Nişan döneminde sorunlar için destek bekliyorum.

siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım

Ya madem karsi tarafa yaptirmayacaksiniz niye bu kadar gelenek peşine dusuyorsunuz.
Kendiniz çalip kendiniz oynuyorsunuz resmen.😄😄😄 siz getirmissiniz gibi davraniirm, siz vermişsiniz gibi yapariz filan kime oynaniyor bu tiyatro? 😀

Düğünle arasını çok açmayın bungerilimlerin bitmesi için herkesin kendi evine geçmesi lazım 😬 ayrıca nişan bitsin ondan sonra başbaşa kalınca döversiniz şimdilik sabır çekmeye devam.
Bu arada kalma işi bok gibi bu arada çok haklısın.
Bence düğünle arasını ömür boyu açsınlar. Acilen dövmek istiyorum gibi olayı basitleştirmeyi bırakıp bu adamdan Bi cacık olmaz diyip gerçekçi olması lazım.

bunu ben de anlamıyorum

cikolata dağıtan çocuk oluyormuş ona harçlık veriliyormuş .bilmiyodum. hayatım para vermen lazım dersin, verir. ne yapacak yani olay mı çıkartacak orada o kadar insanın içinde? bu potansiyelde ise zaten evlenme Allah korusun yarın başka yerde başka olay çıkartır.

bohça işi için de
getirmiyorsa getirmiyordur valla
annesi herhalde "bunları getirmişler" diye birilerine gösterecek?

e getirmediler öyle adetleri yokmuş de geç, ha illa getirmesi lazımsa bu kadar gelenekselsen o adamla zaten evlenme...kendin neden bohça yapıyorsun, o getirmiş gibi dolandırıcılık resmen? inanılmaz bence.

valla sadece kardeşim evli hiç hatırlamıyorum bir şey getirmişler miydi nişana gelirken (isteme nişan bir oldu) çünkü umrumda değil.

bu arada: bohça denilen şey alt tarafı havlu yazma seccade patik filan değil mi? neden bu kadar büyük olay çıkıyor bu bohça konusunda onu da anlamış deilim. KK'da her evlilik öncesi konusunun 1 numaralı itemi bohça. ya benim ne evlenme merakım var ne bohça, ne de bu işler umurumda oldu. ama bohça yapacak olsam şu anda 100 tane bohça çıkartırım kendi evimden. inanamıyorum bu kadar mevzu olmasına.
Bizde Gelin bohçasında 6lı gecelik takımından süslü ev terliğine, iç çamaşırından 1 takım elbiseye dünya kadar malzeme olur. BOHÇALAAAAR girer eve BOHÇALAAAAAAR da çıkar. Bu karşındakine verdiğin kıymeti gösterir bir neviii, biz de yaptık benzerlerini, kimse de gocunmadı. En kısa şekilde elin ağzını kapatacak (önce annemin, çünkü zorla evlendim) şeyleri ayarladık. Pek basit olmuyor yani aslında. Ama hiçbir şey istemeden evlenen kızlarımızın halini de görüyoruz bdvde, masrafa girmesinler diye çok çabaladım ama yine de yaranamadım diyorlar. Konu sahibi de ne istemezse istemesin nişanlı adayına yaranamayacak. Adam bir tepsi baklava getirmeye gocunuyor, ayıp yaaaa. Eşim 'balığa giden ıslanır' der, bizde 'hamama giren terler' derler. Evlenecekse elini cebine atıversin bir zahmet. Ya da otursun bir yerinin üzerine.

