• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan hazırlığıı......

Nişanda o kadar abartılı şeylere gerek yok. elbise yüzük yeter. evde yaparsınız. zaten o masraflarda size ait yani kız tarafına. yüzüklerde karşılıklı alınır bizde. ufak çaplı şekilde halledilebilir nişan.
ama şimdiden bu masrafları bile düşünecek durumdaysanız düğünde ne yapacaksınız? ev kurmak kolay değil.
siz çalışıyor musunuz?

ama bilezik takı falan olcak fiyatlarına bakıyorum çok pahalı geliyor ha birde işte evlilik teklifi falanda içine katıyor ben hesaplıyorum yetmiyecekmiş gibi geliyor :KK43:

Evlilik teklifi etmiş ya işte

Bakın gerçek hayat filmlerdeki gibi değil

Boğazda yemek yenilip tatlının içinden beş karat pırlanta çıkma zorunluluğu yok

Ayrıca parasını hesapladığınız sizin planladığınız evlilik teklifi mi olur

benim için hiçbir önemi yok ama kendisi herşeyin en güzeli olsun istiyorum diyor
mutlaka öyledir de en az 3 sene kredi ödeyecek.
düğün ne zaman olacak? ona da kredi çekecekse en az 3 sene nişanlı mı kalacaksınız?
evlilik masraflarında da belki 5 sene borç ödeyeceksiniz.
ayağını yorganına göre uzatmak en doğrusu.

Ev ortamı madem nişanda çok büyük takı takmaya gerek yok ki. Kimse destek olmuyormuş borca sokmana gerek yok ileride düğün hazırlıkları için zorlanmasın. Bence nişanı sade yapın yüzük masrafı çikolata çiçek masrafı olsa yeter erkek tarafına bu da 3000 filan olur. Kalan zamanda da para biriktirin birlikte düğünde takıların fazla takılır..

hem para yok diyorsunuz hem de bir nişan için 10bin krediden bahsediyorsunuz:oha: ne gerek var kime neye nispet kendinizi bu kadar zora sokacaksınız?

4 sene önce 400 liraya nişan elbisemi aldım, 200 kuaför, 40 kişilik yemek organizasyonu -800 lira , pasta 100 lira , yüzükler de tanesi 800 dü. 2.5 a halletmişim herşeyi. nişan sonrası elbisemi sattım tekrar 400 e ama düz hesap 2 ye mal oldu. 10 bini aile içinde evde nişanın neyine harcayacaksınız tam olarak?

hani isteme olacak ve ondan sonra yüzükler takılacak ev tarzında olacagı için öyle düşünüyoruz bir yer tutsaydık eğer benimde bildiğim kız tarafının yapmasıydı nişan dediğim yüzük takılacak adı olsun anlamında :))))

tamam o zaman masraf hiç olmicak anlamına gelir daha neyin derdindesiniz ki? sizin evinizde yapılacaksa bi ikramlıklar olur onun da masrafı üç kuruş bi de yüzükler alınacak onu da babasından istemeyin bir zahmet kendiniz alın. yoksa alacak durumunuz nişanlanmayın. ben ailelerden maddi beklenti içinde olunmasına çok karşıyım.

ama bilezik takı falan olcak fiyatlarına bakıyorum çok pahalı geliyor ha birde işte evlilik teklifi falanda içine katıyor ben hesaplıyorum yetmiyecekmiş gibi geliyor :KK43:

evlilik teklifi için ne harcama yapılmasını düşünüyorsunuz ki? kaldı ki bunu bal yârinin düşünmesi lazım. adı üzerinde evlilik teklifi. senin bu organizasyona maddi manevi dahil olmaman gerekiyor. bir de bunların tabi fotolarını çekip sosyal medyada paylaşmak isteyeceksiniz dimi.. ondan bu fazla masraf çıkar tutuşması.

Evlilik teklifi etmiş ya işte

Bakın gerçek hayat filmlerdeki gibi değil

Boğazda yemek yenilip tatlının içinden beş karat pırlanta çıkma zorunluluğu yok

Ayrıca parasını hesapladığınız sizin planladığınız evlilik teklifi mi olur

olmaz ama kendisi diyor bunu hani şunu yapmak istiyorum bunu yapmak istiyorum diye

evlilik teklifi için ne harcama yapılmasını düşünüyorsunuz ki? kaldı ki bunu bal yârinin düşünmesi lazım. adı üzerinde evlilik teklifi. senin bu organizasyona maddi manevi dahil olmaman gerekiyor. bir de bunların tabi fotolarını çekip sosyal medyada paylaşmak isteyeceksiniz dimi.. ondan bu fazla masraf çıkar tutuşması.

aaaa adam diyor bana ben napayım kalkıp evlilik teklifinide kendimasrafnın içine koyuyor benim ne sucum var simdi anlamadım

Ev ortamı madem nişanda çok büyük takı takmaya gerek yok ki. Kimse destek olmuyormuş borca sokmana gerek yok ileride düğün hazırlıkları için zorlanmasın. Bence nişanı sade yapın yüzük masrafı çikolata çiçek masrafı olsa yeter erkek tarafına bu da 3000 filan olur. Kalan zamanda da para biriktirin birlikte düğünde takıların fazla takılır..
teşekkür ederim :)))

Maddi olanaklar olgunlaşmadan kendinizi genç yaşta borca sokmayın. Maddiyat eksikliği de evliliklerin bitmesine sebep oluyor. Sevgi karın doyurmuyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

mutlaka öyledir de en az 3 sene kredi ödeyecek.
düğün ne zaman olacak? ona da kredi çekecekse en az 3 sene nişanlı mı kalacaksınız?
evlilik masraflarında da belki 5 sene borç ödeyeceksiniz.
ayağını yorganına göre uzatmak en doğrusu.
haklısın teşekkürlerr

nişanı kız tarafı yapmaz mı?siz yapacaksanız.10 000 tl.yi ne yapacak nişanlınız?10 000 l.lik takı mı takacak?o borçlar nasıl ödenecek?kafamda deli sorular...

çok tesekkürleer :)

onları babası yapar yardımcı olur dıye düşünüyorz

kimseden yardım beklemeyin. 1900 tl ile bu ülkede şuradan şuraya gidilmez siz evlilik düşünüyorsunuz. eliniz ayağınız tutuyor siz de çalışın belli bir birikim yaptıktan sonra evlenin. kalan 50 senenizde evli kalacaksınız zaten aceleye gerek yok.

Back