Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Oglan hayir olmaz derken tavri ses tonu mimikleri nasildi ayrinti verilmemis
Yok annecim sagolun ama bizim baska planlarimiz var mi dedi yoksa hayir olmaz ben sizin verdiginiz evde oturmam mi dedi bu onemli
Kadin da kizi rahat etsin istiyor
Adamin su an yeri yurdu belli degil bide gurur yapiyor verdiginiz evde oturmam diye
Teşekkür etmedi kesinlikle. Sadece orası bizim için uygun olmaz deyip durdu. Annem kira sizi yorar dediğinde biz hallederiz dedi ama asla teşekkür etmedi annem o tavrına çok sinirlendi aslında. Kötü bir şey söylemedi asla ama çok mimiksizdi

Yani ben kendimi biliyorum ileride ben senin için bunu yaptım diyebilirim. Ay bilmiyorum ya kararım net gibiydi ama sizin de haklı olduğunuz noktalar var. Biraz zaman vereceğim ve her şeyi düşüneceğim
Valla annen kotu bi insan degilse neden cephe alindi anlamis degilim
Kizi kira vermesin rahat yasasin istemis
Hatta daha dugun olmamisken damadin orda burda kalmasina razi gelmemis ki gel simdiden oturmaya basla ev sizin demis
Ben burada art niyet goremiyorum
Kendi ailesi tarafindan bu kadar onemsenmeyen damat kisisinin kizin ailesi tarafindan dusunuldugu icin gereksiz gurur yapip atar gidere bagladigini dusunuyorum
Ben olsam "benim ailem rahat yasayalim diye dusunuyor sen ise annenle mesafeli olalim diyorsun kusura bakma da aileme simdiden cephe alan biriyle gelecegi tekrar dusunmeliyim" der set koyardim araya

Sen annenin dedikodusunu mu yapıyorsun nisanlınla? Böyle yaparsan o da çok rahat annenle arama mesafe koydum der tabi.

Kesinlikle ne ailenin dedikodusunu eşinin yanında yap, nede eşinin dedikodusunu ailenin yanında yap.

Eşimin yeğeni yeni evlendi en ufak tartışmalarını bile karısı annesine anlattı anneside damadindan soğudu artık küçük olaylarda bile beddua ediyor kadın şuan boşanma aşamasindalar. Karısının ailesi yüzünden.
Hayır dedikodu yapmıyorum yine çok yanlış anlaşıldım. Annem çok katı bir insandır çocukken de bizimle olmadığı zamanlar vardı vs. beni çok inciten şeyler olduğu için onunla paylaştım. Öyle oturup annem şunu yaptı bunu yaptı gibi değil kesinlikle.

Valla annen kotu bi insan degilse neden cephe alindi anlamis degilim
Kizi kira vermesin rahat yasasin istemis
Hatta daha dugun olmamisken damadin orda burda kalmasina razi gelmemis ki gel simdiden oturmaya basla ev sizin demis
Ben burada art niyet goremiyorum
Kendi ailesi tarafindan bu kadar onemsenmeyen damat kisisinin kizin ailesi tarafindan dusunuldugu icin gereksiz gurur yapip atar gidere bagladigini dusunuyorum
Ben olsam "benim ailem rahat yasayalim diye dusunuyor sen ise annenle mesafeli olalim diyorsun kusura bakma da aileme simdiden cephe alan biriyle gelecegi tekrar dusunmeliyim" der set koyardim araya
Evet en başından beri bunu anlatmak istemiştim annemin iyi niyetli olduğunu söyleyerek. Teşekkürler çok güzel özetlemişsiniz. Şu an ne yapacağım bilmiyorum biraz düşünüp bir karar alacağım son durumu bildiririm size. Teşekkürler tavsiyeleriniz için

Oglan hayir olmaz derken tavri ses tonu mimikleri nasildi ayrinti verilmemis
Yok annecim sagolun ama bizim baska planlarimiz var mi dedi yoksa hayir olmaz ben sizin verdiginiz evde oturmam mi dedi bu onemli
Kadin da kizi rahat etsin istiyor
Adamin su an yeri yurdu belli degil bide gurur yapiyor verdiginiz evde oturmam diye
Ama farkındaysanız konu sahibi annesinin bir çok huyunu sevmediğini nişanlısına anlatmış ve o da annenin yanında annene benziyorsun demiş. Yani anneyle ilgili başka şeyleri de var adamın bildiği. Yani sanki ileride başına kakılacakmış da onu biliyor gibi. Anne zaten hassas konudan giriyor oglanın ailesinden giriyor.

