• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan hazırlığıı......

Nisani zaten kiz tarafi yapar evde de olsa. 1 cift alyans 2 bin desen cicek cikolata 300 olsa giyim icin de 1000 tl harcasaniz al sana nisan. Muhakkak ekstralar cikar ama alirken dikkatli harcarsaniz cokta bi olayi yok. Ailesi de birseyler takarsa takar takmazsa kendileri bilir...

çalışıyorumm
O sıralar kenarda birikimimiz yoktu, nikahı da nişanı da kendi imkanlarımızla yaptık eşimle.

Nişanı evde, isteme+yüzük takılması olarak yaptık. Sade bir takım aldım, daha sonra da giyebileceğim bir etek ceket. Eşim kendi takım elbiselerinden birini giydi, alınan sadece yeni gömlek ve kravat. Eşime gümüş bana altın yüzükler 450liraya kapalı çarşıdan aldık. Evde nişan pastası ve hediyelik kurabiye kendimiz yaptık ve yiyecek ikramlıklar, çay saatine misafir almış gibi hazırlandık. Teyzem börek yaptırdı iki tepsi, eşimin ailesi gelirken baklava getirdi bir tepsi. Bir de basit bir tepsi aldık yüzükler için 20 liraya, o kadar. Eşimin babası da çikolata ve çiçeği ayarladı.

Neredeyse normal bir misafir ağırlayacağımız kadar cüzi bir miktara nişan yapmış olduk... Durumunuz neyse, ayağınızı kendi yorganınıza göre uzatın. 10bin lira kredi evde yapılan nişan için çok lüzumsuz. Ayrıca size yapacağı evlilik teklifinin ücretini size söylemesi de hiç hoş değil. Son olarak siz zaten evlenme kararı almışsınız, neyin teklifi bu :KK51:

merhaba ablalarım , kardeşlerim
sizinle bir konumu paylaşmak istiyorum. 2 senedir görüştüğüm sevgilim(26) ben (22) nişanlanmak istiyoruz. Fakat sevgilimin ailesi destek çıkmıyor.. Babası benim bal yarime borcum var benim diyip kestirip atıyor. Sevgilimin ise 1.900-tl kadar kart borcu var , borcu bittikten sonra kredi çekip kendi imkanları ile yapacağını söyledi. Nişanı ev de yapmak istiyoruz. Hani isteme olacak tekrar gelecekler yüzükler takılacak gibi. (Benim düşüncem :dondurma:) Sizden nişan maliyetleri hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Yani yüzükler olsun takılar olsun kıyafettir ıvır zıvır gibi şeyler işte :)))) 10.000-tl ile rahat bir şekilde işin altından kalkabilir mi acaba?? Tabiii banka eğer o kadar kredi verirse :KK43:
Şimdiden hepinize çok teşşekkür ediyorummmm öptüm çokkk
çok az tutuyor benim nisanim da öyleydi kendime eşime kıyafet ikramlar pasta nisan tepsisi yüzükler isteme çiçeği damat için özel fincan seti süsleme birde foto çekmek için çerçeveler kartlar işte hepsi bu isteme nisan bir arada oldu ayrı ayrı isteme nisan kına düğün pek sevmem çokta uyguna geldi yani

Nişanı kız yapar oğlan çiçeğini şekerini alır takısını alır madem durum bu 1 bilezik taksın nisanlın fazlasını isteme yüzük mecbur alınacak ztn ama 10 bin çok para bence. Sen evde yapacagın için masrafın düşer. Tamam nişan bi şekilde olurda zorlanırsınız evlenirken Allah yardımcınız olsun inşaallah.

1900 tl borcu ödeyince neden kredi çekiyor hani borç deyince bir daha bakayım dedim 19 bin mi acaba diye, kredi kartının borcu çok geliyorsa siz nasıl yuva kuracaksınız ki karşılıklı olarak hebuz dunyadan haberi olmayan hayal dünyasında yaşayan çift gibisiniz kusura bakmayın, ayrıca çalışıyorsunuz madem neden her şeyi erkek tarafı yapıyor ki siz de çekin kredi yardımcı olun. Düğün nasıl olacak diyorlar babası yardım eder diye cevap veriyorsunuz, tuhaf gerçekten

Evde sade bir elbise, damatlik ile alyanslari alirsiniz...
Ikram hazirlarsiniz...
Isteme meydana gelir , yüzükler takılır.
Oldu bitti...

Madem durumları müsait değil iki kez gidip gelmek iki kez külfet..

Isteme öncesi, anneler tanisabilir yahut bir akşam oturmasına gelebilirler ..

