• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan hazırlığıı......

olmaz ama kendisi diyor bunu hani şunu yapmak istiyorum bunu yapmak istiyorum diye

çünkü o da aynı ortamda, bunların bombardıman olduğu ülkede o da yaşıyor

bunları yapmazsa sevdiği kadını mutlu edemeyeceğini hatta sizin kendinizi ömür boyu eksik hissedip başına kakacağınızı düşünüyor

bakın 20000 hatta 50000 liralık nişan da yapsanız set set trabzon burma da alsanız çevrede eleştirecek beğenmeyecek mutlaka çıkar

çok alsa ne eksiği var da gözünü boyamaya çalışıyor derler az alsa sen değersiz misin derler

yaşınız genç hevesleri de oluyor insanın

ama bunlar geçici fakat geçim kalıcı huzur kalıcı

adamın 1900 tl kredi kartını borcu var diyorsunuz

kredi kartımın aylık ödemesi onu bolca katlar ama 10000 tl kredi çekip evde nişan yapmam

öncelikleri netleştirin hayatınızda

birlikte oturun konuşun

tek koltuğunuz olsun kucak kucağa oturun gerekirse ama borcumuz var diye birbirinizi yemeyin 1 tl lik çikolata için üzülmeyin

ailelerden beklenti ile yola çıkmayın

her şeyimizi kendimiz aldık hiç de pişman değiliz

evliliğimizde 12 yıl bitti evimdeki eşyalara baksanız ay yazık dersiniz belki

azıcık eşyam var zira minimalist yaşıyorum ne yemek odam ne vitrinim ne misafir tabak çanağım var

fakat huzurum var

bu arada sıfırdan başladık ama evimiz arabamız işimiz ve birikimimiz var

evde yaptığımız nişan/söz/kız isteme her ne der iseniz bir çikolata yaptırıp bir de çiçek aldık ha iki de yüzük

üstümüzde de günlük kıyafetlerimiz vardı

merasimler vs gelip geçici kalıcı olan biziz üstümüzde ne olduğu değil giysilerin içinde ne olduğu önemli

nişanı kız tarafı yapmaz mı?siz yapacaksanız.10 000 tl.yi ne yapacak nişanlınız?10 000 l.lik takı mı takacak?o borçlar nasıl ödenecek?kafamda deli sorular...

yok isteme sonrası takılacak yüzük ondan nişan gibi birşey işte
Yukarıda ki soru gayet basit
Nişanı kız tarafı yapmaz mı ?
Çekilen parayı nişanlınız ne yapacak ?

Canım benim sade evde bir nişan elbise takı yüzük ikramlıklar derken 4-5 en fazla cıkarıısın takı illa olacak dersen o da olmazsa 2bine de çıkarırsın istersen önemli olan mutlu olmaksa şimdilik biraz bütçenizi düşünün

aaaa adam diyor bana ben napayım kalkıp evlilik teklifinide kendimasrafnın içine koyuyor benim ne sucum var simdi anlamadım
Nişan için kredi çeken adam nasıl düğün yapacak,nasıl ev geçindirecek ben anlamadım.
Aile yardımı yerine para biriktirmek daha mantıklı değil mi?

aaaa adam diyor bana ben napayım kalkıp evlilik teklifinide kendimasrafnın içine koyuyor benim ne sucum var simdi anlamadım
Nişan için kredi çeken adam nasıl düğün yapacak,nasıl ev geçindirecek ben anlamadım.
Aile yardımı yerine para biriktirmek daha mantıklı değil mi?

Maddi durumunuz müsait değilmiş, nişan için kredi çekmek çok saçma ve gereksiz olur. Yüzükler dışında öyle çok büyük şeyler yapmanıza gerek yok. Damat zaten takım giyer, mevcut takımlarından birisini kullansın, sen illa kıyafet alacağım diyorsan da çok açılma 100 liranın altında bile kıyafet bulursun. Onun dışında da bir pasta alırsınız en fazla, onlar zaten çiçek getirir. Bitti gitti, ileride asıl masraf gerektirecek şeyler olacak. O yüzden şimdi minimumda tutun harcamaları.

nişan için para vermeyen adam,evlilik için verir mi ki ,babası yapar diye düşünüyorsunuz.yaşlar daha çok genç.maddi olarak da ,yeterli değil sanırım.neden bu acele?illaki,adını koyalım diyorsanız.aile arasında çiçekli,pastalı bir nişan 2000 tl yi geçmez.bir de alyans,tamamdır.

