Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Aynen ya.
Niyeti, tavrı gayet ortadaydı konunun başında.
Sonradan hassas kalpli, ilişkiye fedakar bakışlı bir ponciğe dönüştü. 🫠
Biz bunu yemedik diye suçlu,kötü kalpli olduk.
Aldığı tepkiler sonrası pamuk şekerine dönüşmeye çalıştı ama olmadı be

Konuştum ve çok kısa bahsetmek istiyorum. Sanırım daha çıkmaz bir şeyin içine girdik. Çokça Özür diledim evin önemli olmadığını söyledim. O da evlendiğimizde başka bir şehre yerleşmemiz şartıyla devam edeceğini annemle minimum seviyede görüşmek istediğini ailelerden yana artık problem istemediğini beni çok sevdiğini ama burada yürümeyeceğini söyledi. Annemin yanında olunca ona benziyormuşum öyleymiş. Sen düşün karar ver sonra ayrılma veya devam etme süreci oturup yüz yüze konuşalım ama ailelerle bunu şimdi paylaşmayalım önce kendimiz karar verelim dedi. Düşünüp haber vereceğim işte.
😱😱😱😱😱direkt bitirin direkt annemi istemeyen gönlümün içerisine giremez yahu sizi ailenizden kaçıracak başka şehre vay kurnaz sonra anan gelmesin danan gelmesin anasına bak kızını al demişler evet anneme benziyorum ve bu halimi de çok seviyorum diye mesaj atıp engeli basarım net yaşınız 20 küsür mü? Evet 25 mişsiniz 22 23 tahmin etmiştim

Evde istemediğini söylemiş senin yüzünden mutlu değiliz demiş o da evde kalmamaya karar vermiş öyle
Ay hayret birsey daha kendilerine ev acamadan kosa kosa evleniyorlar evdeki insani yerinden ediyorlar
Neden nisanlinizin annesi gelinine "oglumdan rahatsiz oluyorsan ayri eve cikin benim oglum evinde kalacak evlenip gidene kadar" diyemiyor?
anneniz nisanlinizin orda burda kalmasindansa bos evde otur ilerde sizin olacak zaten diye kapi acmis ama nisanliniz gereksiz gurur yapmis
Evden git diyen yengesine kafa tutamiyor ama annenize tutuyor
Bide baska sehre tasinalim annenle az goruscez ona benziyorsun bilmemne demeler
ben bu zihniyette biri icin uzulmem sahsen

Aldığı tepkiler sonrası pamuk şekerine dönüşmeye çalıştı ama olmadı be
Ay buradan aldığım tepkiler beni çok korkuttu sosyal anksiyetem tetiklendi :) Yahu Allah aşkına ben fikir alabilirim sadece buradan başka ne değiştirebilir ben de. Azcık reel dünyaya dönseniz anlarsınız bence ne demek istediğimi. Başta nişanlıma da öfkeliydim üslubum sertti gergindim çünkü sonra onunla konuşunca sakinleştim öfkeli değildim fark bu. Tabi bu farka pamuk şeker demek sizin tercihiniz. Tatlı bir benzetme olmuş.

Ay hayret birsey daha kendilerine ev acamadan kosa kosa evleniyorlar evdeki insani yerinden ediyorlar
Neden nisanlinizin annesi gelinine "oglumdan rahatsiz oluyorsan ayri eve cikin benim oglum evinde kalacak evlenip gidene kadar" diyemiyor?
anneniz nisanlinizin orda burda kalmasindansa bos evde otur ilerde sizin olacak zaten diye kapi acmis ama nisanliniz gereksiz gurur yapmis
Bütün ev halkı pasif davrandıysa yapacak çok şey kalmamıştır. Bir de erkek diye kolay gözden çıkarmışlar sanırım, kızlarını gelin istedi diye göndermezlerdi.

Annesi konuya dahil değil. Yani ben de henüz öyle veya böyle yapalım demedim düşünme aşamasındayım ama başka şehre taşınmak mantıklı geliyor bana uzaklaşmak iyi olacak gibi onun isteğinden bağımsız. Bakalım artık hayırlısı.

😱😱😱😱😱direkt bitirin direkt annemi istemeyen gönlümün içerisine giremez yahu sizi ailenizden kaçıracak başka şehre vay kurnaz sonra anan gelmesin danan gelmesin anasına bak kızını al demişler evet anneme benziyorum ve bu halimi de çok seviyorum diye mesaj atıp engeli basarım net yaşınız 20 küsür mü? Evet 25 mişsiniz 22 23 tahmin etmiştim
Yani annemin hatalı olduğu çok nokta var. Başka şehre taşınmak mantıksız gelmiyor bana ama öyle kimse gelmesin yapmaz herhalde bunu onunla konuşayım mutlaka. Annene benziyorsun konusu da benim annemden yana şikayet ettiğim şeyler var onları sen de yapıyorsun demek istedi hakaret amacı yoktu.

