• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atma kavga

Başka sorununuz var mı bilmiyorum ama , gerçekten ablanların düğüne geleceği aracını o neden kiralasın ki, aileniz ablanız kim gelecekse artık toplaşıp bir araba kiralayabilirler yani.

Ablanız hiç bir yere kendi gelemiyor mu?
Tuz biber gibi üstüne iftara gelirken onları da al demişsiniz , bilemedim.

Sizin ailenizin kullanacağı aracı neden nişanlınız kiralasın? Düğün yapacak insana ekstra yük olunmaz, yeterince masrafı oluyor zaten.
Bunun lafını eden adama da iftara gelirken ablamı al demezsin yani sanki cok hoşnutmis gibi böyle şeylerden.
Bana iki taraflı tuhaflık var gibi geldi.

Merhaba arkadaşlar.. haziranda yani 3 ay sonra düğünüm var. Eylül ayında nişanlandım. Ama düğün yaklaştıkça kavgalarımız arttı. Birbirimizi çok seviyoruz ama her seferinde çıkardığı kavgalar sebebi ile daha çok şaşırıyorum. Durduk yere birden kavga ederken buluyorum kendimi. Hiç kavga insanı değilim ve çok sıkıldım bu huyundan. Son kavgamız düğün için ablamlara yani aileme tutacağı araba oldu. Başka şehirde düğünümüz ve herkes bir arada gelsin diye Doblo kiralayalım dedik. Kaçtır ben araba kiralicam diye kafama kakıyor. Oysa eşya seçerken de gelinlik seçerken de onun cebini düşünerekten sectim hep. Bu yüzden çok çok kırıldım bunu yapmasına. İftara çağırdım gelirken zaten ordan geçerken ablamları da al dedim almam onlar düğün kendi bile gelemiyor diye kıyafetleri kopardı. Çok kırıldım. Nişan bile atmayı düşündüm. Siz olsanız napardıniž abartıyor muyum sizce
Olayı tam olarak anlayamadım ama mevzu sürekli tartışma çıkarıyorsa belki sizin ailenize karşı sınır koyamamanızdandır siz düğün yapacaksınız nişanlınız neden araba kiralıyor aileniz kendisinin durumu olmayabilir ama düğün süreci hani sizinde ihtiyacınız olacak ve sonrasında bunlar başınıza kakılacak şeyler bence bunun önüne geçmeye bakın

İki taraflı düşünmekte fayda var.
Sizi rahatsız edecek şeyleri karşı tarafta yapmayın.
Onun rahatsız olduğu konularda da inadına yapar gibi üstüne gitmeyin bence.
Sonunda konu döner dolaşır sizin ilişkinize patlar.

Sizin ailenize neden araç kiralıcak ?
Ablanız kendı gelemiyor mu neden adamı servisçi gibi kullanıyorsunuz ?

bunları herkes sormuş ama benım size söylemek istediğim ailenize sınır cizemicekseniz evlenmeyin çünkü şimdiden bilenmiş bir damat adayı var karşınızda ilerde de ailenize karşı belliki seviyeli olmak isteyecek(olması gereken bu zaten ama sizinki kindar olarak seviye koyacak )

araç tutamam param yok gelmek isteyen otobüsle gelsin der geçer gider ilk fırsatta başa kalkmak nedir

Bence de olur olmaz her türlü masrafınızı evleniceksiniz diye adama yıkarsanız adamı boğup yıldırırsınız, yılmış bile

Şaşılacak bir durum yok bunda, kuruş hesabı ile düğün yapıp yuva kuracağım diye didinirken nişanlısının ailesine araba kiralamak zorunda kalan herkes benzer tepkiler verebilir. Sırtından ufak tefek masraf yükleri alınması gereken adamın sırtına hiiiiiç yapmak zorunda olmadığı artı masraflar yüklenirse olacağı bu ne bekliyorsunuz ki? Hep erkeklere diyoruz aileci, aileden kopamamış vs vs diye ama kadınlarda da çok yaygın bu durum siz de buna örneksiniz bence, evlenmek demek kök aileden ayrılıp kendi köklerini salmak için çekirdek aile kurmak demek, yani öncelik sıralamasının değişmesi demek, bunu yapamayacaksanız evlenmeyin derim. Nişanlınızı haksız bulduğum tek konu; istemediği halde kabul edip sonradan kavga çıkarması, onun dışında sonuna kadar haklı.

Back
X