- 14 Mart 2010
- 7.885
- 6.794
- 398
- Konu Sahibi sircakoskunkizi
Su konuyu okudum resmen evlilikten sogudum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şimdi konuya dönelim.
gezmelerine falan karışıyorlarmış.
Bir taraftan da elle yemek yiyorlarmış.
Hangisi daha önemli sizce?
Ailesi ile anlaşamıyorum maddiyat hallolur.Oncelikle gecmis olsun. Ama olum her an her sekilde gelebilir. Siz evlenirsiniz esiniz sizden once ölür yine tek ölürsünüz.
Siz maddiyatı nisanlinizdan cok seviyorsaniz eger, bunun icin de biraz düşünün .
Teşekkür ederim, benim de anlatmak istediğim bunlar. Herkese herşey normal geliyor hepimiz aynı aileden gelme değiliz ki bana normal gelmiyor iğreti oluyorum yapacak birşeyim yok.İkisi de evlilikte bence hayati derecede önemli.
Kimse önemsiz olduğunu söyleyemez.
Eşimin ailesi benim yaşam şeklime müdahale edemez.
Elle yemek yemek kimine doğal gelebilir ama ben de mesela sofrada agız şapırdatılmasından rahatsız olurum.
Ortak yenilen bişeye kullanılan çatal ve kaşıgın uzatılmasından rahatsız olurum.
Konu boyunca buna benzer bir çok davranışı normalleştirip sevimlileştirmeye çalıştınız.
size göre gayet normal olabilir ama bana göre degil mesela.
İkisi de evlilikte bence hayati derecede önemli.
Kimse önemsiz olduğunu söyleyemez.
Eşimin ailesi benim yaşam şeklime müdahale edemez.
Elle yemek yemek kimine doğal gelebilir ama ben de mesela sofrada agız şapırdatılmasından rahatsız olurum.
Ortak yenilen bişeye kullanılan çatal ve kaşıgın uzatılmasından rahatsız olurum.
Konu boyunca buna benzer bir çok davranışı normalleştirip sevimlileştirmeye çalıştınız.
size göre gayet normal olabilir ama bana göre degil mesela.
Ailesi ile anlaşamıyorum maddiyat hallolur.
Ya sen resmen dedikoducu kadınlar gibisin RESMEN SENİN ADINA UTANIYORUM BİR KADINA YAKIŞIR MI YA BU ÜSLUP. 40 SAYFA OKUNSUN BANA NE KADAR DENİLİNCE DEDİM DETAYA GİRMEK İSTEMEDİM DEŞİLDİKÇE AÇIKLADIM. TERBİYESİZ VE HADSİZSİN BENİM ADIMA BİR DAHA YORUM YAPMA. KOVULURSAM DA KOVULAYIM UMRUMDA DEĞİL. SENİN GİBİ KÜSTAHLARA HADDİNİ BİLDİREBİLİRİM.Sevimlileştirmeye çalışmadım. Konuda olan tutarsızlıkları göz önüne koymaya çalıştım.
Konu sahibi önce maddiyattan yana sıkıntılı olduğunu da dile getirdi ki yazdıkları ortada.
Sonra hal, harekete daha çok takılı olduğunu söyledi. Hangi hal hareket diye 40 sayfa boyunca sorduk da en sonunda elle yemek yemek ve alttan alttan vurmak dedi.
Ya arkadaş hal hareket rahatsızlık veriyorsa detaylıca, okkalıca birkaç örnek ver de anlayalım.
Ama ondan az, bundan az bir şeyler söyleyip kafa karışıklığına neden oluyor.
Konunun başında 90 binlik ev dedi. Ortasında 90 bin de nişanlım kattı dedi. Sonra evlenince ben kapatacağım dedi.
Sevimlileştirmeye çalışmadım. Konuda olan tutarsızlıkları göz önüne koymaya çalıştım.
Konu sahibi önce maddiyattan yana sıkıntılı olduğunu da dile getirdi ki yazdıkları ortada.
Sonra hal, harekete daha çok takılı olduğunu söyledi. Hangi hal hareket diye 40 sayfa boyunca sorduk da en sonunda elle yemek yemek ve alttan alttan vurmak dedi.
Ya arkadaş hal hareket rahatsızlık veriyorsa detaylıca, okkalıca birkaç örnek ver de anlayalım.
Ama ondan az, bundan az bir şeyler söyleyip kafa karışıklığına neden oluyor.
Konunun başında 90 binlik ev dedi. Ortasında 90 bin de nişanlım kattı dedi. Sonra evlenince ben kapatacağım dedi.
Bence de onemli ama olmazsa olmaz degil. Iyi insan olmak bence her kusuru ortebiliyor. Bi de iki aile surekli yuzyuze gorusmek zorunda da degil bence. Yani ben evlenince aileler de evlenir mantigini pek dogru bulmuyorum.Kim ne derse desin statü,kültür, yetişme şekli, ailelerin denkliği önemli.
Denk olmadan mutlu olan yok mu, elbet vardır.
Ama o dengeyi kurmakta yorucu ve yıpratıcıdır.
