• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan - Düğün arası zaman?

Bence sakin uzatma. O kadar stresli bir dönem ki inan bana bir an evvel dügün olup hersey bitsin istiyorsun.
Ben temmuz ayinda nisanladim kasim'in 2sinde dügünüm var. 3-5 ay yeter hatta ideal.
Disardan hersey cok farkli inan bana. Sonucta bir sürü sorumluluk, halledilmesi gereken onca sey varken ister istemez sinirler geriliyor, arada anlasmazliklar cikiyor. Ve bu süreci ne kadar uzun tutarsan o kadar sorun yasarsin.
Kisa ve öz her zaman en iyisidir. Simdiden cok mutluluklar dilerim.

Teşkkürler..
Nişan' la düğün arası 4 ay yani.. :31:
Beni düşündüren maddi durum açıkçası, hazır olabilir miyiz o kadar sürede bunu düşünüyorum açıkçası.

Canım valla babam 3-4 ay olsun demişti biz inat ettik geçen ay nişanlandık hazirandada düğünümüz var nasipse 9-10 ay yani ama seneler olmamalı çünkü sıkıntı yani aileler birbirine karışıyo o ona gittin gitmedin o onu aradı ama bu buna bunu dedi falan filan :9:

Teşkkürler..
Beni düşündüren maddi durum açıkçası, hazır olabilir miyiz o kadar sürede bunu düşünüyorum açıkçası.

cnm nişanı kendi aranız da yapın sade bişi olsun inan o kadar zorlamaz sizi:34: ama içinizde kalmayacaksa tabi yoksa hepimiz hayallerimizde ki gibi olsun isteriz herşeyimizi ama malsefe maddiyat bazen yetmeyebiliyor:31::31:

cnm nişanı kendi aranız da yapın sade bişi olsun inan o kadar zorlamaz sizi:34: ama içinizde kalmayacaksa tabi yoksa hepimiz hayallerimizde ki gibi olsun isteriz herşeyimizi ama malsefe maddiyat bazen yetmeyebiliyor:31::31:

Nişanın maddiyatından değil de canım ev kurmak düşündürüyor en çokta mobilya, beyaz eşya kısmı o kadar sürede yetişir mi falan diye yoksa borca gireceğiz, zaten herşeyi kendimiz yapıyoruz olduğu kadar, olmadığı kader.. ..:44::31:

Son düzenleme:
Aynen, onları almak istikrarlı olursan, tabii maddi duruma da bağlı, 5 ay sürer en fazla, ben misafir yemek takımı, günlük yemek takımı, çatal bıçaklar, kahvaltı takımı, nevresim, pike şeyler aldım aldım 1-2 tane, ( aksesuar ıvır zıvır da var) 2 ay da aldım yani, onlarda çok sorun değil de mobilya, beyaz eşya baya zorlar tahminimce.

Çalışmasam gerçekten almakta zorlanırım ama bu aydan ıtıbaren almaya başlayacağım
hiç taksıte flan girmeden :) bu arada günaydın :46:

en güzeli uzatmamak diye söze başlayacağım bende 20 ağustos 2011 de söz-3 eylül 2011 de nişan-22 ocak 2012 de düğün yaptık.......... 4,5 yıllık bi beraberliğimiz vardı evlendiğimizde...... iyiki de 4 ay içinde hepsi olmuş dedik hep:16::16::16:

Çalışmasam gerçekten almakta zorlanırım ama bu aydan ıtıbaren almaya başlayacağım
hiç taksıte flan girmeden :) bu arada günaydın :46:

Günaydın canım, alınıyor hiç merak etme. Züccaciye ve çeyizcilere aman güvenme, ben baştan scafer' dan almıştım, teşhir ürünü getirmişler diye iade ettim. Sonra yemek takımımı bernardo, tencre setimi de hisar' dan aldım.

Bu arada bende erkek arkadaşımla bu meseleyi konuştum, o her ne kadar bir an önce evlenmek istese de oda düşünüyor çok mu hızlı olur acaba diyor? Ki bana da öyle geliyor. Çocuk askerden gelir gelmez bir evlilik maratonunda bulacak kendini, adım atacak söz kesilecek hadiii 5 ay sonra düğün var. :37:
Uzun da olsa en iyisi beklemek diye geçiyor içimden..:31:

Son düzenleme:
Teşkkürler..