Yav her şeyde sanki çok büyük bir şey istiyrouz gibi davranıyor erkek arkadaşım. Tamam ben de bu bohça mohca muhabbetlerinden nefret ediyorum ve sürekli annemle de kavga ediyorum isteme bir şey diye ya da baştan her şeyi söyleseydin diye o da duygu sömürüsü yapıyor ilk defa kız evlendiriyorum diye ki bakınca kadın hiçbir şey istemedi bohça eski adet diye insanları boşuna yormayayim sırf ben istiyorum diye dedi ve kendi hazirladi. Yani bilmiyorum herkesten nefret ediyorum
Anneniz başta hata yapmış bohçayi neden kendi hazırlayipta onlar yapmış gibi onları yuceltiyor erkek arkadaşınızin evlenmek istediğinden eminmisin bence başını yakma diyeceğim ama bu akşam Nisan var geç değil hiçbir şey için evlenince kocan herşeyi babam yaptı siz ne yaptınız olacak

Kizlar kafayı yiycem. Cumartesi nişanim var bir an önce bitmezse delircem. Ben bu nişan düğün tantanalarindan nefret ediyorum evlilik de saçma geliyor ama işte turkiyede olmak... bu nişan surecinde annem sürekli bir şeyler istedi ( çok büyük şeyler değil) ama hep taksit taksit söyledi çünkü o da çok hakim değil geleneklere ilk defa birini evlendiriyor. Neyse bu beni bi sinir etti. Sevgilim ama ayrı sinir etti. Ne istense hayır diyor. Ailesi okey ama o hayır diyor. ( kendi ailesine yapmayın diyor benim aileme bir şey demiyor) Kaç kere kavga ettim sen karisma bak ailenin suçu yok beni ailene karşı dolduruyorsun diye. ( ailesinin suçu yok diye biliyorum yani en azından) annem şunu istiyor hayır diyo kendi ailesine annem bunu istiyor hayır diyor. Hayır annemin istedikleri de ne biliyor musunuz nişana gelirken elinizde tatlı olsun, işte tek taşı istemede takın ( isteme ve nişan aynı gün olmayacak). Annem bohça istedi bunlar uzak yoldab geliyor diye dedi ki siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım ve gerçekten hazırladı her şeyi. İsteme zamanı işte cikolata dağıtan bir küçük kız oluyor ona para veriliyor. Bu verecekleri parayı sevgilime ben verdim sizden çıkmasın dedim. Ve sevgilim bunu kabul etti... normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış ( asla ne annem böyle bir şey talep eder ne ben veririm) yani durumlar genel olarak böyle yaptıkları her şey olayla oluyor. Ben de bunları kendi aileme yansitmadan tatlı tatlı çözmeye çalışıyorum. Özellikle erkek arkadaşımı öldürmek istiyorum bu süreçte doğru bir karar mi sorguluyorum sürekli. Bunları yaşayan var mi

Öldurmek dogru bir karar degil, ama mustakbel nisanliniz cimri, bilginiz olsun.

Ayrica boyle her yapmadiklari sey icin "tamam ben oderim, ben karsilarim" dediginiz icin kiymet gormeyeceksiniz. Cikolata dagitan kiza (bu sanirim size ozel bi gelenek?) Uc kurus bahsis veremeyen adama da adam demek ne bileyim.

Bence bosanin yol yakinken.

Bu sürtüşme değil bu bilerek sorun çıkarma. Evlenmeye gerçekten meraklı olsa böyle basit şeylerde sorun çıkmazdı. Evli misin bilmiyorum ama sözümü yabana atmayın.
Evli olmasam yazar mıyım bu üslüpla, evliyim tabi. Eğer içine sinmiyorsa ayrılmalı da burda karşı tarafın ailesi de destekçiymiş bizimkiler yok hükmündeydi. Ben yapmadım gereksiz bulduğum şeyleri.
Gelenekler çok gereksiz derken bi anda bi kere evleniyoruz bohça Mohça diyince karşı tarafın ayarı kaçmış.

