- 14 Eylül 2023
- 161
- -64
- 26
-
- Konu Sahibi ogretmen98
Allah analı babalı büyütsün güzel bir ömrü olsun inşallah oğlunuzun. Çocuk konusu zaten inanılmaz takılıyor kafama. İlerde çocuğumuz olursa bütün bu kargaşanın içinde benden çok o incinecek. Ayrıca elbette annemin kardeşlerimin desteğini isteyeceğim bu noktada.E tamam işte anneniz doğru olanı yapmış. Nişanlınızın özür dileyecek bir durumu yoktu aslında ama özür dilemesi de güzel olmuş ortam yumuşamış sonrasında sizinle tartışmış olsa bile hâlâ niye anneyi katıyor araya.
Artık bi yuva kuracaksınız evinize anneniz sürekli gelip gidemeyecek mi yani? Benim ailem hergün benim evimde sabah kahvaltiya gelirler mesela ben yeni doğum yaptım hem annem hemde babam Allah razı olsun elim kolum oluyorlar. Sabahtan akşama kadar oğlumla ilgileniyorlar bende bebekle rahatça ilgileneyim diye.
Sizde evlenip anne olacaksınız en büyük destekçiniz anneniz olacak. Hem tecrübe olarak da anneler bu tür durumlarda gerçekten çok önemli. Ve desteğini ararsınız mutlaka.
Bu konuda tavrınızı koyun o benim annem. Benim evime rahatça girip çıkmayacaksa ben o eve evim gözüyle bakamam belli bir süre sonra da senden soğurum sürekli arada mi kalacam ben deyin o da bilsin sınırlarını aile önemli çünkü.
Bakın ben asla mala mülke güvenmiyorum. Benim kendi gelirim zaten ortalama onun kazancı benden çok. Benim kimseye hükmetmek gibi bir niyetim zaten olamaz. Evet aile konusunda haklı olabilirsiniz. Böyle bir durumda saygı gösteremem elbette. Bu dediğinizi düşüneceğim mutlaka.Malesef çok toysunuz hayat size çarpa çarpa öğretecek bir şeyleri. Eşinizin aile sorunlarına çok güveniyorsunuz, burda tek kuruş harcamadan söz sahibi olan nice eş aileleri gördük. Evlenene kadar yok gibiler evlendikten sonra et tırnak oluyorlar. Veren el olmak hükmeden yapmıyor her zaman, ailenizle arasında geçen tatsız mevzular yüzünden evlendikten sonra en kral aileci yapabilir eşinizi. O kadar çoklar ki. Bi tur yapın burda anlarsınız. Onlar aile. Bugün dövüşürler yarın sevişirler. O zaman siz de beklediğiniz saygıyı gösterebilecek misiniz onun ailesine? Malınıza güvenirken malınızla rezil olmak var işin ucunda. Erkek milletini kontrol edemezsiniz, bunların beklemediğiniz yerde tepik atma gibi değişik huyları var. Egoları gerçekten çok kırılgan, onlar için neler yapabileceklerini bilmiyorsunuz muhtemelen.
Nasıl yani takı niye istemiyorsun ki.? Hem kınayı istemiyorsan sen bilirsin yani. Ama ayrıca masraf olur diye düşünüyorsa onu da düğünle birlikte yapanlar var ille de ayrı günlerde olmak zorunda değilKuraldan kastım ailemin her şeye dahil olması değil elbette ama benim için anneme saygı duyması bir kural örneğin. Ben de onun ailesine saygı duyarım bu da bir kuraldır benim için. Ev konusu tamamen kapandı zaten bu iş olsa bile ailemden hiçbir destek almayacağım daha fazla ayak altı etmeyeceğim. Takı takmalarını bile istemeyeceğim onlardan kına vs. yapmayacağım. Maddi olarak nişanlıma ben de destek olmayacağım benden böyle bir karar almamı istiyor ve bu kadar gururlu davranıyorsa her şeyi kendisi yapacak.
İşte yani ben kendimden örnek verdim mesela. Doğum için olsun veya başka bi konuda olsun ailenin desteği özellikle annenin desteği çok önemli.Allah analı babalı büyütsün güzel bir ömrü olsun inşallah oğlunuzun. Çocuk konusu zaten inanılmaz takılıyor kafama. İlerde çocuğumuz olursa bütün bu kargaşanın içinde benden çok o incinecek. Ayrıca elbette annemin kardeşlerimin desteğini isteyeceğim bu noktada.