çünkü o da aynı ortamda, bunların bombardıman olduğu ülkede o da yaşıyor

bunları yapmazsa sevdiği kadını mutlu edemeyeceğini hatta sizin kendinizi ömür boyu eksik hissedip başına kakacağınızı düşünüyor

bakın 20000 hatta 50000 liralık nişan da yapsanız set set trabzon burma da alsanız çevrede eleştirecek beğenmeyecek mutlaka çıkar

çok alsa ne eksiği var da gözünü boyamaya çalışıyor derler az alsa sen değersiz misin derler

yaşınız genç hevesleri de oluyor insanın

ama bunlar geçici fakat geçim kalıcı huzur kalıcı

adamın 1900 tl kredi kartını borcu var diyorsunuz

kredi kartımın aylık ödemesi onu bolca katlar ama 10000 tl kredi çekip evde nişan yapmam

öncelikleri netleştirin hayatınızda

birlikte oturun konuşun

tek koltuğunuz olsun kucak kucağa oturun gerekirse ama borcumuz var diye birbirinizi yemeyin 1 tl lik çikolata için üzülmeyin

ailelerden beklenti ile yola çıkmayın

her şeyimizi kendimiz aldık hiç de pişman değiliz

evliliğimizde 12 yıl bitti evimdeki eşyalara baksanız ay yazık dersiniz belki

azıcık eşyam var zira minimalist yaşıyorum ne yemek odam ne vitrinim ne misafir tabak çanağım var

fakat huzurum var

bu arada sıfırdan başladık ama evimiz arabamız işimiz ve birikimimiz var

evde yaptığımız nişan/söz/kız isteme her ne der iseniz bir çikolata yaptırıp bir de çiçek aldık ha iki de yüzük

üstümüzde de günlük kıyafetlerimiz vardı

merasimler vs gelip geçici kalıcı olan biziz üstümüzde ne olduğu değil giysilerin içinde ne olduğu önemli
allah yuvanızda mutlu mesut etsin gözlerim doldu okuyrken ya :))

nişan için para vermeyen adam,evlilik için verir mi ki ,babası yapar diye düşünüyorsunuz.yaşlar daha çok genç.maddi olarak da ,yeterli değil sanırım.neden bu acele?illaki,adını koyalım diyorsanız.aile arasında çiçekli,pastalı bir nişan 2000 tl yi geçmez.bir de alyans,tamamdır.
aynen haklısınız

teşekkürlerrrr :))))

Maddi durumunuz müsait değilmiş, nişan için kredi çekmek çok saçma ve gereksiz olur. Yüzükler dışında öyle çok büyük şeyler yapmanıza gerek yok. Damat zaten takım giyer, mevcut takımlarından birisini kullansın, sen illa kıyafet alacağım diyorsan da çok açılma 100 liranın altında bile kıyafet bulursun. Onun dışında da bir pasta alırsınız en fazla, onlar zaten çiçek getirir. Bitti gitti, ileride asıl masraf gerektirecek şeyler olacak. O yüzden şimdi minimumda tutun harcamaları.
tamamdır teşekkür ederimmm :) dikkate alıcam

ne yapmalıyım peki

açıkça konuş,fazla birşey istemediğini.bir alyans,hadi olmadı ince bir bilezik yeter de.diğer masrafları da sen ve senin ailen karşılayacaksa,dediğim gibi 2000-2500 yeter.ama nişan çarşısı,nişan bohçası işine girilecekse,10000 tl de yetmez.

ne yapmalıyım peki
Kredi çektirme
Nişan alışverişini birlikte yapın
İlla ki bi takım elbisesi vardır onu giyiversin sizin aileniz alamayacaksa
Sizde bi elbise alın , evde çok abartıya gerek yok
İki yüzük , hediyelik bi takı alın
Çiçeğini çikolatasını alsın gelsin
Ailen ikramlığı ve pastayı hazırlasın
Bitti gitti

İşin koyusu masraflısı geride
Ev tutması kirası depoziti boya badana eşya çeyiz düğün yeri gelinlik damatlık kına vs derken nişan için çekmeyi düşündüğünüz o 10 bin kredinin ne gereksiz olduğunu anlarsınız

Bizde evde yaptık geçen sene damatlık 1000 lira nişanlık 1000 lira yüzükler 900 çifti sade alyanslardan aldık biz çikolata çiçek pasta 1000 lira tutsa evde yapılacağı için en fazla 4000 liraya hallolur.Yaşadığınız şehrede bağlı tabi fiyatlar açısından.

Istene ve Nişan birlikte olur o zaman çoğu kişi öyle yapıyor zaten artık evde yaparsınız pasta kesersiniz guzel şık bir elbise alırsın damatta olan bir takım giyer çiçek alırlar hem yüzükler takılır hem de Nişan yapılmış olur

hani isteme olacak ve ondan sonra yüzükler takılacak ev tarzında olacagı için öyle düşünüyoruz bir yer tutsaydık eğer benimde bildiğim kız tarafının yapmasıydı nişan dediğim yüzük takılacak adı olsun anlamında :))))
Bence yer tutmaya gerek yok

Istene ve Nişan birlikte olur o zaman çoğu kişi öyle yapıyor zaten artık evde yaparsınız pasta kesersiniz guzel şık bir elbise alırsın damatta olan bir takım giyer çiçek alırlar hem yüzükler takılır hem de Nişan yapılmış olur
ayen öyle diyoruzbizde

Back