nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar

doğru doğru demin 40 yaşında 2 tane trnsfer edilip ikizlere hamile olan bir arkadaşla konuştum. allah ol deyince oluyor. ama bunları başkasına söylemek çok kolay kendimde çalıştırabilsem bir de :1rolleyes:

deniz cim lütfen moralini bozma bu kez hep beraber başaracağız bu işi.ben yumurtalarım hakkında bilgi alamadım yarın bana döneceklerini söylediler.acaba yolunda gitmeyen bişiylermi var diye bende korkar oldum iice.bak ne güzel senin 2 tanesi iyiymiş.umarım allah emeklermizi boşa çıkarmaz hiç sıkma canını.ama transferin erken olma konusuna bende anlam veremedim yinede vardır bir bildikleri bol şanslar sana benden önce transferin oluyor ve beni yalnız bırakıyorsun. artık sende benim akıl hocam olursıun napalım :) allah işini rast getirsin inşallah...

merhabalar canım. öncelikle tedavin hayırlı olsun.allah kucağını bebişlerle doldursun inşallah.seni boş umutlar içine sokmak istemem ama bende yumurtalarım toplandığı zaman ertesi gün aradığımda sadece döllenmeye başladılar deyip ne döllenen sayısı nede kalitesi hakkında bir yorum yapmadan sonra tekrar aramamı istemişlerdi.sonradan öğrendiğime göre çok iyi gidiyormuş işler ve ne olur ne olmaz diye çok fazla umutlanmamı istememişler.benim transferim 5. gün blastosist olunca gerçekleşmişti.hamilede kaldım gerçekten sonra dış gebelik oluştuğu için ameliyat olmak zorunda kaldım ama bunun yumoşların sayı ve kaliteleriyle ilgisi yok tabiki.inşallah seninde böyle güzel gelişmeler yüzünden bilgisiz bırakmışlardır canım.

iyi dileklerin için tşk. ederim canım sadece ben değil bizim durumumuzda olan herkesin sevinmesini o kadar çok istiyorum ki anlatamam.hepimiz kucaklayalım o sevimli bebişlerimizi allahım utandırma bizi yalvarıyorum sana.

kızlar merhaba benimde transferden sonraki 5. gunum beklemek çok zor. 4 adet 1. kalite yumurta ile yola çıktık.. ama hiç belirtm yok moralim bozuluyo bu duruma. aranızda benim gibi hissiz ama hamile kalan varmıı .

kızlar merhaba benimde transferden sonraki 5. gunum beklemek çok zor. 4 adet 1. kalite yumurta ile yola çıktık.. ama hiç belirtm yok moralim bozuluyo bu duruma. aranızda benim gibi hissiz ama hamile kalan varmıı .

ahh ahh benimde en çok merak ettiğim şey bu. geçen hafta ctesi sabah yapıldı transferim. 3 embriyo yerleştirildi tık yok. böyle hiç bir belirti olmadan hamile kalınıyomu acaba?

realist selam benimde ayın 21. i salı gunu transferim oldu. ilk günlerde gaz şişkinlik ve kasık ağrılarım vard ve yok oldu 2 gundür sinir basıyo beni stres olmayım diye napçamı şaşıyorum .. sonumuz hayırola

iyi gidiyordur herşey de 3. gün mü 5. gün mü transfer edecekler ona karar vereceklerdir kötü gitse merak etme artık söylerledi. inşallah 3 tane en iyi kalite embrio yerleştirlir ve ikizlerin olur kaydirigubbakcemile5

kızlaar merhaba,
bizim internette sorun varda pek giremiyorum bu aralar ...benim geçen cuma yumurta toplandı 10 tane ama sadece 4 tanesi kaliteliymiş 3 tanesinii 20 nisan pazartesi günü transfer edildi vee bugün 5. günüm yatıyorum işte bol bol dua ediyorum hepimiz için ...

sizin belirtiniz varmı ??? benim 2. günden beri göğüslerim şişti ve çooook acıyorlar...başka belirtisi olan varmı böyle ...neyse hepimiz için hayırlısı olsun öpüyorum hepinizi ...