O ev şu saatten sonra size mutluluk getirmeyecek, o konuda diretmeyin. O eve girerseniz boşanırsınız. Ailenizi adamın burnuna sokmaya devam ederseniz o da ailem b.k demez, o daha çok sarılır, evliliğiniz aileler meydan savaşına döner. Evliliğinizde duyarsız kaynana ve tuhaf elti olsun istemiyorsanız siz de ailenizi evliliğinizin içine sokmayın.Bakın ben asla mala mülke güvenmiyorum. Benim kendi gelirim zaten ortalama onun kazancı benden çok. Benim kimseye hükmetmek gibi bir niyetim zaten olamaz. Evet aile konusunda haklı olabilirsiniz. Böyle bir durumda saygı gösteremem elbette. Bu dediğinizi düşüneceğim mutlaka.
Ailemi benden iyi tanıyorsunuz sanırım topluca. Evet annem sert bir kadın ve söylediği şeyler doğru değildi bunun için ben özür diledim annem konuştu ve kendini açıkladı. Devam etmek istemiyorsa etmezdik ama annenle arama mesafe koyacağım evlenirsekte başka şehre taşınacağız demesi ne kadar doğru. Belki 1000 kez yazdım yine açıklayacağım kendi ailene baktan kasıt benim ailemden değil zararın sürekli onun ailesinden geldiğiydi evet cümle doğru değildi ama burada amaç onu yaralı tarafından vurmak falan da değildi asla.
valla yerinde olsam hiiç öyle gece gündüz çalışmam ben kirayı denkleştiricem diyeZaten ben nişanlımla tanışmadan önce üniversite okurken bana alınan arabayla gideceğim babam tamamen bana veriyor. Ev meselesi zaten ortada. Ailem bunları benim iyiliğim için yapıyor. Yoksa ne onu ne benim gelirimle yapabileceğimiz şeyler asla değil bunlar. Ayrıca kendisi mühendis olduğu için çalışma şartları geliri sabit ama ben zorluk yaşadığımda gece gündüz özel derslere gidip yoğun çalışacağım. Ben burada maddi şeylerden daha öte kendi egoları için beni gözetmemesine çok kızıyorum. Aylık gelirlerimiz çok iyi değil asla onun da benim de öyle. Ailesi konusunda haklısınız. Bu işten baya içim soğudu benim bakalım artık hayırlısı olsun.
Hayır evden bir çöp bile götürmeyeceğim. Düğünde kına yapmak isterse kendisi yapabilir. Ailemden maddi değeri olan hiçbir şey almayacağım bu süreçte. Bende maddi olarak asla destek olmayacağım ona. Takı istemeyeceğim veya düğünde takıldıktan sonra geri vereceğim aileme benim ihtiyacım olursa alırım onun dışında asla görmeyecek bile ailemden yana bir şey.Nasıl yani takı niye istemiyorsun ki.? Hem kınayı istemiyorsan sen bilirsin yani. Ama ayrıca masraf olur diye düşünüyorsa onu da düğünle birlikte yapanlar var ille de ayrı günlerde olmak zorunda değil
Kinle hareket etmeyin bı sakinlesin daha ortada düğün yok , nisanliniz psikolojik olarak ne durumda onu da bilmiyoruz , çok fevri hareket ediyorsunuz . Bı durun lütfen bu konulardan bağımsız biraz vakit geçirin , ilişkinize odaklanın. Sonrasında bakarsınızHayır evden bir çöp bile götürmeyeceğim. Düğünde kına yapmak isterse kendisi yapabilir. Ailemden maddi değeri olan hiçbir şey almayacağım bu süreçte. Bende maddi olarak asla destek olmayacağım ona. Takı istemeyeceğim veya düğünde takıldıktan sonra geri vereceğim aileme benim ihtiyacım olursa alırım onun dışında asla görmeyecek bile ailemden yana bir şey.
