merhaba kızlar,ben aşılama yaptırdım devamlı o topikte yazışıyordum ama doktor aşılamanın sonuçsuz kalacağını tüp bebeüe geçmemiz gerektiğini söyledi.sizlere yaşanmışlıklarınızdan yola çıkarakp sormak istediklerim var.sperm hareketliliği sorunumuz var toplamda % 20,bu durumda başarılı olma ihtimali nekadar?bir de bu tüp bebek nasıl uygulanıyor çok acı verici mi? fakülteden rapor çıkarıldığında ücret 2700 tl,rapor çıkarılmadığında 3900 tl rapor çıkarmak zor mu?ben öğretmenim tüp bebeği o nedenle yazın yaptırmayı düşündüm istirahat süresi nekadar?çok soru sordum kusurabakmayın ama sizlerin ilk başladığınız günleriniz de eminim böyleydi.teşekkürler şimdiden
canım ben tedaviye başladığımda ilk 4 gün günde bir tane göbekten olmak üzere toplamda 4 adet iğne oldum. bu iğneler yumurtalıkların gelişmesini sağlamak için. sonraki 3 gün ise göbekten ikişer tane iğne oldum. bunlardan biri ilk dörtgün olduğum iğnenin aynısı idi. yanına eklenen de regli olmamı önleyici bir iğne idi. 7. günün sonunda akşam 23:00 gibi çatlatma iğnemi oldum.
ertesi gün anestezi ile ameliyathanede bu gelişen yumurtalarım toplandı. (aynı gün eşimden de sperm alındı) yumurta toplama işleminin olduğu gün sadece 1 gün rapor verdi doktor istirahat için. o gün biraz kasıklarında ağrı oluyor biraz da kanaman. sonra doktor toplanan yumurtaları kontrol ediyor içlerinin dolu olup olmadığını ve lab. dölleme işlemini yapıp bekliyorlar. ertesi gün sana kaçtane döllendi kaç tanesi kaliteli ne zaman kaç tane transfer edeceklerine dair bilgi veriyorlar.
transfer günü kahvaltını da yaparak anestezi olmadan (tamamen acısız bir işlem) ama steril olması açısından yine ameliyathanede embriyolar rahmine yerleştiriliyor. (en fazla 4 adet kanunen) daha fazla yumurtan gelişirse dondurulması için hastaneyle görüşebiliyorsun. eğer bir olumsuzluk olursa bir dahaki tedavine en baştan başlamak zorunda kalmazsın hem maddi hem manevi.
transfer işlemi toplasan on dakka sürüyo sürmüyo çok kısa bi işlem ama işlemden sonra 2 saat hiç hareket etmeden yatman gerekiyor. 2 saatin sonunda evine gidiyorsun ama yine bütün gün dinlenmen gerekiyor.
ve büyük bekleyiş başlıyor:) transfer işleminden 12 gün sonra gebelik için kan testi yapıyorlar.
ben toplamda 2 gün rapor kullandım. bir toplama işleminde bir de transfer işleminde. doktorum transfer işleminden sonra bilerek rapor vermek istemedi. yatman gebelik şansını artırmaz. tam tersine metabolizmanın eskisi gibi çalışması gerekiyor dedi. sadece kendini yorma, kabız olma, iyi beslen ve moralini hep yüksek tut dedi.
şuan benimde transferimin 8. günü. çarşamba günü sonuç belli olacak. bu benim ilk tüp bebek denemem, doktorum aşılama denemedi. bu tedavinin bi uzun bi kısa protokolü var. kullandığın ilaçlar da yumurtalık gelişimin takip edilerek belirleniyor. yani benim 7 günde gelişti ama 5 gün de olabilir 10 da. o iğneleri kullanırken dr un belirlediği günlerde gidip ultrasonla muayene oluyorsun onlar yumurtalığın durumuna bakıp kaç gün daha iğnelere devam etmen gerektiğin söylüyorlar.
biraz uzun bir yazı oldu benim tüm tecrübelerim bukadar:) ben ilaçlara1300 tl verdim. hastanede 3000 tl
tedavin şimdiden hayırlı olsun. allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.:Saruboceq: