Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Cimri ve bencil zaten orası kesin de bir mühendis elektronik eşya da markaya takılmayalım diyecek akılda nasıl olabilir onu anlamadım. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir söz vardır onu hatırlatın. 2 seneye kalmadan dolabın kapağı elinde kalınca ağlamasın. Tavırlarına hiç değinmiyorum zaten. Aileniz haklı inşallah anlatırsınız da aklınıza girip sizi vazgeçiriler.

Ufff ben bunaldım okurken sen nasıl katlanıyorsun o bencile anlayabilmiş değilim.Ne zamana kadar verici olmayı düşünüyorsun.Adamın umrunda değil senin ne düşündüğün ve istediğin.

yaşınız 29 ise ne olmuş ? sizi üzmek istemem ama şimdi evlenip yaşınız biraz daha geçince boşanırsanız daha mı iyi olacak ? bu adamla ömür geçmez böyle insanlar , karşısındakine paraya verdiği değerin yarısını vermez. Boşuna emek ve zaman harcamayın derim. 20 bine yakın para alan biri çok rahat bosch marka buzdolabı alabilir olay marka da değil. Sizin bir şey istemeniz ve bunu sanki imkansız bir şey istemişsiniz gibi abartıp , lakayt cevaplar verebilmesi. Maalesef ben de bir süre böyle bir kişiliğe maruz kaldım . Yol yakınken geri dönün. Seven insan değer verir.

Ben 23 yaşındayım, erkekler hakkında çok derin tecrübelerim yok. Sadece şunu yazmak için girdim. Bir komşumuz vardı. Kadının hem anne baba tarafı hem de koca tarafı varlıklı insanlardı. Kaç yerden kira geliri var, saymadım. Ama yaşam biçimi çok değişikti. Örnek veriyorum, abdest alacağı zaman suyu kıl gibi açıyordu, ipincecik. On saniye için de gram suyu eline yüzüne sürüp kapatıyordu. Dini bilgisi eksik biri de değildi. Kaç kez hatim indirmiştir, o bile bilmiyordur. Bu abdest sayılıyor mu, diye sormuştum bir defasında dayanamayarak. "Allah kabul etsin." demişti. Etsin de yani elin yüzün zar zor ıslanıyor nasıl etsin. Ya da pazara gidip bir tane şeftali alıp eve gelip sadece kendisi yiyordu. Kocamın parası var kendine almıyor ben neden alayım, falan diyordu. Ben beş yaşındayken de kadın aynıydı bugün de aynı. Sizin nişanlınız da hep böyle aynı olacak. Cimriliği asla düğüne hazırlık noktası ile sınırlı kalmayacak. Asıl mevzu, siz onu böyle kabul edecek misiniz?
Bu arada konudan bağımsız İzmir nasıl bir yer? Yaşamak ve çalışmak için sizce güzel bir yer mi?

aynısı ilk sayfadaki mesajımda yazdım, kalın çizdiğim kısmı. para harcatana kul köle olur o herif. hayatta şaşmaz.

halı markalı almazsın koltuk markalı almazsın anlarım da tv önemli ya.google a bağlanırsın ücreti platformlarda tonla film belgesel dizi var zevkle izlersin işten eve yorgun gelince.görüntü kalitesi berbat bir tv ile ne diye izlesin konu sahibi?ha gelirin az olur geçici süre alırsın bu tv den.ama adam maaşının yarısıyla rahatça alır iyi bir tv.taksitle zaten haydi haydi alır.adam yurtdışına kapağı atmak istiyor o yüzden ev eşyası istemiyorum beraber gidelim de demiyor konu sahibine.adam güvenilmez

hani diyorsunuz ya ailem biz demiştik diyecekler diye
bırakın derlerse desinler.. onlar aileniz
zamanla unutulur ve o kadar koymaz

ama ilerde onun yaptığı her cimrilik her kötü hareket fersah fersah koyacak size
iyi düşünün derim
ve susmayın istediğinizi alın.. pişman olursunuz

Öyle olsa mantıklı tutsa elini hadi gidelim dese anlarım. Tek başına gidecek düğünü erteleyecek istediğini yapacak. awox deyince benim tepem attı. Kız izmirdeki hayatını bırakıp istanbule gelmiş bu kıza en pahalı eşyaları alsa yine de hakkını ödeyemez.

