Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Allah analı babalı büyütsün güzel bir ömrü olsun inşallah oğlunuzun. Çocuk konusu zaten inanılmaz takılıyor kafama. İlerde çocuğumuz olursa bütün bu kargaşanın içinde benden çok o incinecek. Ayrıca elbette annemin kardeşlerimin desteğini isteyeceğim bu noktada.

Bakın ben asla mala mülke güvenmiyorum. Benim kendi gelirim zaten ortalama onun kazancı benden çok. Benim kimseye hükmetmek gibi bir niyetim zaten olamaz. Evet aile konusunda haklı olabilirsiniz. Böyle bir durumda saygı gösteremem elbette. Bu dediğinizi düşüneceğim mutlaka.

Nasıl yani takı niye istemiyorsun ki.? Hem kınayı istemiyorsan sen bilirsin yani. Ama ayrıca masraf olur diye düşünüyorsa onu da düğünle birlikte yapanlar var ille de ayrı günlerde olmak zorunda değil

Ailem minnet bekledi lafiniz ne kadar kötü hiç farkında mısınız? Sevgiliniz bunu farketmedi mi sanıyorsunuz? Farkettigi için reddetmiş ve teşekkür etmemiş ki çok da iyi yapmış.

Bir de ailemin sınırlarına saygı bekliyorum demişsiniz ama şu sayfaya kadar sadece sevgilinizin sınırlarına saldırı olmuş. Bir teklifle gelmişler o da o evde yaşamak istememiş, sınır burda çizilmiş. Israr ve sonrasındaki tepkiler de çocuğun sınırına saldırı.

İşte yani ben kendimden örnek verdim mesela. Doğum için olsun veya başka bi konuda olsun ailenin desteği özellikle annenin desteği çok önemli.

O ev şu saatten sonra size mutluluk getirmeyecek, o konuda diretmeyin. O eve girerseniz boşanırsınız. Ailenizi adamın burnuna sokmaya devam ederseniz o da ailem b.k demez, o daha çok sarılır, evliliğiniz aileler meydan savaşına döner. Evliliğinizde duyarsız kaynana ve tuhaf elti olsun istemiyorsanız siz de ailenizi evliliğinizin içine sokmayın.

Evet daha iyi tanıyoruz bu durumda. Sizin aranızdaki meseleye anneniz dahil olmamalı. Siz çocuksunuz anneniz de velinşz gibi çağırmışsınız adamı eve üstüne gitmiş anneniz siz de susmuş oturmuşsunuz. Nişanlınız anladı sizin onun arkasında durmayacağınızı. Annenle arama mesafe koyacağım demesi çok doğru. Amacınızın ne olduğunun önemi yok. Sonuca bakın siz. Zararın sürekli onun ailesinden geldiğini başına kakmanız da yanlış. Sizin anneniz yanlış yapınca ama annem oluyor savunmaya geçiyorsunuz da adamın ailesine nasıl bu şekilde konuşabiliyorsunuz? Sizinki aile onunki ne? Kendinizi ve annenizi sürekli savunmaya çalışıyorsunuz bu nasıl annenizin hatalı olduğunu bilmekse anlamadım. Eğer konuyu annem de ben de böyle bir şey söyledik pişman oldum bir anlık sinirle ağzımdan çıktı nasıl toplamların şeklinde açsaydınız yorumlar başka olurdu. Siz belli ki ailenizle evliliğiniz arasında sınırı koruyamacaksınız. Evlenmemeniz daha iyi bu halde.

Son düzenleme:
valla yerinde olsam hiiç öyle gece gündüz çalışmam ben kirayı denkleştiricem diye
hatta kirayı düşünmem bile, yer içer harcarım
madem orada hazır ev dururken reddedip böyle bir yükün altına girmeyi göze aldı
en ufak bi sızlanmasında da lafımı söylemekten çekinmem, "orada hazır ev dururken bizi kiraya sokan sendin
şimdi şikayet etmeye hakkın yok" derdim
ha sonrasında iş boşanmaya kadar giderdi muhtemelen o ayrı konu
velhasıl senin yerinde olsam ben bu işi bi kere daha düşünürdüm
bekarlık hayatımdan daha güzel olmayacaksa neden evleniyorum ki

bi de benim şöyle bi gözlemim var, sizin ilişkiniz için demiyorum ama etrafımdan gözlem sadece
sizinki benzeri ilişkilerde erkek kişisi kompleks yapıyor
bir yakınım var biz erkek tarafıyız, erkeğin ailesi biraz dağınık, maddi anlamda da yetersiz bi çocuk
evlendiği kızın ailesi de birbirine bağlı, zengin değil ama iyi kötü yapmış bişiler işte kıza araba almışlar zamanında falan
adam arabayı kompleks yapıyor kullanmıyor mesela
kız yeri geliyor bazen ani misafirleri falan olduğunda çalıştığı için vakit bulamamışsa
annesinden yemek desteği alıyor mesela adam bundan bile rahatsız
başka örneklerimde var genelliyorum gibi algılanmasın diye anlatmayacağım burada ama
sen bi daha düşün bence

Nasıl yani takı niye istemiyorsun ki.? Hem kınayı istemiyorsan sen bilirsin yani. Ama ayrıca masraf olur diye düşünüyorsa onu da düğünle birlikte yapanlar var ille de ayrı günlerde olmak zorunda değil
Hayır evden bir çöp bile götürmeyeceğim. Düğünde kına yapmak isterse kendisi yapabilir. Ailemden maddi değeri olan hiçbir şey almayacağım bu süreçte. Bende maddi olarak asla destek olmayacağım ona. Takı istemeyeceğim veya düğünde takıldıktan sonra geri vereceğim aileme benim ihtiyacım olursa alırım onun dışında asla görmeyecek bile ailemden yana bir şey.

