Nişan atmak istiyorum

Ayy ne kötü mevzular bunlar ya ben istemiyorum bunları yaşamak o yüzden düğünüme kadar para biriktirmek istiyorum. C.tesi nişanım var ve nişan da bile başladı bu mevzular. Beni üzen erkek tarafı değil annem. Şimdiden başladı nişan da takılanları ver de düğün yapacağız lazım olacak diyor. Bu paranın mevzu olması bile çok canımı sıkıyor benim. Ben hiç bir şey istemiyorum erkek tarafından. Param olsa elbisemi de kendim alacaktım onu da onlara masraf olmasın diye uygun bi yerden aldım. Ayakkabımı kimseye söylemeden gittim kendim aldım. Çanta da alalım dedi yok istemiyorum evde zaten dedim. Yani onlara şu günde çok masraf yaptırmak istemiyorum. Kv künye takacakmış ben istemiyorum düğünde takarsınız dedim ama kızım ben bunu oğlumun eşine diye seneler önce yaptırdım zaten dedi peki dedim. Ben onu bile istemezken annem küpe almayacaklar mı diye soruyor çıldırıcam. Ben sadece huzur istiyorum para pul onların olsun. Zaten ilerde hepsine bu yaptıklarının geri ödemesini yapacağım. Zaten evde küçük nişan yapacağız kim ne takacak ki 2 çeyreğe göz dikiyorsun kalp kırıyorsun.

Peki siz haklısınız, ben kötü niyetli ve aç gözlüyüm- nişanlımı da sevmiyorum bahane yapıyorum teşekkürler.

Sizin cemiyet kızın okumadığı, küçük yaştan eve kapatıldığı, evlenme yaşı gelince de uygun bir taliple evlendirilmeye çalışıldığı bir cemiyet olması lazım ki erkek üstlensin her şeyi.
Yoksa modern cemiyetlerde kız kendi ayakları üstünde durup aileler ortalık yerde çırpınmazlar. HErkes kendi söküğü kendi diker.

Herkes ayrıl dedi kısaca
Sen daha ne gibi bir yorum bekliyorsun
Günah bi sana mı geçerli
Sen milletin çocuğuyla nişanlanıp ama sandığım gibi yemek yemiyor annesi cıks olmaz deyince günah değil mi
Azıcık dürüst olsan böyle olmazdı

Benim ailemde birşey demiyorum ama ben sorun ediyorum.

Ben tam olarak sorunu anlamadim?
Ailesi size ev vermis, siz satip yenisini almissiniz bide üstüne kredi cekmissiniz.
Dügünü aileniz ödücek? Eh bu durumda sorun neyki? Size ev vermisler sizin ailenizde bi dügün yapi versin bence.
Ayrica hem aramadiklari icin sikayetci hem bulusmada ailesinin hareketlerinden sikayetcisin. Nisanlinda bu durumdan utaniyormus ve örtmeye calisiyormus. Sende hic örtmeye calisdin mi?

Keske ailesi size ev hediye etmeyip b. Klu bi dügün yapsaydida nisani atmasaydin.

Pardon da siz neredensiniz hangi cemiyettensiniz ? Beni küçültemeye çalışan yorumlarınız komik üstüme de alınmıyorum kusura bakmayın gereksiz eleştiri kıskançıktır bence. İyi ki varlıklıyım dedim.

ben de onu anlatmaya çalışıyorum.

yok zenginim, yok modernim, yok şöyleyim diyor konu sahibi (kişisel alınmasın, böyle düşünen bir çok kişi var)

ama fikirler aynı benim komşu teyzeden farkı yok. o da kızına maaşı yüksek bir aday arıyor.
hani hayat standardı düşük olanlarda bu istek o kadar batmıyor bana, ama her şey var, para var, görgü var, hala bir memnuniyetsizlik hayata karşı.

arkadaş kendi çevreseinden birini bulsa mutlu olacak mı, onda da başka bir şeyi beğenmeyecek bence.

Şimdi canım kardeşim bence sen evlenmek istemiyorsun bahane arıyorsun haksızsam lütfen düzelt.

Ailesi maddiyatta elinden geleni yapmış size ev vermişler daha ne yapsınlar???

Ailesi şöyle böyle demişsin seviyorsan bence boşverirdin.

İnsan cidden aşık olunca evlenmeye can atıyor.

Naçizane fikrim evlenmeye can atmıyorsan evlenme.

Goha o doyumsuzluk bence sevgi eksikliği.
Yanındaki cidden kalbini çarptırıyorsa anasını danasını zaten düşünmüyorsun, o an dünyada sadece ikimiz varmışız gibi geliyor, gözün başka bir şey görmüyor.

Benim büyük aşkım dili, milleti, hayat tarzı, ailesi her şeyi benden farklı biriydi ama bunlar bana ne dert ne engel oldu. Bir gün bile Allah Allah biz de çok farklıyız demedim çünkü hiç umrumda olmadı.

Benim ailemde birşey demiyorum ama ben sorun ediyorum.

Yani canım benim seviyorsan ve o adam senin evini geçindirebilecek maddi olanağa sahipse aşkına sahip çıkmalısın boşverin bunları şu şunu yaptı bu bunu yaptı para mevzusunu hiç sevmem zaten. Benim ailemin durumu iyi olsa ben hiç üzülmezdim böyle diye. Ama senin ailenin de durumu kötü olsa tamam haklısın. Bir de adamların durumu yoksa ne yapacak. Ya tabi bir de bu durumdaki tutumları önemli hiç umursamaz gibi davranıyorlarsa o da sıkıntı. Ama gelip sana bak kızım bizim durumumuz böyle böyle diyorlarsa da çok umursama yani. Önemli olan sizin mutluluğunuz. Fakat tekrar söylüyorum belli ki o ailenin ilerde de size yardımı olmayacak o yüzden nişanlının kazandığı seni mutlu edebilecekse evlen. Ve sadece onu düşünme sen de çalışmalısın eğer yetmiyorsa. Ne demişler hayat müşterek.. Ama en önemlisi sevgi saygı para mevzuları için birbirinizi kırmayın. Kefenin cebi yok dimi.

hahaha işte bunu bekliyordum.
sonunda "kıskanma" lafını dedin.
Allah Allah neden kıskanayım ki?
Tövbe tövbeee.
Sağlığım yerinde, anamın babamın tek görevi olan beni okutma işini yapmışlar, elime ekmeğimi vermişler, alın terimle paramı kazanıyorum. Ne kadar kazanıyorum, ne yapıyorum diye ukalalık yapmayacağım ama "evde kalma psikolojine" sarıp da evlenmeye çalışan sonra da karşısına çıkan insanın ailesini beğenmeyen birisin.
Kendin için öz eleştirin var mı?

İlgili olsalarda sevmiyorum nie bukadar karısıyor diyeceksiniz. Onlara kaba demissiniz ama siz daha kabasınız. Ev vermisler siz beğenmesenizde düğünüde kendileri yapar die düsünmüşlerdir

Ok Ben özgüvensiz, fakir bir yere gelememiş, görgüzü, hadisiz, şizofren bir insanım tamam teşekkürler, saygılar. Başka bir cevap vermeyeceğim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…