Nişan atmak istiyorum

Adamlar doğal sizin yanınızda çatal bıçak kullanıp evlendikten sonra elle yediğini görsen daha farklı olurdu sonuç.
ama sizin farklı gösterdiğiniz şeyler var gibi.
Zenginliğinizin kenarından gözlerine soktuğunuz bir şeyler var gibi.
İkincisi daha büyük bir sorun bence.

Hal ve tavırları kaba, görgüleri eksik kısaca. Öyle görmüş yetişmişler.

Kaba derken elleriyle mi yiyip iciyorlar mesela, anneniz babaniz yasindaki insanlar icin görgüleri eksik demeniz cok cahilce. Gelip gitmiyorlarmis, karismiyorlarmis bir seye. Belki de sebebi budur. Sizin havali ortamlarinizda ogullarini utandirmak istemiyorlardir belki.

Valla rahmetli babam ben evlenirken borc icindeydi. Isleri kötü gitmisti o yüzden elimden geldigi kadar masraflari karsilamaya calistim ama neredeyse her seyi esimin ailesi yapti. Kayinpederim bir tane alir ama en kalitelisini alir. Kayinvalidemle ikisinin tek dedigi gidin bakin begenin seçin oldu. En iyi yerlere gönderdiler esya secimi icin. Eziklik hissetmedim diyemem. Ama Allah razi olsun onlardan yana en ufak bir rahatsizlik olmadi. Biz bunu aldik hadi bakalim sira sizde demediler hic bir zaman. Neler alindi, eksik kalanlari da suradan gidin bakin dediler. Yatak odasi disinda hicbir sey almadik alamadik.

Istanbul'un en lüks semtlerinde 3 evleri var. Bulunduklari bina yikilip yenilenecekti ve digerlerinde kiraci vardi. Hic beklentiye girmedik hani bize ev diye. Biz gittik esimle ev aradik gayet mütevazi bir ev kiraladik. Evimiz oldugu halde sizi kirada oturtuyoruz deyip bir süre kiramizi da ödemisler ki ben duyunca kizmistim esim niye kabul ettin diye. Evlendikten sonra ailemin faturalarini otomatik hesabimdan ödemeye devam ettim zor durumdalardi cünkü. Taksitlerimi esimle beraber ödedik. Niye borc yaptin, evlenmeden önce yaptigin borclari niye ben ödüyorum demedi. Ne esimden ne de ailesinden en ufak bir laf duymadim "sirtinizi bize yasladiniz" gibi.

Kayinpederim huysuzdur yaninda fazla durmak istemezsin ama bana aynen sunu dedi " Bana baba desende demesende ben artik senin baban sayilirim sen de benim kizim sayilirsin. Eksigin gedigin varsa bir ihtiyacin hic cekinmeden bana annene (kayinvalidem) söyleyebilirsin. Ailenin üzülecegi zor durumda kalacagi bir durum olursa önceden gel bana söyle hallederiz" diyen bir kayinpederim oldu.Ha Onunla da da cocuklar olunca torun kavgasi yasadik ama simdi iki aileden de cok uzaktayiz. Tatilden bayrama görüsüyoruz ve kimsenin kimseyle derdi sorunu yok.

Zararin neresinden dönülse kardir. Siz nisanlinizin ev kredisini ödeyemezse ne yapabilir hesabini bile yapmissiniz. Evi satar, ödedigi pesinati geri alir zarar etmez diyorsunuz. Ayrilmaya karar vermissiniz bence kivilcim bekliyorsunuz. Bu insanlari ve kendi ailenizi maddi manevi daha cok zarara ugratmadan atin nisani cünkü gönlünüzde kalbinizde bir umut göremiyorum. Kendinizi daha iyisine üstününe layik görüyorsunuz. Bu kötü bir sey degil davul bile dengi dengine deniyor. Kötü olan sey bunu basindan beri bilip simdi öne sürmeniz.

Neyle ölçüm yapmam gerekiyor söylerseniz bende bu soruya cevap vereyim.
1 ev arabası olan zengin değildir gözümde eğer bu kıstassa.
Herkesin evi arabası var.
Ama zenginlik bir elbise gibidir, tanışıyabilen vardır, üstünde sırıtan vardır.
Bak cemiyet hayatına. Eda Taşpınar, Derin Mermerci 40 lı yaşlarda evde kalma korkusu yaşamıyorlar. Derin Mermerci yeni evlendi. Diğerinin evlenme gibi bir hırsı yok. Olsa aynı gün evlenir zaten.
Gerçek zenginlerin kendilerine has bir kültürü vardır ben direk cemiyetin içindeyim ama onlardan değilim. Emin ol ki kız tarafı-erkek tarafı diye saçma sapan bir uzatmaya girmezler. Yok bana şunu yapmadılar, almadılar, babam yapacak sanırım düğünü gibi..
Olmuyor, olmuyor, Ivana Sert olaydı şimdi son sözü derdi.

