nişan attım delirmek üzereyim....

12 ay evde birlikte yaşayıp sonra evlenmişsiniz orda tanımanız gerekirdi adamı.

ne kadar farkında bir yorum bu tam da dediğin gibi şefkat ve merhamet yoksunluğu bomboş bi adamın en ufak bi güleryüzüne en ufak bi güzel hareketine sımsıkı bağlıyor insanı. çok yoruldum be arkadaşım Valla çok yoruldum. bi an önce bitsin gitsin su içimdeki duyku. artık ânı yaşamak istiyorum. çünkü sanki yokum olduğum yerde. bi sürü insan var ama kimse yok sanki. konusuyorum ama susuyorum. bomboş geçen zamanlar

O parayı verseydiniz,asla ve asla iade etmeyecekti,üzerine 1 bardak su içerdiniz..paranızı kurtardiginiz için sevinin bence, köşede biraz paranız, birikiminiz falan varsa bunu söylemek paylaşmak zorunda değilsiniz..bi insan sizin için hayırlı değilmiş gerçekten.. kendinize gelin ve hayatınıza devam edin

Biliyorum , çok iyi anlayabiliyorum. Şu an donmuş bir su damlasının içinde gibi hissediyorsun.
Sanki zamanın dışındasın. Uzay boşluğundan az önce dünyaya fırlatılmış gibi hissediyorsun.
Hepsini çok iyi biliyorum. Ama şunu da biliyorum artık, iyi veya kötü, hiçbir duygu olduğu gibi kalmıyor.
Geçiyor, değişiyor, dönüşüyor.
1 ay sana çok uzun bi zamanmış gibi gelebilir ama aslında çok taze her şey.
Şu an senin için çok büyük bir fırsat aslında, bunu sonradan anlayacaksın.
Bunu atlatabilirsen, bu yaşadıkların sayesinde ciddi bi özeleştiri yapar, derin bi şekilde ne yaşadığını, neden yaşadığını sorgularsan bambaşka bi insan olarak çıkacaksın bu döngüden.
Ama bu kendiliğinden olmaz. Yoksa ne oluyor biliyor musun ? Aynı döngü tekrar ediyor. Daha bombok adamlara gidip aşık oluyorsun =)
Ama acıya izin verip bunu fırsata çevirirsen bi şekilde, burdan öyle bi kadın olarak çıkıyorsun ki, tüm kalıplaşmış inançların değişiyor. Kimseye eyvallahın olmuyor. Kendini o kadar çok seviyorsun ki, sana en az bu sevgi kadar sevgi verebilecek adamlar çıkıyor yoluna. Sağlıksız olduğunu hissettiğin, sana iyi gelmeyen herkesi hemen çıkarıyorsun hayatından. Ve evren boşluğa izin vermiyor, hemen yenisi ve daha iyisi geliyor, inan bana.

çok haklısın söylediklerinde ama daha kaç sabah böyle uyanıcam. sanki herşey kabusmuş da o güzel günler en baştan yaşanıcakmış gibi. hayata nerden devam edicem nerde kalmıştım hatırlamıyorum. nerde napıo kimle diye düşünüyorum sürekli. gerçekten bu duygular artık bitsin istiyorum. o hayatına devam ederken ben neden edemiyorum. aklımı kaçırmak üzereyim ya

artık tepkileriniz bana şu dram tadında geldi ve inandırıcılığını yitirdi.

neden kendime bunu yapayım? ya da neden buradan böyle şeyler yazayım? inanmak zorunda değilsiniz elbette ama acımasızca yorum yapmayın lütfen

şu 10 sayfalık akış için epey makul bir yorum oldu bence. insanlar çözüm önerileriyle ve sizi yatıştıracak, hatta mantığa sevk edecek şeyler söylüyor. siz naaptınız? sadece drama

şu 10 sayfalık akış için epey makul bir yorum oldu bence. insanlar çözüm önerileriyle ve sizi yatıştıracak, hatta mantığa sevk edecek şeyler söylüyor. siz naaptınız? sadece drama
yaşamayan anlamıyor haklısınız. sanıyorsunuz ki bi gün uyanılacak ve herşey geçecek. öyle olmuyor malesef insan yaşadığını biliyor. her gece her sabah ben bu 10 sayfayı defalarca okuyorum. kendimle kaldığımda hersey basa sarıyor.

Ya aşk acısı yaşamayan mi vardır burda yapmayın gençken tamam da bu yaştan sonra da hele böyle bad boy için bu kadar uzun süre yorgan döşek yatmak çok tuhaf artık.

Ya aşk acısı yaşamayan mi vardır burda yapmayın gençken tamam da bu yaştan sonra da hele böyle bad boy için bu kadar uzun süre yorgan döşek yatmak çok tuhaf artık.

Bu aşk acısı değil, bağımlılık.
Çok çok feci bi şey. Gerçekten kökten çözülmesi lazım.

Destek alıyor musun arkadaşım ? Terapi bana çok iyi gelmişti. Eğer alıyorsan ilerleme var mı ?
Bak bu hastalık gibi bi şey. Şema terapi sayesinde ben çok ilerleme kaydettim.
Ebeveynlerimle ilgili farkında bile olmadığım bir sürü şey çıktı ortaya.
Seanslarda ağlama krizine giriyordum. Sonra da uzun uzun yazıp çizdim içimi döktüm, gördüğüm rüyalara varana kadar yazdım çizdim, terapide konuştuk. İlaç kullanmayı da düşündüm sonra gerek kalmadı.
İyileşmeye başladım. Ama gerçekten kendiliğinden olmuyor bu. Çok yakın bi arkadaşım, kendisi 46 yaşında, ablalık yaptı bana sağ olsun, süreç boyunca destek oldu. Her "geçecek" dediğinde sinirleniyordum.
Şu an onu düşünüyorsun hala . Onu bırakıp kendine yönelmelisin, odağın kendin olmalı, kendi ruhunu bulmalısın. O yanında mı ? Hayır. O zaman nerde olduğunun hiçbir önemi yok.