Türkiyenin şuan ki hali, ekonomil sıkıntılar vs o kısımları anlarım da bu davranış biçimini anlayışla karşılayamam.
Bugünün yarınını ilişkinizin gidişatı için pek iyi şeyler göremedim.
Ama bazı kızlar maço seviyo nedenini anlamadım anlamakta nasip olmasın inşallah.Sizde maço sevip, başından beri bu gidişata izin verip böyle birini seçtiyseniz bu olanları da paket halinde kabul ediceksiniz demektir.Bu bi boshla kalmaz...

dese ki birlikte yurtdışına gideceğiz hiç eşya almayalım eşyalı bir ev tutup oturalım mantıklı derdim.ama adam bir şey dememiş ki konu sahibine.bir planı var ama ne bilinmez.evlenmekten vazgeçiyorum bile diyebilir.işine girmek için insanlar biribirini yiyor ülkede bu arada.

Yaşınız 29 olunca tam olarak ne oluyor ?
Okumuş , üniversite mezunu kadınsınız.

Bu ve benzeri konular eğitim durumuyla insanları ; cahil , eğitimli diye ayıran insanlara örnek olsun.

Çocuk gram sevmiyor kızı ben bunu anladım. o çocuğu awoxuyla baş başa bırakmak lazım :) öyle ben ne ettim diye düşünsün dursun.

bizim kızların başına ne geldiyse zaten şu sanrı yüzünden geldi.
sevgisinden kuşkum yok!
aldatan herif için "sevgisinden kuşkum yok" diyeni bile gördü bu gözler.

Adamın, "neyi sevdiğini" söylemedikleri için yadırgamışsınız.

Adam kendini ve ilkel ihtiyaçlarını çok seviyor işte.

Bu konuya bu kadar saf bakma ve mutlaka ailenle konuş! Sonra ailem demiştik demesin diye boşanamıyorsun bir süre!
Ben çalışıyordum o işsizdi destek oldum. Ayyynı ucuz olsun zırvalarını yaptı. Her şeyimi aldım, evlenince sen ne aldın ki oldu!
Evin katını sen seçtin oldu.
Ertele, birilerine danış, kavga etme ama kabul de etme.
Bak ben bir, aekdaşım iki, tanıdığım iki üç kişi evlenince neler çekti, o laflar nerelere gitti hayal dahi edemezsin. Mesele pahalı eşya değil dayatmacı kişilik ve agresyon. Bu adamdan boşalabilir miyim diye iyi düşün!

Aynen öyle izmirden kalkıp hiç bilmediğiniz bir şehre gideceksiniz ailenizden uzak olacaksınız moraliniz bozuk olduğunda gidebileceğiniz kimse olmayacak Ben sırf Uzak diye en başından istemem evlenmeyi bence en iyisi yol yakınken dönün..belki arkanızdan nişan attı demesinler diye düşünüyor da olabilirsiniz ama emin olun ilerisi daha zor olur evlenip ayrılmak bakın ne güzel ailenizde arkanızda ayrılmanız en iyisi ..

Anlattıklarının birebir aynısını kız kardeşimin ilk nisaninda yaşadık sonra düğüne 18 gün kala Nisan bozuldu sana tavsiyem vaktin varken iyi düşün taşın bu adamla bı ömrü geçirebilecek miyim sorusunu sor kendine çünkü evlenip boşanmak malesef bı kadın için ülkemiz şartlarında zor oluyor ailende eğer rahatsizsa bu durumdan iki kere düşün sonuçta böyle bı adamla bı ömür geçmez

Arkadaşım madem kimseyi dinlemeyip yine bildiğinizi okuyacaktınız ne diye açtınız bu konuyu bize ne sizin hayatınızdan... Üzüldüm açıkcası seneler sonra umarım KEŞKE demezsiniz .......

Bence zorlamayın bu adamın evliliğe niyeti yok. Siz şurda 2 ay kalmış diye herşeye tamam derken o annesine yurtdışına gitmekten, evliliği ertelemekten bahsediyor. Ki ertelemek de sende gel demiyor belirsiz bırakıyor herşeyi ailesinden bi gaz alsa herşeyi bırakacak bu adam. Bu kadar kör olmayın. Siz gözünüzü açın ve ona yol verin. Biz 2 memur sizin kadar kazanmıyoruz ama herşeyi bütçenize göre iyi olduğunu düşündüğümüz şeylerden aldık. Önemli olan ne kadar kazandığınız da değil uyum önemli, farklı bi fikri varsa bunu size nasıl söylediği önemli. Maalesef bu adamdan olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…