Bence ailesi iyi de olsa bu adamdan bir cacık olmaz. Nişan bohçası, bir tek taş, bir küçük takı, bir tepsi tatlı. Bunları evleneceği kadından sakınan adamın adamlığına tükürürüm ben. Bunlara hayır denir mi ya. Geleneksel şeyler bunlar. Bas tekmeyi gitsin. Düğün vakti gelinliğe, kuaföre de hayır diyecek bu adam.
Yerinde isabet valla.Benim nikah olmadan önce her isteğim yapılıyordu.Nikahtan sonra erkek tarafı değişti.Sunu da siz yapınlar olmayiversin vs.

Kardeşim. Normalde burda gelin kız kardeşi ile kuaföre gider ve saçlarının parasını enişte adayı öder. Ama ben kardeşime söyledim başta tamam dedi sonra nişan günü ödeyemem dedi. Hem beni bakımlı ol şöyle yap böyle yap diye darlıyor hem 200 liralık saç maşasından kaçıyor. Ve o zaman benim para durumlarım biraz sıkışıktı bunu da biliyordu. Kendisi de iyi kazanan bir mesleği icra ediyor. Gerçi nişan da bozuldu, iyi ki yaptırmadım o ayrı konu.
Erkek tarafına sadece gelinin başı yeterli çünkü hani insanlar tutupta adet diye 15 kişi kuaföre geliyor.Gelin başı tahmini zaten 3 4 bin vardır.Damada yazık bir fön maşa neyse de.
Birde damat tarafı eğer ki kız tarafından birisini götürmeyecekse kuaföre kendi kuzen arkadaşını da görülmemeli.

Yüzük takılırken küçük kıza verilecek parayı siz nişanlınıza verdiniz kendinize bunu yedirebildiniz mi? Küçük gibi görünen ama devasa bir olay bu aslında.
Nişanlınız cimrinin dik alası. Eril enerji değil bu kişi buram buram dişil.
Erkek diye gezdirmeyin kolunuza takıp.
Adet diye para isteniyor.Damat gelinden istiyor o parayı yuh ya.

Ya ama ben tek kız kardeşim ve gittiği kuaför mahalle kuaförüydü yani insanı yolmayan cinsten. Valla gönül koydum yani şuan söylüyorum ben kendininkinde senin saçını yaptıracam senin gibi olmayacam diye 😁😁
Kuzenimin düğününde tesetturluydu kuzenim yaşı da küçüktü.18 19 yasinda evlendi.Herkes hem anne hem baba tarafından kuzenler damadı ara seni kuaföre götürsün dediler.Damat itiraz etti.Sonra geldiler kuaföre götürmeye.Kimse gelmesin diye gorumcesi ile kızı küçük ön koltuğu kapmışlar.O kadar sinir oldum ki o zaman iki tane kızkardeşi vardı gelinin biri 6 yaşında diğeri benimle aynı yaşta 14 yaşındayız.Yaninda tesettürlü abla gitmek istedi gelinle kuzeni.Gorumce çıldırdı.Arabaya almadı.Gelin geldi.Esarbi güzel yapmamışlar.Evde bozup tekrardan yaptılar.Dugunde damadın yeğeninin saçı yapiliydi.Kimseyi kabul etmediler.Bir abla vardı.Cok güzel sac yaptı.Bize ama kuaföre gitmiş gibi olduk evde o zaman.

hımm siz çalışmıyorsunuz veya öğrencisiniz- ya da o zaman öylediniz, sanırım

açıkçası mesela bizde en azından şehirli ailelerde öyle kardeşle filan kuaföre gitmek kalmadı
köylerde gidiyorlar
hatta eylülde kuzenim evlendi (ailesi köyde, nişan da değil düğün oldu, köyde yine) 9 kardeşler, 6 kız tek bir tane bile kuaföre gelinle kimse gitmedi. sanırım artık köyde bile gitmiyorlar...
Gelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.