Ayy ne bilim yaa bu şekilde aileler araya girerse bu düğün olmaz büyük ihtimalle. Olsada sonu boşanma olur 😔

Zamanında bir şeyleri sizinle konuşmaya imtina ederken çok da haksız sayilmazmis sanki . Ben sizi ve annenizi çok kırıcı buldum.bana kalırsa olmasa daha sağlıklı iki taraf için de

Bu kadar bilgiyle yorum yapmak çok anlamsız, sağlıksız bence çünkü tam olarak neler yaşandı öncesinde neler oldu bilemeyiz.

Nişanlını seviyorsan aranızda ki ilişki sağlam güzel bir ilişki ise başka türlü sorunlar yok ise sadece ev konusu yüzünden ayrılmayın derim.

Sanırım ailenin boyunduruğu altına girmek gibi algılıyor onların evinde oturmayı kabul etmeyi. Sana hissettiklerini daha açık anlatırsa belki sende onu daha iyi anlayabilirsin.

Aile konusunda haklı anneni çok fazla ilişkinize dahil etmemeni öneririm. İkiniz aranızda anlaşın her konuda aileler dahil olmasın.

Ama farkındaysanız konu sahibi annesinin bir çok huyunu sevmediğini nişanlısına anlatmış ve o da annenin yanında annene benziyorsun demiş. Yani anneyle ilgili başka şeyleri de var adamın bildiği. Yani sanki ileride başına kakılacakmış da onu biliyor gibi. Anne zaten hassas konudan giriyor oglanın ailesinden giriyor.

Ayy ne bilim yaa bu şekilde aileler araya girerse bu düğün olmaz büyük ihtimalle. Olsada sonu boşanma olur 😔
Hatanin buyugu orda zaten
Ne olursa olsun aileni nisanlina hatta kocana bile kotulemeyeceksin
Simdi iyi oldugun esin ilerde ilk tartismada zaten senin ailen de soyleydi boyleydi diye yuzune vurur
Insanoglu cig sut emmis
Baskasi olsa sen kim kopeksin de annene benziyorsun az gorus diyorsun der ceker gider
Adam da normal degil ama
Kendi ailesine sesi cikmiyor bulmus kizin yumusak basli ailesini tribini atiyor rahatlikla
Boyle kendi ailesinden ilgi acligi olan birine baska bir ailenin ilgisi batar
Adamlar iyilik yapacagiz derken baslari agrir yani
Konu sahibi yillar once annesinin ilgilenmedigine kadar anlatmis
Simdi kadin ev araba da sunsa yaranamaz o dereceye gelmis
Her turlu zor yani

Hayır dedikodu yapmıyorum yine çok yanlış anlaşıldım. Annem çok katı bir insandır çocukken de bizimle olmadığı zamanlar vardı vs. beni çok inciten şeyler olduğu için onunla paylaştım. Öyle oturup annem şunu yaptı bunu yaptı gibi değil kesinlikle.
Eee ozaman sadece bu ev muhabbeti oldu diye niye araya mesafe koyuyor ki? Ben olsam bende kırılırdım ailemden vurduğu için ama sadece o olaydan da mesafe koymazdım. Ama yinede annen bence nişanlına "kusura bakma ben seninde annenim artık sağda solda kalmanı istemedim rahat rahat evinde kal istedim mutlu olursun diye düşündüm" desin. Nişanlın buna rağmen sana annenle mesafemi korucam derse ben o adamda art niyet ararım.