Annesi konuya dahil değil. Yani ben de henüz öyle veya böyle yapalım demedim düşünme aşamasındayım ama başka şehre taşınmak mantıklı geliyor bana uzaklaşmak iyi olacak gibi onun isteğinden bağımsız. Bakalım artık hayırlısı.
Sehir degistirsen ne olacak ki?
Zaten o su an ayni sehirde bile ailesinden uzak
Onu etkileyen birsey olmayacak
Sende en ufak bi sorunda zaten ailemden uzaktayim senin isteginle diye yuzune vuracaksin
Su an onun sartini kabul ediyorsun nisanin bozulma korkusuyla ama daha simdiden annenle cok yakin olma ona benziyorsun diyen birinden ben olsam buz gibi sogurdum
Herkes tercihlerini yasar
Bütün ev halkı pasif davrandıysa yapacak çok şey kalmamıştır. Bir de erkek diye kolay gözden çıkarmışlar sanırım, kızlarını gelin istedi diye göndermezlerdi.
Ne bileyim ya evlat evlattir
Elin kizi gelip ogluma git bu evden diyecek bende gelin olay cikarmasin diye oglumun bi orda bi burda kalmasina goz yumucam
Bence her annenin harci degil bu
Gelirken o evde kayni oldugunu bilerek geldi sonucta
Cok karmasik aile iliskileri var damat kisisinin
Hincini kizin ailesinden cikariyor gibi 🤷‍♀️

Evet haklısınız gerçekten kendi annesi de gelinine bişey diyememiş ozaman konu sahibi de mesafeli dursun kayınvalidesine nişanlısı sağda solda kalıyor. Yenge istemiyor diye.

Ama konu sahibinin annesi, oğlan ev konusunu kabul etmeyince ailesinden vurması hoş olmamış. Oğlan kabul etmeyince orada duracaktı saygı duyacaktı.

Son görüşmede de oğlan annene mesafeli olucam demesi de yanlış. Sonuçta aile olunacak artık. Anne diyecek o kadına. Konu sahibi ileride hamile kalacak doğum yapacak en güzel ve en zor zamanlarinda annesini yanında isteyecek. Böyle durumlarda hep bir gergin hava mi olacak.

Geçtiğimiz sayfada bir üyenin yorumu dikkatimi çekti; dominant anne ile yaşayan çocuklar üzerine. Ben de dominant bir annenin kızıyım ve onaylanma konusunda (Evlenmeden önce bu sorunu baya bi aşmıştım) anneme neredeyse bağımlıydım diyebilirim. Hem ona karşı gelirdim (Kendi karakterim doğrultusunca) hem de bir yandan bu karşı gelişimle birlikte onayını da almak için çırpınırdım. Psikolojik destek almayı düşündünüz mü hiç?

Annenizin üzerinizdeki fazla söz hakkı, kendi sınırlarınızın ihlalini fark edemediğiniz için dolayısıyla eşinizin sınırlarını tanımanızda da zorluk yaratabilir ve sürekli bir onaylanma ihtiyacı duyumsayabilirsiniz. Şimdi bu konuda müstakbel eşinizi haklı bulduk, çünkü onun sınırları epey can sıkıcı şekilde anneniz ve sizin tarafınızdan çiğnenilmeye çalışıldı (Farkında olmadığınızı var sayıyorum); bundan sonrasında daha sağlıklı bir iletişimde götürmek için birlikteliğinizi, sadece annenize karşı değil, gerektiğinde kendi isteklerinizi de müstakbel eşinize doğru ifade edebilmek ve tartabilmek, bu kez de onun onayına bağımlı hale gelmemek adına psikolojik destek iyi gelebilir sanki. Bu illa bir psikolog görüşmesi olması gerekmiyor, bunun üzerine okumalar da yapabilirsiniz. Bence faydası olur baya.

Yani annemin hatalı olduğu çok nokta var. Başka şehre taşınmak mantıksız gelmiyor bana ama öyle kimse gelmesin yapmaz herhalde bunu onunla konuşayım mutlaka. Annene benziyorsun konusu da benim annemden yana şikayet ettiğim şeyler var onları sen de yapıyorsun demek istedi hakaret amacı yoktu.
Sen neden anneni sikayet ediyorsun ki nisanlina?
Bende nasil bu kadar rahat konusabiliyor diyordum nisanlin icin
Meger sen yolu acmissin
O da hic cekinmiyor annen hakkinda konusurken
Anneyle sorunlar yasanir cozulur ama neden aile icindeki seyleri anlatiyorsun
Kadin size ev tahsis ediyor boyle bi zamanda
Pekala kiraya verip catir catir yiyebilecekken
Haketmiyorsunuz gidin maceraya atilin madem iki kafadar