Bu konuda ben sorun yasamadim cünkü nisanlim zaten iliskimiz en basindan ciddi düsündügümüz icin birikim yapmaya baslamisti.
Ceyiz icin sorun ediyorsan sonucta daha zaman var, o zamana kadar rahat rahat alirsin herseyini.
Hic olmadi kredi cekersiniz, herseyi kendiniz yaparsiniz, ne kimseye muhtac olursunuz ne de baska birine söz hakki düser.
Aileler ne kadar az karisirsa o kadar az sorun yasarsin. :34:

en güzeli uzatmamak diye söze başlayacağım bende 20 ağustos 2011 de söz-3 eylül 2011 de nişan-22 ocak 2012 de düğün yaptık.......... 4,5 yıllık bi beraberliğimiz vardı evlendiğimizde...... iyiki de 4 ay içinde hepsi olmuş dedik hep:16::16::16:

Sıkıntı yaşadınız mı peki?
Bir de bizim etrafımızda laf, söz eden çok oluyor. Genelde düğünler yaz aylarında yapıldğı için, kış' ın düğün mü olurmuş? Kim evinden çıkıpta gidecek?? Öyle ters ki, kasım ayın da gidişi değil de dönüşü olsaydı o zaman hiç sıkıntı olmazdı. En erken nisan, mayısta yapsan zaten 1 sene, hayırlısı artık, hayalim hep mayıs düğünüydü. :34:

Son düzenleme:
Bu konuda ben sorun yasamadim cünkü nisanlim zaten iliskimiz en basindan ciddi düsündügümüz icin birikim yapmaya baslamisti.
Ceyiz icin sorun ediyorsan sonucta daha zaman var, o zamana kadar rahat rahat alirsin herseyini.
Hic olmadi kredi cekersiniz, herseyi kendiniz yaparsiniz, ne kimseye muhtac olursunuz ne de baska birine söz hakki düser.
Aileler ne kadar az karisirsa o kadar az sorun yasarsin. :34:

Bizim en büyük amacımız bu aslında, ne ben ne de o ailelerimize yük olmak istemiyoruz. Zaten bilezikleri yapıyor o, bende ev eşyalarından başlamıştım. Benden yana sıkıntı yok, o yokken de hallederim ama onun 5 ay gibi bir kaybı olacak şimdi, kredi çekeriz demiştim ama o da evlenince çok borç olsun istemiyor, normalde zamanımız var diye mobilyayı bile önceden alıp mağaza da, depo da bekletecektik ki, kredi bile olsa 1 sene de rahat rahat ödenirdi, yani daha evlenmeden. Şimdi o yüzden çok düşünüyor, kaç sene borç öderiz diyor, ki evlendikten kısa bir süre sonra ev işine girmeyi planlıyordu.

Sıkıntı yaşadınız mı peki?
Bir de bizim etrafımızda laf, söz eden çok oluyor. Genelde düğünler yaz aylarında yapıldğı için, kış' ın düğün mü olurmuş? Kim evinden çıkıpta gidecek?? Öyle ters ki, kasım ayın da gidişi değil de dönüşü olsaydı o zaman hiç sıkıntı olmazdı. En erken nisan, mayısta yapsan zaten 1 sene, hayırlısı artık, hayalim hep mayıs düğünüydü. :34:

Biz normalde kasım da evlenecektik nişandan iki ay sonra tanışma yıldönümümüzde ailem illa seneye olsun dedi... bizde seneye mi dedik tamam o zaman deyip ocak da evleniyoruz dedik iki tarafta afalladı,,kışın ortasında düğün mü olur vs. diye.... evlendiğimizde yerler buzdu,hava buz gibiydi heryer bembeyaz kar ..............hiç bi zorluk yaşamadık herşey istediğimiz gibi oldu salon zaten kapalı ve insanlar salonu da tıklım tıklım doldurdu,,boş kalmayı bırak bazı yakınlarımız kalabalıktan sadece tebrik edip gitmek zorunda bile kaldı:9: balayınada abanta gittik mis gibi oldu,, 5 ay sonra da akdenize......kısacası kışın evlenen sadece siz olmuyorsunuz genelde yaz düğünlerine alışkın insanlar ama kimsenin karışma hakkı yok bence buna hç kimseyi memnun edemezsiniz zaten bu imkansız. nişan/düğün arası çok az olduğundan koşuşturmaktan kimse takılacak bişey bulamadı o yüzden maşallah ufacık bi sorun bile yaşamadık biz....herkese tavsiye ediyorum bunu şahsen:34:.......

