Kesinlikle öyle.. Ama bunu malesef büyükler anlamıyorlar.. Benim kaynanam kendi istediği olsun istedi hep.. Nişanlım dengeyi sağladı, herşey istediğim oldu A dan Z ye.. Sende öyle yap, önemli olan nişanlının davranışı, o dengeyi sağlayacaktır
Biz evlendiğimiz de kira da oturacağız. Şimdi de pahalı şeyler almayın taşınma durumunuz olursa eşyalarınız çöp olur diyorlar. Bir taraftan da düşünüyorum bi kere gelin oluyorsun, evin oluyor haliyle içine sinsin istiyorsun eşyalarının, hiç almayalım desen olmuyo, beğendiğinin çok çok dışında birşey alırsın ucuz diye, ev alınca değiştirirz eşyaları dersin, ki kimi görsem bi 10 sene, hadi 5 sene olsun kalıyor öyle, çünkü başka başka masraflar çıkıyor.
Ev almak istiyorsun, alsan bi 10 sene borcunu ödeyeceksin zaten, e bi de Allah nasip ederde çoluk çocuğa karışırsan hayal oluyo..
Selamlar, nişanımız 09.06.2013, düğünümüz de 05.04.2014 =) nişandan tam 10 ay sonra düğün yapılmış olucak kismetse =)
valla sanki sen değil de ben yazmışım gibi okudum yaa..biz de büyük ihtimal başta kirada oturcaz..dediğin gibi insan bi kere gelin oluyor herşey eksiksiz olsun istiyor ama işte taşınma durumu olursa eşyalar bozulmasın da istiyoruzz
valla sanki sen değil de ben yazmışım gibi okudum yaa..biz de büyük ihtimal başta kirada oturcaz..dediğin gibi insan bi kere gelin oluyor herşey eksiksiz olsun istiyor ama işte taşınma durumu olursa eşyalar bozulmasın da istiyoruzz
bende kirada oturacağım gibi görünüyor. O kadar zoruma gidiyor ki şimdiden kira. birsürü parayı çöpe atıyorsun...
Insalah dugun vakıtlerımıze kadar ıcıne gırıp kıra oder gıbı taksıt odeyecegımız ev ımkanları cıkar karsımıza... bıraz fazla taksıt de odesen netıcede karsılıgında bır evın oluyor. kira gibi değil.. :2:
Kaliteli bişey alırsan bozulacağını düşünmüyorum..
Babamla annem evlendiğinde kiradaymış ve o dönemler de salon takımı, yatak odası her yeni evlenen çiftin evinde yokmuş.
Ve eski dönemler, evi A' dan Z' ye babam döşemiş.
3 ev değiştirdik ve o mobilyalar sapasağlamdı, biz yenilik istedikte 10 sene önce yenilemiştik.
Söyledim yine söylüyorum evimiz yok borca girmeyelim ev alırız diyorsun, tarzın spor, modern ise hemen hemen her yerde bütçeni aşmayacak mobilyalar oluyor, cüzi fiyatlı da birşeyi beğenebilirsin.
Ama çok başka bişey isteyip aman şimdi almayalım evimiz yok bozulur ileri de 2 sene sonra, 3 sene sonra alırız dersen o iş yaş oluyor genel de. İlk hedefin ev almak olur, ev aldın diyelim birikimle çok zor bu devir de, dayanıcaksın kredi ye, en az bi 10 sene kredi yükünün altına gireceksin. Borç altındasın zaten, evi yenileme derdine düşemezsin.
Çocuğun olur onun masrafı vs. derken yine ona ona sıra gelmez.
Kayınvalidesinin yatak odasını kullanan 20 yıllık evli hatun biliyorum ben, ha bugün ha yarın çoluk çocuk 20 yılı devirdiler.