Bu kadar laf sokarak evlilik yürümez ki , düşman değil eş adayı kendisi.valla yerinde olsam hiiç öyle gece gündüz çalışmam ben kirayı denkleştiricem diye
hatta kirayı düşünmem bile, yer içer harcarım
madem orada hazır ev dururken reddedip böyle bir yükün altına girmeyi göze aldı
en ufak bi sızlanmasında da lafımı söylemekten çekinmem, "orada hazır ev dururken bizi kiraya sokan sendin
şimdi şikayet etmeye hakkın yok" derdim
ha sonrasında iş boşanmaya kadar giderdi muhtemelen o ayrı konu
velhasıl senin yerinde olsam ben bu işi bi kere daha düşünürdüm
bekarlık hayatımdan daha güzel olmayacaksa neden evleniyorum ki
bi de benim şöyle bi gözlemim var, sizin ilişkiniz için demiyorum ama etrafımdan gözlem sadece
sizinki benzeri ilişkilerde erkek kişisi kompleks yapıyor
bir yakınım var biz erkek tarafıyız, erkeğin ailesi biraz dağınık, maddi anlamda da yetersiz bi çocuk
evlendiği kızın ailesi de birbirine bağlı, zengin değil ama iyi kötü yapmış bişiler işte kıza araba almışlar zamanında falan
adam arabayı kompleks yapıyor kullanmıyor mesela
kız yeri geliyor bazen ani misafirleri falan olduğunda çalıştığı için vakit bulamamışsa
annesinden yemek desteği alıyor mesela adam bundan bile rahatsız
başka örneklerimde var genelliyorum gibi algılanmasın diye anlatmayacağım burada ama
sen bi daha düşün bence
Evlilik konusunu çalkantıda zaten. Konunun başlığında bile pişman olduğumu yazdım söylenen şeylerden dolayı. Evet maddi manevi zarar sürekli onun ailesinden geliyor ortada olan gerçek bu. Benim annemin de hataları var benim de hatalarım var onun da var ama nedense burada dizlerine kapanıp özür dilemem barışmasını lütuf saymam dikte ediliyor bazı kişiler tarafından. Burada bir kadın çıkıp ailem sorunlu onlarla yaşamıyorum bile ama eşimin ailesi bize ev veriyor ama ben teşekkür bile etmedim kayınvalidem de tepki gösterdi zararı bizden görmezsin kendi ailenden görürsün dedi yazsa bu sefer onun üstüne gidersiniz şımarıklık yapmışsın diye. Taraflı yaklaşıyor çoğu kişi önyargılı davranıyor. Birkaç kişi mesela sadece benim mesajlarımı dislike atmayı görev edinmiş kendine tek seferde 10 mesajımı dislike atıyor mesai harcıyor buna. Ben inandığım ve doğru olan şeyi söylüyorum sadece.Evet daha iyi tanıyoruz bu durumda. Sizin aranızdaki meseleye anneniz dahil olmamalı. Siz çocuksunuz anneniz de velinşz gibi çağırmışsınız adamı eve üstüne gitmiş anneniz siz de susmuş oturmuşsunuz. Nişanlınız anladı sizin onun arkasında durmayacağınızı. Annenle arama mesafe koyacağım demesi çok doğru. Amacınızın ne olduğunun önemi yok. Sonuca bakın siz. Zararın sürekli onun ailesinden geldiğini başına kakmanız da yanlış. Sizin anneniz yanlış yapınca ama annem oluyor savunmaya geçiyorsunuz da adamın ailesine nasıl bu şekilde konuşabiliyorsunuz? Sizinki aile onunki ne? Kendinizi ve annenizi sürekli savunmaya çalışıyorsunuz bu nasıl annenizin hatalı olduğunu bilmekse anlamadım. Eğer konuyu annem de ben de böyle bir şey söyledik pişman oldum bir anlık sinirle ağzımdan çıktı nasıl toplamların şeklinde açsaydınız yorumlar başka olurdu. Siz belli ki ailenizle evliliğiniz arasında sınırı koruyamacaksınız. Evlenmemeniz daha iyi bu halde.
Minnet duymasa bile teşekkür edebilirdi ki etmeliydi de. Evlilik konusunda vazgeçme eşiğindeyim dolayısıyla çok fazla bir şey açıklamayacağım artık.Ailem minnet bekledi lafiniz ne kadar kötü hiç farkında mısınız? Sevgiliniz bunu farketmedi mi sanıyorsunuz? Farkettigi için reddetmiş ve teşekkür etmemiş ki çok da iyi yapmış.
Bir de ailemin sınırlarına saygı bekliyorum demişsiniz ama şu sayfaya kadar sadece sevgilinizin sınırlarına saldırı olmuş. Bir teklifle gelmişler o da o evde yaşamak istememiş, sınır burda çizilmiş. Israr ve sonrasındaki tepkiler de çocuğun sınırına saldırı.