Biz normalde kasım da evlenecektik nişandan iki ay sonra tanışma yıldönümümüzde ailem illa seneye olsun dedi... bizde seneye mi dedik tamam o zaman deyip ocak da evleniyoruz dedik iki tarafta afalladı,,kışın ortasında düğün mü olur vs. diye.... evlendiğimizde yerler buzdu,hava buz gibiydi heryer bembeyaz kar ..............hiç bi zorluk yaşamadık herşey istediğimiz gibi oldu salon zaten kapalı ve insanlar salonu da tıklım tıklım doldurdu,,boş kalmayı bırak bazı yakınlarımız kalabalıktan sadece tebrik edip gitmek zorunda bile kaldı:9: balayınada abanta gittik mis gibi oldu,, 5 ay sonra da akdenize......kısacası kışın evlenen sadece siz olmuyorsunuz genelde yaz düğünlerine alışkın insanlar ama kimsenin karışma hakkı yok bence buna hç kimseyi memnun edemezsiniz zaten bu imkansız. nişan/düğün arası çok az olduğundan koşuşturmaktan kimse takılacak bişey bulamadı o yüzden maşallah ufacık bi sorun bile yaşamadık biz....herkese tavsiye ediyorum bunu şahsen:34:.......

Haklısın, nişan ve düğün arasını az tutunca da koşuşturmacadan kimse kimseye saramıyor. Sizin adınıza sevindim, artık her ihtimali düşünmeye başladım hayırlısı neyse o olsun sadece, kış- yaz farketmez gerçekten şu askere gidip bi gelsin de, oturulup konuşulur diye düşünüyorum.:34:

Son düzenleme:
Bizim en büyük amacımız bu aslında, ne ben ne de o ailelerimize yük olmak istemiyoruz. Zaten bilezikleri yapıyor o, bende ev eşyalarından başlamıştım. Benden yana sıkıntı yok, o yokken de hallederim ama onun 5 ay gibi bir kaybı olacak şimdi, kredi çekeriz demiştim ama o da evlenince çok borç olsun istemiyor, normalde zamanımız var diye mobilyayı bile önceden alıp mağaza da, depo da bekletecektik ki, kredi bile olsa 1 sene de rahat rahat ödenirdi, yani daha evlenmeden. Şimdi o yüzden çok düşünüyor, kaç sene borç öderiz diyor, ki evlendikten kısa bir süre sonra ev işine girmeyi planlıyordu.

O zaman belki dedigin gibi nisanlandiktan sonra beklemek en iyisi.
Hem ev esyalarini halledersiniz, dügün masrafida var tabi, bunun gelinligi, takisi ve daha bir sürü seyi var.
Aileleri fazla karistirmamayi deneyin ve ne olursa olsun baskalarinin dedigi laflar, yaptigi hareketler icin, siz ikiniz tartismayin.
Kendim yaptigim icin bu hatalari, simdi anlayabiliyorum ne kadar yanlis oldugunu. :26:

O zaman belki dedigin gibi nisanlandiktan sonra beklemek en iyisi.
Hem ev esyalarini halledersiniz, dügün masrafida var tabi, bunun gelinligi, takisi ve daha bir sürü seyi var.
Aileleri fazla karistirmamayi deneyin ve ne olursa olsun baskalarinin dedigi laflar, yaptigi hareketler icin, siz ikiniz tartismayin.
Kendim yaptigim icin bu hatalari, simdi anlayabiliyorum ne kadar yanlis oldugunu. :26:

Peki canım, dikkate alacağım söylediklerini çünkü sanırım bende senin gibiyim bu konuda, duyduklarıma kulak asmamazlık yapamıyorum. Aynen öyle, insan bir kere evleniyor (en azından o yola öyle çıkıyor) herkes ister içinen sinen şeyler olsun tabii aksilikler, eksikler olur ama 2-3 eksik var, hiç birşeyin istediğin gibi olmaması var. Hani düşünüyorum, 1 sene de rahat rahat az eksiklikle yapılabilecekken, yangından mal kaçırır gibi davranmanın ne lüzumu var diye? Bunca sene beklemişiz, biraz daha bekleriz sıkıntı yok.:34:

Günaydın canım, alınıyor hiç merak etme. Züccaciye ve çeyizcilere aman güvenme, ben baştan scafer' dan almıştım, teşhir ürünü getirmişler diye iade ettim. Sonra yemek takımımı bernardo, tencre setimi de hisar' dan aldım.

