• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan hazırlığıı......

150 tl kiyafetimdi. Ucuz olmasina rağmen çok şıktı..
Yemekli yaptik biz nişanı. Esimin ailesi benim ailem. Amcam ve dayimlsr vardi. Esim tarafi gelirken 1 tepsi baklava yaptirip getirmişlerdi. Çiçek ve cikolata. Taki olarak sadece yuzuklerimiz takildi. Bohça yapmıştık. Esim anne ve babasi için. 300 tl gibi bir rakamdi sanirim o da. Yani 10000 tl nedir arkadaş. Durumlariniz yokmuş. Nedir bu kadar insanlara külfet. Her iki taraf içinde. Sizin için de yazik. Genceciksiniz ya. IstediginIz gibi olamayacak cok hayaliniz varsa biraz bekleyin madem. Ha yoksa o zaman anlayia gösterin..

tamamiyle tercihe bağlı canım madd durum bu sene oldı benim nişanım.

yüzükleri sade istedim çünkü diğer işlemeliler parmaklarda iz yapıyor o yüzden ben onun yüzüğünü 400e aldım o benim yüzüğümü 500e aldı niye 100 fazla onu bilmiyorum
nişan elbisesi 250tl ye seçtim
ayakkabıyı 30a aldık ucuz bir mağazadan.
kuaförde 100tl tuttu DIŞ ÇEKİM YAPACAĞIMIZ İÇİN. Saçlarımı yaptırmaya karar verdik yoksa evdede maşa yapar model verirdim.
Bileziğide 1600e aldık ince ama şık birşeydi.

Bana düşen görev ise
şeker hamurlu pastam 300tl tuttu.
kurabiyelerin adedi fazlaydı 150 tuttu.
kokuları kendim yaptım çarşıya gittim istanbulda onlar çok tutmadı
birde magnetlere 55tl verdim.

söyle dediğin için yazdım buraya amacım maddi konuda ay böyle yap şöyle yap deyip fişeklemek değildir.

Edit: ben bohça istemedim hem eşimin ailesinin boynunu bükmek istemedim hemde evde çok eşya var evlenene kadar onu burada tutamam yani evlenince yapsınlar bohçaları dedim.
teşekürlerrrr :))))))

Nişan için kredi çeken adam nasıl düğün yapacak,nasıl ev geçindirecek ben anlamadım.
Aile yardımı yerine para biriktirmek daha mantıklı değil mi?

ya neyin abarıyorsunz bu kadar anlam veremiyorum doğrusu. sanki herkes anadan doğma zengin oluyor ya da ne bileyim iyi anlamda maddi geliri ve durumu mu oluyor?? evet ülkemiz şartlarında çopu kişi nişanda dsa söz
Nişanı kız tarafı yapar diye bir söz var ama bütün masrafı erkek tarafına yüklüyorlar anlamıyorum. Canım 1 ay önce abim nişanlandı sana anlatayım masrafları
Nişan elbisesi -900
ayakkabı- 50
Çanta -60
Nişan sandığı -275
geline alınan gecelik iç çamaşırı falan filan -625
Kozmetik -600
tektaş-1.000
alyans (2'li) - 1.550 (bayan yüzüğü 700 idi)
bilezik - 3.100
nişan çiçeği- 60
nişan çikolatası -160
tatlı- meyve suyu (erkek tarafı olarak biz aldık ) - 300
onun dışında yapılan masrafları tek tek hatırlamıyorum ama evde çok açılmadan yaparsanız 10.000 Tl nişan için yeterli bence, hayırlı olsun şimdiden
ohaaa:rolleyes:allahım a 625 tllik gecelik almanın ve kozmetige de o kdar verilmesin acayip saçma oldugunu düşünüyorum. ha birde elbise:KK71:evde yapılan nişan için ciddi abartıı

ya neyin abarıyorsunz bu kadar anlam veremiyorum doğrusu. sanki herkes anadan doğma zengin oluyor ya da ne bileyim iyi anlamda maddi geliri ve durumu mu oluyor?? evet ülkemiz şartlarında çopu kişi nişanda dsa söz

ohaaa:rolleyes:allahım a 625 tllik gecelik almanın ve kozmetige de o kdar verilmesin acayip saçma oldugunu düşünüyorum. ha birde elbise:KK71:evde yapılan nişan için ciddi abartıı
Pardon da kim zengin olsun illa ki dedim?
Ailesini geçindirebilsin yeterli zaten.

Back