Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Arkadaşım madem kimseyi dinlemeyip yine bildiğinizi okuyacaktınız ne diye açtınız bu konuyu bize ne sizin hayatınızdan... Üzüldüm açıkcası seneler sonra umarım KEŞKE demezsiniz .......
her fikre kapalılar ama konu açıyorlar.ben de buna şaşıyorum.kocam şöyle kötü böyle iğrenç diyorlar boşan deyince de canım kocişimmm diyorlar.alıştık

Nişanlınız aynı babam gibi. Annem 26 senedir çekiyor bence siz yol yakınken kaçın bu durumdan.. emin olun böyle biriyle ömür geçmez evlenince kendinize aldığınız bir tişört bile ona gereksiz ve fazlalık gelecek emin olun

Evet kesinlikle haklisiniz. Eğer bizim de imkanimiz olmasaydi emin olun ben de ucuzlara kaçardim eldekiyle idare ederdim ama imkanimiz var ailemin de durumu iyi zaten öyle olduğu için en iyilerini almami destekliyorlar ama nişanlım inat çok inat hem de marka diye para vermem ben ona diyip gidip "uygun" fiyatli urunlere bakiyor ve almam için diretiyor. Tipik bir koç burcu erkeği. Çok emeğimiz var bu ilişkide. Bu şekilde para yüzünden inat yüzünden heba olmasına gönlüm razi gelemiyor bir türlü..

İnsanları doğum tarihlerine göre , burçlara ayırıp ; ayrıştıran insan bile , burçlardan bu kadar ekmek yememiş olabilir.

Üstte yorumunuzu okudum çok emek verdim ayrılamam diye eeee bizden ne gibi bir tavsiye bekliyorsunuz zaten çoğu üye güzel güzel açıklamış yorumlamış buraya ne diye konu açıyorsunuz bizi dinlemeyip yine bildiğinizi okuyacaksanız. Siz sevin çok sevin hatta ama evlenince göreceğim o sevginizi buraya nerede hata yaptım diye konu açmazsanız umarım. Not: Cimri insanla hayatta ömür geçmez.

Türkiye'deki ekonomik kriz onu çok daraltti yurtdisinda calismak istiyor evet hakli ama suanda çalıştığı yer de türkiye'nin en buyuk savunma sanayi yeri muhendis olarak 20 bine yakin maas aliyor. Istanbulda ben de is bakicam zaten ben de muhendisim durumumuz o kadar da kötü değil ama kendisine anlatamiyorum hep stres hep agresiflik hep bi karamsarlik..
Cocuk cimri bence bu cok net, cimri insan kendine bile deger verip bir sey almaz size nasil alsin, ay evlerden irak...

Kaç senelik mühendis acaba bizim burdaki mühendisler niye 8 bin alıyor :KK70:
Konuya gelecek olursak 20 bin alıp sağlam markaları almaması bariz cimri olduğunu gösterir. Cimriyle ömür geçmez iyi düşünün.
o kurumun maaşları öyle kuzum.türkiyenin en önemli kurumlarındandır.

Adamın kafasında yurt dışına çıkmak var , o yüzden ucuza kaçıyor olabilir anlarım ama sanki kafasında evleneyim bu kızla yürümezse de basar giderim yalnız yurtdışına gibi bir plan var sanırım o yüzden alttan almıyor o yüzden ben buyun işine gelirse modunda …. Sizi kırmak istemem ama sizi çoktan gözden çıkarmış gibi, ha evlenmezse sizi de kaybedeceğinin farkında

Bence zorlamayın bu adamın evliliğe niyeti yok. Siz şurda 2 ay kalmış diye herşeye tamam derken o annesine yurtdışına gitmekten, evliliği ertelemekten bahsediyor. Ki ertelemek de sende gel demiyor belirsiz bırakıyor herşeyi ailesinden bi gaz alsa herşeyi bırakacak bu adam. Bu kadar kör olmayın. Siz gözünüzü açın ve ona yol verin. Biz 2 memur sizin kadar kazanmıyoruz ama herşeyi bütçenize göre iyi olduğunu düşündüğümüz şeylerden aldık. Önemli olan ne kadar kazandığınız da değil uyum önemli, farklı bi fikri varsa bunu size nasıl söylediği önemli. Maalesef bu adamdan olmaz.
Bence konu sahibinin düşüncelerine biraz o da sahip. Tamam yurt dışına gitmek istiyorum falan filan ama o kadar emek verdim şimdi iki ay kalmışken boşa gitmesin gibi...

Eşyalardan çok daha önemli bir konu var burada.

Yurtdışına gitme planları yapıyor ancak sizin haberiniz yok farkında mısınız? Hangi ülke olacak orada iş bulabilecek misiniz?

Bu konu eşyalarda neden bu kadar cimri olduğunu da açıklıyor. Zaten yurtdışına gideceği için alınan her eşya onun gözüne batıyor.

Yurtdışını toparlayayım seni döner alırım lafı ise en tehlikelisi...

Konu sahibi nişanlınız gerçekten şu anda sizi gözden çıkarmış durumda zaten. Evlendikten sonra en yakın zamanda kendine en uygun ülkede en uygun işi bulup şartlarını dayatacak.

Yok gelemem derseniz kapı orada defol git diyecek, hadi giderim deseniz bile terkedilmeniz çok ciddi olasılık. Dönüp alacağının hiçbir garantisi yok.