Bu ilişkiden önce neden evlilik düşünmedin ? Cevabı çok önemli.
Bağlanma türün ne ?
15 aylık ilişkinin 12 ayı aynı evde , ortak yaşam şeklinde geçmiş
3 aylık sevgilinle neden aynı evde yaşamaya başladın ?
Neden bu kadar hızlı bağlandın ?
İlgisizliğe neden tahammül ettin ?
Şiddete neden tahammül ettin ?
Çocukken seni sevsinler diye ebeveynin de ne yapsa susuyor muydun ?
Şu an zihnin senle oyun oynuyor.
Özlediğini sanıyorsun.
Hiç gibi hissediyorsun kendini.
Çünkü bütün yaşamsal enerjini bu ilişkiden , toksiklikten , kaostan alıyordun
Neden ?

Sevgi ve değer görmemeye de alışmamız gerekiyor bence.ihtiyaç deyip duruyorlar ama hayat zor.zorlayınca da böyle oluyor işte.üzüldüm valla.geçmiş olsun.

Bu şerefsizi ne düşünüyorsun ya.ben de düşünürdüm ama sinirden.bana yaptıklarının hırsımdan.

Sevgi ve değer görmemeye de alışmamız gerekiyor bence.ihtiyaç deyip duruyorlar ama hayat zor.zorlayınca da böyle oluyor işte.üzüldüm valla.geçmiş olsun.

Sevgi ve deger gormemeye kimsenin alismasi gerekmiyor ferhans sen de alisma.

Cizirti kuzum iki mesajına da tek bi kerede yorum yapmak isterim. Öncelikle özverili yanıtların için çok teşekkür ederim. terapi alıyorum paralelinde ilaç ta kullanıyorum. bende yazdım çizdim. hatta doktorum kutucuklu bir takvim almamı ve her gün onda rahatsız olduğum olumsuz bir şeyi yazmamı istedi. 30 gün sonunda her gün canını sıkan her bir günü okudukça duygularının değiştiğini göreceksin dedi. işe yaradımı dersen emin değilim.

ve dediğin gibi her ''geçecek'' diyeni duyduğumda, ya duygularımı yaşadıklarımı hafife aldığını yada geçiştirdiğini düşünüyorum. halbuki çok doğru elbet geçecek. ama bu süreç beni çok yoruyor. geçmeyecekmiş gibi geliyor.

bu ilişkiden önce tek yaşıyordum. kedim ve köpeğimle çok huzurlu bi hayatım vardı. kendime , aileme ve çevreme ziyadesiyle yetiyordum. ama bu adam geldi ve bi anda ailesi ile beraber hayatımın tam merkezine oturdu. bu benimde hatam buna bu kadar izin vermemeliydim. erkenden aynı evde yaşamaya başlamamın sebeplerinden biri buydu aslında. ilgisizliklerini görmek yerine en ufak bi ilgiye tutundum. çünkü sanki ben yanlızken , kendime yeterken sanki bi eksiğim bu saçma küçücük güzel anlarmış ta onlara tutundum bi anda niyeyse...

onda neden beslendiğime gelirsek, hep aman düzgün bi adam dışarısı leş gibi adam kalmadı. buda düzelir. ne var bunda adam seni aldatmıyor, gece hayatı yok, yalanı yok dolanı yok, dışarıda gözü yok diye diye durdum hep. ama sonunda giden o oldu :)

Çünkü bağlanmak da bir ihtiyaç. Hepimiz ihtiyaç duyuyoruz sevmeye, sevilmeye, bağlanmaya.
Bunda hiçbir problem yok, hatta ve hatta sağlıklı olan da bu ; yani "bağlanmak"

Ama göreceğimiz ufacık bi sevgi kırıntısı için neden birçok olumsuzluğu görmezden geliyoruz ?
"dışarda düzgün adam yok" düşüncesi tamamen yanılgı. Bu çarpıtılmış bir düşünce, hatalı bir inanç.
Erkeklerin de büyük bi kısmı "dışarda düzgün kadın yok, hepsi paraya bakıyor, hepsi şöyle böyle" diyor, peki bu doğru mu sence ? E biz "bize göre" gayet de düzgün, ilişkisi için çaba gösteren kadınlarız ?
Dışarda düzgün adam da var, sağlıklı aşk da mümkün.
Ama aza tamah ettikçe daha azı geliyor hayatımıza.
İngilizcen varsa jillian turecki'yi takip etmeni öneririm.

bu cümle beni nasıl aydınlattı ya ne kadar doğru bir tespit. yorumlarınız benim için çok değerli.

Çünkü bağlanmak da bir ihtiyaç. Hepimiz ihtiyaç duyuyoruz sevmeye, sevilmeye, bağlanmaya.
Bunda hiçbir problem yok, hatta ve hatta sağlıklı olan da bu ; yani "bağlanmak"
evet hayatta birşeye inanmak ve bağlanmak üzerine yaşıyoruz sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…