• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan hazırlığıı......

Cnm nisan senin düğün senin isteklerini sen belirlersin ama bana kalırsa nisan için bu kadar para harcamaya bile gerek yok zaten evde yapicam diyorsun nasıl 10bin gitsin. Serbest ekonomi 2 yüzüğü bin tl ye de alırsın 10bin tl ye de. Yani diyeceğim o ki çok rahat yaparsın ortalama maliyet çıkartmak gerekirse 1.000tl yüzükler 500 civarı elbisen 500 civarı damadın kıyafeti 500 civarı pastaymış yiyecek içecek falan falan hazırlığı olsa. Hadi 2 bine 2 bilezik takılsa damada da bin liraya saat toplam 5.500 tl. Ki elbiseni ve ikramliklari çok daha uygun getirebilirsin ben fazla fazla hesapladım

Bizim nişanda
Takılar 6.000
Elbisem 500
Pasta 300
Kuaför 300
Çiçek çikolata 200
El çiçeğim 150
Yani sadece erkek tarafı 7 buçuğa yakın masraf yaptı.
Ama bunlar küçültülebilir rakamlar her şey sizin elinizde.

Edit: Yüzükleri unutmuşum 1.500

Cnm nisan senin düğün senin isteklerini sen belirlersin ama bana kalırsa nisan için bu kadar para harcamaya bile gerek yok zaten evde yapicam diyorsun nasıl 10bin gitsin. Serbest ekonomi 2 yüzüğü bin tl ye de alırsın 10bin tl ye de. Yani diyeceğim o ki çok rahat yaparsın ortalama maliyet çıkartmak gerekirse 1.000tl yüzükler 500 civarı elbisen 500 civarı damadın kıyafeti 500 civarı pastaymış yiyecek içecek falan falan hazırlığı olsa. Hadi 2 bine 2 bilezik takılsa damada da bin liraya saat toplam 5.500 tl. Ki elbiseni ve ikramliklari çok daha uygun getirebilirsin ben fazla fazla hesapladım
süpersinizzz teşekkürler

yok isteme sonrası takılacak yüzük ondan nişan gibi birşey işte
İster evde ister salonda olsun nişan kız tarafına aittir hele evde yapılacak nişan için 10 bin fazla.Senin elbiseni o taraf alırsa sen de karşı tarafın takım elbisesini alacaksın senin alyansını onlar alıyorsa sen de nişanlının alyansını alacaksın.Eve gelenler için ikramlıklar size aittir hatta kuaför,fotoğraf çekimi vs kız tarafına ait olur erkek tarafı karışmaz eğer kına yapacaksanız oda size ait olur.

Acaba sevgilin bu rakama nişan bohçası muhabbetini katmış olabilir mi?

İnsan ayağını yorganına göre uzatmalı. Sade bir şeyler yapın. Evlilik teklifini de sade yapsın ki zaten siz o aşamaları geçmişsiniz, hoş bir akşam yemeği de yeter.

kredi ile nişan yapmak nedir anlamıyorum tak yüzüğü geç ya böyle şeyleri dert etme

Durumunuz yoksa takıya gerekte yok. Ne anlamı varki borca girip altın almanin .Ayrıca nişanı kız tarafı yapar .

Nişanımı evde yaptım 10.000 tl harcamadım. 2 yüzük pasta- ikramlar - elbise bitti gitti işte. Çok abartıyorsunuz bence.

BoRC var para yok 10.000 tl ye nişan mi yapacaksınız. Sen nisanlini ve kendini hiç mi sevmiyorsun.Şaka gibi .Düğünde yaparsınız şöyle gobek atmalı bide son model eşyalar. Sonra krediler ödenmez, bir çocuk dogar başlar kVgalar kredi ilede bosanirsin.
Nisandedigin imkan yoksa ince bir bilexikle elbise ayakkabi kurabiye filan en fazla 1500 tl tutar o da en fazla.
Bu yaşam senin millet eğlenecek sen 2 saat egleneceksin diye 36 ay ağlamaya değmez.

ama bilezik takı falan olcak fiyatlarına bakıyorum çok pahalı geliyor ha birde işte evlilik teklifi falanda içine katıyor ben hesaplıyorum yetmiyecekmiş gibi geliyor :KK43:
Ismarlama evlilik teklifine de para mı vereceksin ? Aldım , kabul ettim ,de, beleşten olsun bitsin .....

Zaten nisan konustugunuza göre teklif edilse de edilmese de sen bu yola girmişsin . Hikayeden teklife de bütçe ayırma derim ..