İyi düşünün.

Ben sizden ayrılın bosanin hemen! tavsiyeleri almak için açmadım bu konu başlığını buraya. Anlayışlı düşünce sahibi insanlardan hakli ya ya da hatali oldugum bir sey varsa uyarsinlar diye paylaştım. Konuşacak kimsem yok bu konuyu sizlerden başka oturup döktüm içimi çoğu ablam da destek verdi zaten en azından kendimden eminim şuanda. Tavrimi daha net koyacağım. Olmazsa da olmaz ayrilinir gidilir herkes kendi yoluna.

Bence konu sahibinin düşüncelerine biraz o da sahip. Tamam yurt dışına gitmek istiyorum falan filan ama o kadar emek verdim şimdi iki ay kalmışken boşa gitmesin gibi...
Boşa gitmesin diye evlenirlerse bi ömür boşa gider maalesef

Ben sizden ayrılın bosanin hemen! tavsiyeleri almak için açmadım bu konu başlığını buraya. Anlayışlı düşünce sahibi insanlardan hakli ya ya da hatali oldugum bir sey varsa uyarsinlar diye paylaştım. Konuşacak kimsem yok bu konuyu sizlerden başka oturup döktüm içimi çoğu ablam da destek verdi zaten en azından kendimden eminim şuanda. Tavrimi daha net koyacağım. Olmazsa da olmaz ayrilinir gidilir herkes kendi yoluna.
Sizin hatanız olsaydı söylenirdi zaten değiştirilecek bişey olsaydı herkes fikrini söylerdi. Sizin hatanız gözlerinizi kapatmanız, herşeye tamam demeniz bence 😔 hakkınızda hayırlısı olsun

Cevap veren okuyup beni anlamaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. En azından haklı olduğumundan eminim artık. Buzdolabi için de kavga etmesek mi acaba modunda değilim bu kadar ezik davranarak kendime haksızlık etmişim tuttuğunu koparan insanlar daha kıymetli benim gibi mazlum olmasın hiç kimse değerinizi kiymetinizi kendiniz bilmezseniz kimse bilemez kesinlikle haklısınız. Gereğini yapacağım bakalım biraz da bu şekilde davranalım belki bu sefer sonuca ulasabiliriz.

Cevap veren okuyup beni anlamaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. En azından haklı olduğumundan eminim artık. Buzdolabi için de kavga etmesek mi acaba modunda değilim bu kadar ezik davranarak kendime haksızlık etmişim tuttuğunu koparan insanlar daha kıymetli benim gibi mazlum olmasın hiç kimse değerinizi kiymetinizi kendiniz bilmezseniz kimse bilemez kesinlikle haklısınız. Gereğini yapacağım bakalım biraz da bu şekilde davranalım belki bu sefer sonuca ulasabiliriz.
sorun ucuza eşya alması değil.alma sebebini güzel bir dille anlatmaması mantıklı bir neden öne sürmemesi

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Canım her evlilikte evlilik hazırlığında birseyler olur gerginlikler çıkar bizde düşün ben birsey talep etmedim eşimin halalarinin istekleri bitmedi ben eşimle güzelce konuştum ve onlari bertaraf ettim.sana gelince güzelce konus diyeceğim ama görünen o ki bu kafar mütevazi olmanı bile tebrik edemeyecek görgüsüzlük biriyle hayaller kurmuşsun yeni gelin tatlı heyecanda olur cıvıl cıvıl olur cicek acar sendeki o çiçekler başlamadan solmuş.. Bir arkadaşım var düğünden 3 hafta önce kavga ettiler ama hersey hazır diye kıyamayıp emeklerine evlendi..şimdi 4 yaşında oğlu ile bekar bir anne ve doğumdan sadece 3 ay sonra terkedildi çünkü memnuniyetsiz adamı ağzı ile kuş da tutsa bir türlü memnun edemedi.. iyi düşün nisan almak boşanmaktan evladır...

her fikre kapalılar ama konu açıyorlar.ben de buna şaşıyorum.kocam şöyle kötü böyle iğrenç diyorlar boşan deyince de canım kocişimmm diyorlar.alıştık

Bu devirde, iş kadar , evlenecek erkek de zor bulunuyor diye düşünerek mi yapıyorlar bunu, anlamıyorum.

Bu tür insanların , yakın çevresindekilere Allah güç versin.

Gerçeği söyleyen kişi bekarsa : "evde kalmış, beni kıskanıyor , kıskanç" vb ithamlarıyla karşılaşma ihtimalleri çok yüksek.

Gerçeği söyleyen evliyse de : "demek kendi kocası böyle, kişi kendinden bilir işi , fesat, kıskanç" vb ithamlarıyla karşılaşma ihtimalleri çok yüksek.

Ailen haklı. Herşeye susan taraf olmakla mutlu olunmaz. O seni agresifliğiyle sindirmiş. Sen de mutlu olalım yeter ki demişsin. Olmaz bu şekilde mutlu olamazsın...

Dedi ve evlendi diye bitecek konu belli ki.

Neyse , seçimlerinizin arkasında durduğunuz bir hayat geçirmenizi dilerim.

Gün olur da , bu evlilikten çocuklarınız olursa ; eşinizin size davranış şeklini , sosyal çevredeki hareketleriniz için mazeret olarak kullanmazsınız umarım.

X