Kizlar kafayı yiycem. Cumartesi nişanim var bir an önce bitmezse delircem. Ben bu nişan düğün tantanalarindan nefret ediyorum evlilik de saçma geliyor ama işte turkiyede olmak... bu nişan surecinde annem sürekli bir şeyler istedi ( çok büyük şeyler değil) ama hep taksit taksit söyledi çünkü o da çok hakim değil geleneklere ilk defa birini evlendiriyor. Neyse bu beni bi sinir etti. Sevgilim ama ayrı sinir etti. Ne istense hayır diyor. Ailesi okey ama o hayır diyor. ( kendi ailesine yapmayın diyor benim aileme bir şey demiyor) Kaç kere kavga ettim sen karisma bak ailenin suçu yok beni ailene karşı dolduruyorsun diye. ( ailesinin suçu yok diye biliyorum yani en azından) annem şunu istiyor hayır diyo kendi ailesine annem bunu istiyor hayır diyor. Hayır annemin istedikleri de ne biliyor musunuz nişana gelirken elinizde tatlı olsun, işte tek taşı istemede takın ( isteme ve nişan aynı gün olmayacak). Annem bohça istedi bunlar uzak yoldab geliyor diye dedi ki siz yorulmayin ben hazırlarım siz getirmissiniz gibi davranırım ve gerçekten hazırladı her şeyi. İsteme zamanı işte cikolata dağıtan bir küçük kız oluyor ona para veriliyor. Bu verecekleri parayı sevgilime ben verdim sizden çıkmasın dedim. Ve sevgilim bunu kabul etti... normalde cimri degiller babası tüm her şeyimizi karşılayacak ( ev, eşya, yüklü miktarda para) ama bunu nişanda yapmak istemiyorlar çünkü nişanda takılanları kız ailesi alabilme hakkı varmış ( asla ne annem böyle bir şey talep eder ne ben veririm) yani durumlar genel olarak böyle yaptıkları her şey olayla oluyor. Ben de bunları kendi aileme yansitmadan tatlı tatlı çözmeye çalışıyorum. Özellikle erkek arkadaşımı öldürmek istiyorum bu süreçte doğru bir karar mi sorguluyorum sürekli. Bunları yaşayan var mi
parayı kucuk kiza verse nolur vermeze nolur bunlar komik gülünecek olaylarken sizinki kotu bir aniya dönüşmüş uzucu. boyle hesap yapiyorsa bir kere daha dusun umarim dugune zamanin vardir.

Gelinin tek gitmesi iyi olmaz ama yanında en az 2 3 kişi olmali.
neden olmalı? gelin 30 yaşında kocaman kadın. senelerdir tek başına yurdun 4 bi köşesinde çalışmış neden tek gidemesin? ne alaka yani? niye iyi olmaz mesela?

ha hani eğlence sohbet muhabbet olması, kendini yalnız hissetmemesi için yanında yakın bir arkadaşı vardı bildiğim kadarıyla bir de tesettürlü olduğu için daha ağır oluyor gelinlikler giydirmeye çıkarmaya yardım etmiştir (ki salonlardaki kızlar o işleri de yapıyorlar)

bizde mesela düğün köyde değil de şehirde olsa, hali hazırda o şehirde olan kişiler tarafından kuaföre şöyle bir uğrayıp çay kahve yemek vs ister misiniz bir şey lazım mı diye sorulur ama sadece uğranır, bi sürü kişi minicik salona doluşulmaz. kuaföre gidecek çok insan varsa başka kuaför(ler) ayarlanır oraya gidilir. zaten küçük yerlerde, taşrada, kuaförde yeterli eleman bile olmuyor yetişmiyor bile...aşırı saçma ortamlar oluyor herkes bir şey söylüyor. kargaşa oluyor buna ne gerek var?

mesela bir yengeme öyle uğramıştım tam da tesadüf topuğu kırılmış! topuklu ile yürümeye alışkın değil kız. giymiş çat kırılmış. ben koşa koşa gidip topuğu hallettirmiştim. öyle iş halledecek 1 kişi olsa kafi. gerisi kuru gürültü gereksiz tamamen.

X