• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan hazırlığıı......

hayatim seker hamurlu pastaya 800 tl falan verme yerken insanlar rezillik cekiyor onun yerine 200 tl ver en kaliteli pastayi yaptir hatta üstüne gercek cicek koydurursun cok havali olur
şeker hamurlu pasta o kadar pahalı değil ya ben 2 katlı 250 ye yaptırdım daha bu sene. geri kalanlara evet bende katılıyorum +1

10 binle üzerine bir de düğün yaparsınız.
Evlilik teklifinin de sonradan planlı olarak yapılması bana çok garip geliyor. Zaten evlenme kararı alınmış. Teklif ne?

Bu yoklukta bu gösteriş merakı, pes valla.
Geçenlerde de eşimin bi akrabası nişanlandı.Oğlan işsiz, ailecek babasının kardeşinin evinde oturuyolar yıllardır.Kıt kanaat geçiniyolar.Nişanlandığı kız da asgari ücret alıyo ama nişan elbisesine 4 bin lira vermişler :))) valla biz sülalecek neremizle güleceğimizi şaşırmıştık.Hadi olur da alırsın yani, herkes durumlarını bilirken bu zorlama, bu görmemişlik, bu müsriflik pes dedirtiyor.

Benim nişanım da elbiseyi ayakkabıyı kuaförü erkek tarafı ödedi. Kokusuydu magnetiydi yemeklerdi pastasıydı hepsini ben yaptım.
Sadece nişan hediyesi bir tane bilezik istedim çünkü ailemin takacağını bildiğim için mahçup olmasınlar dedim herkesin içinde bir tanr bilezik aldı hediye olarak. Yüzükleride eşit ödedik ben onun kini o benimkini yani diyeceğim şu evdede olsa sen yapacaksın canım 10 bn tl kredi çekmesine gerek yok. 1000tl kafi tabi nişan kıyafetini abartılı seçmessen

Benim nişanım da elbiseyi ayakkabıyı kuaförü erkek tarafı ödedi. Kokusuydu magnetiydi yemeklerdi pastasıydı hepsini ben yaptım.
Sadece nişan hediyesi bir tane bilezik istedim çünkü ailemin takacağını bildiğim için mahçup olmasınlar dedim herkesin içinde bir tanr bilezik aldı hediye olarak. Yüzükleride eşit ödedik ben onun kini o benimkini yani diyeceğim şu evdede olsa sen yapacaksın canım 10 bn tl kredi çekmesine gerek yok. 1000tl kafi tabi nişan kıyafetini abartılı seçmessen
yok kıyafet abartı sitemiyoruum ortalama maliyeti ne oldu bilezik yüzük hangi sene birde öğrenebilirmiym

Ya yanlış anlaşılmak istemiyorum ama,
Bana buraya yazılan masraflar bile abartı geldi ev nişanı için.

Çoğu kişi 1000 tl kıyafet demiş 500erden. Evde ne giyilecek ya, şöyle hafif bir abiye bir ayakkabı, erkek için de klasik bir takım olmayacak mı?

Pastası çikolatası da kişi sayısı az olacağı için küçük olur bildiğim.

Nişanda takı takılmasa da olur, takılacaksa da bir bileklik hadi fazlası bir bilezik o kadar.

Alyanslar karşılıklı alınacak zaten.

Ev nişanına kuaföre de gerek yok diyim de taşlanmadan kaçayım...

Ya yanlış anlaşılmak istemiyorum ama,
Bana buraya yazılan masraflar bile abartı geldi ev nişanı için.

Çoğu kişi 1000 tl kıyafet demiş 500erden. Evde ne giyilecek ya, şöyle hafif bir abiye bir ayakkabı, erkek için de klasik bir takım olmayacak mı?

Pastası çikolatası da kişi sayısı az olacağı için küçük olur bildiğim.

Nişanda takı takılmasa da olur, takılacaksa da bir bileklik hadi fazlası bir bilezik o kadar.

Alyanslar karşılıklı alınacak zaten.