Ben konu sahibinin yerinde olsam
Herkes beni eleştiriyorsa sorun bendedir der dönüp kendime bi daha bakarım
Cekirgee gibi bi görümcem yok diye halime şükrederim mesela
Şaka bir yana duygularımı yoklarım, yeterli değil demek ki der net olurum
Bunları düşünüyorum ama nişanlıma yansıtmıyorum tamam mı demek, anlamsız
Evlilik mümkünse bir ömür olmalı, nişanlıyken pürüzler acabalar varsa paylaşılmalı
Olmuyorsa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna denmeli
Evde kalmayayım diye evlenirsen adam zenginde olsa yürümez, evlilik zor bi yolculuk sevgi olmadan cıks mümkün değil

Bence nişanlını gerçekten sevsen gözün ev, para vs görmezdi. Biraz borç yapın evlenince beraber çalışıp ödeyin. Bizlerin de farklı farklı problemleri oluyor ama hemen ayrılalım demiyoruz. Nişanlının güzel bir işi varmış, ev de almış daha ne yapsın. Her adım atacağın yere kırmızı halı mı sersin. Kimse de ailesini kendi seçmiyor.. nişanı at bence çocuğa yazık etme.

Ne gibi kabaliklari var ailesinin o kisim cok muallakta kalmis? Onun disinda az veya cok, her aile kendi butcesine gore cocuklarinin dugun dernegine evine katkida bulunur. Biz evlenirken ne benim ne esimin ailesi ev veremedi. O donemde esimin abisi isinden ayrilip tazminatini alamasaydi dugun de yapamayacaklardi.benim ailem cok zengin olmasa da orta halli. Simdi ben aaa erkek tarafi her kosulda ev almali evi dosemeli deyip ayrilmali miydim?

Kabalıklarına örnek istendi
Elle yemek yemek dedi konu sahibeleri.
sağolun bilgi için Cekirgee . hmmm ya elle yemek yemek rahatsızlık verse de konusahibesine ya da ailesine bir hakaret, bir zarar yok ki. olabilir. yaşam tarzları, gelenekler farklı olabilir.

konu sahibesi arkadaşım siz de onlara çok sosyetik geliyosunuzdur, kasılıyorlardır belki yanınızda.
inanın benim de durumum sizden farklı değil. eşimin ailesi ile benim ailem arasında bu tarz basit farklar var. ama bana aileme hep çok saygılılar, kabalıkları kötülükten değil bilmediklerinden. siz öğretirsiniz. kvyi bi yere gideceği zaman ben giydiririm. bilmiyor garip naapsın. siz onlara iyi davrandıkça oğullarından daha kıymetli olursunuz. seviyorsanız, çalışkan ise nişanlınız bunlara takılmayın lütfen.

Zaten 2 cevabımdan birinde bende suç belki dedim. Belki ben açgözlüyüm belki ben kötü niyetli yaklaşıyorum vs dedim. Ama konuyu açtığımdan beri sadece laf vurmaktan başka birşey yapmıyorsunuz.
Niyetiniz elle yemek yemeyi hoş görmediğimi söylediğimde, ne var bende fast foodda patatesi elle yiyorum demenizden belli. Fast food yerken patates çatalla yeniliyor sanıyordum bende teşekkürler.

valla biz fakirdik küçükkene :)

annem ve babam da genelde hizmet sektöründe varlıklı ailelere hizmet eden işçilerdi. (böyle anlatınca çok dramatik oluyormuş ya , ha ha)

neyse annem derdi ki, gerçekten zengin (-bu annemin tabiri-) kendini hiç belli etmez, ama sonradan görmeyi hemen anlarsın, bir kendini üstün görmeler, bir halden anlamamalar...

ha ha, benim anneme göre gerçek zengin değilsiniz konu sahibi, kusura bakmayın.

Tatlım ben zaten kız tarafı erkek tarafı diye bir uzatma giriyoruz demedim niye girmezler ben sana söyleyim çünkü böyle bir duruma ihtiyaç yoktur erkek üstlenir en azından bizim cemiyette böyle olmuştur. Benim de evde kalma korkularım yoktu ama ablamdan sonra oluştu o durumdalar girip konu ile ilgili psikolojik analiz kasamayacağım şimdi. O bambaşka bir konu.

Bana nisanlini pek sevmiyorsun gibi geldi.. Maddi konulara gelince, ev vermisler begenmemissin. Bunu bile yapmak zorunda degiller ama yapmislar.. Adamlarin durumu ona yetmis onu yapmislar..
Bir kac kisi dugun yapmayin ozaman nikah yapin yazmis, cevabini goremedim. Hem o olsun, hem o olsun.. Madem aileden zenginsiniz baban yapsin istedigin dugunu, kiz tarafi erkek tarafi mi kalmis bu devirde.