Bence de onemli ama olmazsa olmaz degil. Iyi insan olmak bence her kusuru ortebiliyor. Bi de iki aile surekli yuzyuze gorusmek zorunda da degil bence. Yani ben evlenince aileler de evlenir mantigini pek dogru bulmuyorum.
Ya arkadaşlar gerçekten anlamıyor musunuz ?
Ya da ben mi anlatamıyorum ?
İlk mesajımı okuyun. Ev verdiler başka birşey veremezler, ben bunun farkındayım. İsterdim ki ailem değil de kendileri düğünü yapsın o da olmadı ona da ok. İçimde burukluğu var FAKAT BUNLARA RAĞMEN TAKINILAN TUTUM. ARADAKİ GÖRGÜ FARKLARI SORUN.
Anlayış göstermeye çalışıyorum ama ben bu kadar orta yolu bulmaya çalışırken karşı tarafın umursamaması üstüne üstte çıkmaya çalışması saygımı yitirmeme neden oluyor.EE madem sorun nişanı atın o zaman
Çünkü evlenirseniz o aileye dahil olacaksınız ama siz aileyi her şekilde küçük görüyorsunuz sevmek önemli değil ancak saygı duymuyorsunuz
Ben para konulardan çıkmaya çalıştıkça kültürel farklıklara adaba konuyu getirmeye çalıştıkça siz hala ev kaç para o evde hak iddia etmeyecek misiniz diyorsunuz ??
ETMEYECEĞİM TABİKİ BEN AİLEMDEN BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM ALLAHA ŞÜKÜR İHTİYACIM DA YOK. SANIRIM ARTIK CEVABI ALMIŞSINIZDIR YA DA UMARIM.
Maddi anlamda yazdıklarına bende katılıyorum, şu 90 bin mevzusu beklenti duydugu kısımlar. Bu konuda hemfikiriz.
Ama elle yemek yemek ve alttan alttan laf vuruyorlar kısmında daha ne kadar açıklayıcı olabilir.
Gayet net bence,
bu noktada aaa bizde yiyoruz, benim eşimin ailesi böyleydi, biz bunları hiç düşünmedik, önemli olan aşkınız sevginiz gibi bla blalara gercekten gerek yok.
Ki siz düğünü bile tiye aldınız.
Konuyu çektikçe çektiniz, kabak tadı verdi artık.
tamam işte konu sahibi sev
gisinden emin degil, bilerek nişanlanmış ama bu kadar rahatsızlık yaşayacagını ön görememiiş.
Şuan sizinle birlikte bende aynı şeyi söylüyorum.
kesinlikle ayrılmalılar, çünkü ayrı dünyalara aitler.
Anlayış göstermeye çalışıyorum ama ben bu kadar orta yolu bulmaya çalışırken karşı tarafın umursamaması üstüne üstte çıkmaya çalışması saygımı yitirmeme neden oluyor.
Bak canım bu konuda küstahlaşmak istemiyorum. Ama yazdığın için ben de kendimce açıklama yapmam lazım.
Eşimin ailesi köyde yaşıyorlar. Annesi şalvar giyiyor. Görgü kuralları dediğimiz sizli bizli konuşmayı bilmiyor, fasulyeye ekmek banıyor. Ama onun ailesi, eşim oradan çıkmış babası o durumda bunu okutmuş, mühendis olmasını sağlamış, iyi bir yerde çalışıyor.
Benim ailem hep şehirde yaşamış insanlar, rahmetli babam askerdi. Ben hep şehirlerde büyüdüm. Annem babam memur maaşıyla 4 çocuk okuttu hepimiz mühendis olduk. Maddi ve kültürel olarak eşimin ailesinden üst dememek lazım ama farklıydı tarzlarımız. Ama kvalidem beni istemeye geldiklerinde o hareketlerinden dolayı utanmadım ailemden.
Ailem de “ıııykkk nasıl insanlar bunlar?”demedi hiçbir zaman. Oldukları gibi baş tacı yaptık.
Biz eli ekmek tutan iki insan olarak hiçbir beklentiye girmeden eşyalarımızı aldık, düğünümüzü yaptık, yok babası verdi vermedi davası olmadı. Ben kız tarafı olarak kendimi naza çekmedim. Hayat bana göre iki kişilik, kız evi naz evi değil.
Şimdi çok şükür evimizi de aldık, arabamızı da aldık, durumumuz da gayet iyi. Tek nedeni okumuş olmamız.
Ailesinin köyde yaşıyor olması, bize gelince yerde oturuyor olması beni rahatsız etmiyor. Anadolu insanı.
Anlatabildim mi?
Ben seni konunun başından beri anlıyorum zaten,
Sen tüm bunları sevginin verdigi güce dayanarak tolere ettin dil mi?
Konu sahibinin kafası karışık, ne kendinden nede sevgisinden emin değil. Konunun ortasında 2 defa yazdı, herkes aynı şeyi söylüyor, demek ki ben yanlış düşünüyorum diye.
Verdiği cevapları biraz dikkate alarak yaklaşın.