Kinle hareket etmeyin bı sakinlesin daha ortada düğün yok , nisanliniz psikolojik olarak ne durumda onu da bilmiyoruz , çok fevri hareket ediyorsunuz . Bı durun lütfen bu konulardan bağımsız biraz vakit geçirin , ilişkinize odaklanın. Sonrasında bakarsınız

Bu kadar laf sokarak evlilik yürümez ki , düşman değil eş adayı kendisi.

Evlilik konusunu çalkantıda zaten. Konunun başlığında bile pişman olduğumu yazdım söylenen şeylerden dolayı. Evet maddi manevi zarar sürekli onun ailesinden geliyor ortada olan gerçek bu. Benim annemin de hataları var benim de hatalarım var onun da var ama nedense burada dizlerine kapanıp özür dilemem barışmasını lütuf saymam dikte ediliyor bazı kişiler tarafından. Burada bir kadın çıkıp ailem sorunlu onlarla yaşamıyorum bile ama eşimin ailesi bize ev veriyor ama ben teşekkür bile etmedim kayınvalidem de tepki gösterdi zararı bizden görmezsin kendi ailenden görürsün dedi yazsa bu sefer onun üstüne gidersiniz şımarıklık yapmışsın diye. Taraflı yaklaşıyor çoğu kişi önyargılı davranıyor. Birkaç kişi mesela sadece benim mesajlarımı dislike atmayı görev edinmiş kendine tek seferde 10 mesajımı dislike atıyor mesai harcıyor buna. Ben inandığım ve doğru olan şeyi söylüyorum sadece.

Minnet duymasa bile teşekkür edebilirdi ki etmeliydi de. Evlilik konusunda vazgeçme eşiğindeyim dolayısıyla çok fazla bir şey açıklamayacağım artık.

Profesyonel destek alacağım önce. Sonra biraz kafamı toplayıp karar vereceğim.

Minnet duymasa bile teşekkür edebilirdi ki etmeliydi de. Evlilik konusunda vazgeçme eşiğindeyim dolayısıyla çok fazla bir şey açıklamayacağım artık.
Umarım ayrılırsınız, sevgilinize üzüldüm çünkü. Hala yukarıda evlensek de tek kuruş katkı vermicem bilmem ne diye çocuk gibi tavırlar içindesiniz. O da ölüyordu açlıktan, nolur gelsin bize maddi destek olsunlar diyordu çünkü. Ya kendi yaşayacağınız eve eşya alıp kendinize düğün yapacaksınız alt tarafı ne bu havalar?

Neden çocuğun hayatını kurtarmayı teklif etmişsiniz de o teşekkür bile etmemiş tavrına girdiniz ki? Şu teklifi ve hali tavrı bana eş ailesi yapsa parasıyla beni mi satın alıyorlar derim bir de teşekkür mü etcem?

Size kimse nişanlınıza yalvarın diz çökün falan demedi abartmayın. Hatalısınız lakin yerlerde sürünmenizi gerektiren bir durum yok şimdilik bu da nerden çıktı? Eşiniz olacak kişi o evi kabul ettiği günden itibaren bahsettiğiniz kayın ailesi tarafından ev verilen ama kayın ailenin nazını çekmek istemeyen şımarık gelinle bir tutulabilir ama kabul etmedi halen. Kabul etmediği için bunları konuşuyoruz şu an.

Aynı konu bu şekilde açılsa yine kayınvalideniz hadsizlik etmiş. Zararı bizden görmezden kendi ailenden görürsün demesi çirkin yazardım. Hatta şunu da yazardım bu kayınvalide size ev verirse her şeyinize karışır, kiraya çıkın kimseyi evliliğinize dahil etmeyin. Aileniz ev verince söz sahibi olacak sahiden anlayamıyor musunuz bunu? İstemiyorum demiş bu sizin aranızda bir konu annenize ne oluyor da çağırıp bir sürü laf söylüyor? Herkesin ailesi kendine kıymetlidir. Sizin şu yorumunuzdan bile kibir akıyor. Resmen kendi ailesi sorunlu diye sizin ailenize minnet etmesini bekliyorsunuz. Bulduğunuz ilk fırsatta da yüzüne vurmuşsunuz. Siz nasıl ama annem diyorsanız nişanlınız da aynısını söyler. Saygı bekliyorsanız saygı göstereceksiniz. Sizi tanımam etmem bu konuyu okudum ona yorum yaptım. Oturun bir düşünün herkes mi kuruldu size, herkes mi ön yargılı? Sürekli kendinizi ve ailenizi aklamaya çalışmak yerine oturup bir düşünün

Ben size ve annenize hak verdim. Kızıma ev verirken başkasına soracak değilim gerekirse kiraya verin bile demiş kadın.
Nişanlın öyle çakal ki :)
Tabi istemez ailenin size vereceği evde oturmayı. Yarın bir gün ona köpek çeken kendi ailesini getirip köpek gibi size hizmet ettirecek çakkkkal :)))
Kira olmuş minimum 12-13 bin
Orda burda kalıyor e yalan mı? Evsiz sapsız suan.
Gururu kendi ailesine yapsın onu insan yerine koyan sizin ailenize değil fena bilendim

Aileniz ev verince söz sahibi olacak sahiden anlayamıyor musunuz bunu?
Anlıyor ama bunu iyi bişey sanıyor. Çünkü onun ailesi iyi, onun ailesi her şeyin en iyisini bilir, iyilikten başka şey düşünmezler. İşe bak bütün aileci erkekler de anasını melek elleri şeytan görüyor. Onlara tonla laf sayıyoruz, kadın olunca mı hoşgöreceğiz? Ki zaten bakınca hoş da görüyoruz, kötü konuşmuyor güzel güzel anlatıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…