Ailesi bizi hic cagirmiyor arayip sormuyor demissin. Onlar da cocuk degil anlamislardir onlari begenmedigini fazla gorusmek istemiyorlardir ogullarini utandirmamak icin.
Takildigim nokta insanlarin kulturune yasam tarzina neden saygi duymaman. O yasa kadar oyle gormusler neden size uyum saglasinlar ki?
Hosunuza gitmeyebilir elle yemeleri ama zaten 40 yilda bir gorusuyormussunuz, bunun lafini etme bence.

Durumları yok ama ev vermişler. Eşimin abileri k.pederimin olan 2 ev de yıllarca otururken biri 2. evini alıp, altına arabasını da alırken, biz kiradayız. Yani anlayacağın bize eski dahi verilse öpüp başımıza koyacakken onu geçtim 5-10 bin verip ev almamıza destek olan bile olmadı. Ya hadi onu da geçtim düğünü de kendimiz yaptık ki biz :)

Karşındaki insanı sevip sevmediğini gözden geçirmelisin..

Ay hemen sahneleyeyim sana:
Gerçek zengin bir restauranta gider. Bakışlarıyla masanın temizlenmesini istediğini anlatır. Ya da ufak bir el hareketi.
Ama sonradan görme dediğimiz zengin de
"hoop oğlum al şunları şuradan bee"
"çocuğum sana diyorum"
böyle kendini ortamda belli eden, bakışları üstüne toplayan bir hali vardır.
Hani bir film vardı. Perran Kutmanla kocası bedava bir tatil kazanıyordu. Otelde yaşadıkları nasıl sırıtıyordu. Para da sonradan edilinince ve taşıyamazsa insanda öyle sırıtır. Sözüm meclisten dışarı.

Ne zormuş Sırça Köşk'ten kız almak:))) evlenirken eşim alyans ve küpe dışında altın almadı, ailesi bir çeyrek bile takmadı durumları yoktu benim ailem beyaz eşyamı aldı mutfak Eşyası ütüye varana kadar herşeyi ben aldım, altınlarımı annemler yaptı, eşim kredi çekti bütün mobilyayı aldı, kiraya çıktık elimin maaşıda çok azdı ben şehir değiştirdiğim için işten çıkıp evlendim, yaş geçiyor diye bebek istedik normal yollardan olmadı o yüzden işede giremedim, evliliğe yakın çok stres yaptım kendi paramı kendin kazanıyorum geziyorum, öeyizimi alıyorum ya evlendiğimde çok büyük maddi sıkıntı çekersem diye kaygılar yaşadım ama çok şükür eşim kimseye Muhtaç etmedi bana haram yedirme kuru ekmekte yetim dedim kanaat bitmeyen sermayedir güzel kardeşim, yok ben sevmiyorum diyorsanda hiç evde kalırım diye evlenme ikinizede yazık günah..

E sürekli belki belki demen baydı bizi de belki
Belkisi mi kalmış adamı sevmiyor annesinin elle yemesini bahane ediyorsun diyorum
Sen hala ama fast food değil bizim evde davette elle yedi diyorsun, bu sebeple kim ayrılık düşünür
Net değilsin samimi değilsin hesap kitap içindesin nişanlından saklıyorsun herşeyi
Adam da kredi çekiyor ki oturacağımız ev yeter ki içine sinsin diye

BU ZENGİNLİK OLAYI NEDİR ARKADAŞLAR, BİRAZ SAKİN LÜTFEN HERKES. SEN ZENGİNSİN SEN DEĞİLSİN SENİN BURNUN HAVADA SEN BİLMEM NEYSİN BUNLARI GEÇİP BANA AKIL VERECEK VAR MI ? BU KADAR KİN ÖFKE LÜTFEN KENDİNİZE YAZIK BEN ÜZÜLDÜĞÜMDEN DEĞİL BEDDUA EDEN BİLE OLDU YA GÜNAH YANİ

Nisanlinizi sevseydiniz maddiyatiniz iyi olduğu halde kiz-erkek tarafı şunu yaptı yapmadı dusuncesi bile aklınıza gelmezdi.
Babanin durumu iyimis işte ne var dugununuzude o yapsın eşyaların çoğunda o alsin.
Ki erkek tarafı size bi ev vermiş daha nisanliyken bile onu satmissiniz.
Daha evlenmeden satmaniza izin bile vermeyebilirlerdi.
Siz alismissiniz koskte falan yaşamaya yazdiklariniza bakılırsa başka yerde yasayamazsiniz normal bir gelir sizi mutsuz eder.
Denginizle evlenin nisanlinizi da bu maddiyat konusu yüzünden daha fazla uzmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…