Bu arada bende erkek arkadaşımla bu meseleyi konuştum, o her ne kadar bir an önce evlenmek istese de oda düşünüyor çok mu hızlı olur acaba diyor? Ki bana da öyle geliyor. Çocuk askerden gelir gelmez bir evlilik maratonunda bulacak kendini, adım atacak söz kesilecek hadiii 5 ay sonra düğün var. :37:
Uzun da olsa en iyisi beklemek diye geçiyor içimden..:31:

Aaa bunu bildiğim iyi oldu daha dikkatli olurum tabak çanak konusunda :)
erkek arkadaşında haklı askerden gel hemen o curcunaya dal ınsanı çok strese sokar
sanırım bıraz daha beklemek en ıyısı olur sizin içinde hem kafanızda rahat eder böylelikle :8:

Aaa bunu bildiğim iyi oldu daha dikkatli olurum tabak çanak konusunda :)
erkek arkadaşında haklı askerden gel hemen o curcunaya dal ınsanı çok strese sokar
sanırım bıraz daha beklemek en ıyısı olur sizin içinde hem kafanızda rahat eder böylelikle :8:

Bende buradan öğrendim, ki benim zevkime hitap eden yemek takımı bulamayınca çok eski modeli olan birşeyi beğenmiştim. Eskileri anımsatan şeyleri beğenmek gibi bir özelliğim var da :) Ama teşhir ürünü göndermişlerdi. Sonra kahvaltı takımını katologta fincanlı görüp sipariş etmiştim, bana geldi çay bardağıyla. Schafer böyle gönderiyor artık deseler de beni ilgilendirmez diyerekten komple seti iade ettim, ama iyi ettim. Öğrendim ki schafer pek kaliteli bir marka değilmiş zaten, hisar kullanıp memnun olan çok var, ben sadece tencere takımımı ordan aldım set olarakta kalabalık yapmasın diye almadım, yemek takımını ise bernardodan aldım çeçekli, cıvıl cıvıl beğendiğim için, sade alsaydım kesinlikle hisar olurdu ama. :34:

Peki canım, dikkate alacağım söylediklerini çünkü sanırım bende senin gibiyim bu konuda, duyduklarıma kulak asmamazlık yapamıyorum. Aynen öyle, insan bir kere evleniyor (en azından o yola öyle çıkıyor) herkes ister içinen sinen şeyler olsun tabii aksilikler, eksikler olur ama 2-3 eksik var, hiç birşeyin istediğin gibi olmaması var. Hani düşünüyorum, 1 sene de rahat rahat az eksiklikle yapılabilecekken, yangından mal kaçırır gibi davranmanın ne lüzumu var diye? Bunca sene beklemişiz, biraz daha bekleriz sıkıntı yok.:34:

Tabi haklisin beklemissin bu kadar biraz daha beklersiniz.
Umarim sen hic sorun yasamadan atlatirsin herseyi.
Bazen insan elinde olmadan onca stres nedeniyle ani tepkiler verebiliyor.

Tabi haklisin beklemissin bu kadar biraz daha beklersiniz.
Umarim sen hic sorun yasamadan atlatirsin herseyi.
Bazen insan elinde olmadan onca stres nedeniyle ani tepkiler verebiliyor.

İnşallah canım ya, ama bana erkek arkadaşım sen çok çabuk doluyorsun, güçlü değilsiin der hep.. :ssz:

İnşallah canım ya, ama bana erkek arkadaşım sen çok çabuk doluyorsun, güçlü değilsiin der hep.. :ssz:

Ben cok alingan biriyim, cabuk kirilabiliyorum :25:
Aslinda güclüyüm, sabirliyim ama iste herseyin bir siniri var, iste o sinir zorlaninca haliyle insan ani tepkiler verebiliyor.
Bence erkek arkadasin yaniliyor, sen cok güclüsün, bugüne kadar actigin konulari okudum hep ve yasadiklarin kolay seyler degil.
Senin yerinde baska biri olsaydi inan senin gösterdigin olgunlugu göstermez, yüklendigin tüm sorumluklari tasiyamazdi.
Sen güclüsün, sadece cok duygusalsin, bu yüzden cabuk doluyorsun.
Gamsiz olmaktansa duygusal olmayi tercih ederim, duygusal olmak insani yorar ama duygusuz bir insanda samimi gelmez bana hicbir zaman. :34:

Ayy benimde içimi rahatlattınız gerçekten, teşekkür ederim.Bende 21 Aralık 2013 Gelini olacağım inşallah, aslına bakılırsa hep kış düğünü istemiştim ama yaz düğününe alışkın olduğu için herkes sıkıntı yaşar mıyım bilemedim hiç.Tam gönlüme göre olacak inşallah.

Back