iyi gidiyordur herşey de 3. gün mü 5. gün mü transfer edecekler ona karar vereceklerdir kötü gitse merak etme artık söylerledi. inşallah 3 tane en iyi kalite embrio yerleştirlir ve ikizlerin olur kaydirigubbakcemile5
teşekkür ederim iyi dileklerin için denizcim.sadece kendim için hepimiz için dua ediyorum sonuçta bu yaşadıklarımızı bir tek bizler biliyoruz.dualarım hepimizle bu arada senin transfer kesin olarak ne zaman yarınmı?inşallah hepimiz kucaklıcaz ikizlerimizi allahın izniyle

evet benim yarın 1 de. artık dua ediyorum o iki tanesi güzel gelişsin bire falan da düşmesin ve sonra da sımsıkı tutunsunlar annelerine :CüvCüv:
herhalde ikiz olması için de bu kadr dua eden bir tek bizler vaızdır. hepimiz için hayırlısı canım :1hug:

merhaba kızlar,ben aşılama yaptırdım devamlı o topikte yazışıyordum ama doktor aşılamanın sonuçsuz kalacağını tüp bebeüe geçmemiz gerektiğini söyledi.sizlere yaşanmışlıklarınızdan yola çıkarakp sormak istediklerim var.sperm hareketliliği sorunumuz var toplamda % 20,bu durumda başarılı olma ihtimali nekadar?bir de bu tüp bebek nasıl uygulanıyor çok acı verici mi? fakülteden rapor çıkarıldığında ücret 2700 tl,rapor çıkarılmadığında 3900 tl rapor çıkarmak zor mu?ben öğretmenim tüp bebeği o nedenle yazın yaptırmayı düşündüm istirahat süresi nekadar?çok soru sordum kusurabakmayın ama sizlerin ilk başladığınız günleriniz de eminim böyleydi.teşekkürler şimdiden

sperm hareketliliği tüp bebekte nemli değil rapor çıkarma işine ben hiç bulaşmadım biraz uğraştırıcı olduğunu duydum sadece ama dediğin maliyetler arasında cok fark yok yinede tercih senin tabii istirahat süresine gelince 2 günde bir merkeze gidip geleceksin yumurta toplandığı gün yatarsın ve transferden sonrada yatacaksın biz buna büyük bekleyiş diyoruz:) 12 gün kadar sürüyor ve bu sürede dinlensen en iyisi diyor tecrübeli arkadaşlarımız benim bildiklerim bu kadar umarım hayırlısı olur.

yalnız dua etmiosun önemli ol tüm yüreğimle duacıyım sana.ikizler konusunda haklısın bu hayatımdaki en büyük isteğim bu tedavi sonucunda ikizlere hamile kalabilmek allah nasip eder inşallah sanada banada ve tüm bekleyenlere.allah yardımcın olsun canım iyi bir transfer olsun ve moralin hep yüksek olsun.yat dinlen keyfine bak.bebişlere arada telkinde bulun sıkı tutunun die.inşallah olacak inşallaahhh...

canım ben tedaviye başladığımda ilk 4 gün günde bir tane göbekten olmak üzere toplamda 4 adet iğne oldum. bu iğneler yumurtalıkların gelişmesini sağlamak için. sonraki 3 gün ise göbekten ikişer tane iğne oldum. bunlardan biri ilk dörtgün olduğum iğnenin aynısı idi. yanına eklenen de regli olmamı önleyici bir iğne idi. 7. günün sonunda akşam 23:00 gibi çatlatma iğnemi oldum.

ertesi gün anestezi ile ameliyathanede bu gelişen yumurtalarım toplandı. (aynı gün eşimden de sperm alındı) yumurta toplama işleminin olduğu gün sadece 1 gün rapor verdi doktor istirahat için. o gün biraz kasıklarında ağrı oluyor biraz da kanaman. sonra doktor toplanan yumurtaları kontrol ediyor içlerinin dolu olup olmadığını ve lab. dölleme işlemini yapıp bekliyorlar. ertesi gün sana kaçtane döllendi kaç tanesi kaliteli ne zaman kaç tane transfer edeceklerine dair bilgi veriyorlar.

transfer günü kahvaltını da yaparak anestezi olmadan (tamamen acısız bir işlem) ama steril olması açısından yine ameliyathanede embriyolar rahmine yerleştiriliyor. (en fazla 4 adet kanunen) daha fazla yumurtan gelişirse dondurulması için hastaneyle görüşebiliyorsun. eğer bir olumsuzluk olursa bir dahaki tedavine en baştan başlamak zorunda kalmazsın hem maddi hem manevi.

transfer işlemi toplasan on dakka sürüyo sürmüyo çok kısa bi işlem ama işlemden sonra 2 saat hiç hareket etmeden yatman gerekiyor. 2 saatin sonunda evine gidiyorsun ama yine bütün gün dinlenmen gerekiyor.

ve büyük bekleyiş başlıyor:) transfer işleminden 12 gün sonra gebelik için kan testi yapıyorlar.

ben toplamda 2 gün rapor kullandım. bir toplama işleminde bir de transfer işleminde. doktorum transfer işleminden sonra bilerek rapor vermek istemedi. yatman gebelik şansını artırmaz. tam tersine metabolizmanın eskisi gibi çalışması gerekiyor dedi. sadece kendini yorma, kabız olma, iyi beslen ve moralini hep yüksek tut dedi.