çok güzel söyledin,bende bunu istiyorum hep,ama nişanlımda daha 1 yıl olmadı işe gireli ve birikimi yok,masrafları ailem yapıcak oyüzden bişey demiyorum şimdilik aileme diyo.bende dedimki istemediğim bişeyi almam hayatta,annen karışırsada almam dedm,ona göre çözümler üretir artk eğer bi sorun çıkarsa
Biz evlendiğimiz de kira da oturacağız. Şimdi de pahalı şeyler almayın taşınma durumunuz olursa eşyalarınız çöp olur diyorlar. Bir taraftan da düşünüyorum bi kere gelin oluyorsun, evin oluyor haliyle içine sinsin istiyorsun eşyalarının, hiç almayalım desen olmuyo, beğendiğinin çok çok dışında birşey alırsın ucuz diye, ev alınca değiştirirz eşyaları dersin, ki kimi görsem bi 10 sene, hadi 5 sene olsun kalıyor öyle, çünkü başka başka masraflar çıkıyor.
Ev almak istiyorsun, alsan bi 10 sene borcunu ödeyeceksin zaten, e bi de Allah nasip ederde çoluk çocuğa karışırsan hayal oluyo..
Bizde kirada oturucaz.. :18: Çöp olur diyenlere aldırma, şimdiden en güzellerini al, iki günde bir ev değiştirecek değilsin,
Sonradan da kafana göre bütün evi değiştiremiceksin ki bi kerede.. Böyle şeyler bir kere olurHiçbişeyde hevesini bırakma
Aynen canım sana katılıyorum ben çok sinir olurum heralde karışırlarsa:))) ama nişanlımla karar veririz zaten :)off ben kimsenn karşmasını istemiorm yaa sonuçta o evde ben oturcam dimi ama
Daha uzun olur diye düşünmüştük ama 7 ay da evlendik nasip :)
merhaba öncelikler Allah sevginizi arttırsın. benımde 7 yıllık bi ilişkim var, 2014 nisan ayında 8 yıl olacak inşallah. bizde nişan fazla uzatılmaz araya laf söz girer diye, aileler işin içine girince değişiyor cunku ıster ıstemez işin boyutu. neyse ben kendimden anlatayım biz 8 aralıkta 2013 te nişanlandık. evde aile arası bişey oldu yakın akrabalar da geldı söz-nişan birlikte oldu yanı. düğün hazıran gibi istedik ama babamlar nişan arası uzatılmaz dedi 3-4 aya olsun dedi, Nisan da yapmaya karar verdik. bizimkilere kalsa uzatmaamak için mart ayında olacaktı. her neyse 6 nisan da düğünümüz var. 4 aylık bi nişan süreci ideal herkesce tabı bızcede. mutluluklar dileriim, Allah olmayanlara da versin inşallah. hayırlı olsun şimdiden..
Biz de 5 yıl çıktık 2013 nisanda nişanlandık 2015 te düğün kısmetse inşallah:) bizde istemezdik ama mecburiyetten bekliyoruz :)
Bana kalırsa da çok uzatılmamalı ne kadar uzatılırsa o kadar işin boyutu değişiyor ama bazen beklemekten başka da çare kalmıyor. Ben geçen yıl mayısta sözlendm. Seneye ağustosta düğünüm. Sıkıntılar elbet oluyor ama tamamen ailelerin anlayışına kalmış bi durum
Haziran' ın 14' de isteme, 15' de söz nişan bir arada yapacağız canım, artık o zaman konuşulacak. En erken Kasım olsa söz' den sonra 5 ay kalıyor, 5 ay erken gibi geliyor bana biraz, yani kendimizi hazırlayabilir miyiz düğün için bilmiyorum? Hadi kışı geçirelim bahar desek bu sefer süreç uzuyor, aileler arasında tatsızlıklar yaşanma ihtimali yüksek görüşmeler olacak, her kafadan bir ses çıkacak canı sıkılan biz olacağız yine, hayırlısı diyelim ne diyelim artık..
canım mrb,
öncelikle bence söz ve nişanı beraber yapmalısınnn...ardından da 6-9 ay sonra düğün..zaten tanıyorsunn..uzatma bence..tavsiyemdirr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?