Profesyonel destek alacağım önce. Sonra biraz kafamı toplayıp karar vereceğim.Kinle hareket etmeyin bı sakinlesin daha ortada düğün yok , nisanliniz psikolojik olarak ne durumda onu da bilmiyoruz , çok fevri hareket ediyorsunuz . Bı durun lütfen bu konulardan bağımsız biraz vakit geçirin , ilişkinize odaklanın. Sonrasında bakarsınız
Umarım ayrılırsınız, sevgilinize üzüldüm çünkü. Hala yukarıda evlensek de tek kuruş katkı vermicem bilmem ne diye çocuk gibi tavırlar içindesiniz. O da ölüyordu açlıktan, nolur gelsin bize maddi destek olsunlar diyordu çünkü. Ya kendi yaşayacağınız eve eşya alıp kendinize düğün yapacaksınız alt tarafı ne bu havalar?Minnet duymasa bile teşekkür edebilirdi ki etmeliydi de. Evlilik konusunda vazgeçme eşiğindeyim dolayısıyla çok fazla bir şey açıklamayacağım artık.
Size kimse nişanlınıza yalvarın diz çökün falan demedi abartmayın. Hatalısınız lakin yerlerde sürünmenizi gerektiren bir durum yok şimdilik bu da nerden çıktı? Eşiniz olacak kişi o evi kabul ettiği günden itibaren bahsettiğiniz kayın ailesi tarafından ev verilen ama kayın ailenin nazını çekmek istemeyen şımarık gelinle bir tutulabilir ama kabul etmedi halen. Kabul etmediği için bunları konuşuyoruz şu an.Evlilik konusunu çalkantıda zaten. Konunun başlığında bile pişman olduğumu yazdım söylenen şeylerden dolayı. Evet maddi manevi zarar sürekli onun ailesinden geliyor ortada olan gerçek bu. Benim annemin de hataları var benim de hatalarım var onun da var ama nedense burada dizlerine kapanıp özür dilemem barışmasını lütuf saymam dikte ediliyor bazı kişiler tarafından. Burada bir kadın çıkıp ailem sorunlu onlarla yaşamıyorum bile ama eşimin ailesi bize ev veriyor ama ben teşekkür bile etmedim kayınvalidem de tepki gösterdi zararı bizden görmezsin kendi ailenden görürsün dedi yazsa bu sefer onun üstüne gidersiniz şımarıklık yapmışsın diye. Taraflı yaklaşıyor çoğu kişi önyargılı davranıyor. Birkaç kişi mesela sadece benim mesajlarımı dislike atmayı görev edinmiş kendine tek seferde 10 mesajımı dislike atıyor mesai harcıyor buna. Ben inandığım ve doğru olan şeyi söylüyorum sadece.
Evlilik konusunu çalkantıda zaten. Konunun başlığında bile pişman olduğumu yazdım söylenen şeylerden dolayı. Evet maddi manevi zarar sürekli onun ailesinden geliyor ortada olan gerçek bu. Benim annemin de hataları var benim de hatalarım var onun da var ama nedense burada dizlerine kapanıp özür dilemem barışmasını lütuf saymam dikte ediliyor bazı kişiler tarafından. Burada bir kadın çıkıp ailem sorunlu onlarla yaşamıyorum bile ama eşimin ailesi bize ev veriyor ama ben teşekkür bile etmedim kayınvalidem de tepki gösterdi zararı bizden görmezsin kendi ailenden görürsün dedi yazsa bu sefer onun üstüne gidersiniz şımarıklık yapmışsın diye. Taraflı yaklaşıyor çoğu kişi önyargılı davranıyor. Birkaç kişi mesela sadece benim mesajlarımı dislike atmayı görev edinmiş kendine tek seferde 10 mesajımı dislike atıyor mesai harcıyor buna. Ben inandığım ve doğru olan şeyi söylüyorum sadece.
Anlıyor ama bunu iyi bişey sanıyor. Çünkü onun ailesi iyi, onun ailesi her şeyin en iyisini bilir, iyilikten başka şey düşünmezler. İşe bak bütün aileci erkekler de anasını melek elleri şeytan görüyor. Onlara tonla laf sayıyoruz, kadın olunca mı hoşgöreceğiz? Ki zaten bakınca hoş da görüyoruz, kötü konuşmuyor güzel güzel anlatıyoruz.Aileniz ev verince söz sahibi olacak sahiden anlayamıyor musunuz bunu?