sakın uzatma ablacımne kadar uzatırsan arayı okadr tatsızlıklar çıkıyo nişan ve söz biarada yap
Arkadaşlar merhaba,
Nişan ile düğün tarihi arasında ne kadar bir zaman dilimi olmalı sizce? Biliyorum bu kişiye göre değişir, herkesin şartları farklı oluyor ama yok mudur bunun bir ideali? Bunu sormamın sebebi; Bizim 7 yıllık bir beraberliğimiz var ve ailelerimizi geçen kasım' da tanıştırmıştık, hatta söz istemişlerdi ama babam askerliğini yapmadığı için müsade etmemişti. Askerliğini yapıp gelsin yapalım sözü demişti. Allah izin verirse Kasım ayı askere gidiyor ( kısa dönem ) nisan ayı ortası gibi de dönecek. Döndüğüm zaman da söz yaparız diyor haliyle, sözden sonra 1-2 ay sonra nişan olur diye konuşuyorduk haliyle düğünde seneye 2015' te.
Bunu duyanlar, bence çok uzatmayın falan diyorlar? Ve benim babam da aile arasında bu konular konuşulunca ben nişanlılık sürecini uzatmam 6 ay içinde evlendiririm deyince ne oluyor ya yangından mal mı kaçırıyoruz diye karşı çıkmıştım. Açıkçası ikna ederim diye düşünüyorum hala. Ama işte dediğim gibi duyanlar fazla, ya da gereksiz diyor.:26:
Bu süreci yaşayan nişanlı, evli, hatta şuan evlilik hazırlığında olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse çok memnun olurum.
Benım söz ve nişanım aynı anda oldu gayette güzel oldu evde ..
düğünümüzüde 9 ağustos 2014 düşünüyoruz aslında çok uzun gibi gelsede
zaman çok çabuk geçiyor =)) evet fazla uzatmamak lazım ama o bıraz çok sık görüşen aileler için gerekli
ne kadar çok sık görüşülürse okadr sorun çıkar allahtan bızım aramızda bı kaç saat mesafe var ve
şimdilik hiç sorunumuz yok çok şükür.. he ilerdede illaki olur ufak tefek oda stresten =))
Benim ailem , " nişanlılığın tadını çıkartın, bugünleri bir daha bulamazsınız" der hep.Nişanlımla her dışarı çıkışımızda da, "kıymetini bilin bugünlerin çok ararsınız" derler.Bu durum kişiden kişiye, maddi durumlara göre değişir.Mesela benim ailem çok anlayışlıdır, ben nişanlımla çok rahat vakit geçirebiliyorum, yazıkları var hafta sonu gidip orada kalıyoruz annesi-babası-nişanlım ve ben.O yüzden nişanlılık çok ama çok keyifli bir zaman benim için.Hem ayrıca da, düğün hazırlıklarımızı zamana yayabildiğimiz için acayip keyifli oluyor.Kimse de bize de karışmıyor.Evimiz için alışverişler yapıyoruz,eşyalar alıyoruz.vs vs...Kısacası benim için nişanlılık en güzel dönem. 14 Temmuz 2012 söz yaptık; 26 Ocak 2013 Nişan yaptık hayırlısıyla 21 Aralık 2013'te düğünümüz var.
Çok uzattım yine galibakısacası, aile yapınıza göre, maddi durumlarınıza göre bu süre değişebilir.
Arkadaşlar merhaba,
Nişan ile düğün tarihi arasında ne kadar bir zaman dilimi olmalı sizce? Biliyorum bu kişiye göre değişir, herkesin şartları farklı oluyor ama yok mudur bunun bir ideali? Bunu sormamın sebebi; Bizim 7 yıllık bir beraberliğimiz var ve ailelerimizi geçen kasım' da tanıştırmıştık, hatta söz istemişlerdi ama babam askerliğini yapmadığı için müsade etmemişti. Askerliğini yapıp gelsin yapalım sözü demişti. Allah izin verirse Kasım ayı askere gidiyor ( kısa dönem ) nisan ayı ortası gibi de dönecek. Döndüğüm zaman da söz yaparız diyor haliyle, sözden sonra 1-2 ay sonra nişan olur diye konuşuyorduk haliyle düğünde seneye 2015' te.