Sehir degistirsen ne olacak ki?
Zaten o su an ayni sehirde bile ailesinden uzak
Onu etkileyen birsey olmayacak
Sende en ufak bi sorunda zaten ailemden uzaktayim senin isteginle diye yuzune vuracaksin
Su an onun sartini kabul ediyorsun nisanin bozulma korkusuyla ama daha simdiden annenle cok yakin olma ona benziyorsun diyen birinden ben olsam buz gibi sogurdum
Herkes tercihlerini yasar

Ne bileyim ya evlat evlattir
Elin kizi gelip ogluma git bu evden diyecek bende gelin olay cikarmasin diye oglumun bi orda bi burda kalmasina goz yumucam
Bence her annenin harci degil bu
Gelirken o evde kayni oldugunu bilerek geldi sonucta
Cok karmasik aile iliskileri var damat kisisinin
Hincini kizin ailesinden cikariyor gibi 🤷‍♀️
Yani ben kendimi biliyorum ileride ben senin için bunu yaptım diyebilirim. Ay bilmiyorum ya kararım net gibiydi ama sizin de haklı olduğunuz noktalar var. Biraz zaman vereceğim ve her şeyi düşüneceğim

Evet haklısınız gerçekten kendi annesi de gelinine bişey diyememiş ozaman konu sahibi de mesafeli dursun kayınvalidesine nişanlısı sağda solda kalıyor. Yenge istemiyor diye.

Ama konu sahibinin annesi, oğlan ev konusunu kabul etmeyince ailesinden vurması hoş olmamış. Oğlan kabul etmeyince orada duracaktı saygı duyacaktı.

Son görüşmede de oğlan annene mesafeli olucam demesi de yanlış. Sonuçta aile olunacak artık. Anne diyecek o kadına. Konu sahibi ileride hamile kalacak doğum yapacak en güzel ve en zor zamanlarinda annesini yanında isteyecek. Böyle durumlarda hep bir gergin hava mi olacak.
Annesi dahil olmadı konuya dediğim gibi. Bilmiyorum ya taşınma konusunu düşüneceğim enine boyuna.

Oglan hayir olmaz derken tavri ses tonu mimikleri nasildi ayrinti verilmemis
Yok annecim sagolun ama bizim baska planlarimiz var mi dedi yoksa hayir olmaz ben sizin verdiginiz evde oturmam mi dedi bu onemli
Kadin da kizi rahat etsin istiyor
Adamin su an yeri yurdu belli degil bide gurur yapiyor verdiginiz evde oturmam diye

Sen annenin dedikodusunu mu yapıyorsun nisanlınla? Böyle yaparsan o da çok rahat annenle arama mesafe koydum der tabi.

Kesinlikle ne ailenin dedikodusunu eşinin yanında yap, nede eşinin dedikodusunu ailenin yanında yap.

Eşimin yeğeni yeni evlendi en ufak tartışmalarını bile karısı annesine anlattı anneside damadindan soğudu artık küçük olaylarda bile beddua ediyor kadın şuan boşanma aşamasindalar. Karısının ailesi yüzünden.

Geçtiğimiz sayfada bir üyenin yorumu dikkatimi çekti; dominant anne ile yaşayan çocuklar üzerine. Ben de dominant bir annenin kızıyım ve onaylanma konusunda (Evlenmeden önce bu sorunu baya bi aşmıştım) anneme neredeyse bağımlıydım diyebilirim. Hem ona karşı gelirdim (Kendi karakterim doğrultusunca) hem de bir yandan bu karşı gelişimle birlikte onayını da almak için çırpınırdım. Psikolojik destek almayı düşündünüz mü hiç?

Annenizin üzerinizdeki fazla söz hakkı, kendi sınırlarınızın ihlalini fark edemediğiniz için dolayısıyla eşinizin sınırlarını tanımanızda da zorluk yaratabilir ve sürekli bir onaylanma ihtiyacı duyumsayabilirsiniz. Şimdi bu konuda müstakbel eşinizi haklı bulduk, çünkü onun sınırları epey can sıkıcı şekilde anneniz ve sizin tarafınızdan çiğnenilmeye çalışıldı (Farkında olmadığınızı var sayıyorum); bundan sonrasında daha sağlıklı bir iletişimde götürmek için birlikteliğinizi, sadece annenize karşı değil, gerektiğinde kendi isteklerinizi de müstakbel eşinize doğru ifade edebilmek ve tartabilmek, bu kez de onun onayına bağımlı hale gelmemek adına psikolojik destek iyi gelebilir sanki. Bu illa bir psikolog görüşmesi olması gerekmiyor, bunun üzerine okumalar da yapabilirsiniz. Bence faydası olur baya.
Bu konuda psikolojik destek almadım fakat ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Bütün hayatımı inanılmaz etkileyecek bir olay ve ben hiçbir şey düşünemiyorum fikrim sürekli değişiyor. Ayrıca tavrımı da pek kontrol edemiyorum bu sıralar. Onay alma konusunda o kadar haklısınız ki. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

X