Geldiklerinde herkes fikrini belirtir .
Onlar size hediye olarak birşey almak ister yahut takı almak isteyebilir.
Sizde ona göre bişey alirsiniz .

Küçük meblalarla biter .
Şimdi kredi çekmek çok saçma .
Kredi bitmeden , düğün olmaz .
Düğün için bir daha cekicek.
Hep borç öder durursunuz..
Nişanı biraz öteleyin, para biriktirin...
Bende bu şekilde istemiştim ama bizimkiler istemediler ve çok açıldık..
15 bin civarı gitti ama bana göre gereksizdi.

sizinle bir konumu paylaşmak istiyorum. 2 senedir görüştüğüm sevgilim(26) ben (22) nişanlanmak istiyoruz. Fakat sevgilimin ailesi destek çıkmıyor.. Babası benim bal yarime borcum var benim diyip kestirip atıyor. Sevgilimin ise 1.900-tl kadar kart borcu var , borcu bittikten sonra kredi çekip kendi imkanları ile yapacağını söyledi. Nişanı ev de yapmak istiyoruz. Hani isteme olacak tekrar gelecekler yüzükler takılacak gibi. (Benim düşüncem :dondurma:) Sizden nişan maliyetleri hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Yani yüzükler olsun takılar olsun kıyafettir ıvır zıvır gibi şeyler işte :)))) 10.000-tl ile rahat bir şekilde işin altından kalkabilir mi acaba?? Tabiii banka eğer o kadar kredi verirse :KK43:

10000e büyük nişan yaptık :KK53:

Isteme arkasindan yuzuk merasimi suslu bir pasta hos bir kiyafet.evde bunlar oluyor genelde.belki gelenlere dagitmalik minik birseyler.cok maliyetli olmaz.zaten ufak tefek sus hediyelik kiyafet vs kiz tarafi yapacagindan o kadar cekmese bile olur

Maddi durumu iyi olmadığı halde 10 binlik masraf çıkarıyosunuz? Benim sözlüm yapabilecek durumda olmasına rağmen ailesi yanında olmasına rağmen ıvır zıvıra 10 bin demiyoruz adama yazık ya

Evde yapilan nisan icin 10.000 cok fazla hatta ucuk bir rakam:oha: soyleyeceklerim bu kadar:KK51:

ama bilezik takı falan olcak fiyatlarına bakıyorum çok pahalı geliyor ha birde işte evlilik teklifi falanda içine katıyor ben hesaplıyorum yetmiyecekmiş gibi geliyor :KK43:
aslinda taki olayi damadin ailesi takacaksa takılır, cok da iyi olur ama eğer aile almayacaksa nisanliniz borca girip alacaksa sonra bi de bunlarin borcunu birlikte ödeyeceksiniz gereksiz degil mi? hani formaliteden belki bi iki parca takilir ama fazlasina gerek de yok bu durumda. tabiki karar sizin yine de...

aslinda taki olayi damadin ailesi takacaksa takılır, cok da iyi olur ama eğer aile almayacaksa nisanliniz borca girip alacaksa sonra bi de bunlarin borcunu birlikte ödeyeceksiniz gereksiz degil mi? hani formaliteden belki bi iki parca takilir ama fazlasina gerek de yok bu durumda. tabiki karar sizin yine de...
bncede benim nişanlım ailesi takmayınca ince bi bileklik yapmıştı gönlüm kalmasın diye:KK51:
onuda babası kendi almş gibi taktıydı o ayrı bi konu tabi:kahve:

orta hallice yaprsan 4-5 bin yeter de artar canım:) hayırlı olsun bu arada:21:

Tatlım biz evlenirken nerdeyse on bine düğünü yaptık :)

Abartiya kaçma.. Nişan iki uc bine bile hallollur. Hele ki evde düşünüyorsan. Benimde evde oldu. Eşimin yüzüğünü ben aldim 700 tl ydi. Benimki 500. 200 e elbise aldik. Bir de 1.700 e bi tane kelepce tarzi bilezik takti. Bende pastami ve ikramlarimi yaptirdim.

Tatlım biz evlenirken nerdeyse on bine düğünü yaptık :)

Abartiya kaçma.. Nişan iki uc bine bile hallollur. Hele ki evde düşünüyorsan. Benimde evde oldu. Eşimin yüzüğünü ben aldim 700 tl ydi. Benimki 500. 200 e elbise aldik. Bir de 1.700 e bi tane kelepce tarzi bilezik takti. Bende pastami ve ikramlarimi yaptirdim.

Nisanda ince bir set takabilirler 2 3 binlik . Diger masraflar size ait zaten ikramlariniz pastaniz olur . Oldu bitti 10 binlik masraf yok

Back