Bu konuda psikolojik destek almadım fakat ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Bütün hayatımı inanılmaz etkileyecek bir olay ve ben hiçbir şey düşünemiyorum fikrim sürekli değişiyor. Ayrıca tavrımı da pek kontrol edemiyorum bu sıralar. Onay alma konusunda o kadar haklısınız ki. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Fikrinizin surekli degistigini birkac yorumunuzdan anladım .
Farkli bir yorum geldiginde sizide dusunduruyo bu farkediliyor .
Bencede psikolojik bir destek almalisiniz ayrica ben bastan beri nisanlinizin cok akli basinda, kendi yuvasini kendi kurmak isteyen, ayaklari yere saglam basan biri oldugunu dusunuyorum.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Ben belki defalarca alıntı girdim ev konusunda kabul edeceğimi hatalı olduğumu söylediğim . Şehir değiştirme konusunda ona hak verdiğim noktalar oldu ben zaten annemin dizinin dibinde yaşayacağımızı vs. söylediğimi hatırlamıyorum. Duygusal olarak da başka bir şehirde yaşamak bana iyi gelebilir ben sadece teklifini kabul edeceğim süreç nasıl ilerler bilmiyorum.
Dikkatli ve dengeli olmak lazim. Arada savrulma. Ne çok kocaci ve ne çok anneci ol. Bak kim haklıysa. Despot ortamda büyüyen çocuklar ileride despot koca, despot arkadaş seçmeye meyilli olur. O minimal gorusecek annenle ya senin gorusmen ne olacak? Konu bir absürt uçtan diğerine savruluyor.

Hatanin buyugu orda zaten
Ne olursa olsun aileni nisanlina hatta kocana bile kotulemeyeceksin
Simdi iyi oldugun esin ilerde ilk tartismada zaten senin ailen de soyleydi boyleydi diye yuzune vurur
Insanoglu cig sut emmis
Baskasi olsa sen kim kopeksin de annene benziyorsun az gorus diyorsun der ceker gider
Adam da normal degil ama
Kendi ailesine sesi cikmiyor bulmus kizin yumusak basli ailesini tribini atiyor rahatlikla
Boyle kendi ailesinden ilgi acligi olan birine baska bir ailenin ilgisi batar
Adamlar iyilik yapacagiz derken baslari agrir yani
Konu sahibi yillar once annesinin ilgilenmedigine kadar anlatmis
Simdi kadin ev araba da sunsa yaranamaz o dereceye gelmis
Her turlu zor yani
Evet adamda normal değil, konu sahibinin annesi de normal değil. Olan arada kaynayan konu sahibine olacak. Sürekli arada kalıp duracak. Çünkü annesi baska bir konu olsa onda da böyle hassas yerden vursa kaynana damat çatışması yaşayıp duracaklar. Burada konu sahibine iş düşüyor. Anneye damatla arasında ne olursa olsun ayrılma gibi birşey düşünmediği sürece asla kötü yorum yapmayacak. Damatla da annesi hakkında asla kötü bir yorum yapmayacak. Bu şekilde orta yolu bulacak. Kimse kızının üzülmesini istemez. İnşallah bu durum güzelce çözüme kavuşur.

annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi.

anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra.

Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda.
Bunların hiçbiri iyi niyetli falan değil. Resmen yarasını deşmişsiniz. Annen düşünüyorum iyilik yapıyorum ayağına tahakküm kurmaya çalışmış. Nişanlın ters bir şey söylememem istemiyorum demiş sadece. Bunun üzerine ben istemiyorum bu işi o zaman diyip Bi de tehdit etmiş. Mecbur mu adam annenin istediği evde oturmaya? En son da sen söylediğinle tuz biber ekmişsin sanki ailesinden kaçmak için sana ihtiyacı var. Hala nişanlım teşekkür etmedi, annem iyi niyetli dediğine göre bence siz barışmayın. İstemiyor çocuk niye teşekkür etsin zorla tehditle aşağılayarak ikna etmeye çalıştığı için bi de annene teşekkür mü etsin.