Bunu duyanlar, bence çok uzatmayın falan diyorlar? Ve benim babam da aile arasında bu konular konuşulunca ben nişanlılık sürecini uzatmam 6 ay içinde evlendiririm deyince ne oluyor ya yangından mal mı kaçırıyoruz diye karşı çıkmıştım. Açıkçası ikna ederim diye düşünüyorum hala. Ama işte dediğim gibi duyanlar fazla, ya da gereksiz diyor.:26:
Bu süreci yaşayan nişanlı, evli, hatta şuan evlilik hazırlığında olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse çok memnun olurum.
Allah muhabbetinizi bozmasın.
Maalesef benim baba tam tersi, ketumdur. Sözlenicekler çocuk gelip gidecek diyor, annem de rahmetli oldu benim, evde hanım yok falan diyor, ki beni nişanlımın yazlığına yollayacak.. Mümkün değil..
Ki, benim 2. uzatma sebebim de parasal durum, yani o kadar süre içinde ne, ne kadar yapılabilir hiç bilmiyorum.. :26:
Ama bir taraftan da babamın ketumluğuyla nişanlılık sürecinin işkence haline gelmesinden de korkmuyor değilim..
Nişanı ayrı yaparım diye düşünmemin sebebi 1 sene sonraya düğünü düşündüğümden dolayıydı aslında ve benim babam ketumdur biraz, askerliğini bahane etmesinin sebebi; annemin hayatta olmayışı. Evde hanım yok gelip gitmek isteyecekler falan diye düşündüğünden uzatmam demişti. Söz yaparsam, 6 ay içinde herşey olup biter mantığı.
Canım ben nişanlıyımmBiz 10 ekim 2012de sözlendik.. 20 nisan 2013te nişan yaptık.. Nişandan 2 hafta sonra da askere gönderdim 2014 eylül-ekim gibi de düğünümüz olcak inşallah
Annenizin mekanı cennet olsun, Allah sizlere ömür versin.Gelelim konuya, eğer durum buysa bence fazla uzatmayın zaten.Nişanlınızın gelip gitmesi sorun olacaksa, sizin görüşmeniz sıkıntı yaratacaksa hiçççç uzatmadan elde ne var ne yoksa evlenin.Çünkü babanızın bu tutumu ileride sizi gerecek, nişanlınızı gerecek kavgalar olacak falan.Boş yere sıkıntı yani
Allah kavuştursun canım, ilk geldiklerinde babam vermem demeseydi, bizde sözlü olacaktık şimdi hatta belki de nişanlı kasım da gelmelerinin üzerinden 1 sene geçmiş olacak.
Anladım canım ee bu gelip gitmelerde senıde yorar hanı baban haklı bu konuda ben kendımı düşünerekten yorum yaparsam
en yorucu o anlardı.. yemek bile yıyememiştim mılletı doyurucam dıye bıze bır kaç kere geldiklerınde yanında arkadaş eş dost olması şart.. iyi düşünmek lazım sırf bu (ne zaman olacak ve nerde olacak) meselelerı yuzunden ben nişan gunume kadar babamla tartıştığımı bilirim taktımı takıyolar maalesef bızıde stresten çıldırtıyorlar :)
Aynen bende bunları düşünüyorum sürekli, ama o kadar kısa sürede altından kalkabilir miyiz acaba? Bu beni en çok düşündüren biraz da.?:26:
Kalkarsanız bence yavaş yavaş strese girmeden tamamlarsınınız herşeyınızı
6 ayda çok kısa bır zaman değil cnm çünkü :) sende çalışıyorsan hatta daha kolay olur.
İyi ki geçen sene ne olur ne olmaz deyip birşeyler almaya başlamışım..
Çok iyi yapmışsın ya ben ne yapayım daha bır tabağım bile yok
önumuzdeki ay herşeyı almayı düşünüyorum artık küçük ev aletleri
tabak çanak ne varsa snra kınamız var onada para biriktirmek lazım
off evlilik zor ama keyıfli :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?