şuan benimde transferimin 8. günü. çarşamba günü sonuç belli olacak. bu benim ilk tüp bebek denemem, doktorum aşılama denemedi. bu tedavinin bi uzun bi kısa protokolü var. kullandığın ilaçlar da yumurtalık gelişimin takip edilerek belirleniyor. yani benim 7 günde gelişti ama 5 gün de olabilir 10 da. o iğneleri kullanırken dr un belirlediği günlerde gidip ultrasonla muayene oluyorsun onlar yumurtalığın durumuna bakıp kaç gün daha iğnelere devam etmen gerektiğin söylüyorlar.

biraz uzun bir yazı oldu benim tüm tecrübelerim bukadar:) ben ilaçlara1300 tl verdim. hastanede 3000 tl

tedavin şimdiden hayırlı olsun. allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.:Saruboceq:

rapor için zaten yaşım eçmişti hiç bilmem. tüp bebek ücretleri merkeze göre değişiyor. ben almanda yaptırdım 2350 eur. artı ilaçlar v tahliller. tahliller 200-300 gibi ilaçlar 1500 civarı bende yumurtalık rezervi az olduğu için 2000 lira tuttu. kısa uzun protokol biraz farklı ama sonucta basladıgın gun ve sonra dr un isteiği ibi 2-3-4 günde bir kontrole gidiyorsun. yumurta toplama günü eşinde seninle sperm vermeye geliyor tam gün izin almalısınız sonra da transfer günü ve ertesi günü. ondan sonra devamlı yatak istiratini önermiyorlar zaten ama sıcak suyla yıkanmayacksın ağır kaldırmayacksın ve çok yorulmayacaksın. hepsi bu. hayırlı olsun a.s.

Son düzenleme:
kızlar merhaba,

kafam karmakarışık walla hamilemiyim diilmiyim bilmiyorum şu anda...

1 nisanda 3 embriyo trasfer edildi
13 nisanda hcg değeri 43
15 nisanda hcg değerim 597
22 nisanda kanamam oldu acilen doktora gittim ve ultrasonda 7 mm bir kese ve ayrı bir yerdede kanama bölgesi görüldü. doktorum yat dinlen dedi ve progestoron jel ve iğneye devam dedi aspirini kesti. hamilesin sağlıklı bir kesen var dedi...
25 nisan... kanamam 1 gün azar azar devam etti ve bitti, bugün tekrar keseyi görmeye gittik ama 7 mm lik kesem yerinde yoktu????????
hepimiz şokkkkk
bu arada başka bir 4 mm lik kese olduğunu farkettik, ama başka bir soru işareti?????
bu kesenin küçülmeye devam eden 7 mm lik kese mi olduğu
yooksa yeni olşan taptaze bir kese mi olduğuna karar veremedi doktorum????
bugün hcg yaptırdık 545...

bilmiyorummmmmmmm
ppazartesi yekrar ultrason ve hcg?????????????????

bu konuda benzer bişey yaşayan ya da fikri olan varmıııı??????

çok zormuş çokkkkkk

içim dışım karmakarışık

birde eğer bu düşükse niye kanamam çok az oldu? şimdi ne zaman hastalanacağım tekrar???

geçmiş olsun bitanem umarım kötü bişiy yoktur sende hemen kötüye yorma.
saat 13.de denizin transferi vardı umarım allahım ona yardım eder.
birde bugün bana merkezden haber geldi 10 tane toplanan yumurtalarımdan 7 tanesi döllenmiş ve hepsinin kaliteli olduğunu söylediler.çarşamba saat 14:30 da transferim olacakmış.hayırlı olacak inşallahhhh...

zerocum sanırım senin sorularına en iyi cevabı ben vericem umarım seni yeterince bilgilendirebilirim ...bende öğretmenim ben istanbulda olduğum için gata da rapor çıkardım ama özel bir tüp bebek merkezinde yaptırdım tüp bebeği 2500 lira verdik tedaviye ilaçlarıda sağlık karneme yazdırdım 175 lira maaşımdan kesildi ...sana tavsiyem sanırım trabzon dasın üniversite hastanesine git ama ordaki doktorun özel muayenehanesine en aznından raporu hastanede çıkartırırsın ilaçlarıda ordan yazdırırsın .rapor çıkartmak böyle daha kolay oluyo yani özel muayenehaneye gidince...
rapor için 5 senelik evli olmak ve çocuğunun olmamış olması gerekiyo ayrıca 900 iş günü çalışmış olmak gerekiyo bide sanırım yaşının 25 üstü olması gerekiyomuş artık öyle 3 aşılama falan gerekmiyo eğer bu özelliklerin tutuyosa hemen çıkar şimdiden hayırlısı olsun tedavin canım...umarım yardımcı olabilmişimdir...başka sorun varsa sorabilirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…