Hanımlar merhaba. Daha önce bahsettiğim olayları hatırlayanlar vardır ben yine çok kısa özet geçmek istiyorum. Nişanlım ailesiyle yaşamıyordu yengesi onu istemediği için biz bu konuyu konuşup çözmüştük kendi aramızda. Sonra babamın evinde yaşamayı kabul etmedi akrabalarında kalıyordu annem senin söylemenle olmaz ben çağırıp konuşayım bir yolunu bulalım dedi. Çağırdık annem o evde kal eşyalarınızı yaparsanız yine istiyorsan için rahat edecekse kira ver cüzi bir miktar evi zaten biz kızımıza vereceğiz ev sizin eviniz dedi anneme de hayır olmaz dedi kabul etmedi kesinlikle annem de biz senin düşmanın mıyız bu kadar ters davranacağın insanlar biz değil kendi ailene bak tarzında bir şeyler söyledi. Nişanlım anneme hiç cevap vermedi tartışma çıkarmadı ama annem daha çok üstüne gitti. Annem en sonunda benim içime sinmiyordu zaten kızım senin ailenle yapamaz deyince nişanlım siz bilirsiniz dedi çıktı gitti sonra. Aslında annemin kızdığı şey evde oturmaması değil sanki biz düşmanmışız yüzüne vuracakmışız gibi davranıyor biz kızımız için yapıyoruz diye düşünmesiydi. Ben orta yolu bulmaya çalıştım. Nişanlım başta bana çok tepkiliydi annem de kesinlikle kalacak diyordu ama ikisi de sakinleşince ertesi gün öğlen arası annemi aldık bir yemek yedik beraber onun annesi de gelmişti barıştılar durum toparlandı hemen. Sanırım biraz aceleci davrandım ben ama yemekten sonra nişanlım sürekli üstüme gelmeye devam etti. Eğer o gün görüşememişsek akşam telefonda konuşuruz dün konuşurken bu konuyu açtı kavga etmeye başladık. Bana sana olan sevgimden dolayı gururumun ayaklar altına alınmasına izin verdim sen de buna göz yumdun seni artık o kadar seviyor muyum bilmiyorum dedi. Ben de şok oldum tabi sevmiyorsan kalsın o zaman dedim o da hemen bir karar vermeyelim zamana bırakalım düşünmek istiyorum dedi ama ben kabul etmedim bu konuda aklında en ufak bir şüphe varsa kalsın zaten dedim. Bide evlilik ailenden kaçış yolu değil beni bunun için kullanmana izin vermem deyince çok sinirlendi daha olmaz zaten dedi bitirdik hem de telefonda. Ben daha babama söylemedim anneme ve kardeşlerime söyledim sadece. Babama söylersem geri dönüşü olmaz biter yani. Şimdi bir yanım aramak istiyoru ama çok yüzgöz olduk biliyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum

Konuştum ve çok kısa bahsetmek istiyorum. Sanırım daha çıkmaz bir şeyin içine girdik. Çokça Özür diledim evin önemli olmadığını söyledim. O da evlendiğimizde başka bir şehre yerleşmemiz şartıyla devam edeceğini annemle minimum seviyede görüşmek istediğini ailelerden yana artık problem istemediğini beni çok sevdiğini ama burada yürümeyeceğini söyledi. Annemin yanında olunca ona benziyormuşum öyleymiş. Sen düşün karar ver sonra ayrılma veya devam etme süreci oturup yüz yüze konuşalım ama ailelerle bunu şimdi paylaşmayalım önce kendimiz karar verelim dedi. Düşünüp haber vereceğim işte.
İlişkilerinizde anneyi babayı araya sokmasanız keşke

Bakın haklısınız ben zaten bu söylenenlerin doğru bir yanı yok biliyorum. Annem böyle bir kadın ve ben onu değiştiremem onun hakkında kötü konuşturamam. Zaten annem yoğun çalışıyor evlerimiz her şeyimiz ayrı olacak ama bu süreci yönetebilmek benim için de çok zor anlayışlı olması gerekirdi.
Evlilik yoluna girdikten sonra aileleri ne kadar karıştırırsan o kadar aran açılır. Siz de nisanlinizin ailesinin size yapmasını istemediği şeyi ailenizin yapmasına izin vermişsiniz. Önceki konuyu da biliyorum bende size hak vermiştim nisanlinizin kendine ev tutmasına eğer kabul ederse o evde yaşamasına. Ama ailenizden demekki o yönde olumlu enerji alamamış. O evde yaşayınca aileniz söz sahibi olacak konusmalarinizdan belli. Nisanlinizin istediği iki kişilik evlilik ama siz ailenizi de karıştırmakta israrcisiniz.