1000 tl alyanslar
200 lira çiçek çikolata
150 lira pasta yapılsa
1000 lira kıyafetler olsa
2500 bilezik olsa
İkramları evde yapsanız
150 de market alışverişi desek
5000 lira tutar

Paranız yoksa tek taş pırlanta almayın, ailesinden takı beklemeyin. Gerek yok annecim babacım düğünde takarsını deyin, kıyafette abartıya kaçmayın

Bizim söz masrafı eşime 6 bine bna da 2 3 bine patladı
Nisan da öyle keşke yapmaydim dedim... Eşime 10 bin bna da 10 bin civarına patladı

Elbise 500, kuaför 100, nişan pastası 300, dağıtılacak hediyelik 100 desek, bin lira, bunlar zaten size ait.
Erkek tarafı da çiçek, çikolata, yüzük getirir. Herhalde bin lira falan tutar. Bu kadar. Evde yapılan nişanda daha ne olur ki bilemedim? Zaten bi eve sikis tepis anca 50 kişi sığsın. Kek, börek evde yapılır. Benim aklıma başka bir masraf gelmiyor.
Nişan kiz tarafına aittir, imkanınız neyse onu yaparsınız. Isteme sonrası yüzük ve diyerek kendi üstünüze düşeni neden bal yarinize odetiyorsunuz,üstelik kredi cektirerek?

O.kadar masraf yapmadan olsun nişan. Bizim imkanimiz olmasina ragmen cicek cikolata yuzuk ve pasta ile evde toplandik. Amac zaten kiz isteyip yuzuk takmak. İmkanlar dairesinde hareket edilirse her sey olur.

hayatim seker hamurlu pastaya 800 tl falan verme yerken insanlar rezillik cekiyor onun yerine 200 tl ver en kaliteli pastayi yaptir hatta üstüne gercek cicek koydurursun cok havali olur
Balondu süstü pazarlarda bile satiliyor olmadi internet var yap güzel bi nisan masasi... üzerine aynali bi tepsiyle 2 mum koyunca zaten gösterisli oluyor.
Elbiseni ister bi arkadasindan ödünc al ister internetden siparis ver unutma sadece bi kac saat giyiceksin binlerce tl harcamanin mantigi yok.
Fahriye Evcen bile Evde cok sade bi kiyafet ve sade bi törenle nisanlandi !

Bi set alın bide yüzükler bu kadar.. bilezik fln düğünde takılsada olur.. geri kalan yemek ve abiyenizin masrafı... bence 10 bin bile tutmaz.

Nişanı kız tarafı yapar hanımefendi hemen kayınpederden ne beklentisi ayrıca siz çalışmıyor musunuz neden sevgilizden bekliyorsunuz herşeyi sizin aileniz nerede? Ayıca evde yapılacak bir nişan için 10.000 çok değil mi Allaj-h aşkına ne yapacaksınız o kadar anlamadım ben

İlle takı da taksınlar dersen 1 veya 2 bilezik takarlar. Öyle kalınına falan bakmazsın ortalama 1 buçuk olur tanesi. Bi de senin alyansını alacaklar o da 500 civarı olur. Onun dışında çiçek çikolata alır gelirler. Zaten diğer nişan giderleri kız tarafına ait olur. 5bin bile falzasıyla yeterli olur yani. Ama bana kalırsa iki kişi birbirini sevdikten ve istedikten sonra bilezikmiş oymuş buymuş hepsi teferruat. Eğer ailesi yapmıyorsa çocuğu boşu boşuna borca sokmaya gerek yok. Olabildiğince minimalize ederek az masrafla işin içinden çıkamaya bakın

merhaba ablalarım , kardeşlerim
sizinle bir konumu paylaşmak istiyorum. 2 senedir görüştüğüm sevgilim(26) ben (22) nişanlanmak istiyoruz. Fakat sevgilimin ailesi destek çıkmıyor.. Babası benim bal yarime borcum var benim diyip kestirip atıyor. Sevgilimin ise 1.900-tl kadar kart borcu var , borcu bittikten sonra kredi çekip kendi imkanları ile yapacağını söyledi. Nişanı ev de yapmak istiyoruz. Hani isteme olacak tekrar gelecekler yüzükler takılacak gibi. (Benim düşüncem :dondurma:) Sizden nişan maliyetleri hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Yani yüzükler olsun takılar olsun kıyafettir ıvır zıvır gibi şeyler işte :)))) 10.000-tl ile rahat bir şekilde işin altından kalkabilir mi acaba?? Tabiii banka eğer o kadar kredi verirse :KK43:
Şimdiden hepinize çok teşşekkür ediyorummmm öptüm çokkk
10 bin mi :KK57: evde yapılacak bir nişan için :olamaz: beni istediler hemen yüZükleri taktık evde, ayrı nişan yapmadım ;)

Back