ve kendi aylarca sürdürdü kinlerini, kendileri zararlı cikti sonunda cunku insanoğlunun da sabrı bir yere kadar.

Hepiniz hatalısınız. Sizin meselenize ailelerinizi neden katıyorsunuz? Zaten siz kabul etmişsiniz. Yuvayı kurup yaşayacak olan sizsiniz. Eşyanın malın ne önemi var? Mutlu olduktan sonra onlar gereksiz. Nişanlınıza gelince. Geçinmek zor gibi olcak sizin için baya inatçı ve agresif birine benziyor. Ne olursa olsun annenize karşı sesini yukseltmesine izin vermeyin.

Daha evlenmeden çıkan sorunda sizi ahlaksızlıkla ve karaktersizlikle suçlayan bir adamdan hayır çıkmaz. Gözünüzü açın bu yönünü iyi analiz edin, karakteri ortada. Daha sonraki tartışmalarınızda bu hakaretlerin dozu artarak devam edecek.

okurken ilk annen için niye ısrarcı diye düşündüm ama nişanlın bırak ikinci salonu koltuk bile almamış Annen o kadar asil ve senin arkanda ki seni ezdirmeyeceğini hep arkanda olduklarını söyleyerek bi bakıma göz dağı vermiş belli ki nişanlın ben bunlarla uğraşamam diye korktu çünkü nişanlın tam bi saygısız edepsiz evlensen seni ailenle görüştürmeyi bırak kapının önünden bile geçirmeyecek. Böyle birini mi istiyorsun ne acı annene özür diletecek kadar kadını çiğnetecek kadar kör olmuş gözünüz.

Hanımefendiciğim siz ne istiyorsunuz ? Neden sizin kararlarınız ve istekleriniz yok ortada hiç. Annenle nişanlın mı yaşayacak o evde. bana çeyiz için tabak çanak seti almamı söylüyorlar hani şu 2000 3000 civarında setlerden belkide daha yüksektir fiyat ilgilenmiyorum. . Almıcam dedim cünkü ben öyle istiyorum. Evimde ne olup olmayacagına nişanlımla biz karar veririz. Zaten bir sürü gereksiz ritüeller var bide bunlar için agzımızın tadınını bozalım. Eğer ki nişanlınla ortak kararlar alıp veremiyorsanız evlenmeyin hiç.

Evlilik arefesinde biri olarak söylüyorum madem aileler maddi destek, bana göre iki tarafta elini taşın altına koymalı o zaman. Sadece kız ailesi veya erkek ailesinin yapmasıyla bu iş olmaz. İnsanlar da yok canıyla evladını evlendirsin diye bi şeyler yapmaya çalışıyor. Haksızlık olmamalı. Nişanlınız da alacak kbakmasın. Kimse enayi değil. Ben yapmam ben etmem bilmemne diye artislenen erkek gözümde kaybeder bu bir.

İkincisi annenin dediğini nişanlıya, nişanlının dediğini annene taşıyıp durma. Politik değilsin, hata yapıyorsun. Kendi isteklerin ise bu mobilyalar, annenin isteği gibi yansıtma nişanlına. Güzel kardeşim ben şunu şunu istiyorum demekten ne utan ne çekin. Ben nişanlımı bozmamak için takım bakmadım demişsin neden. Neden bozulmasın beyefendi. Padişah mı son erkek mi. Bir kadın istiyorsa ben bunu bunu bunu istiyorum diyebilmeli. Kendi fikirlerini söyleyebilmeLi. Anneni babanı dinlersin ama kendi akıl süzgecinden geçirirsin.

Ayrıca nişanlın yazdığına binaen çok höt höt duruyor. Anladığım kadarıyla yumuşak başlı biri değil. Hatta beraber yaşıyorsunuz diye senin onunla evlenmeye muhtaç olduğunu bile düşünüyor olabilir. Bu düşünce çok çirkin. Annene tavırları, sana tavırları hoşuma gitmedi. Ayrılmak bu kadar kolaymıymış. Adam o kadar emin ki senin yalvaracağından. Bi de annen özür dileyecekmiş nerdeyse. Yazık yazık herif iyice palazlanmıştır artık. Bu işi bir daha düşün bence. Bu adam sana iyi gelmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…