Olayın ne olduğunun benim için bir önemi yok. Benimle ailemden uzaklaşma şartıyla evlenecek erkeği koca diye koluma takmam açıkçası.
Kendisi benim ailemle sorun yaşar, görüşmek istemez saygı duyarım ama benim nasıl davranacağım hakkında yorum yapamaz.
Zamanında görümcemle iki yıl konuşmadık. Eşim istediği gibi görüştü. Aileyle araya girmek kimsenin haddi değil.
Bunu kabul etmek gibi bir hataya düşmeyin.
Benim eltim annesinin babasının dolduruşuna gelip sürekli eşiyle kavga ediyor. Ailesi o kadar garip insanlar ki ne söylüyorlarsa bizim aile içimizde olan küçücük bir şeyi bile kıskanıp kavga çıkartıyor eltim. Eşini terk edip gidiyor ailesinin yanına çocuğu da götürüyor ama orada da yapamayıp eşini arıyor gel beni al diye. Yani gerektiğinde sınır çizmeyi bilmezsen huzur falan kalmaz evinde.

Siz yengesiyle ilgili problemi sorduğunuzda cevap vermemişti hatta ben de öğrenin mutlaka gizli saklı olmaz derdi her neyse iyi ya da kötü açıklamalı demiştim ki sanırım başka korkularınız vardı ya da ben yanlış anladım bilmiyorum. Ben nişanlınızın sürekli bu konuda sizi geçiştirip anlatmıyor oluşunu eleştirmiştim çünkü evlenip ciddi düşündüğün kişiyle böyle basit konular geçiştirilip şüpheye düşürülmemeli. En çokta aklınıza o takıldı diye hatırlıyorum. Onu çözebilmiş miydiniz?

Siz yengesiyle ilgili problemi sorduğunuzda cevap vermemişti hatta ben de öğrenin mutlaka gizli saklı olmaz derdi her neyse iyi ya da kötü açıklamalı demiştim ki sanırım başka korkularınız vardı ya da ben yanlış anladım bilmiyorum. Ben nişanlınızın sürekli bu konuda sizi geçiştirip anlatmıyor oluşunu eleştirmiştim çünkü evlenip ciddi düşündüğün kişiyle böyle basit konular geçiştirilip şüpheye düşürülmemeli. En çokta aklınıza o takıldı diye hatırlıyorum. Onu çözebilmiş miydiniz?
Evet bu konuyu konuştuk abisi ve yengesi tartışırken araya girmek zorunda kalmış yengesi de sen olmasan daha iyiyiz tarzında konuşmuş istemiyormuş yani bundan dolayı evde kalmıyor o da. Çözmüştük aslında ama şimdi çok daha büyük sorunlar çıktı işte.

Eee ozaman sadece bu ev muhabbeti oldu diye niye araya mesafe koyuyor ki? Ben olsam bende kırılırdım ailemden vurduğu için ama sadece o olaydan da mesafe koymazdım. Ama yinede annen bence nişanlına "kusura bakma ben seninde annenim artık sağda solda kalmanı istemedim rahat rahat evinde kal istedim mutlu olursun diye düşündüm" desin. Nişanlın buna rağmen sana annenle mesafemi korucam derse ben o adamda art niyet ararım.
Şöyle tartışma çıktıktan sonra öğle yemeğine gittiğimizde annem açıkladı kendini. Yanlış konuştuğunu fakat bizim için iyi olan şeyi istediğini söyledi. Nişanlım da özür diledi annemden sorun yoktu yani. Sonra benim üzerime gelmeye başladı ve en son annenle arama mesafe koyacağıma kadar gitti olay. Başta şehir değiştirmek mantıklıydı ama anneme sürekli düşmanlık edecek biriyle ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.

X