Ev nişanına kuaföre de gerek yok diyim de taşlanmadan kaçayım...
hahahahaaa :D

Nişanı kız tarafı yapar diye bir söz var ama bütün masrafı erkek tarafına yüklüyorlar anlamıyorum. Canım 1 ay önce abim nişanlandı sana anlatayım masrafları
Nişan elbisesi -900
ayakkabı- 50
Çanta -60
Nişan sandığı -275
geline alınan gecelik iç çamaşırı falan filan -625
Kozmetik -600
tektaş-1.000
alyans (2'li) - 1.550 (bayan yüzüğü 700 idi)
bilezik - 3.100
nişan çiçeği- 60
nişan çikolatası -160
tatlı- meyve suyu (erkek tarafı olarak biz aldık ) - 300
onun dışında yapılan masrafları tek tek hatırlamıyorum ama evde çok açılmadan yaparsanız 10.000 Tl nişan için yeterli bence, hayırlı olsun şimdiden

Nişanı nasıl kız tarafı yapıyor anlamıyorum ben, bütün masrafı erkek tarafı yapıyor adı kız tarafı nişan yaptı b.k yaptı heeeeee bildiğin erkek tarafına kitleniyor herşey

Ay çatlattınız insanları.. İsteme sonrası takılacak yüzük "NİŞAN" ın sözlük karşılığı yaniii size düşer arkadaşım. O işleri siz yapacaksınız BİR ZAHMET.

10 bin tl nedir? Alacaginiz seyler yuzuk, nisan kiyafeti evde olacagi icin bir elbise bir takim elbise yeterli.cicek pasta.. nisan alisverisi icinse makul ihtiyaclar alinirsa gayet rahat olur biter bu is.

ama bilezik takı falan olcak fiyatlarına bakıyorum çok pahalı geliyor ha birde işte evlilik teklifi falanda içine katıyor ben hesaplıyorum yetmiyecekmiş gibi geliyor :KK43:
Gercekten seviyorsaniz ve maddi olanaklariniz yoksa taki bilezik vs istemiyeceksiniz. Onceliginize karar verin ona gore harekt edin..

yok kıyafet abartı sitemiyoruum ortalama maliyeti ne oldu bilezik yüzük hangi sene birde öğrenebilirmiym

tamamiyle tercihe bağlı canım madd durum bu sene oldı benim nişanım.

yüzükleri sade istedim çünkü diğer işlemeliler parmaklarda iz yapıyor o yüzden ben onun yüzüğünü 400e aldım o benim yüzüğümü 500e aldı niye 100 fazla onu bilmiyorum
nişan elbisesi 250tl ye seçtim
ayakkabıyı 30a aldık ucuz bir mağazadan.
kuaförde 100tl tuttu DIŞ ÇEKİM YAPACAĞIMIZ İÇİN. Saçlarımı yaptırmaya karar verdik yoksa evdede maşa yapar model verirdim.
Bileziğide 1600e aldık ince ama şık birşeydi.

Bana düşen görev ise
şeker hamurlu pastam 300tl tuttu.
kurabiyelerin adedi fazlaydı 150 tuttu.
kokuları kendim yaptım çarşıya gittim istanbulda onlar çok tutmadı
birde magnetlere 55tl verdim.

söyle dediğin için yazdım buraya amacım maddi konuda ay böyle yap şöyle yap deyip fişeklemek değildir.

Edit: ben bohça istemedim hem eşimin ailesinin boynunu bükmek istemedim hemde evde çok eşya var evlenene kadar onu burada tutamam yani evlenince yapsınlar bohçaları dedim.

Son düzenleme:
CNm sana tavsıyem eğer çocuk sadece kendı yapıcaksa ıcın zıvır seyler yerıne takı yapın bohça kozmetık bılmem ne çok saçma daha sonrada alınır onlar bende evde yaptım nişanı zaten kız tarafı yapar evde olunca abıye gıyılmıyo şık sade bı kıyafet pasta ve hatıralık magnet ilan tepsısı hepsı en fazla 2 bın tutar Onuda senın aılen karsılıcak yada sen çocuk sana takı yapsın yatırım amaçlı benım esımın aılesı yapmasına rağmen bohça yerıne takı istedim bohça deyıp geçme herseyı ıyı alırsan 3 4 bın tutuyor onun yerıne nişanda trabzon set aldılar başka masraf cıkarmadım çünkü onlara dugunde ayrı takıldı bıde esıme takım elbıse aldık nısanda onuda babam aldı

Evde olacaksa. Kendi aranızda olacak zaten. Her iki tarafinda durumu belliyse. Kimsyi üzmeye gerek yok. Biraz anlayış biraa guleryuz ile her sey hallolur..

Back